Gå til innhold

Salvesen.

Medlemmer
 • Innlegg

  27 367
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  58

Innlegg skrevet av Salvesen.

 1. Loke2024 skrev (10 minutter siden):

  Har funnet ut at eine avdelingsleder har times lønn på 450,- og får mykje overtid. Tjente ca 950 000 i fjor.

  Den andre avdelingslederen har fastlønn på 950 000,- 

  Utdanningsnivå er ca likt som mitt. Så noe iver millen er nok uaktuelt, må nok ikke forvente så mye meir en 850 sikkert. 
   

  Det eg lurer på litt kva er best times lønn eller fastlønn.? Har fastlønn no og da får eg ingen overtid. Det savner eg litt, men de medfører å jobbe en del overtid for å når opp i fastlønna. 

  Fastlønn har ingenting med overtid å gjøre. Det mest normale er å få fastlønn. Dvs at en får samme lønn i mai og juni selv om mai har mange fridager. 

  Det du tenker på er en særlig uavhengig stilling. Da får en ikke overtid og styrer tiden sin selv. Denne stillingen kommer med strenge krav til selvstendighet. Mange bruker den ulovlig for å slippe å betale overtid. 

  Har en særlig uavhengig stilling selv. Trives med det da jeg kan tilpasse dagene mine selv og slippe å tenke på ulovlig overtid etc når det trengs. 

  Men, krev høyere lønn om du får en særlig uavhengig stilling for å kompansere for manglende overtid. 

 2. Evil-Duck skrev (9 minutter siden):

   

  Sitat

  Igjen så er du tilbake på, "kan jeg så kan alle" holdningen mange har.  Du kan godt høste sympati fra meg for dine helseplager, og det er kjempefint at du klarer å stå i jobb til tross for at du plages, men det betyr ikke at alle kan. 

  Tror dette er mye av misforståelsen, jeg snakker om promillen ikke folk flest på trygd. Men jeg skjønner at det kan oppleves slik. 

  Sitat

  Fordi vi har andre ordninger enn andre land, les de to lenkene jeg viser til. Vi har mange som har fått invilget uføretrygd om vi sammenligner oss med andre, men vi har ikke mange på trygd sammenlignet med andre land. Det er forskjellige systemer og de kan ikke sammenlignes slik du gjør det nå. 

  Problemet er at mange i norge gjøres til "arbeidsuføre" mens i andre land står de som arbeidssøkere. 

  Førstnevnte er en "evig" dom for folk flest mens sistnevnte kan føre til nytt arbeid i bedre situasjoner. Mimir ser jo bare på arbeidsledighet, dette veksler jo veldig fra tid til tid i forskjellige land og er ikke relevant for uføre diskusjonen. 

  Sitat

  Mange gjør det jo det, arbeid og tjener penger på jobbene de gjør og skatter av dette, og de bruker den kapasiteten de har. Jeg tror rett og slett at du ikke forstår hva uføretrygd er for noe, du kan jobbe ved siden av uføretrygd, det er forskjellige grader av uføretrygd og selv om du er 100% uføre så er alltid muligheten til å jobbe det en klarer der om en finner noen som vil gi deg sjansen til det og du har kapasitet til det. Mener du at vist en har noen som helst form for kapasitet til å bidra så skal en ikke få uførestønad? Folk som tar på seg ulønnede frivillige verv er og samfunnsnyttig, selv om det ikke bidrar til skattekassa, tro det eller ei. 

  Stråmann.

  Sitat

  Du ønsker kanskje ikke å skape fordommer, men den informasjonen du sitter på er skapt av fordommer og sprer fordommer videre. 

  Som nevnt over. Nei, det er sant at Norge har ekstremt mange som er "dømt" arbeidsuføre. Det er ett reelt problem. 

  Men det er fortsatt promillen av de uføre, om jeg ikke har nevnt det nok ganger. 

   

 3. Evil-Duck skrev (Akkurat nå):

   

   

  Sitat

  De fleste av oss har noe å slite med her i livet, spesielt når en kommer litt opp i åra derfor jeg beskriver det som "frisk nok" 

  Ja de fleste sliter med ting i livet, hvor de setter grensen er dog forskjellig. Jeg er ikke "opp i åra". 

