Gå til innhold

dover606

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dover606

  1. Gouldfan skrev (På 8.3.2022 den 15.42):

     

    Men hva er basisforskjellene på kvalitetsbenevnelse på lær?

     

    Raskt skrevet, basert på hva jeg husker fra bøker og artikler:

    Hovedkvalitetene av lær, fra best til verst:

    • Full grain
    • Top grain
    • Corrected grain
    • Split grain

    Huden sett i profil, er full grain hele huden med absolutt alle ekte porer og merker fra dyret. Ingenting er skjært bort.

    Top grain er huder hvor kun et tynt lag øverst er fjernet og jevnet ut, men som fortsatt viser porene. Yter ofte like godt som full grain. For de dyreste skoene benyttes dette gjerne til kornet (preget) lær.

    Corrected grain er huder med sandet overflate for å fjerne ujevnheter, blodårer og kuttskader, og produseres ofte til sko med et belegg på (som regel akrylbasert).

    Split grain er lær som er delt på to, hvor kun det nederste laget benyttes. Det øverste laget kastes eller kvernes til å lage billiglær blandet med lim. Split grain er minst slitesterkt av disse fire benevnelsene.

    Full grain er så delt inn i tre graderinger, 1st grade, 2nd grade og 3rd grade. Disse gradene er igjen delt inn i 1-7 hvor 1 er best.

    Mengden årer, eventuelle småskader, hvor på dyret huden er fra (mage, skulder, nakke, etc.) er viktige faktorer for hvilken gradering huden får.

    Ironisk nok er det mange skomerker som ikke ønsker at kunder kan så mye, for å gjøre salget enklere :) 

    • Innsiktsfullt 3
  2.  

    @Need44speed

    For Meermin og forøvrig de fleste andre kvalitetsskomerker ift Loake: Velg en halvstørrelse over (edit: hvis den du har fra Loake er heeelt perfekt). Loake sine Aldwych er store i størrelsen 😊

     

    @Raspeball

    Trickers er verdt det. De er ikoniske i sitt design, det gjelder da spesielt lesten som byr på mer finesse og finere linjer, hvordan broguen er utformet på tåboksen (medaljongen) og ikke minst det at Trickers er langt mer solide enn Loake tvers gjennom i alle ledd. Via afinepairofshoes og spesielt Pediwear får du gode priser på Trickers: https://www.pediwear.co.uk/trickers.php. Enjoy 😁

    @Agentspoon

    Hører med en gang at Ecco Roxton blir helt rett. Til funksjonen er de 100% bulletproof og det riktige kjøpet. Jeg må bare nevne goodyearwelted sko likevel: Etter 3 år med goodyear har jeg aldri blitt våt på bena, selv gjennom verste slushen. Som @Buddy Dakota nevner (+1 til deg) er trikset å smøre godt med skokrem, især langs randen (anbefaler krem fra Saphir eller Pure Polish), og gode sokker så kommer du like langt med goodyear welt som med de fra Ecco. Ja, litt mer vedlikehold er det, men desto mer sjarm, så gi goodyear en sjanse senere 👍

    • Liker 2
  3. Need44speed skrev (På 18.11.2019 den 13.07):

    Har noen her prøvd å strategisk krympe en ullgenser i vask? 

    Lønner seg dessverre ikke – høy risiko for å tove ull, noe som fortykker og forminsker ullstrukturen. Blir trangt, ubehagelig og lite pent.

    BMWcoupeftw skrev (På 10.3.2020 den 20.33):

    Noen som vet om Menswear dressene er half eller full canvas? 
    Evt om noen butikker i Oslo som selger dette under 10k? :D

    Menswear-dressene er enten half eller full canvas limt. Fysisk sydd canvas koster 10k+. Tilbud på ordentlig sydd canvas under 10k må være seasonal sale fra bl.a. Quy & Co. og Cavour.

    Need44speed skrev (På 28.3.2020 den 17.15):

    Hei, er Care of Carl LEGIT ?

    Som PatSharpX og Lami sier, ja, nettbutikken er legitim . De er pr. dags dato den mest seriøse nettbutikken for herreklær i Skandinavia med eminent kundeservice og vareutvalg.

