Gå til innhold

Kyrre S.

Medlemmer
  • Innlegg

    10 778
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Hjelpsomme svar

  1. Kyrre S.'s innlegg in PC vil ikke starte etter installasjon av ny RAM ble markert som svaret   
    Dimm-slot 2 og 4 (teller fra CPU) er kanal 1 (DIMMA2 og DIMMB2), og er riktig. Alternativt kan du bruke 1 og 3.
    Hvis du kjører på slot 1 og 2, eller 3 og 4, så kjører du ikke dualchannel.
     
    Du har nå to sett med brikker. Sørg for at du ikke blander disse (siden de ikke er like).
    Hvis ingen av settene fungerer i dimm-slot 2 og 4 (maskinen ikke booter) når du har resatt bios/uefi, så er hovedkortet synderen.
     
    Jeg hadde nøyaktig samme feil med en MSI B450 Pro Carbon AC. Maskinen posta ikke hvis jeg kjørte dual-channel.
    Fikk nytt HK av proshop, problem løst.
     
    Så du KAN ha et problem med hovedkortet ditt der. Interessant at det er samme HK som jeg hadde problem med, bare et annet brikkesett da. 
  2. Kyrre S.'s innlegg in [Løst] pris vurdering på datakomponeter ble markert som svaret   
    Det er jo aktuelle komponenter, så kanskje bare sette 80% av nypris på det.
  3. Kyrre S.'s innlegg in [Løst] M.2 disk blir ikke oppdaget av windows ble markert som svaret   
    m2_2 står oppført som pciex4 i manual. Du må på spor m2_1 slik jeg ser det. Da kan du ikke ha noe på sata-port 1 (shared). Du må endre fra pciex4 til sata på denne slot i UEFI også.
     
    Benytter du begge m.2 kan du ikke ha noe på sataport 1, 5 eller 6

  4. Kyrre S.'s innlegg in Blek skjerm når man ser på video ble markert som svaret   
    Skjer dette når du er på kabel og batteri, eller bare på batteri? 
     
    Det første som slo meg er at dette er en innstilling i power options.
  5. Kyrre S.'s innlegg in Anbefaling av deler til custom loop, CPU+GPU ble markert som svaret   
    Det er klart lurt å teste nytt system før du bygger loop. Spesielt skjermkort .. Det er jo litt arbeid å bytte ut orginalkjøler med vannblokk. Veldig surt hvis du hiver på vannblokk uten å ha testet kortet først, bare for å finne ut at det er DOA. Du bryter vel egentlig garantien ved å bytte ut orginalkjøler også, iallfall på enkelte merker. Kjøper du skjermkort og vannblokk på DI f.eks tipper jeg de sier det er OK.
     
    Farge på tubing og klar væske er lurt ja. Det er jo ikke like elegant, men det er mye smartere. Farge er en forurensning. Man vil få oppbygging raskere ved å ha en farget væske. Spesielt mikrofinnene i blokkene tetter seg raskere ved å ha farge i løsningen. Fargestoffene kan også felle ut, da får man et bunnfall av partikler. IMO er farge bare noe vas, og noe man bruker i show-maskiner for en kort periode. For 24/7 drift i lenger tid er det klar væske som er tingen. Vi har kjølesløyfer på flere hundre tusen liter på jobb .. Man tilsetter ikke noe farge i slikt.
     
    Forniklet kobber er vel det det går mest av. Men ren kobber er også helt fint. Kan anbefale EK Supremacy EVO CPU-blokk. De har litt ulik finish, men er alle gode. Du vil se det at det er mange ulike metaller i en slik loop, og det er nettopp derfor man skal bruke f.eks AquaComputer DP væske. Denne er tilsatt stoffer som muliggjør slike kombinasjoner av metaller.
     
