Gå til innhold

GXT

Medlemmer
  • Innlegg

    513
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GXT

  1.  

     

    Hvis Norges økonomiske fremtid er det som står først på programmet ditt, får du bare ha lykke til videre!

    Hvorfor skulle ikke det være viktig for han da ?

     

     

    Kommer først, som i foran alt, ikke bare at det var viktig.

     

    Det blir jo veldig mange ting i en humanitær krise som ikke omhandler inntjening eller som resulterer i økonomisk gevinst.

     

     

    Det er tydelig at det er svært delte meninger, men det er forståelig at mange setter vår egen økonomi fremfor flyktninger. Hvem ønsker egentlig å betale noen andres livsopphold når det stilles spørsmål ved hvorvidt disse menneskene trenger/fortjener det samtidig som at vår egen fremtid her i landet er preget av kutt og arbeidsledighet? Hvorfor skal noen få alt gratis bare fordi at de har klart å komme seg til grensen vår? 

     

    I likhet med mange andre ville jeg aldri ha sagt ja til flyktninger så lenge det går utover oss selv. Det har kanskje ingenting å si for dem med nok til overs, men for mange har det passert grensen når disse menneskene må betales for med økte skatter og  betydelige kutt i andre budsjettposter.

  2. Antivirus kan være et greit supplement, men vil alltid være begrenset til kjent malware. Hvis det finnes fungerende virus så er det pga. designsvakheter i et system, og all verdens antivirus kan aldri løse det underliggende problemet.

     

    De vanligste infeksjonene er for det meste malware som allerede er godt kjent, så selv om det er mye som moderne antivirus ikke plukker opp så har de definitivt en nytteverdi.

     

    Selv om antivirus ikke kan direkte løse problemer kan et godt et definitivt sikre deg mot kjente og relativt nye svakheter. Det er selvfølgelig ikke en erstatning for sunn fornuft, men som et siste beskyttelseslag er det ikke dumt å ha.

  3. Som mange har sagt mange ganger...: det finnes ikke en telefon som er "Best". Dermed blir sånne kåringer litt rare og uten noen særlig betydning.

     

    Men noe skal man jo skrive om og fylle nettsidene med...:-)

     

    Men man kan selvfølgelig gjøre et forsøk utfra bestemte kriterier som man tror de fleste er enige med.

     

    Jeg synes alt i alt at de traff relativt greit om man ser på telefonene i sin helhet.

  4. Høres ut som en ganske typisk oppgave. De elsker å gi oppgaver på eksamen hvor de kan få presset gjennom kjønnsroller, enten historisk eller dagsaktuelt. 

     

    Det triste er at man tvinges til å lese dårlige, subjektive og potensielt degraderende artikler for å kunne svare på slike oppgaver. Det er vanskelig å ikke se for seg at oppgaveforfatteren/forfatterne hadde en baktanke ved den oppgaven.

     

    For dem som ønsker oppgaven samt "artikkelen":

    http://www.udir.no/Upload/Eksamen/Norsk_hovedmal_28_mai_2013.pdf?epslanguage=no

    http://www.dagbladet.no/2012/10/12/kultur/debatt/likestilling/politikk/innenriks/23838308/

  5. Men hva er problemet da?

    For meg ser det ut til at problemet som kommer fram er det faktumet at det er "upopulært" å være innvandringskritisk. I Norge er stemningen preget av en illusjon om at vi bare kan fortsette å gi vekk midler mens vi tar inn mennesker som vi må brødfø i lang tid fremover uten andre virkninger enn store kostnader for samfunnet.

    Det er forståelig at du ønsker å hjelpe andre mennesker. Det er ditt valg. Men det må være forståelig at andre ikke ønsker at midlene våre skal gå til formål som regnes som total sløsing samfunnsmessig. Hvis du ønsker gi penger til andre mennesker, så er det mest rettferdig at det kommer fra din lommebok og ikke fra felleskassen vår. Det er surt nok å måtte finansiere NAVerene her i landet.

