Gå til innhold

ancient_scars

Medlemmer
  • Innlegg

    754
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ancient_scars

  1. tankbug skrev (2 timer siden):

    Hvis en kunne sørge for at pengene ikke gikk til sjefene, men til utviklerne, så kunne jo det ha vært noe. Hvis du f.eks. syntes at et aspekt ved et spill var særdeles godt, så kunne det jo ha vært mulig til å sende en slant til avdelingene som var ansvarlig for det. F.eks. syntes jeg Blizzard-spill har så musikk at jeg gjerne kunne ha sendt noen kroner til komponistene.

    Et problem med dette er jo også at det fleste som jobber i underholdningsbransjen blir innleid pr prosjekt. Hvem skal få pengene i forhold til musikken i spillet? Komponisten? Arrangøren? Musikerne? Lydteknikerne? Hvor my skal hver enkelt få? Oppgaven med fordele dette rettferdig blir bortimot umulig.

    • Liker 1
  2. Kajac skrev (På 5.4.2024 den 3:02 PM):

    Synes ikke man kan kalle det et retrospill når det krever minimum 1 GB ram, og en 64-bit CPU på minst 1 GHz. 

    Ordet retro kommer fra retrospektiv og betyr bare å se tilbake, egentlig. Det har fått mange forksjellige betydninger som å gjennopplive og gjenoppleve. I denne sammenhengen gjenopplives en sjanger gjennom dette spillet. Det står ingen steder at et "retrospill" skal ha maksimumskrav.

     

    Snakker vi derimot om å gjenoppleve så ville det innebære å spille klassiske spill på gammel maskinvare eller gjennom f.eks. emulatorer.

  3. rabler skrev (På 5.4.2024 den 4:32 PM):

    En av Norges mest vellykkede spillutviklere begynte som barn i Roblox. Jeg vet heller ikke om dette er representativt, men det er hvertfall en god indikasjon på at det ikke er utelukkende negativt.

    https://www.gamer.no/artikler/naboane-star-og-skrik-i-vindauget-nar-nora-helen-18-koyrer-forbi/510807

    Et barn som vokser opp under trygge kår i Norge og utvikler spill i Roblox kan ikke sammenlignes med et barn som gjør det samme i den tredje verden. En liten historie fra lykkens land gjør lite for millioner av fattige barn som utnyttes verden over. At Roblox-ledelsen vil spinne dette som utelukkende positivt er ikke veldig overraskende.

     

    Dette er lite annet enn "American dream" vås. Selskapet påberoper seg å lære verden lua så da sitter vel alle i trygge jobber som programmerere snart? 12000 personer tjener på å utvikle til Roblox. Det er 0,0017 promille av verdens befolkning. Alle monner drar sies det, men ærlig talt.

  4. herzeleid skrev (3 timer siden):

    Her er det vel primært en uenighet rundt hva slags produksjon som skal prioriteres, og lite "varsling" som sådan? Jeg tror en skal være forsiktig med å redusere "varsling" til å også omfatte å gå offentlig ut med interne uenigheter når en ikke får viljen sin. 

    Du må gjerne overse at et lite lag på syv personer må skrive femti guider hver uke. Her overarbeides altså de ansatte i jakten på å produsere noe det ikke søkes på. Hun kritiserer både det redaksjonelle og arbeidsforholdene, varsling eller ei.

    Enhver står fritt til å kritisere sin arbeidsgivers (tidligere eller nåværende) metoder. Her er en snutt som forklarer hva som er greit og ikke greit å si om arbeidsgivere på andre siden av kulpen.

    Sitat

     

    "As a general rule, an employee has the right to post information about his or her wages, hours and working conditions online – and those are very broad categories.  So, general complaints or grievances are protected under federal law (the National Labor Relations Act) and various state laws that protect employees from retaliation for complaining about working conditions.  What is not protected are threats of violence, racial epithets or other hate speech, harassment, or disclosure of trade secrets or confidential information.  The employer may have an obligation to investigate and ensure that other employees and/or its confidential information are protected.

    Of lesser importance, but an area where employers are likely to take action, is when employees post false or misleading information on social media sites that they know to be false or are designed to harm the company’s reputation or that of its management employees."

     

    Et selskap er ikke et sårbart individ som kan skades av litt kritikk ei heller de nåværende ansatte.

    • Liker 2
  5. Donkey Kong skrev (På 22.3.2024 den 12:05 PM):

    Er helt fair at redaktør sier opp når hun er uenig med valg og prioriterer fra ledelsen, men jeg forstår ikke hvorfor hun skal gå offentlig ut og kritisere tidligere arbeidsgiver. Dette skader bare selskapet og gjør tilværelsen for de gjenværende ansatte verre.