    Hvor vanskelig det er å få inn en radiator til er vanskelig å svare på. Det kommer ann på hvordan du planlegger og bygger loopen. Du må forvente å måtte tømme hele eller deler av sløyfen. Dette er jo ingen problem gitt at du har satt inn drain i bunnen av sløyfen og har mulighet for å slippe inn luft i toppen av sløyfen (da "punkterer" man loopen og vannet renner ut). Hvis du bare åpner drain, uten å få inn luft, får du heng og man drenerer ikke ut alt. Da får du deg en overraskelse når du begynner å skru opp koblinger .. Uansett, når man har drenert alt man klarer så må man holde en fille under niplene når man løsner de. Det er alltid litt væske igjen her og der.
     
    Noen tips:
    Skal du ha radiator vertikalt og skal ha den EK XRES comboen, så kan man bruke en slik for å feste pumpe/res til radiator/vifte 
    https://www.techbay.no/product.html/ek-vanntank-m/product.html?product_id=2475&category_id=162&search_page=
     
    Når du skal tetthetsteste loopen skal du ikke ha tilkoblet noe strøm til maskinen din. Koble kun strøm fra PSU til pumpa og jumpstart PSU f.eks med en slik
    https://www.techbay.no/product.html/atx-startkontakt-for-psu?category_id=53
    Da er det hovedbryter på PSU som vil være AV-PÅ knapp for maskinen din.
     
    Igjen, går du for EK XRES kan du kjøpe multiport topp og det de kaller "internal tube"
    https://www.digitalimpuls.no/ek/135454/ek-res-x3--multiport-top
    https://www.digitalimpuls.no/ek/135455/ek-res-x3--internal-tube-12-16--140mm (Kan kappes på lengde). 
    Da får du innløp i toppen av tanken og dette kan lette bygging. Du får også flere porter i topp så du kan enkelt fylle loopen og slippe inn luft ved tømming. Videre gir dette deg en ledig terminal i pumpa, som man kan montere drain på. 
     
    Du må nesten planlegge litt. Se for deg loopen og hvordan du vil ha det. Det finnes et hav av koblinger, forlengere, roterbare vinkler i ulike grader, roterende mellomledd, forlengere, F/Q/T/S/L/Y blokker (multiblokker), blindplugger, hurtigkoblinger osv osv. Det er stort sett ingen problem å bygge dette akkurat som du vil, men du må vite hva du vil
     
    Pass også på at komp.nipler har samme DIM som slangene. 1/2" ID 3/4" OD er vel mye brukt. Disse er ganske store men det "rigger" litt. Alternativt vil 3/8" ID 5/8" OD gjøre en like god jobb men er noe tynnere. Noe tynnere slanger vil ikke gå ut over kapasiteten til kjølingen, samtidig som det kan være noe enklere å få plass til. I et stort kabinett betyr ikke dette noe da.
     
    Pass på at du skyller de nye radiatorene godt før bruk. Fylle de med vann fra springen, rist og tøm. Gjør dette noen ganger. Du kan gjerne også skylle gjennom slangene.
     
    Og vannkjøling gir vedlikehold. Det kommer du ikke unna. Jeg vil anbefale å tømme loopen 1-2 ganger i året og bytte væsken. Bytt slangene ved behov, f.eks 1 gang i året. Åpne blokkene og rengjør dem mekanisk kanskje hvert 2. år. Vask reservoir mekanisk når det begynner å bli skittent. Med mekanisk vask mener jeg f.eks skrubbe med en tannbørste og vann.
  6. Kyrre S.'s innlegg in Nzxt h440 silent edition + Asus z270h ble markert som svaret   
    Det er vel ingen regulering på hubben til det kabinettet. Mente det bare var for å fordele strøm til flere vifter. Har vært borti en del slike hubber og de er søppel spør du meg ...
     