    • Liker 1
  4. @Raspeball Blant de "originale" duffle coats har du Gloverall (link til norsk nettbutikk), eller så kan du prøve Luxire for en litt mer custom bestilling uten at man hopper opp noe særlig i pris. Disse to merkene ser jeg er litt over prisen du så for deg, men vel verdt det hvis du ser etter en god duffle imo :)  

    • Liker 1
  5. Bare hyggelig!

     

    Tips til Chelsea Boots? Helst semsket, men antar at det er en dårlig idé på Vestlandet. Helst god kvalitet som varer. Budsjett der etter.

     

    +1 for RM Williams som allerede er nevnt. Se også på Loake 1880 Chatsworth, Red Wing og Blundstone!

     

    Semsket skinn er enten genialt eller forferdelig til Vestlandet. Nøkkelen er å bruke en god nok impregneringsspray, så preller basically alt av og skoene kan brukes hele året:) Saphir Super Invulner, Tarrago Nano Protector eller Collonil Pro Carbon, alle er gode løsninger og varer 4-5 måneder om gangen.

  6.  Skal en langhelg til Stockholm neste uke, lurer på om noen har tips til buitikker der?

    Har fått tips om Nitty and Gritty, men er også ute etter butikker hvor jeg kan kjøpe ny dresskjorte, noen nye loafers og noen fine gensere, gjerne ull/kashmir, Slitt hull på albuen på to av de genserne jeg har brukt mye på jobb i det siste. Så trenger å oppgradere garderoben litt.

     

    Takk for tips. Har faktisk kokt litt bort. Vurderer å pensjonere de skoene, de bærer preg av å ikke ha blitt behandlet godt nok så er ganske rynkete og misfarget i skinnet. Har hatt de i 9 år nå, så har fått glede av dem.

     

    Det er den rette helgen for skokjøp i Stockholm. Lørdag 28/9 arrangeres en av få messer for kvalitetssko, Shoetrunk Stockholm, på Scandic Anglais. Gratis inngang. Der får du prøvd mange anerkjente internasjonale merker som ikke er tilgjengelig i Norge, og eventuelt få kjøpt skoene der og da til en gunstig messepris. Mer info her: shoegazing.se/2019/08/02/shoegazing-super-trunk-show-2019/

     

    Ta en tur innom butikken "Linnégatan 2" for gensre, skjorter, og forøvrig alt til garderoben. Skobutikker som er verdt å nevne er Skoaktiebolaget og Grafford.

    • Liker 1
  7. BMWcoupeftw, prøvde du Livid i Oslo? Sist jeg var innom hadde de jeansmodellen Tue som er akkurat som buksen du beskriver: romslig hele veien, og sitter bra i livet også. Butikksjefen Ole Eivind har veldig god peiling på jeans, hvis de likevel ikke har det du trenger så bør han kunne henvise deg til den riktige butikken isåfall.

  8. Jeg er bare nødt til å komme med kvalitetsanbefalinga først! Du får tweed jakke og bukse, målsøm, til ca 4000 kr på Wild Oscar i Oslo. Hvis ikke målsøm har de også ready-to-wear der.

     

    Et forslag som er lavere i prisklasse blir danske Bertoni, de har mange butikker i Norge.

     

    Og for all del, Fretex/finn.no har også skjulte skatter. Hvis jeg hadde hatt stramt budsjett ville jeg investert mest penger i en ordentlig jakke, og gått for bukse, vest og skjorte fra Bertoni eller brukt. Skal man kombinere på denne måten (forskjellige merker, farger) må man ha samme grovhet i stoffet på bukse, vest og jakke.

     

    Nå fikk jeg plutselig veldig lyst på nye klær jeg og...  :hmm:

  9. Noen som har tips på rtw sko jeg må sjekke ut mens jeg er i Tokyo? Sikler gjerne også, men hadde vært gøy å ha med seg noe japansk håndtverk hjem :)

     

    Har dessverre ingen japanske rtw-sko selv, men jeg regner med du har planlagt en tur innom skoavdelingen på Isetan's! Vært der én gang, ble værende i 3-4 timer (og sikle)... Den er virkelig svær  :)

     

    Av merker har jo Skomaker Dagestad et samarbeid med Miyagi Kogyo, det er jo et kvalitetstegn. Shoegazing.se har en veldig bra artikkel om fire japanske merker her - høres ut som man får mye for pengene! I tillegg ville jeg personlig fått med meg et par custom sneakers fra recouture, som kun selges i Japan, det er verdt å sjekke ut.