  Sitat

  Jeg har vært gjennom prosessen og vet hvordan det foregår, og jeg tror faktisk ikke at det er naivt å tenke. Jeg er jo selv utdannet automasjonsingeniør og jobbet 4 år som ingeniør/3d konstruktør før jeg ble utsatt for en ulykke som gjorde jeg ikke kunne gjøre jobben min. Prosessen du må gjennom for å få uføretrygd er nedverdigende, det bryter deg ned til bristepunktet og du føler deg ekstremt lite i ett system som fra grunnen av er laget for å gjøre det så vanskelig som mulig å få de stønadene en har rett på. Jeg tror rett og slett ikke at det finnes ett menneske som fysisk og psykisk er i stand til å stå i jobb som går gjennom denne prosessen frivillig. 

  Så hva tror du da er grunnen til at vi har så ekstremt mange uføre ift tilsvarende land? 

   

  Sitat

  Statestikken er misvisende da det ikke fungerer å sammenligne forskjellige typer trygdesystem med forskjellige virkemidler opp mot hverandre. Anbefaler deg å lese dette stykket linket tidligere i tråden. Norge har ikke mange på trygd | Finansavisen samt kommentaren til det opprinnelige innlegget av mimir Meninger: Smak på den, Sanna Sarromaa! (vg.no)

  Vi har åpenbart langt flere enn "normalen" og fantastiske ordninger, som frister mange. 

  Sitat

  Anekdoter kan jeg svara på med min egne anekdoter. Jeg kjenner en som er ufør som jobber det han makter på det lokale konserthuset som lyd, lysteknikker og scenerigger, han brenner for å gjøre det lille han klarer til tross for enorme begrensinger i sin egen helse. Jeg kjenner en annen som er uføre, han jobber så mye han klarer som privat webutvikler å leier ut sine tjenester for å spe litt på minstetrygden sin selv om det er et utfordrende felt å ha så ustabil helse i, samme mannen er og aktivdet han klarer i bymisjonen å prøver å  hjelpe andre som sliter psykisk. En annen som nylig ble uføre jeg kjenner jobber frivillig med å hjelpe eldre å forbedre IT kunskapene sine, så har en slike tullinger som meg som frivillig modererer på internettforum. De fleste har et ønske å bidra og ha en tilhørlighet,  får de sjansen og har mulighet til det så gjør de det.

  Så hvorfor kunne ikke disse jobbet i tilpassede bedrifter? Tjent penger og skattet. Mye bedre, de har åpenbart kapasitet. 

  Sitat

  Statistikken er misvisende. Finnes det folk som klarer å utnytte systemet? Helt sikkert, tror jeg det er det problemet som det blåses opp til å være? Nei, ene og alene basert på mine egne erfaringer i papirmølla som er NAV.  Det er uansett veldig urettferdig at alle skal lide under fordommene mot uføre fordi et bittebittelite mindretall har klart å lure systemet. 

  Jeg kjenner meg ikke igjen, jeg sier at minoriteten utnytter og jeg prøver ikke å skape noen fordommer for de som åpenbart ikke er syke. Jeg er pro samfunnet vi lever i, altså at de som sliter skal få hjelp. Men jeg er ikke naiv, det er folk som utnytter dette. Der er problemet, ikke resten. 

 4. Ørjanø skrev (7 minutter siden):

   

   

  Sitat

  Ok, så bare noe du tror. 

  Tja det er også basert på statistikk fra tilsvarende land med langt mindre uføre...

  Sitat

  Så hvilken forsikring? Maks uføretrygd er under 500.000,-. 

  Åpenbart lett, nok noe du tror. 

  Ja rett under, det er 491150. 

  Ja det tror jeg absolutt. Basert på statistikk. 

  Jeg har livsforsikring tror jeg den heter. 

  Sitat

  et er 66% av inntekten med et makstak. I tillegg går man glipp av muligheter til å øke lønnen ganske mye gjennom jobb bytte, kursing, utdanning, bonuser etc. 