    Prøv å gjøre alt på hovedkortet du. Eventuelt kjøp en dedikert viftekontroller. Ser at NZXT er ute med Grid+ V3 nå. Prøv den du
    https://www.prisjakt.no/product.php?p=4580107
  7. Kyrre S.'s innlegg in Kingston HyperX Predator PCIe SSD og GA-Z68XP-UD3 ble markert som svaret   
    Det er en M.2 2280, m-nøkkel SSD. Noe ditt HK i utgangspunktet ikke støtter, men her er SSD'en satt i en adapter slik at den har PCIe grensesnitt. Hovedkortet ditt støtter PCIe, dermed - så lenge du minimum har en PCIe x4 slot tilgjengelig - skal dette gå helt fint.
     
    PS: Du kan egentlig gjøre dette selv også da, får det sikkert billigere. En 240 GB Kingston HyperX /m PCIe interface koster 1864,- på komplett. En 512 GB intel 600p m.2 SSD koster rundt 1500 og en Asus Hyper m.2 x4 mini m.2/pcie adapter koster rundt 250 - 300...
    No brainer
  8. Kyrre S.'s innlegg in [Løst] Maskin vil ikke boote fra USB ble markert som svaret   
    Prøvd boot menu da? Esc er det vel..
    Prøvd å aktivere CSM og PXE OpROM
  9. Kyrre S.'s innlegg in får opp 1030mhz ish ddr4 RAM i Corsair Link ble markert som svaret   
    Sikkert på at det ikke står 1066 da? 
     
    DDR står for double data rate. Dermed må man i mange tilfeller ta tallet som vises og gange med 2. 
  10. Kyrre S.'s innlegg in Hovedkort / Minne-kompatibilitet ble markert som svaret   
    Du kan fint brukte det minnet. Men det er ikke gitt at du klarer klokke det til 3300mhz. Det vil si .. Det kan være du klarer 3300mhz med command rate 2 og slappe timings, men det vil ikke yte best. Gå for høyest mulig klokk med CR1 og tighte timings. 
     
    Personlig ville jeg gått for 2*8 GB i motsetning til 4*4. Normalt er dette mer stabilt/OC friendly.
  11. Kyrre S.'s innlegg in [Løst] H100i GTX og i7 5820K temperatur problemer ble markert som svaret   
    Hjelper minimalt. Hva slags kabinett har du?
     
    Jeg vil tippe du har en luftlomme som har lagt seg i blokka. Du kan prøve å dunke forsiktig på blokka, klemme slangene flate og slippe opp igjen og tippe kabinettet frem og tilbake/side til side for å få lufta til å slippe slik at den legger seg i radiator istedenfor .. Men ikke gitt at det vil fungere. Det skal ikke være luft i disse AIO: Siden du ikke har noe res som lufta kan legge seg i så må disse være helt fulle for å fungere optimalt. Hvis du kan høre at det skvulper inni der ville jeg ikke hatt den.
     
    Nær 90 grader på bare 3,8 ghz er mye ja!
  12. Kyrre S.'s innlegg in Får dårlig score i 3D-mark med ny PC (Captial offence) ble markert som svaret   
    Du kan jo teste med en av de andre ja, men det ser OK ut.
    Så er det bare begynne å overklokke og havne på bench-kjøret 
    Til slutt sitter du på garasjegulvet på vinteren, 20 minus og fapper etter 5 ghz på CPU.
  13. Kyrre S.'s innlegg in Intel Core i7 4790K 1.9 ghz - feil instillinger. ble markert som svaret   
    Merkelig hvis den ikke klokker opp når den stresses ja. Dere har kontroll på CPU temperatur?
    Forsøkt å sette "high performance" i Power Options (windows)?
    Du kan forsåvidt også slå av C-states og EIST i BIOS/UEFI. Da skal den aldri klokke ned - men det burde jo ikke være nødvendig (og maskinen vil da konstant ligge på høy frekvens og bli noe varmere). Kanskje test det iallfall?
    Eventuelt prøver dere en oppdatering av BIOS, og reset så BIOS.
  14. Kyrre S.'s innlegg in ASUS ROG Strix X99 Gaming, SSD RAID-0 som systemdisk? ble markert som svaret   
    Koble begge SSD på intel native sata 3 kontroller. Sjekk manualen hvilke disse er - og hvilke av dem som støtter raid.
    Sett SATA config til Raid i BIOS
    Reboot og du skal få opp muligheten for å trykke CTRL+I under POST.
    Create raid klikk klakk ferdig. (<<--- rimelig selvforklarende den menyen. Bare les hva som står så skjønner du tegninga)
  15. Kyrre S.'s innlegg in Ny stasjonær gamingpc ble markert som svaret   
    Da har jeg drodlet litt med et mindre bygg. Jeg legger ved en ufullstendig liste her - og så kommer jeg med rasjonale / mine tanker til dette. Du vil klare å finne alle delene du trenger hos Dustin og/eller Komplett og/eller NetOnNet, så du slipper unna porto.