    Vil anta at øvrige nettsteder ikke vil røre denne redaktøren med ildtang.

     

     

    Hvordan får du til dette resonementet? Det er på grunn av at tidligere ansatte går ut med egne historier at vi får avdekket problemer med bl.a arbeidsmiljøer. Det kalles varsling. Hvordan tenker du at slik praksis ellers skal avdekkes?

    • Liker 2
  6. Guybrush 3pwood skrev (På 18.1.2024 den 12:44 AM):

    Gaming på 1990-2000 tallet var tusen ganger bedre sånn sett enn det er nå. Kanskje vanskeligere å lage spill nå, det vet jeg ikke. Men regner med teknologien går i samme fart. 

    Som en som begynte å spille dataspill allerede i 1980 så vil jeg si meg ett hundre prosent uenig i den uttalelsen.

    - Jeg savner ikke Pong

    - Jeg savner ikke å vente i et titalls minutter så kassetten kunne spole i gang mitt nyeste eventyr på C64.

    - Jeg savner overhodet ikke å gå til spillbutikken for å få kopiert over feilrettinger til spill på floppy.

    - Jeg savner ikke det at en del spill aldri fikk feilrettinger slik at de ble umulige å fullføre hvis man var uheldig med maskinvarekomboen sin.

    - Jeg savner ikke at jeg måtte tukle med systemkonfigurasjonsfila for å få lyd i spill.

    - Jeg savner ikke å komme hjem for å spille et spill bare for å måtte returnere det fordi jeg hadde feil lydkort selv om det stod på esken at mitt var støttet (bare ikke med min minnemengde, men det stod ikke på esken. Bare i readme filen på floppyen).

    - Jeg savner ikke å bare kunne ha TES:Daggerfall installert fordi det tok hele harddisken min og egentlig var ganske uspillbart i andre konfigurasjoner enn 450MB.

    Jeg savner riktignok magien ved å oppdage noe nytt. Den har blitt litt borte i storindustrien. Lærte sykt mye gjorde jeg også. I motsetning til dagens, ahem, ungdom som får alt servert på et spillfat.

  7. Til de som behandler denne stakkaren som en helt. Dette er en sterkt autistisk person som ikke kan skille mellom rett og galt, ei heller mellom virkelighet og fiksjon. Han har få eller ingen sperrer som hindrer ham i å skade andre eller seg selv. 

    Dersom han får fortsette på egen hånd så vil han gå til grunne før eller siden og da ikke slik som de fleste av oss. På hans vei vil det følge mye ødeleggelse både for ham selv og andre.  

    Det er også veldig bekymringsfullt at han er fysisk voldelig. Det er vel ingen av oss som er tjent med å ha en person ute i samfunnet som sannsynligvis ender opp med å skade seg selv og andre fysisk i tillegg til å koste samfunnet og selskaper ufattelige summer grunnet sin adferd?

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  8. Sjørøver skrev (På 21.12.2023 den 7:49 AM):

    Selv om fyren er en skikkelig kødd og jeg er glad for han forsvinner, så har han jo fått til mye imponerende i son karriere. 

    'Imponerende' er et veldig intetsigende, som alle andre adjektiver, ord når det står alene i all den tid det kan brukes sarkastisk. 

    Er det imponerende hvor lite han tilsynelatende bryr seg om ansattes ve og vel? Ja. Er det imponerende at han sørger for fulle lommer hos eierne? Ja. Er det imponerende at selskapet under hans ledelse ikke har klart å levere på lovnader om innhold? Ja.

    Det er sikkert de som vil føle dyp beundring for det han har fått til, men jeg er ikke en av dem.

    • Liker 1
  9. herzeleid skrev (På 30.12.2023 den 19.25):

    Hvilke spill savner du?

     

    GnilreG skrev (På 30.12.2023 den 17.24):
    LampeLars94 skrev (På 29.12.2023 den 21.31):

    Ekstremt pleb liste.

    Er det ingen journalister som spiller spill utenom de aller største? Skjedde med å ha egen smak og sånt?

    Tenk deg en filmkritiker som kun liker de med størst budsjett...

    Er vell på grunn av at de aller største spillene som oftest er de beste, samme med filmer. Mener du at du kun har egen smak viss du liker spill som ikke har stort budsjett?

    Dette var da en veldig storutgivervennlig kåring? Finnes det virkelig ikke spill fra 2023 som kan toppe disse? Og nei, de aller største spillene er ofte ikke de beste. De største spillene er som oftest bygget på det mindre spill har skapt før og så polerer de og pusser i kantene på oppskriften så det skal treffe alle.