     

    De fleste som er kritiske til dette ønsker nok ikke at vi skal stenge grensene til den graden som du forstiller deg, men at det må bli innstramminger burde nesten alle være enige om. Vi skal ikke sende absolutt alle hjem, men vi skal heller ikke ta inn så mange at det koster oss betydelige summer.

  6. For mange er det nok rykende likegyldig hvorvidt de er løgnere eller ikke. Når det er snakk om penger er det snakk om prioriteringer, og man kan ikke klandre dem som setter flyktningene langt nede på sin prioriteringsliste.

     

    Vi har en eldreomsorg som er svært mangelfull, vi har offentlige tjenester og prosjekter som må finansieres men som vi gjerne ikke kan ta oss råd til i dag, og vi har problemer i arbeidsmarkedet som har ført til at titusener av nordmenn har mistet jobbene sine samtidig som at det er dystre spådommer om den fremtidige situasjonen om trenden ikke snur.

     

    Poenget er at det finnes "bedre" ting å bruke penger på. Ting som kommer samfunnet til gode og ikke ender med enda flere snyltere som får livets opphold gratis, for dem har vi allerede altfor mange av. Det høres ikke særlig hyggelig ut, men det har seg dessverre slik at i disse tidene er det vanskeligere å være raus.

    • Liker 3
  7. Hvor ofte skal man ha folkeavstemninger om et emne, for å sikre at folkeviljen er hørt?

     

    Geir :)

    Det er et godt spørsmål, men situasjonen rundt flyktningene er svært kaotisk når det kommer til meninger. Jeg ser for meg at det ville vært oppklarende i forhold til å kartlegge meningene rundt temaet.

     

    Jeg tror at mange ville lagt seg flate for en folkeavstemning i motsetning til de latterlige og udugelige krekene som styrer landet vårt. Det er ikke nok som tyder på at politikerne representerer folkets vilje.

  8.  

    IOS vinner i stort sett alle rike vestlige land. Morsom fact

     

    Norge, Sverige, USA, England? og Japan om du vil ta med Østen?

     

    Tyskland, Sør-Korea, Kina, Spania, Frankrike, Nederland, Russland, Italia er på ingen måter fattige land de heller, selv om noen av dem ( Kina og Russland) har større forskjeller enn andre.

     

    Så den påstanden din må du nok lenger ut på landet med;)

    Mønsteret er jo svært tydelig, så kanskje det er vanskeligere å rettferdiggjøre prisen til en iPhone i disse områdene?

     

    Økonomisk sett gir en litt billigere Android-telefon mer for pengene enn hva en iPhone gjør samtidig som at det er lite som skiller når det kommer til funksjonalitet. I de rikere landene slik som her tar man generelt ikke like mye hensyn til verdi i forhold til funksjonalitet, og kanskje derfor ser vi mer til Apple sine produkter.

  9. Fra Syria kommer det flyktninger, ikke innvandrere! Flyktninger skal reise hjem når det blir fred.

     

    Bare synd at de ikke reiser hjem.

     

    http://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/flyktninger-i-danmark---vi-kommer-aldri-til-a-reise-hjem/3423140634.html

     

    Dette hadde vært et enklere problem å svelge hadde vi hatt en garanti for at disse menneskene drar seg tilbake dit de hører hjemme når tilstandene tillater det. 

  10.  

    Hva mener du? Poenget er at hvis det ikke er jobber og det kommer enda flere blir det enda flere som står uten jobb og dermed trenger midler fra staten for å overleve.

    Jeg mener at innvandring ikke gir høyere arbeidsledighet, i alle fall ikke på sikt.

     

     

    Det er jo bare til å ta en titt på SSB sine tall for innvandring og arbeidsledighet. Dette er bare tall fra NAV, og vi forventer at de reelle tallene er verre.

    https://www.ssb.no/arbeid-og-lonn/statistikker/innvarbl/kvartal/2015-08-27#content

     

     

    Nøyaktig hvordan påvirker ikke innvandring arbeidsledigheten på sikt? Antallet jobber går ned i forhold til folketallet samtidig som at mange innvandrere naturligvis er mindre attraktive på arbeidsmarkedet.