    http://www.prisjakt.no/list.php?l=296525&view=b

    Kabinettet er realtivt lite, men forsatt stort nok til at det er litt plass til harddisker o.l. Her får man også enten inn en AIO vannkjøler eller høye luftkjølere. Mer om det lenger nede. Videre er det plass til lange skjermkort så lenge du ikke har for dyp PSU (hold deg til 160mm+modulær interface). Kabinettet har forøvrig magnetiske filter på de perforerte platene, noe som er tommel opp. Du kan google masse video'r og reviews av dette. Jeg liker forøvrig
    sine kabinettreviews på Youtube.

    Vær OBS på at det blir kabelrot i slike kasser. Jeg ville egentlig anbefale en Silverstone strømforsyning med deres short cable kit, men det blir dyrere og det er ikke like lett å få tak i. Jeg endte da med en Corsair RM650X som iallfall har en del flatkabler. Dette gjør det lettere å pakke vekk kablene. Forøvrig en kanon PSU med no-fan mode og super kvalitet. Du må gjerne lese PSU-reviews hos JonnyGuru. Et noe rimeligere PSU-alternativ kan være EVGA GQ 650. Hvis det blir helt krise med hensyn på kablene kan du bestille kabler fra Cablemods med den lengden du ønsker - men det koster selvsagt ekstra.

    Jeg la inn et skjermkort med referansekjøler. Jeg vil absolutt anbefale det i en slik liten kasse. Da vil ikke varmen fra skjermkortet bidra til økt varme i kassa - varmen blir blåst rett ut bak. Skjermkortet er altså isolert fra resten av systemet. Du kan selv velge skjermkort fra Expert - men min anbefaling er altså "Founders Edition" i GTX 1070 serien.

    Jeg la inn en 6600K - men du kan bare bytte til 6700K. Jeg la også inn noen lavprofil RAM-brikker fra Corsair. De er helt topp de, og jeg har valgt disse slik at de aldri kan komme i konflikt med noen CPU-kjøler. La forøvrig ved 500 GB SSD.

    Nå over til kjøling av CPU. Det som anbefles her er å ha vifter i topp som inntak, og den medfølgende viften bak som uttak. Slik jeg ser det da har du noen valg ...

    1. Enten kjøper du en 240mm AIO vannkjøler. Da får du med på kjøpet to 120mm vifter. Monter radiator i topp på branketten i kabinettet, og sett viftene til å dra luft inn i kassa (sett dem i pull for å minimere støvoppbygning mellom radiator og vifter). Den medfølgende viften bak vil dra luften ut. Hvis du ser i video'r av kabinettet kan det være litt krøkkete å få inn en AIO. Videre vil gjerne disse bråke litt mer enn en luftkjøler. En grei 240mm AIO koster rundt 1000 kroner.