    Se på Minecraft. En fyr i en kjeller. Valheim: Noen få ildsjeler fra Sverige. Among Us: Igjen noen få ildsjeler.

    Grunnen til at de største gjør det best og selger mest er at de kan pumpe ut reklame etter reklame og eier IPer som de melker for alt de kan. 

    Så:
    Hva med Hi-Fi Rush, en hyllest til både musikk og kampspill? Det er riktignok ikke gitt ut av småfolk, men er ganske forfriskende. Jeg spiller heller det enn Alan Wake eller en RE4 remake.

    World of Horror, et spill der man faktisk må tenke litt over sin egen eksistens?

    Lies of P som fikser det meste av problemer med Soulslikes?

    Og at et Mario spill er det beste innenfor sjangeren på 30 år? Oi. Det var en heftig påstand. Cuphead vil gjerne ha et par ord sammen med Rayman og sikkert andre jeg ikke har spilt?

    Og en utvidelse til Cyberpunk er på top 10 listen? Altså, spillet har blitt mye bedre, men det er ikke på topp 10.

  10. Nei, fordi makten ligger i teorien hos distributørene

    Om de hadde satt foten ned så hadde de fått det de ville ha, til den prisen de vil gi

     

    Om Netflix sier at de ikke vil sende dette, om de ikke får dette, så hadde de fått begge deler, men de er pyser

    Det kan vel også tenkes at distributør og rettighetshaver har samme eiere som gjør alt de kan for å opprettholde et drakonisk system.

  11. Strålesporing sporstråling norskestråling.

     

    Strålenorsk, trålsporing spor av norsken?

     

    Jepp, det kunne være kjekt om skribenter tok seg tid til å sette seg inn i at Google translate ikke gir en god pekepinn på hvordan man oversetter ord. Stråletegning (eller stråleovertegning/strålekopiering) vil nok være mer beskrivende for teknikken som benyttes. Vi snakker tross alt ikke om sporing av telefonsamtaler her, men tegning av lys i et tredimensjonalt bilde. Det klinger uansett ikke godt i øret.

  12. Paul McCartney er for? Why the fuck?

    "De håper en omskrevet versjon av loven vil kunne komme frem til en «fair» avtale med internettgigantene som kan sikre musikkindustriens fremtid."

     

    Er vel ingen som piratkopierer musikk mer?

     

    Det er ordene "sikre musikkindustriens fremtid" som får meg til å reagere. Det dreier seg i realiteten altså ikke om artistene som i all hovedsak ser lite til inntektene fra egen musikk. Paul McCartney er en dinosaur av en riking som har liten kontakt med den gemene hopen.

  13.  

     

     

     

     

    Jeg tapte 300 000 i 2013 på Funcom. Gammel ledelse, yes... innsidehandel og dom fra Økokrim. Jupp!

     

    Sååååååå jeg tror jeg holder meg unna Funcom denne gang.  :sleep2:

    Høres helt jævlig ut :( håper ikke det gnager deg altfor mye i det daglige.

     

     

    Gikk på en kjempesmell det året. Etter tapet smalt jeg inn nye tusenlapper inn på casinoer og pådro meg gjeld i millionklassen. Lang historie. Men deg begynte med Funcom. Nå skal jeg prøve å få i gang gjeldsordning. Har utsatt og utsatt. Men nå skal jeg endelig ta tak i dritten. Men har ingen andre å klage på enn meg selv. Men det vel det man kan kalle sommerfugleffekten. En dust i Funcom drev med innsidehandel i form av ulovlig salg av egne aksjer. På min bekostning. Hadde han ikke gjort dette.... kanskje hadde jeg sluppet å bo i denne kjellerleiligheten her.  :confused:

     

    Men jeg er evig positiv. Bor i Norge. Ingen ting å klage på. Null stress. Heia Funcom. Fuck Funcom.  :dribble:  :rofl:

    Sorry, men beskylder du andre for dine egne feil lærer du ikke det du trenger av erfaringen... De tiltalte i Funcom saken ble frikjent for markedsmanipulasjon! Du tapte penger fordi Secret World floppa, ikke fordi noen karer på insidelista solgte noen aksje på feil tidspunkt...

     

    https://e24.no/lov-og-rett/funcom/tre-av-de-fire-tiltalte-doemt-i-funcom-saken/23985375

     

    Les denne i stede; https://www.dn.no/nyheter/2017/04/28/1600/Jus/tre-domfelte-og-en-full-frifinnelse-i-funcom-saken

    Samme faktagrunnlag, men uten en journalist som forsøker å koke suppe på spiker...