  11. Og Norge er helt uskyldige i årsaken til flyktningen? USAs utenriks politikk er helt fjern og har mye av skylden for kaoset i asia. 

    Du klager på at skoger o.l. blir fjernet, søk opp historien til landene i midt-østen og rundt, og se hvordan det var før vesten blandet seg inn. La oss ta Afghanistan... Før S.U. og USA blandet seg inn var landet faktisk mye bedre. Kvinnene var frie, veier og bygninger var i topp stand. 

    Jeg synes det er så irriterente at nordmenn skal syte over at de må dele velferdsgodene. Hvor mange nordmenn reiste til USA for å få en del av "the american dream"? Da flyktet nordmenn for pengene og ikke uroligheter, ergo lykkejegere som de fleste kaller det.

     

    Etter min mening er ikke situasjonen helt sammenliknbar. Norge hadde et mangel på jobber og de som emigrerte kan forsåvidt kalles lykkejegere, men USA hadde et mangel på arbeidskraft som førte til at veldig mange av nordmennene som reiste bidro til vekst. Mange av dem tok med seg tradisjonene sine og levde som bønder, tømrere etc. og det er derfor ikke helt sammenliknbart siden vi i dag står i en helt annen situasjon økonomimessig hvor flyktninger ikke vil bidra til vekst. 

    Vi kan ikke lenger tilby flyktninger jobber, og siden sannsynligheten for at de kan bidra nok til samfunnet er betydelig lavere er de heller ikke ønsket fra et økonomisk ståsted. Forskjellen mellom dem som emigrerte til Amerika og flyktningene som kommer hit nå er altså at det er svært sannsynlig at de bare blir gratispassasjerer, og det vet mange av dem selv. 

  12. http://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/flyktninger-i-danmark---vi-kommer-aldri-til-a-reise-hjem/3423140634.html

     

    Dette er en del av problemet. Beskyttelse er en ting, men varig opphold er noe de definitivt ikke bør få uten videre. Asyl slik som dette burde uten tvil være midlertidig samtidig som at vi burde kunne forbeholde oss rettighetene til å sende dem hjem når situasjonen blir akseptabel i hjemlandet. De skal ha beskyttelse, ikke evig velferd.

    • Liker 2
  13.  

    Er ikke iphone en "fjortiss" dings? Er ikke rart den er dyr. Alle må jo ha en sånn . om du ikke har iphone er du ikke kul...

    Skal forsøke å gi deg et seriøst svar.

     

    Nei, iPhone er ikke en "fjortiss" dings. Det er en smartmobil som kjører iOS. En ganske avansert smartmobil på samme måte som smartmobiler som benytter andre operativsystem.

     

    En iPhone brukes av alle aldersgrupper og alle demografiske grupper. Den brukes av privatpersoner og bedrifter.

     

     

    Tja, men det er ikke til å nekte at det er mange unge som ser på Apple-produktene som en form for status, enten økonomisk (rett og slett fordi det er dyre produkter) eller trendmessig. Det gjelder også mange flere enn bare "fjortisene" som kjøper et Apple produkt grunnet markedsføringen. 

     

    Det er en smarttelefon slik som andre smarttelefoner, men markedsføringen står for mye av det Apple har klart å etablere i dag mens selve teknologien kommer i andrerekken. Beviset ligger blant annet i artikkelen, nemlig at produktets verdi ender opp i den nedre delen av prioriteringslisten for de mange som absolutt bare ha produktet.

     

    Forstår at du ser på Apple sine produkter som gode, og det er de diskuterbart, men det er ikke til å nekte at teknologien bare er halvparten av årsaken til Apple sin suksess blant mange av brukerne sine. Markedsføring og etablering av merkevaren er den andre siden av mynten, og det har hatt store positive ringvirkninger for økosystemet deres.