     

     

    kjøpte den nye versjonen av denne sist jeg var i England/London.

     

    https://www.herringshoes.co.uk/loake/thirsk_rubber-soled-brogue-chelsea-boots/tan

     

    Den har en blå tone i det elastiske stoffet på sidene, tynnere såle, og to straps du kan dra i. en foran, og en bak. 

     

    Stilig, Loake 1880 er bra saker. Del gjerne et bilde av hvordan de er på!

     

    Bestilte meg disse i går: https://www.adidas.no/pod-s3.1-sko/B37365.html

    Håper de er behagelige å gå med over lengre tid.

    Om ikke så går de i retur..

     

    Fan det er vannskelig å fnne sko man liker (ser bra ut) som også er behagelige å gå med over lengre tid.

    Godt poeng, finner man dog det ene paret så er det gull. Ble de bra da?

    • Liker 2
  10. Heisann,

     

    Noen med long-term erfaring med Bontoni? Jeg snuser på et par loafers,

    Men i denne prisklassen er det greit å forhøre seg om noen har erfaringer.

     

    I dette leiet kan jeg også vurdere Saint Crispin, Edward Green o.l. men det er patinaen til Bontoni samt lesten jeg falt for...

     

    attachicon.gifBontoni.jpeg

    Har ingen erfaringer selv, skulle til å dele lenke til Styleforum sin Bontoni-tråd før jeg så at det ikke var nødvendig  :)

     

    Mye kvalitet, og den lesten er meget pen. Hvordan er de å gå inn?

  11. Det sa hun ikke noe om, men det så jeg på som en selvfølge :)

    Hvor ofte bruker du oljen? Når du ser sålen er tørr eller er det noe du gjør jevnlig? 

     

    Ja så bra  :) 

    Bruker du skoene ofte (2 - 3 ganger i uken) mener jeg hver 8. uke er nok, eller hver 6. uke hvis du går mye der det er grus/grov asfalt.

  12. Ja, hun har helt rett i det. Regner med hun også ga tips om å la sålene tørke etter oljing, altså med skoene liggende på siden i noen timer slik at sålene ikke blir morkne  :) Bruker selv såleolje fra Tapir og Saphir.

     

     

    Ble ikke Worton i første omgang - må se an økonomien litt. Blir fort rundt 3k totalt, og selv om det ikke er avskrekkende, så er det nok til at det er noe jeg må planlegge litt.

    Sko ble det dog uansett. Hadde virkelig sansen for Asics GSM, men jeg fant ikke noen i en OK farge (hvit og lyse farger er ikke min greie) lett tilgjengelig på nett. Ble i stedet et par Puma Te-Ku i "Granateple". Har svært gode erfaringer med Puma Suede fra tidligere, så det virker foreløpig som et godt kjøp.

     

    Wow, de så veldig bra ut i den fargen.
    PS. Livid Jeans har et par svarte Asics GSM på sin nettbutikk, attpåtil på salg. Kanskje finner du dem i Oslo-avdelingen deres også.

  13. Common Projects er jo kanskje de mest perfekte sneakerene på markedet.

    Er jo 30-60% rabatt på de noen få ganger i året. 

    Dessverre for min del gir de meg gnagsår veldig lett.

    Mulig pga de er litt små i størrelsen.

    Gode sko ja!

    Har du prøvd å fukte de områdene som gnager, for så å gå med de en liten stund? Pleier å hjelpe.

     

    Tusen takk for svar, og mange gode og interessante tips. Har ikke kjøpt noe enda.

     

    Når det gjelder derbys, så har jeg snust en del på Loake Worton, som jeg synes er pene. Når det er sagt, så er det alltid spennende hvor mye hel det er på denne typen sko. Har ikke alltid gode erfaringer, selv om jeg feks. synes Clarks sine desert boots er behagelige.

    Loake er mye sko for pengene, god hæl- og sålekonstruksjon og bred nok vidde. Synes du skal gå for Worton! 