    2. Alternativt kan du kjøpe en eller to 120mm vifter og montere disse på branketten jeg nevner til å dra luft inn. Monter så en luftkjøler på CPU. F.eks en av disse. 120mm vifter koster 100 - 300 kroner pr stykk, og prisen på luftkjøler ser du. La oss si totalt vil det koste deg rundt 6-700 kroner. Her er en billig og grei 120 mm vifte. Merk at du selvsagt må montere viften på luftkjøleren til å blåse mot viften på bakveggen. Kan legge til at Core 500 støtter 170mm høyde CPU-kjølere. Hvis du har 2 vifter i topp vil 1 av disse stå like over CPU-kjøler. En standard vifte er 25mm tykk, som gjør at man har 145mm klaring igjen. Har du to vifter i topp må du altså holde deg under dette. Cryorig H7 er 145mm høy, og burde passe sammen med 2 vifter. Dette kan jeg ikke bekrefte da. Det beste er kanskje å bare kjøpe 1 vifte slik at man ikke ender opp med deler man ikke kan bruke. Så kan man heller kjøpe 1 vifte til i etterkant, når man får oversikt.

    Forøvrig kan du kjøpe Windows 10 lisens her.
    https://www.kinguin.net/catalogsearch/result/index/?q=windows+10
    Jeg har gjort det selv, det fungerer, og man sparer noen lapper!

    Sånn det var noen tanker til et mindre bygg. Merk at små bygg er litt mer knotete å montere, men når du er ferdig så har du en kraftfull maskin i en liten pakke

    Avhengig av løsningene du går for vil det koste ca. det samme som det du selv har sett på.
  16. Kyrre S.'s innlegg in Kjøpe verktøysett til PC ble markert som svaret   
    Du trenger egentlig ikke noe "sett". (I settene får du gjerne en haug med greier du ikke trenger)
     
    Stikk innom Biltema eller Clas Ohlson og plukk opp en magnetisk bits-skralletrekker, et knippe med bits og en liten avbitertang.
     
    Det er alt du trenger
     
    Noe som dette:
    http://www.clasohlson.com/no/Bahco-bitsskralletrekker/40-7439
    http://www.clasohlson.com/no/Cocraft-sideavbiter/30-9706
    http://www.clasohlson.com/no/Cocraft-bitssett,-31-deler/40-8921
     
    Du kan sikkert kjøpe et sett, som er billigere også. Men jeg anbefaler at du kjøper en trekker som iallfall er magnetisk. Da holdes de små skruene på plass på bitsen selv om du holder det opp ned, og dermed kan man mye enklere skru tingene fast. Hvis det i tillegg er en skralletrekker så kan du skru ting til uten å endre på grepet (hånden din), dette kan være kjekt hvis det er trangt.
     
    Avbiteren brukes til å klippe strips. Hvis du ikke skal bruke strips til å pynte på kablene trenger du ikke denne.
     
    Hvis du vil ha et sett så noe slikt
    http://www.clasohlson.com/no/Verkt%C3%B8ysett-for-finmekanikk/40-8322
     
    Du mister funksjonene fra den andre trekkeren jeg lenket til. Men det er jo billigere. 
    Videre er det noen tynne vanlige trekkere der også. Av og til trenger man dette hvis det blir for trangt til å komme inn med den noe større bitstrekkeren.
  17. Kyrre S.'s innlegg in [Løst] Stor rask harddisk til MacBook ble markert som svaret   
    Jeg kan ikke en dritt om Mac, men det ser jo rimelig rett frem ut.

     
    Så da kan du kjøpe en standard 2,5" SSD
    http://www.prisjakt.no/product.php?p=2880213
     
    Re-installasjon av OS X kan jeg ikke hjelpe med
  18. Kyrre S.'s innlegg in [Løst] Kjøpe ny kontorpult for stasjonær. ble markert som svaret   
    Skal ta å måle når jeg kommer hjem - Men jeg mener dette er en standard benkeplate til kjøkken så like over 60cm er den (~63). Jeg ville ikke hatt den noe særlig smalere, iallfall ikke hvis monitoren skal stå på bordet. Det jeg mener her er at når man har keyboardet i "gaming position" og underarmen (til musen) med god støtte så trenger man litt bredde. 
     