  Uføretrygd vil alltid være dårligere betalt enn om du stod i jobb

  Ja summen har jeg fortalt deg. Den stiger med justering av G. Klart en kan ikke bli "manager" som uføre... Man blir på det nivået en er. 

  Sitat

  Tror du alle uføretrygdede kan bestemme når de er dårlige og ikke? Hvor er disse arbeidsplassene hen? Mange som står i kø for et slikt opplegg. 

  Nei? Det er jo poenget, mange folk setter seg opp til samme vakt. De som føler at de kan møte opp møter opp. Ja det er poenget mitt, det burde være slike ordninger. Men de mangler. 

  Sitat

  Nei, virkeligheten! Tror du bare skal være glad du er frisk og ikke aner hvordan det er. 

  Jeg er ikke frisk og kunne blitt uføre om jeg ønsket det. Noe jeg ikke ønsker. 

 5. Subara skrev (1 minutt siden):

  Å flytte papirer, hadde nok passet bedre for meg. Jeg kunne ha skrevet en tykk roman om NAV-systemet, men tenker jeg lar det ligge.

  Ellers enig i at ut å bevege seg er bedre enn å sitte hjemme.

  Det er nok en grunn til at det ikke har skjedd allerede.

  Etter en stund som ufør er det mange som ønsker å jobbe, fordi de kjeder seg. Frivillig arbeid blir løsningen for en del, som igjen krever at helsen er med på laget.

  Ja det er litt av poenget, gi de noe å jobbe med. Som passer i deres hverdag. De er resurser de også. 

  • Liker 1
 6. Subara skrev (17 minutter siden):

  Kanskje å trekke fra pengene fra forsikringsselskapet på uføretrygden. Da hadde det vært flere i arbeid blant høytlønte?


  Nei, tror ikke det, for det er en grunn til at man blir ufør. De som kan, tar seg sammen og går på jobb igjen for å slippe prosessen med NAV. Å få dårlig helse oppleves for de fleste som et personlig nederlag.

  For å gå over til de arbeidssøkerne. Det ble foreslått en gang at arbeidsledige og sosialklienter skulle feie gatene. Forslaget kom nok fra noen som ikke skulle feie gatene selv. Å ha tatt master virker da bortkastet. Jeg ser at Oslo bymisjon? har et opplegg med søppelplukking for rusmisbrukere. En stund siden jeg har sett dem nå, forresten.

  Så hvorfor er statistikken slik da? Er vi bare ett land med ekstrem sykdom, eller kan det hende at noen utnytter systemet? 

  Ja hvorfor skal de ikke feie gatene? Eller gjøre det de klarer? Hva er poenget med å sitte hjemme? Det skaper nok mer sykdom enn det kurerer...

 7. Evil-Duck skrev (11 minutter siden):

   

   

  Sitat

  Først vil jeg si at du er utrolig privilegert som er frisk nok til å kunne stå i 100% jobb, hadde du bare vist hvor mye jeg misunner deg. 

  Jeg er syk jeg også, men jeg blir sykere av å ikke stå i jobb. Og det er jeg gla for, altså at jeg kan jobbe. Og fårstår klart at det er mange som skulle ønske de også kunne det.

  Sitat

  Tror du der er mange som deg med en jobb som pusher 800 000+ i årslønn som våkner opp en dag å tenker, næh skulle vel bare blitt trygda kanskje? Eller tror du det er mer sannsynlig at disse plutselig hardt og brutalt ufrivillig blir rammet av ulykker eller sykdom som plutselig nærmest halverer årslønnen deres og kaster dem ut av den trolig viktigste sosiale arenaen og tilhørligheten de har? Jeg tror helst på det sistnevnte. 

  Nei det tror jeg ikke. Men jeg tror også det er naivt å tenke at ingen gjør det. Iallefall når en ser på tall fra tilsvarende land, vi er overrepresentert og har "de beste avtalene". Men de fleste er åpenbart syke og vell som det. 