    • Liker 3
  14. Du må gjerne problematisere dette, men det er egentlig ganske enkelt...

     

    Hvis det er sånn at DU har krav om at en bærbar dings MÅ kjøre Windows, så må jo du ha en som kjører Windows. Men det betyr ikke det samme som at en iPad (Pro) ikke kan passe for noen som har andre, profesjonelle behov. Tydeligvis er det mange som klarer seg fint med den versjonen av iPad som eksisterer i dag, det blir antagelig mange flere som vil klare seg fint med iPad Pro når den kommer.

     

    Mangler det likevel en del applikasjoner? Helt sikkert. Selv om det allerede er sluppet en god del applikasjoner som profesjonelle benytter til oppgaver de trenger å løse, så er det ganske sikkert at ikke alle behov er dekket. Men det er god grunn til å tro at disse applikasjonen kommer til å bli utviklet innen rimelig kort fremtid. Mitt tips: innen utgangen av 2016 er det så mange profesjonelle applikasjoner for iPad at man skal ha rimelig sære behov for ikke å finne noe som dekker behovet.

    Kravet mitt er ikke at den bærbare enheten min må kjøre Windows. Kravet ville i tilfelle være at min bærbare enhet kunne kjørt fullversjonen av de nødvendige programmene som eksisterer. Jeg kunne ikke klart meg med mobilversjonen av eksempelvis Photoshop, AutoCad og Office, og det tror jeg det er mange andre som heller ikke hadde klart seg med eller ønsket. Og når vi er inne på det eksisterer ikke en gang halvparten av programmene som jeg trenger på iOS, og der ligger det reelle problemet.

     

    Joda, det er sikkert mange bedrifter som utvikler sine egne applikasjoner og klarer seg fint på denne måten, men da er det ikke Apple som skal ha æren lenger. Joda, det er sikkert mange som kan bruke nettbrettet til notater og annen informasjon. Men til dette trenger man ikke en iPad Pro.

     

    Problemet er ikke bare at iPad mangler applikasjoner. Den mangler også gode applikasjoner som fungerer like effektivt som fullversjonen. De bruker "desktop-ytelse" som et argument, men hvorvidt det er desktop-applikasjoner tilgjengelig er det virkelige spørsmålet.

    Konkurrenten kan kjøre fullversjonene, så for å være noenlunde konkurransedyktig bør iPad Pro kunne gjøre det samme.

    • Liker 1
  15.  

    Det er det som er tilfellet. Uten mer programvarestøtte så tett på lanseringsdatoen som mulig blir det vanskelig for iPad Pro å bli ansett som et profesjonelt nettbrett og ikke et dyrt leketøy.

     

    Saken her er at Surface Pro kom med støtte for alle de viktige programmene som kreves grunnet at den kjører fullverdig Windows. Når det kommer til produktivitet er iOS en spøk, og det vil bli en stor utfordring for Apple å gjøre det mobile operativsystemet relevant. Å kjøpe en iPad Pro er et sjansespill, for det er ingen garant for at programmene kommer til fungere bra/som ønsket eller at det blir effektivt nok å jobbe i iOS, eller at de nødvendige verktøyene i det hele tatt blir tilgjengelig på iOS.

     

    iPad er allerede et profesjonelt nettbrett for mange:

    http://www.apple.com/ipad/business/profiles/

    Forbedringer i iOS 9 og iPad Pro gjør at flere kan og vil bruke iPad i jobbsammenheng.

     

    Det er med iPad du vet hva du får. Sjansespillet de siste årene har vært å kjøpe mobile Windows enheter (RT, Windows Phone 7), og å utvikle native apper for disse enhetene med Microsoft sine stadige utskiftninger av rammeverk.

    Til sammenligning så har Apple hatt en klar vei for videreutviklingen av iOS helt siden det ble lansert, uten behov for å bytte ut rammeverket, med de fordelene det har hatt for programvarestøtten.