    Sett her i ekstremutgave (hentet fra google)

     
    Henger du monitor på et vesa veggfeste så kan du kanskje klare deg med litt mindre.
    Men tar du utgangspunkt i rundt 60cm dybde så skal det holde.
  19. Kyrre S.'s innlegg in Hvordan får jeg utnyttet 144hz-skjermen min? ble markert som svaret   
    Jepp - En aktiv en vel. Må ha strøm fra USB. DP til DVI-D dual link.
     
    Finner ikke noe i norge nå. Her er eksempel fra UK (ebay)
    http://www.ebay.com/itm/Genuine-Dell-DisplayPort-to-DVI-D-Dual-Link-Adapter-ACTIVE-USB-KDP70-470-AANW-/351441667917?hash=item51d38e474d:g:b9IAAOSwMmBVk5cq
     
    Kan vel få dem billigere i statene - Så kjenner du noen der som kan sende det til deg så kan det lønne seg.
     
    Og så passer du på at du har en dual link DVI-D kabel.

    Her er en i norge men koster jo en halv arm
    http://www.digitalimpuls.no/PC-komponenter/Kabler-og-adaptere/DisplayPort/DisplayPort-DVI/Accell-DP-MiniDP-til-DVI-D-adapter-USB-str%C3%B8m-20-pin-ha-till-245-pin-hun118119-p0000054694
  20. Kyrre S.'s innlegg in Forkjellige 1080 kort? ble markert som svaret   
    Den største forskjellen er kjøleløsningen.
     
    Enten har kortene en radialvifte

    Disse omtales gjerne som "stock kjøler". Denne kjøleløsningen kan være effektiv hvis man har en kabinett som ikke har så god luftgjennomstrømning. Greia her er altså at skjermkortet henter luft fra inni kabinettet, og trøkker det rett ut på baksiden (der hvor HDMI/DP/DVI kablene sitter).
     
    Den andre kjøleløsningen er aksialvifte

    Disse viftene blåser bare rett ned på kjøleribben de sitter på, og dermed vil varmen fra skjermkort akkumuleres opp i kabinettet. Du er her avhengig av at kabinettviftene drar varmen ut og vekk. De fleste nye kabinetter er gode nok for skjermkort med aksialvifter. Fordelen med disse viftene er at de er mer effektive og mer stillegående.
     
    Videre har du jo hybridløsninger, hvor selve GPU'n er vannkjølt med en AIO og det resterende av skjermkortet er luftkjølt.

     
    Disse er jo veldig effektive, men koster en god del mer.
     
    Man kan jo også nevne "custom" vannkjøling. Ekstremt effektivt, men en mye større invistering.

     
    Skal du ha et luftkjølt GTX 1080 i dag, og du har et kabinett med grei luftgjennomstrøming så ville jeg gått for en rimelig variant med aksialvifte.
     
    http://www.prisjakt.no/product.php?p=3711448
  21. Kyrre S.'s innlegg in [Løst] Beholde Haswell eller bytte til Skylake, pga defekt hovedkort ble markert som svaret   
    Nå vet ikke jeg helt hva Z781 brikkesettet er da (mener du egentlig Z87?)
     
    Men hvis du har en i5 4670K hvorfor kjøper du ikke bare ett Z97 hovedkort? Her er noen ITX med WiFi.
    http://www.prisjakt.no/category.php?&b=s276377745
  22. Kyrre S.'s innlegg in Helt ny pc, ting fungerer ikke helt som jeg forventet ble markert som svaret   
    Det jeg ville gjort i ditt tilfelle - siden maskinen er helt ny og det ikke er så stress å re-installere - er:
    - Sørg for at du har en windows 10 installasjon. https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10/
    - Boot til BIOS. Oppdater BIOS hvis nødvendig. Les i manualen til hovedkortet ditt hvis du er i tvil hva du skal gjøre
    - Bekreft at SSD du skal ha inn  windows på står på en intel sata3 kontroller på hovedkortet (gitt du bruker en sata ssd/hdd da). Koble vekk andre harddisker hvis du har noen. Du kan koble de på siden.
    - Boot på windows installasjon. Kom deg til repair og start CMD. http://www.tenforums.com/tutorials/2880-command-prompt-boot-open-windows-10-a.html#option1
    - Bruk diskpart for å tømme SSD'n din (diskpart clean). Fra punkt 3 http://www.sevenforums.com/tutorials/52129-disk-clean-clean-all-diskpart-command.html
    - Restart windows installasjon og installer som vanlig
    - Kjør alt av windows updates etter installasjonen er ferdig
    - Evt legg inn skjermkortdriver fra nvidia sine hjemmesider og lydkort fra asus sine hjemmesider
    http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us
    https://www.asus.com/us/Motherboards/MAXIMUS-VIII-HERO/HelpDesk_Download/
    - Evt kjør intel sin update'r. (For lan og evt chipset)
    http://www.intel.com/content/www/us/en/support/detect.html
    - Installer den vanlige rukla. Ninite er fin til det
    https://ninite.com/
     