  Sitat

  Måten du fremstiller dette på så er det ganske klart og tydelig at du ikke forstår hvordan det fungerer å bli uføre, ikke at det er unormalt å tenke slik du gjør blant de som er heldige nok til å fortsatt ha god helse, en skaper seg fiksjonelle situasjoner i hodet der en kan sitte med beina hevet hele dagen og slappe av å gjøre det en vil, men så glemmer en helt av de konstante smertene, sykdommen og de psykiske plagene som de som er uføre og har å dra på i hverdagen. 

  Jeg tenker slikt basert på statistikk og avtalene vi har. Klart det frister noen få, jeg sier ikke at dette er normalen. 

   

  Sitat

  Ok, en er ufør, kan en bidra med noe? Ja det kan mange så absolutt, og det er mange som gjør, enten gjennom frivillig arbeid, jobbing på deltid eller ved å ta på seg småoppdrag her og der. At en har uføretrygd betyr heller ikke at en aldri noensinne gjør noe nyttig for samfunnet, det er og mulig å jobbe det en klarer selv om en får uførestønad. Det uføre i all hovedsak gir er en viss form for stabilitet sammenlignet med AAP eller andre stønader.

  Jeg kjenner ingen uføre som sier at de føler at de bidrar, men jeg vet om mange som vill. Mulighetene mangler. 

  Sitat

  Dessverre er det så mye fordommer ute å går rundt folk som er uføre at det ofte ender opp med å ha motsatt virkning hvor folk holder seg mer inne, ønsker ikke å delta i samfunnet og ønsker ikke å være bidragsytere fordi uansett hva en gjør så dømmer folk en. 

  Klart det er fordommer, med den statistikken vi har. De fleste er helt klart syke og vell som det, men det er naivt å tro at ingen utnytter dette. 

 8. :utakt skrev (1 time siden):

  Det er sikkert mange som kunne bidratt med "noe", men arbeidslivet er ikke spesielt rigget for å ivareta folk som kan jobbe et ubestemt antall timer til  ubestemte tidspunkter. 

  Som nevnt over, sett opp 10, 20, 30 osv til samme vakt og se hva som dukker opp. De kan gjøre enkle oppgaver, som å svare på enkle klager på nav. Det er 5 måneder + ventetid på klager der...

 9. Ørjanø skrev (11 minutter siden):

   

   

  Sitat

  Hvor mange misbruker det? Statistikk? 

  Hvordan er det å være ufør fett? På hvilken måter? 

  Jeg har ingen statistikk, men det er naivt å tro noe annet. Mener jeg. 

  Fett, som nevnt 500k + penger fra forsikring kan friste mange. Mener jeg. 

  Sitat

  Ikke alle får uføreforsikring. I tillegg er det ikke bare å få uføretrygd. Man må igjennom behandling, utprøving, samtaler etc. Og man må ha nedsatt arbeidsevne. 

  Har ikke uføre forsikring jeg heller. Har ikke sagt det "bare er å få" heller jeg, men det er åpenbart lett. Bare sjekk inn på tiktok rundt lunsjtider.

  Sitat

  Da bytter man jobb. Frister det mer med lav inntekt, år med aap og det som hører til samt gå glipp av mye arbeidslivet kan tilby, i stede for å skifte jobb, er man ikke riktig frisk uansett. 

  Som nevnt over, trenger ikke være dårlig betalt som uføre. Og ja, de fleste enten blir i den misserable jobben eller bytter, men jeg forstår at noen søker en annen redning. 

  Sitat

  Da må det være arbeidsplasser som kan ansetter folk man ikke vet når kommer og hvor lenge til neste gang. 

  Ja, hvorfor ikke? Det er 100 tusenvis å ta av, sett opp 10 til samme vakt og det bør gå greit. 

  Sitat

  For mennesker som er syke har de kanskje noen timer hvor de fungerer ok, eller noen dager her og der. Noen har generelt begrenset med kapasitet, men klarer å gjøre en del i løpet av dagen, blir det for mye bukker de under. Uansett, det er da du ser de. På butikken, på treningssenteret, på some etc. Det betyr ikke at de gjør veldig mye mer, eller har kapasitet til veldig mye mer. Og selv om man er ufør, skal man ha lov til å ha noe livskvalitet hvor ikke all kapasitet går til arbeid. 