     

     

    Man kan sikkert lage slike liste for mange andre produkter og operativsystemer, men det er ikke poenget. Mange bedrifter velger å utvikle egne applikasjoner til sine oppgaver, og da er det bare avhengig av hva de foretrekker når det kommer til å lage applikasjoner for mobile enheter.

     

    Men det er ikke bare det som er saken. Apple slipper et nettbrett som sikter mot designere, utviklere, studenter etc. men programvarestøtten til iOS er svært svak. Ønsker man eksempelvis fullversjonene av programmene til Adobe, eller diverse utviklerverktøy er det ofte at en brukbar versjon ikke eksisterer.

    Ja, Windows RT, Windows Phone etc. er sjansespill når det kommer til programvarestøtten, men det gjelder ikke iOS, Android og Windows (i hvert fall ikke til den samme graden). Blant disse er Windows diskuterbart det beste alternativet i forhold til programvarefleksibilitet og effektivitet. 

     

    Apple har en stor jobb å gjøre når det kommer til å få brukbare versjoner av must-have programmene for utviklere/designere/andre profesjonelle over til iOS. De gikk hardt inn for en ny og bedre SoC, pekepinne og høyere oppløsning, men hva skal man med det når programvaren ikke er der eller er mangelfull?

  16. Det er det som er tilfellet. Uten mer programvarestøtte så tett på lanseringsdatoen som mulig blir det vanskelig for iPad Pro å bli ansett som et profesjonelt nettbrett og ikke et dyrt leketøy.

     

    Saken her er at Surface Pro kom med støtte for alle de viktige programmene som kreves grunnet at den kjører fullverdig Windows. Når det kommer til produktivitet er iOS en spøk, og det vil bli en stor utfordring for Apple å gjøre det mobile operativsystemet relevant. Å kjøpe en iPad Pro er et sjansespill, for det er ingen garant for at programmene kommer til fungere bra/som ønsket eller at det blir effektivt nok å jobbe i iOS, eller at de nødvendige verktøyene i det hele tatt blir tilgjengelig på iOS.

  17. Det får nå være opp til den enkelte å vurdere hvilke hull de vil ha fylt. Og når det kommer til et stykke er det bare en målestokk på dette, og det er hvor mange som kjøper produktet. Og med dagens salgstall så er det slik at om bare 10% av iPad-inntektene kommer fra Pro, så selger den bedre enn Surface. (Og siden den er dyrest av iPad'ene så betyr det at kanskje bare hver 15. iPad behøver å være en Pro for å nå det målet.)

     

    Det er ikke alltid opp til hver enkelt. Når det kommer til profesjonell bruk et det mye som bør være på plass for at produktet skal være aktuelt, og det er ikke tilfellet for iOS. Joda, skal du selge den til privatpersoner er det opp til hver enkelt, men når man skal satse på det profesjonelle markedet blir merket plutselig litt mindre relevant når funksjonaliteten utestår.

     

    Tja, jeg antar vel at Apple "sikter mot" de som ønsker kjøpe produktene deres...   :wee:

     

     

    Det stemmer, men det er veldig tydelig hvem de egentlig sikter mot når de under konferansen sin viser frem bla. AutoCad, Office, UMake og samtidig annonserer at Adobe jobber for å porte sine programmer. 

     

    Det gjenspeiles også i prisen. Om du ikke trenger disse funksjonene er en slik iPad i bunn og grunn ganske meningsløst når den koster så mye. Til surfing og spilling er en vanlig iPad like bra.

  18. Bare hvis du faktisk har behov for noe av det som ikke eksisterer. Jeg tror som bruker av både OSX, iOS og Windows at jeg godt kunne klart meg med iOS for mitt bærbare behov idag. Den gangen jeg fortsatt jobbet som utvikler ute hos kunder kunne jeg det ikke, siden verktøyene ikke kjører på iOS. Men idag kan jeg gjøre alt jeg trenger å ha med meg på iOS. Adobe har en imponerende suite av applikasjoner etterhvert, og MS har Office klart for iOS 9 og Pro'en.

