Gå til innhold

Salvesen.

Medlemmer
  • Innlegg

    27 547
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    58

Innlegg skrevet av Salvesen.

  1. Trestein skrev (1 time siden):

    Det blir snitt effekt. Tilført kWh*3600/ant sek lading. Min BMW pleier å koble seg til med 200kw men den synker raskt når batteriprosent er 40-50%. Klarer ikke 20-80% med over 150kwh i snitt. Bare få biler klarer det.

    Nei, for jeg lader langt mindre når jeg lader. Hyppigere men kortere. Da kaster jeg ikke bort tid, for jeg bruker den på ting. Litt som at jeg kun klipper håret på Gardermoen.

    Tror aldri jeg har ladet mer enn 40-50% på hurtiglading. Det kan ikke være mange gangene iallefall.

  2. Trestein skrev (10 timer siden):

    Det er gjennomsnittshastighet som har betydning for hvor lenge du må lade. Klarer bilen din over 150KW har du enten en tysk eller koreansk bil

    For meg er det det summen eller integralet som har noe å si, altså hvor mye energi får jeg på de korte stoppene jeg tar for å spise/gå på do/handle etc. Da vill jeg helst lade over 150kW.

  3. bzzlink skrev (31 minutter siden):

    Kan legge til at jeg har eid Tesla i 6 år nå, og opplevd lite feil, og gjennomgående god kundeservice når det har vært noe. Til og med at de kommer hjem til meg og utfører garantireparasjoner på gårdsplassen. 

     

    Det er absolutt en av styrkene til Tesla service slik jeg ser det, har hatt ranger på besøk noen ganger. Sist for verdivurdering av innbytte. Helt upåklagelig!

    • Liker 1
  4. DukeRichelieu skrev (14 timer siden):

    Kan bare repetere det som alt har blitt sagt. Noen bryr seg. Andre ikke.

    Er selv ingeniør og forhørte meg hos et firma som per da ikke hadde behov for nye ansatte. Fikk dog til svar at de primært ansatte sivilingeniører fra NTNU med A i snitt. :)

    Haha for en gjeng🤣 

    Er også rekruterende leder og så lenge de dekker "kravene" ift utdanning(som noen ganger kan dekkes av erfaring også) så ser jeg ikke på navnet på skolen engang.

    Siden vi har kontor i Boston området har vi en del søkere og ansatte fra mit, kan ikke si jeg opplever en stor forskjell på disse folka mot andre med "vanlig" skole.

    Personlig har jeg ikke utdanning fra noen fancy skole selv og har aldri opplevd det som noen showstopper i min karriere.

     

    Er også i annen sektor enn deg.

    • Liker 1
  5. fotonisse skrev (1 time siden):

    Min neste bil vil bli en elbil, og jeg har et budsjett på max ca 550.000,- for komplett bil med vinterhjul.
    I tillegg til kjøp av selve bilen, så må jeg også legge til ca 50.000,- for skifte av sikringsskap, graving av kabel for lader til garasjen og kjøp/montering av hjemmelader.
    Jeg har 3x230V fra før i sikringsskapet, men det er fysisk for lite til å montere inn flere kurser, derfor må det skiftes.

    Jeg har plukket ut 2-3 biler jeg vurderer, men er fremdeles usikker. Har i dag en 2022 modell, og tenker egentlig en helt ny bil, men en meget pent brukt og lite kjørt 2023/2024 kan også vurderes. Når det gjelder VW ID4 så er det kun 2024 modell som er aktuell pga mulighet for forvarming av batterier, rekkevidde og en oppdatert bil.
    Jeg skal ha 4x4, rekkevidde på minst 500 km (wltp), god plass og god sittekomfort, greit lyd anlegg, tilhengerfeste.
    Det jeg er helt sikker på er at jeg ikke vil ha kinesisk bil, Ford, Kia, Hyundia og at jeg vil ha en fysisk høyere bil/bakkeklaring enn hva jeg har i dag (stasjonsvogn med sportsunderstell).