  14. Jeg er ute etter et nytt par sko å bruke på jobb, og er i den forbindelse ute etter noen tips.

    Det er på ingen måte noen formell kleskode å snakke om. Til nå har jeg brukt Adidas Spezial, men disse er tydeligvis for smale for foten min, og på lang sikt har dette medført en del ubehag.

     

    Jeg trenger altså litt vidde, og komfort da det er en del gåing i løpet av en arbeidsdag. Samtidig som jeg kunne tenkt meg å prøve noe litt mer "pent" enn sneakers (kommer sannsynligvis til å ha et par i bakhånd uansett). Som antydet innledningsvis, så er kleskoden veldig avslappet - stort sett jeans.

     

    Man har alltids Ecco, Geox, og det segmentet (der det er en del som ikke helt faller i smak), men folket i denne tråden virker jo å ha peiling og oversikt, så kanskje det er bedre forslag å hente.

    Håper du fant skoene du så etter, foreslår likevel noe som kan være til inspirasjon:

     

    adidas Gazelle OG (bredere enn Spezial mener jeg), adidas NMD, Nike Air Force '07 lavankel, Asics GSM- og Asica Onitsuka Tiger-serien. Alle laget for å passe flest mulig ift. passform, men disse er nok litt bredere enn normalt. 

     

    Opp en prisklasse blir modellene Ultraboost fra Adidas, Tanino fra Buttero, Achilles fra Common Projects, Nardo eller Lane fra Filling Pieces. Sjekk gjerne ut hele kolleksjonen til sistnevnte, helt rått.

     

    Hvis du vil ha noe som er mer street, slå til på den nyeste utgivelsen av den retro YUNG-1 fra adidas eller bare gå inn på YME/Stress i Oslo  :ninja: 

     

    Tenker du mer klassiske sko til jeans, er det vanlig med derby-sko, men jeg anbefaler virkelig en chukka-modell slik som Red Wing Classic Chukka eller Loake 1880 Kempton, disse har grei vidde!

  15.  

    Ja, har hørt om merket, men jeg kjenner det ikke.

    Er det lærsåle? Goodyear welt?

     

    Finnes i lær og gummi, jeg kjøpte lær og goodyear welt ja.

     

     

    Pen og diskré den! Bally er bra.

     

    Det er litt vanskelig å se på bildet, men tviler dette er goodyear welt/randsydd. Mulig det er feilinformering til deg fra selger/nettbutikken. Ser mer ut som en blake- eller bologna-stitch, dvs at sømmen mellom innerforet, overlæret og sålen er på innsiden av skoen. Men, sålen kan fremdeles byttes slik som randsydde, og skoen får et mer elegant utseende.

  16. Avhenger av hva jeg skal ha tak i, bruker både herring shoes og pediwear 

     

    sitter her med to par sko og er litt usikker på hva jeg skal gå for, samme modell semsket skinn men to størrelser.

     

    Den ene sitter ganske så behagelig på for øyeblikket, mens den minste er ganske så trang. Bekymringen er jo at den som er behagelig kommer til å bli hakket for stor, mens den som er trang gjerne utvider seg til å sitte godt. Hvor mye kan jeg forvente at semskede skinnsko utvider seg ? 

     

    Erfaringsmessig er det bedre å ha et par sko som er litt for store. Problemstillingen har jeg dessverre vært borti for mange ganger selv, men man lærer jo.

     

    Å kjøpe sko som oppleves ganske så trange er absolutt no go, også de med semsket skinn. Her er noen grunner til det:

    1. Det er kun en begrenset tid du har på deg de nye skoene i butikken, de kan oppleves "ok" der og da, men ved vanlig bruk og lengre gåturer vil de alltid føles tightere. Det kan bli veldig ubehagelig.
    2. Kvalitetssko av lær skal ideelt sett ikke være for trange når de er nye. Lær kan utvide seg der det trykker mest, men det er alltid usikkert om det kan tøyes nok da tøyelighet varierer fra lærstykke til lærstykke. Forøvrig vil ikke sko som er rett eller litt for stor størrelse tøye seg da det ikke oppstår trykk.
    3. Sko som likevel skulle bli for store etter kjøp kan eventuelt justeres enkelt ved behov, enten med innleggssåle, innlegg under tungen eller langs innersiden av hælen. 