     

    Jeg vil nå allikevel påstå at det ble dom her og at dette skadet både Funcoms rykte og aksjepris. Det skadet igjen aksjeeiere.

  14. Stigmaet rundt dette ordet er hyklersk og patetisk.

     

    Om en svart "kjendis" hadde brukt et nedverdigende ord som omhandler hvite i en lignende setning, ville det fått i nærheten av samme reaksjon? NEI. Garantert.

     

    Hvis dette ordet er så jævlig ille som folk skal ha det til burde kanskje også svarte slutte å bruke det seg imellom?

     

    Er jo en del som bruker dette ordet nærmest i annenhver setning, men så lenge de er svarte selv er det tydeligvis ikke så farlig. Betydning blir jo ikke endret av den grunn?

    Historisk kontekst er en viktig del av dette. Ved å sammenligne rasisme mot svarte afrikanere med rasisme mot hvite ignorerer du historisk kontekst. Hvite har aldri blitt systematisk undertrykket av svarte over århundrer.

    • Liker 1
  15. Jeg kan jo si "faen" av og til, liksom.. Det er jo ikke akkurat slik at jeg kaller på djevelen selv og hyller og tilber han, eller noe annet.. Det bare noe som av og til kommer ut, uten at innholdet betyr noe som helst.

     

    Sier ikke at det er pent å si, men slikt skjer litt av og til..

    Det er stor forskjell på å bruke ord som ble laget for å undertrykke en enorm gruppe mennesker fra et helt kontinent og det å bruke et ord som er ment å påkalle et fantasivesen.

  16. Kunne de ikke bare ha skrevet det riktig med en gang.

     

    Mennesker vil ikke erstatte Maskiner"

     

    Det er ingen grunn til å ansette ett menneske når jobben kan gjøres rett, hele døgnet, med mange ganger raskere hastighet.

     

    Klart de kan ikke kjøre perfekt enda, men det kommer.

     

    Har man en Robot lærer for eksempel, så får alle studentene nøyaktig samme opplæring, og da blir det enda enklere å filtrere ut de som kan enda mere og de som kan mindre og eller de som ikke forstår det, og da er det enklere å sette opp program for de.

     

    I stede for at det er mennesker som skal "føle" seg fram til det de tror eleven trenger, og som kansje "tester" feile ting, og som er umulig eller ett mareritt å dokumentere å finne ut av hvordan man best gjør dette.

    Med utgangspunkt i at innlegget ditt ikke er ironisk ment så vil jeg stille følgende spørsmål: Hvordan skal en maskin ta det riktige valget for et individ når maskinen ikke har empati? Den kan ikke leve seg inn i eller forstå behovene til et menneske. Hvem skal programmere maskinen til å ta de riktige valgene? Hva slags algoritmer kan ta høyde for alle forskjellene mellom mennesker. Etnisitet? Fysisk og psykisk helse? Oppvekst? Kultur? Politisk overbevisning?

  17. I det hele og store bildet så er power det merket flest kjenner til, dog ikke i Norge. Ettersom de heter Power i Danmark og Finland. Synes det gir mer mening at alle heter det samme. 

     

    Tviler på at de endrer sortimentet sitt, men vil nok fortsette med å øke antallet egne merkevarer. 

    *host*

    https://www.expert-technomarkt.de/

    *host*

     

    Jeg kom over en reklameplakat der det stod at de hadde 600 filialer i Tyskland. Lahdidah.

    • Liker 1
  18.  

     

     

     

    Dette blir vel mer normalen enn unntaket? Se på Nintendo og diverse prosjekter relatert til Super Mario 64 (over 20 år gammelt).. 

     

    Så er jo nintendo også klassens rasshøl når det kommer til slikt. 

     

    AtW

     

     

    Er det ikke forståelig at de ønsker å beskytte sine egne merkevarer, som alle andre?

     

     

    Spørs hva man mener med "forståelig", men nei, jeg synes ikke Nintendo hverken oppfører seg greit, eller "som alle andre" når det gjelder merkevare.

     

    AtW

     

     

    Jeg synes derimot ikke det er så fryktelig rart at Nintendo er på tå hev når det gjelder sine mest innbringende karakterer og spillserier. Uten disse er Nintendo tross alt ingenting, og de er avhengige av å bruke f.eks. Super Mario for alt det er verdt. 

     

    Historien har demonstrert at fan prosjekter i form av spill og mods kun øker interessen og etterspørselen. TES og Half-Life er gode eksempler. Det er mod-støtten som har gjort Bethesda og Valve så populære.

×
×
  • Opprett ny...