    Smil og vær glad.
  23. Kyrre S.'s innlegg in Anbefalinger til ATX-kabinett med rom for vannkjøling? ble markert som svaret   
    Ta en titt på Phanteks Enthoo Pro M (Acrylic)
    http://www.prisjakt.no/product.php?p=3473116
    http://www.prisjakt.no/product.php?p=3232649
    http://www.prisjakt.no/product.php?p=3232650
     
    Her er en del muligheter. Det eneste negative jeg vil trekke frem er at alle slike sidevinduer blir fort oppskrapet hvis du ikke er litt forsiktig.
    Phanteks er gode kabinetter og har en del fleksibilitet.
  24. Kyrre S.'s innlegg in GTX 1080 nybygg. hjelp til komponentvalg ble markert som svaret   
    Litt rare valg her ..
     
    1. Hovedkortet støtter ikke overclocking. Så hvis du skal ha i7 6700K ville jeg tatt et HK med Z170 brikkesett
    2. Du bør ta 2 minnebrikker, ikke 1. Ta 2*8 GB til socket 115x, evt 2*4 hvis du må spare penger. Ta gjerne noen brikker som støtter 2666mhz eller høyere
    3. Gigabyte PSU? Hmmmm ... Skeptisk, kjenner ikke den. Hva med Corsair RM750x? Den er super.
    4. Har du tenk på viftekontroll, f.eks en NZXT Grid+ V2.
    5. CPU-kjøleren er push-pin. Jeg ville tatt en kjøler med bakplate. Hvis pris er en faktor så se Cooler Master 212 Evo eller Be-Quiet Pure Rock. Disse vil ikke kjøle superbra hvis du klokker CPU mye, men vil gjøre en fin jobb!
    6. Define Nano er et greit kabinett. Men det er egentlig laget for vannkjøling. GPU får ikke så mye pusterom mot PSU. Det er heller ikke så mange HDD-plasser osv. Det er stilrent og greit, men ikke optimalt for luftkjøling og utvidelser spør du meg. Hva med et mATX bygg? Så har du litt mer utvidelsesmuligheter .. Jeg liker jo fortsatt denne (har integrert viftestyring, men ta gjerne med noen flere vifter).  Men smak og behag dette du, så lenge du planlegger litt
  25. Kyrre S.'s innlegg in Forslag til strømforsyning ble markert som svaret   
    Hvis du kan strekke deg hit så tror jeg du vil bli veldig fornøyd.
    http://www.prisjakt.no/product.php?p=3330352
     
    Du trenger ikke effekten, men det er noe av poenget. Disse enhetene starter viften først ved en viss last [W]. Så det er stor sansynlighet for at viften aldri starter = så godt som lydløs.
     
    EVGA G2 er også godt valg, men disse starter viften basert på temperatur [°C] så det er større sjanse for at viften starter her.
     
    Begge vil være gode valg uansett.
     
    Ønsker du holde deg under 1000 så har du
    https://www.netonnet.no/art/datakomponenter/stromforsyning/evga-supernova-650-gq/226210.11091/
×
×
  • Opprett ny...