  Stråmann.

 10. Ingen tvil om at mange misbruker dette. Det er blitt for fett å være trygdet.

  Sjekket selv for morro skyld, ut i fra det jeg kan forstå hadde jeg fått ca 500k(maks) i trygd samt masse penger i fra forsikringsselskapet.

  Klart det frister for folk som kjeder seg på jobb.

  For min del kunne det heldigvis ikke fristet mindre. Jobb er en stor del av livet mitt og jeg trives svært lite når jeg ikke har mulighet til å jobbe.

  Dette har jeg erfart med en lengre sykemelding samt når jeg fikk barn.

  Men jeg forstår absolutt at det frister for de som ikke finner plassen sin.

  I mitt hode må en stille høyere krav. Ok, en er ufør. Men kan en bidra med noe? Kan en jobbe noen timer i måneden på Nav? De er jo allerede betalt...

  Om en er på TikTok og kikker rundt lunsjtider så er det jo flust av trygdede unge mennesker som holder live etc. De kunne absolutt bidratt til noe.

 11. AL123 skrev (6 minutter siden):

  Litt av poenget er vel at de ikke kan ha bedre kundeservice til den prisen. Dårlig behandling av ansatte og dårlig kvalitetskontroll er ikke oppskriften på en kvalitetsopplevelse. 

  Jepp, rangere som kommer å fikser bilen uten at du snakker med de engang er forferdelig 😅 for ikke å snakke om 0 krav til vedlikehold. Fælt altså.

  Også bryr vi oss ikke om bil heller vi eierene, er bare retards hele gjengen og aksepterer alt slags!

   

  Morsomt altså!

   

  Booome....r?

  • Liker 1
  • Hjerte 1
 12. ali q skrev (8 minutter siden):

  De er sovende vakt ja. Vi får betalt før den 20. i hver måned via bankoverføring etter at lønnsystemet er godkjent av nærmeste leder (som i nesten alle tilfeller er den som bestemmer hvilke reiser vi skal på, og når vi skal på de slik at turnusen går opp for hans del).

  Ja da er det vell litt utenfor da det er vakten som betaler, ikke nødvendigvis reisen?

  Tenker det er litt OT ift hva TS spurte om.

  Forøvrig bra å få 100% betalt på vakt. AML sier hell minimum 1/7 om jeg husker rett.

 13. ali q skrev (37 minutter siden):

  Det gjelder ikke meg og mine nærmeste kollegaer, men vi har kollegaer i konsernet (samlet i datterselskap atm) som også får betalt imens de sover på jobb (så de kan bli vekket på veldig mye kortere varsel enn vi som har 2 timer på å starte feilretting enten hjemmefra eller fysisk i diverse datasentre etc).. Og en hel haug som går ned til 72% lønn ved en viss alder uten oppmøteplikt (fortsatt ansatt, ikke pensjonert en gang, bare ikke lenger medisinsk skikket pga alder)..

  Høres mer ut som en vakt. Her er det snakk om vanlig reise. 

  Fortsatt usikker på hvordan du får betalt 😅

 14. ali q skrev (41 minutter siden):

  Ved reiser ja, ikke ved vanlige dager på kontoret (unntaket der er hvis det er kurs/seminarer som bare tilfeldigvis holdes på min faste lokasjon, da får vi til og med tilbakebetalt de 38 kronene for egenandel i kantina (som arbeidsgiver uansett betaler 60 kroner for per person, men vi må føre reiseregning for de 38 kronene...)) Uten å si noe mer om hvor jeg jobber, så kan det sies at jeg er "statlig" (men ikke lenger statlig nok til å få brukt Statens Pensjonskasse).

  Det er ganske heftig å få betalt alle timer med fritid og soving på reise. 

  Bra noen leverer på avtalene, iallefall når det er statlig!