    Nissa Ariya e-4orce 4WD
    Bra rekkevidde og mye utstyr for pengene, for mye skryt for fremkommelighet og komfort. Men får også litt kritikk for lite lasterom, treg lading vinterstid, en del utfordringer med sensorer, dårlig rustbehandlet og enkelte forhandlere er lite villige til å ordne problemer.
    Noen andre kjente problemer?

    VW ID4 / GTX 4 motion
    Bra rekkevidde på 2024 modellene, fin å kjøre og komfortabel med riktige seter. Den blir vesentlig mer kostbar når en vil ha med litt mer utstyr. Denne og Skoda Enyac er vel litt «klønete» å lade på Tesla sine ladere, fordi de har ladeporten på «feil» sted.
    Møller konsernet er vel ikke akkurat på topp de heller når det gjelder god service og oppfølging.
    Noen andre kjente problemer?

    Tesla model Y LR 
    God rekkevidde, mye utstyr, et meget godt utbygget ladenettverk. Tesla har jo vært Norges mest solgte bilmerke flere år på rad, og det regner jeg med at det er en god grunn til i tillegg til nedsatte priser. 
    Det som «skremmer» meg litt her er alle negative saker i media om vanskelige forhandlere og liten vilje til å hjelpe bileiere med problemene de har med sine biler. Men det er klart at det vil jo bli utfordringer til å hjelpe alle bileiere når det er solgt så mange biler.
    Noen kjente problemer en bør ta med i vurderingen?

    Audi, BMW, Mercedes, Volvo (jeg tenker på Volvo som svensk, selv om eierene er kinesiske) er selvfølgelig også biler som kunne vært interessante for meg, men rekkevidde og pris gjør at de fleste av dem blir uoppnåelige for mitt budsjett.
     

    Av de jeg vurderer så er det vel Nissan Ariya som hittil er førstevalget mitt og Tesla Y som nummer to, er det noe annet som bør vurderes/tenkes på?

     

     

    Ang Tesla og vedlikehold er det ingen tvil om at det er noen veldig få som får gjennomgå kraftig og opplever tullete oppførsel fra Tesla. Men de aller fleste av oss er veldig fornøyd og opplever å få hjelp når det trengs og lite feil.

    Jeg er på nr 6 nå og har ingen grunn til å velge noe annet når jeg kjøper ny bil.

    • Liker 1
  6. Trestein skrev (11 minutter siden):

    Forvirrende? Er det ikke helt normalt å kunne velge ulike vindustyper? Tror det er noen som leveres med soldemping også. Lurt å sjekke. 

    Ja jeg liker enkle pakker.

    Har en kompis som fikk en Enyaq uten elektrisk bakluke, den gikk rett tilbake til forhandleren. Var forvirret av pakkene og hva de inkluderte.

    Har selv kikket på bmw for lang tid siden da jeg kjørte de, var så mye valg og ting som hoppet fra en pakke til en annen at jeg droppet hele greia.

    • Liker 2
  7. SirreStrikk skrev (16 minutter siden):

    Jeg har en 1 år gammel Tesla Model Y RWD. På nettsiden er det oppgitt ca 455 km rekkevidde per lading. Når jeg lader så står det 370km maks. Jeg har ikke noe å sammenligne det med siden jeg oppdaget det først i dag. Bør jeg bekymre meg for dette? Jeg bruker 19" tommer felgene.

    17216374091539010512718098964601.jpg

    Skjermen din viser EPA/kapasitet rekkevidde, mens nettsidene viser WLTP.

     

    Edit:Til info har jeg en model 3 rwd, helt ny. Den viser 420ish. Så 370 for en Y etter ett år virker ikke avskrekkende. Husk at tapet er størst i starten for så og flate ut. Usikker på hva EPA er for din bil som ny men tipper rundt 400 og sannsynligvis under eller tett på

    Edit2: Enorm value vi får for Tesla RWD, det er samme rekkevidde som mine to første model S. 70/75D. Og de kostet laaaangt mer, og var skrot ift det en får i dag:p 

     

    • Liker 1
  8. Eskove skrev (26 minutter siden):

    Som @Milhouse85 sier, på gamle biler ja.
    Det er i dag biler som har intervall på opp til 40tusen eller etter 12mnd.
    Oljen vi har i dag er av en annen kvalitet en for 50 år siden og holder lengre.
    Min bil er 15k eller 12mnd
    Firmabilen er 30k.