     

    Så har jeg min iMac med stor skjerm og annet hjemme på kontoret.

     

    Geir :)

     

    Mange vil ha behov for det som ikke eksisterer i iOS. Det er tydelig at Apple har gjort et merkelig forsøk på å nå ut til bedriftsmarkedet (og kanskje studenter/utviklere/designere) og her strekker ofte ikke iOS skikkelig til når det kommer til programvaretilgjengelighet, effektivitet og andre muligheter i forhold til operativsystemet. Windows fungerer dessuten utmerket på Surface Pro(som er den tydelige "konkurrenten" som Apple prøver seg på), så Apple fyller egentlig ikke igjen noen hull med den nye iPaden sin.

     

    Du kunne sikkert dekket dine behov med en iPad Pro, men det er ikke deg Apple sikter mot. Det er tydelig at Apple sikter mot bedrifter/studenter/utviklere/designere.

  19. Nå er det vel tvilsomt at batterilevetiden er dårligere? iOS 9 skal jo gi 1-time bedre batteritid i seg selv visstnok + at det er snakk om 14nm produksjonsteknikk som normalt slår positivt ut på strømforbruker osv osv..

     

    Tipper vi snakker ca samme batterilevetid, skulle naturligvis ønsket bedre.. iOS er veldig bra på standbytid, men ved aktiv bruk så kan det gå fort unna. Anbefaler iPhone 6 Plus om man ønsker batteritid, jeg må aldri lade oftere enn annenhver dag og det med aktiv bruk av blåtann mot Apple Watch + GPS hver dag.

     

    Det stemmer...nesten. De har lovet lengre batterilevetid med en del iOS-versjoner i det siste, men denne optimaliseringen har man for det meste kun sett nytten av ved stand-by eller lite krevende oppgaver. Ingenting tyder på at den neste modellen kommer til å holde det gående så veldig mye lengre under krevende oppgaver, og der håper jeg at jeg tar feil.

     

    Hvorvidt de satser gevinsten fra krympingen på ytelse eller levetid er risikabelt å svare på. Apple har som regel satset alt på ytelse i likhet med mange av de andre. Vi så Samsung gjøre det med Exynos 7420, og vi vil sannsynligvis se Apple gjøre det samme.

  20. Setter virkelig spørsmålstegn ved hvorfor de valgte å redusere batterilevetiden fremfor å øke den. Et klart problem med iPhone 6 var at den lå veldig langt bak mange av konkurrentene under mer intensiv bruk (videoinnhold, spill etc., men mest merkbart under videoavspilling). 

    Greit nok at de kunne kompensere for kjempesmå batterier ved hjelp av optimalisering av maskinvare og programvare, men det er tåpelig at man ikke kan gjøre annet enn å surfe og bruke lette applikasjoner uten å tømme batteriet på et blunk.

     

    Når det er sagt ser det ut til å være intet mer enn "nok en iPhone-lansering". 

  21. Men så har fullverdig Windows temmelig dårlig utvalg på gode touchoptimaliserte applikasjoner sammenlignet med iOS, så igjen kommer det jo helt an på bruksområdet og hva du faktisk ønsker ut av produktet.

     

    Men så har jo iOS et stort mangel på nødvendige applikasjoner og fleksibilitet. På generell basis vil fullverdig Windows være mer nyttig enn iOS med tilstrekkelig prosessorkraft, noe som mange av Surface-modellene definitivt har.

  22. Tror vi er ganske ferdig med de 8000 flyktningene nå. Uansett hvor irrasjonelt det er kommer det til å skje. Jeg er bare glad for at det ikke ble 10000. 

     

    Fokuset må rettes mot å nekte alle andre flyktninger som kommer hit og søker asyl. Vi ser at de nekter å la seg registrere i noen land fordi at de vet at det er andre land de kan får mer i. 

     

    Derfor lekker det av sympatien min, som i utgangspunktet startet på full tank. Det er oppførsel som utøves av lykkejegere og snyltere, ikke flyktninger. 

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...