Jump to content

Kontorpult (Øystein)

Medlemmer
 • Content Count

  394
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

221 :)

About Kontorpult (Øystein)

 • Birthday 01/22/1999

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

5323 profile views
 1. Hei! Du er slettes ikke alene om å slite med depresjon, angst og livet generelt, det er bare ikke så vanlig å være åpen om det, noe som igrunn egentlig er litt trist. Mitt beste råd er å oppsøke hjelp, det hjelper utrolig mye å få snakket ut om ting med en psykolog :) Jeg er 22 år og har slitt hele livet, vært mobbet grovt gjennom hele barndommen og sliter veldig med eget selvbilde, sosiale settinger, prestasjonspress og stress - Som til slutt utløser et angstanfall. Hele livet mitt har føltes som et stort kaos av følelser og en kamp for å greie å takle selv enkle selvsagte ting, og slik er det fortsatt - Selv om jeg har kjempet med nebb og klør for å oppnå alt og takle ting, men jeg er dårlig til å sette pris på alt jeg har fått til. En stor dose flaks har ført til at jeg har fast jobb idag og takler dette fint, selv om jeg aldri har hatt et eneste jobbintervju uten et angstanfall, av type som jeg kun føler selv og ikke syntes, men fører til at jeg ikke greier å vise meg frem på en god måte. Alle sliter med sitt, og psykisk helse er så individuelt fra person til person. Ta et museskritt av gangen og klapp deg på skuldra når det går bra, og ikke stress over at alt føles så overveldende - Et museskritt er mer enn nok, til sammen går det fremover 😊 Jeg tok kontakt med psykolog for litt over et år siden, og det har hjulpet meg ekstremt mye på vei - Jeg angrer heller på at jeg ikke hadde mot til å gjøre det før. Hvis du føler du trenger noen å snakke med bare for å lufte tanker, så er det bare å sende meg en mld 😊
 2. Tusen takk! Da går pengene på å betale ned kontokreditten nå, og skattesmell en I August ?
 3. Heisann, jeg har i år fått skattesmell på 10000,- grunnet et veldig usikkert år ifjor mtp hvor mye jobb osv, dette er rettet for i år. Uansett - Jeg lurer på hvor mye renter jeg får på dette om jeg venter til fakturaen kommer i August? Jeg blir ikke helt klok på prosentregningen her, er det 1,17% per måned, per år.. ? Jeg har en kontokreditt med høy rente som jeg lurer på om er mer lønnsomt å betale ned nå når jeg får feriepengene - Og heller betale skattesmellen med penger jeg uansett får inn ila sommeren. På forhånd takk ??
 4. Det kan skje veldig mye forskjellig, et svinghjul kan havarere ved at det deler seg i to og du kommer ingen vei, worst case kan det kan eksplodere og knuse girkasse, bunnpanne, etc, eller at det rett og slett brenner seg fast og blir en møkkajobb å bytte. Det er ingen forvarsel på dette overhode, noen svinghjul kan kakle og skrangle noe forferdelig, mens andre merker du ikke at er slitt før det sier stopp. Bytt det så fort som mulig, ta gjerne med clutchpakke til DSG når girkasse først er ute, da det er det som er den største jobben
 5. Torsdag forrige uke var helt ekstrem. Vi er vandt med et vanvittig trykk hver fredag siden vi er en hyttekommune, men dette slår alt og selv butikksjefen som har mange års erfaring, ble helt lamslått. Dagen etter var det ekko i butikken og det har det vært siden, det er så stille at man rett og slett blir litt skremt av stillheten, stor kontrast mot torsdag. Vi begynner å ense permitteringer fram i tid da vi er tilbake på like rolige dager som før vi ble en stor hyttekommune, noen har blitt tilbudt å pendle bort på jobb til andre butikker som er i krise på bemanning. Jeg selv er heldigvis ikke avhengig av en fulltidsjobb om dagen, så jeg klarer meg og stepper inn ved ekstra behov utover min 30% stilling. Men vi er generelt veldig fleksible og flytter rundt på oss ved behov, så vi gjør alt for å være med på denne kampen. Vi vasker og vasker som noen gærninger dagen lang for å holde butikken åpen, selv om vi bor på bygda og det er få folk, så må bygdefolket ha mat! Jeg har inntrykk av at folk har bena litt bedre plantet i jorda her enn i byen, opplever ikke så mye hamstring etter torsdag. Men klart, vi har hatt de som kun har handlet ei full handlevogn med dopapir og ingenting annet... Ta vare på hverandre i denne tiden, hold motet oppe, sammen skal vi klare dette! Stooor cred til alle butikkarbeidere som står på og sørger for mat til alle, dere er fantastiske!
 6. Som andre sier, IKKE kjør med den bilen. La den stå til du får byttet den med en ny, i værste fall mister du bremsene dine.
 7. Hei, dette passer nok helt sikkert. Dobbelbenken er nok festet i samme fester som en enkelstol +ekstra fester i tillegg. Det er strenge krav til setefester i bil, så det ville vært rart om ikke Fiat har laget en universal platform for både dobbelbenk og enkelstol. Ville ikke nølt på det, kjør på, så får du mye bedre seter også Anbefaler deg å bli med i Vanlife Norge gruppa på FB. Mange som bygger om varebil der til bobil ?
×
×
 • Create New...