    Store kjøretøy med ordentlig filtrering tåler fort 50k om du bruker olje beregnet for dette.

    12 mnd er jo ganske store kostnader med priser forespeilet over. Skjønner ikke at dere har råd til å kjøre ice😬

    • Hjerte 1
  9. flamethower1234 skrev (På 18.7.2024 den 5:06 AM):

    Ta direktefly fra Oslo- Bangkok. Vær 3/4 dager der så kan du finne ut om du vil bevege deg nordover eller sør.

    Selv om det er cool season så er det jo langt i fra 20 grader i bkk på den tiden. Kan komme opp i 39 grader og ned mot 23 eller noe slikt. Ett godt stykke unna det personen er ute etter.

  10. Tanner skrev (4 minutter siden):

    Arbeidsgiver er fullstendig klar over at jeg søker jobb, og forståelse full for det, så den veien er det ikke noe problem.

    Jeg tenkte heller med tanke på forhandlinger, at en ny arbeidsgiver potensielt kan tilby en lavere lønn, dersom de vet jeg gjerne skulle kommet meg tilbake i jobb så fort som mulig.

    Arbeidsgivere som gjør slike stunt ønsker du ikke å jobbe for. Om du har mulighet, bruk tiden på å finne den rette arbeidsgiveren for deg. Ikke bare første som kommer med tilbud.

  11. AL123 skrev (3 minutter siden):

    Veldig rart at den ikke kan vise begge deler synes jeg. Det krever vel toppen 2 linjer med programmering for å få det til, og selv kjørekomputere fra 80-tallet får det til.

    Som nevnt tidligere i tråden hadde de dette før. Hvorfor de tok det vekk aner jeg ikke, men det står ikke på kompetansen til de ansatte...

     

  12. Syar-2003 skrev (10 minutter siden):

    Det er jo litt rart å ha kjøpt en bil med WLPT syklus test og rekkeviddeanslag som er påkrevd for typegodkjenning og opplyst i salgsbrosjyrer. Mens bilens computer skal gi rekkevidde anslag i en annen målestandard.
    Men med Tesla er jo alt mulig.

    Jeg er absolutt enig, men jeg liker det slik. EPA er mer realistisk for min del iallefall.

  13. Syar-2003 skrev (2 minutter siden):

    I EU skal man vel bruke WLTP. Ikke EPA eller CLTC. WLTP syklus testing må også til for å få typegodkjenning for biler i Europa.

    Dette gjelder vell kun for salg? Slik Tesla i dag gjør det i EU. Men i bilen så viser de EPA rekkevidde/estimert batteri kapasitet.

  14. kremt skrev (1 time siden):

    Har de sluttet med rated og typical nå

    Ca i 2015... Neida, husker ikke akkurat men det er veldig lenge siden. Kun EPA nå

     

    Edit: tror kun det var tidlige model S som hadde dette. Hadde det i min 15 modell men usikker på om jeg hadde det i neste. Var iallefall borte i model 3. Det var vell 2019 og dagens S har det ikke heller.

  15. Trestein skrev (8 minutter siden):

    Tesla scorer nok mye på rekkevidda da bilen angir maksimal wltp rekkevidde enten det er sommer eller vinter. 

    Mitt inntrykk er at få kjører bilen fra 100-10-15% og deler kjørte km på batteriforbrukt. Da får man reel rekkevidde for den kondisjonen.
     

    Det ser ut til at mange tar tallet bilen oppgir som lov og er feks dypt skuffet når bmw viser 350km rekkevidde på en kald regnværsdag. Jeg opplever ofte å kjøre 100km og ha samme gom rekkevidde som når jeg kjørte

    For noe tøv, Tesla bruker EPA i bilene sine

  16. kremt skrev (1 time siden):

    Herlig eksos fra busser og lastebiler der borte :p 

    Mopedene er hovedproblemet, nesten ufiltrert utslipp i motsetning til de du nevner. Og de er i ekstrem numre på veien

×
×
  • Opprett ny...