    Håper du blir fornøyd med skokjøpet!

     

    Edit: Endret litt på innlegget for å svare bedre på spørsmålet.

  17. Har noen skinnsko med glidelås på siden oppover mot ankelen. Glidelåsen har blitt skadet og ett av "trinnene" i glidelåsen er vekke. Dette resulterer i at glidelåsen sklir opp under bruk.

     

    Noen som vet om dette kan fikses, og av hvem?

    Bor i Bergen.

     

    De aller fleste skomakere kan og vil da bytte hele glidelåsen. Det viktige er at jobben blir gjort nøye og med et pent resultat.

     

    I Bergen ville jeg prøvd Kyrres Skomakerverksted i Valkendorfsgate, et raskt søk på diskusjon.no og google gir mange anbefalinger på at han er den beste og mest kyndige ihvertfall.

  18. Er det noen som vet hvor man får tak i Norse Projects, Anker Classic, Regnjakke i Oslo?

     

    Butikken Hunting Lodge på Grünerløkka fører et større sortiment Norse Projects, dog ingen Anker Classic ifølge nettbutikken deres.

     

     

    De kan sikkert bestille den inn for deg fra Danmark slik at du kan prøve og kjøpe den i butikken. Det er bare å spørre dem.

  19.  

    Woly kjenner jeg ikke til, men den er sikkert helt grei.  Jeg har ikke peiling på hva som finnes i butikkene her i landet, men om du kikker på nett ville jeg sett etter Saphir, Burgol eller Tarrago, i den rekkefølgen.  Jeg holder meg til produkter fra Saphir, som jeg kjøper direkte fra produsenten Valmour.

     

     

    Jeg har benyttet flere nettbutikker for Saphir-produkter, men ikke Valmour! Er denne nettbutikken bedre egnet for Saphir-handel fra utlandet enn f.eks. afinepairofshoes.co.uk, synes du?

  20. BMWcoupeftw:
    Ja, vask ut såpen med ren svamp og vann til det ikke skummer lenger. Kan ta litt tid hvis du har tilsatt mye såpe til å begynne med, men da vet du definitivt at det blir rent! La det tørke en dag før du begynner med børsting og tilsetting av næring.

     

    Anbefaler å ha både Super Invulner og Renovateur Suede, de erstatter ikke hverandre sånn sett. Førstnevnte er jo en helt ren impregneringsspray som er genial for alle sko, mens den andre er en designert spray for semsket skinn.

    • Liker 1
  21. BMWcoupeftw:

    Hvis du ikke allerede har gjort det er det viktig at all overflødig rengjøringsmiddel etter vask skylles av eller fjernes med en våt svamp.

     

    Semsket skinn blir alltid stivt etter vask og tørking. Så det du må gjøre er å børste det tørre skinnet med en suede børste av gummi, da vil stråene/hårsekkene "masseres" og dyttes opp. Dette gjenoppretter noe av den opprinnelige myke suede-overflaten og originalfargen i læret kommer tydeligere frem.

     

    Om du ønsker å få et bedre resultat bør du som neste steg gi læret ny næring, f.eks. med Saphir Renovateur Suede Spray eller Burgol Suede velours care (disse to vil i tillegg impregnere), la det tørke, og på nytt børste med gummibørsten. Da skal fargen komme enda mer til syne og skinnet være så godt som nytt! :)

    • Liker 1
  22. Noen som har noen forslag til hvilke sjapper jeg bør sjekke ut for å skaffe meg dress? Trent meg ut av den gamle og er på utkikk etter en ny general-purpose dress, type som passer til det meste 17-mai, bryllup, osv. 

     

    Bor for tiden på sørlandet, men vet ikke om så mye mer enn Moods og Volt, hopper over dressmann tror jeg.

     

    Da må du absolutt ta en tur innom Retro Kristiansand. Evt. Høyer Sørlandssenteret/Høyer Slottet eller Henriks Herre. Skulle du likevel dra til Volt er Oscar Jacobson-dressene verdt å prøve. Lykke til!

×
×
  • Opprett ny...