 15. ali q skrev (9 minutter siden):

  Vi har føringer på at ved reise så teller det fra første minutt når man forlater egen bopel, og avsluttes når man kommer hjem til egen bopel. Men jeg har hatt arbeidsgivere i tenårene hvor det i personalhåndboken (IKKE I KONTRAKTEN!) plutselig stod at reisetiden min kun ble betalt som 50% av timelønn (noe jeg ikke visste når jeg signerte, og som gjorde at veldig mange timer med overtid/ub-tillegg den sommeren ikke en gang ble betalt med 100% timelønn, var ganske surt, men orket ikke ta kampen, måtte bygge opp attester til ekte jobber senere).

  Så du får betalt alle timer når du er borte? Selv ved søvn?

 16. ps5 skrev (10 minutter siden):

  Antar dette er Sopra? Uansett er dette definitivt ute av din leders hender så å mase på han/henne vil neppe medføre noen fremgang - i verste fall irritasjon. 

  Dog er min erfaring at HR også trenger oppfølging.. Og det er en del av en leders "liv", deale og pushe på HR for å få ting til å skje.

  Og om den ansatte da ikke legger press på sin leder så går det fort i glemmeboken der også. 

  Så sitter en sur og irritert uten at noen forstår det, kjedelig situasjon:)

 17. Gjest 8e784...904 skrev (5 minutter siden):

  Prøver å gjøre en lang historie kort. 
  ble kontaktet av leder for 1mnd siden og ble spurt om jeg kunne tenke meg en lead-stilling. Jeg var positiv til dette, men leder måtte gå via HR, og håpte på en rask prosess. Dagen etterpå tar leder kontakt og sier HR forteller vi må lyse ut stillingen internt før jeg kan få tilbud. Ok greit nok, tiden går, og jeg har purret på leder etter utlysningen, men den er ennå ikke publisert. Kjenner jeg begynner å bli utålmodig. Mase mer, eller la det gå sin gang og håpe på at prosessen skal snart begynne å gå fremover? Relativt stort firma (3000+ ansatte), ikke offentlig.  

  Anonymous poster hash: 8e784...904

  Å stille spørsmål er ikke mas. Jeg er selv leder og oppfordrer mine ansatte til å grave å spørre til de ikke orker mer. Og om det noen gang skulle bli for mye gir en bare tilbakemelding. Kommunikasjon er viktig.

  • Liker 1
 18. Det tryggeste er nok å øke forsikringen ja. Jeg har dette via jobb men har sjekket at det dekker mer enn alle mine skylder og vell så det. 

  Så spørs det jo hva de betaler ut til slutt, de prøver jo alltid å vri seg unna det de klarer...

  Spare er jo også en ting. Også skal en ikke glemme oppspart pensjon(privat), det går til arvtagere(i noen tilfeller). 

 19. Gjest edc99...0b5 skrev (3 minutter siden):

  Har verken mann, barn eller bil, men eier bolig alene. Har egentlig ganske god økonomi, slik at jeg sånt sett kunne gått ned 100k i lønn uten at det hadde påvirket livsstilen min nevneverdig. Men det er jo alltid kjedelig å måtte gå ned i lønn når man har jobbet for å nå det man har.

  Ja, jeg ligger nok i toppen lønnsmessig for en in-house UX-designer. Har gjort gode karrierevalg og har en sterk CV og portefølje. Har gjort at jeg tidligere har kunne velge og vrake i jobb, og jeg er flink til å alltid forhandle hardt på lønn.

  Tror nok ikke jeg kommer til å ha problemer med å finne en ny jobb, men det er vel lønna i dagens marked som er hovedrisikoen.

  Anonymous poster hash: edc99...0b5

  Er redd det fort kan være 2-300 000 ned i lønn. Men du virker jo å ha en del erfaring så det blir sikkert ikke så galt. 

  • Liker 1
 20. tigerdyr skrev (29 minutter siden):

  Mottatt syns jeg 950K for en UX-designer er sjokkerende høyt.  Uten å vite det vil jeg tro det blir vanskelig å finne en jobb der betaler så mye for den jobben i det nåværende market. 

  Mitt inntrykk også, jeg tror personen bør vurdere å bli om lønn er viktig.

  UX er jo også noe som sliter i ett vanskelig marked, dessverre.

×
×
 • Opprett ny...