Gå til innhold

skripis

Medlemmer
  • Innlegg

    864
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av skripis

  1. Har siste oppdatering på min Note 20 Ultra (installert 8/9), kun Telenor simkort. Ingen kontakt med terminal ved forsøk på betaling.

    Jeg har ikke vendt meg til å kun bruke telefon ved betaling så ikke noen big deal så langt, men holdt på å bli gal nå når jeg skulle teste dette for første gang... har blitt noen frustrerende minutter i diverse butikker.

    Fungerer Samsung Pay?

     

  2. Femtekolonne skrev (1 time siden):

    ett betongtak vil ikke sige, med mindre det er i flere elementer og det er på vei til å gå fra hverandre, men da snakker vi katastrofe. Høres ut som moderne husbygging på sitt beste hvor de to eneste kriteriene som gjelder er pris og tidsforbruk. Uansett om den nye leiligheten kostet 8mill så har den vært bygget på billigst mulig måte for å holde profitten på topp. Jeg fjernet gipsen fra veggene i OBOS kåken vi bodde i (bygget i 79) og man trengte ikke være fagmann for å se at det ikke var ett snev av yrkesstolthet i jobben som ble levert i nybygget. En kollega sa til meg når jeg startet karrieren i byggfag at :Du blir ikke mett av yrkesstolthet".

    Dette er feil. Også plasstøpt betong vil sige dersom ikke forspenning i forskaling og armering er korrekt. Det er ikke opplagt at det her er snakk om ett bygg som er iferd med å falle sammen eller har blitt feilkonstruert.

  3. Jeg synes det er helt urimelig at folk ikke skal få ta seg en normal lang ferie til utlandet. Og det andre er at det er helt tullete at utbetaling kan stoppes eller kreves tilbakebetalt pga mindre feil som personen har gjort kanskje fordi vedkommende ikke har vært klar over reglene. Personen er jo kanskje syk og ikke helt oppegående.

    Du får fint ta ferie, men du kan ikke motta dagpenger samtidig.

    Etter 52 uker på dagpenger har du krav på 4 uker ferie med dagpenger.

     

    https://www.nav.no/no/NAV+og+samfunn/Kontakt+NAV/Utbetalinger/Snarveier/ferie-og-feriepenger#chapter-4

     

    Syns du dette var urimelig?

     

     

    • Liker 2
  4. For arbeidsløse gjelder andre regler. Her er det blant annet en tidsbegrensning på tre pluss tre måneder, og vilkår om at man skal stå tilmeldt arbeidsformidlingen i staten man reiser til.

    Kan man oppholde seg i ett annet land uten å melde flytting dit eller ha ferie?

     

    La oss si jeg er arbeidsledig, og velger å tilbringe vinteren i Nice. Jeg melder ikke utflytting da det er midlertidig/av kortere varighet.

    Er all utlandsreise som ikke er i næring/på arbeid å betrakte som ferie?

  5. Misforståelse igjen. Det som står er at man mister medlemsskap i folketrygden om man flytter utenlands, men man beholder pensjoner som man har tjent opp(uføretrygd er en pensjonsordning). Når man mister medlemsskap i folketrygden har man ikke lenger rett til gratis helsehjelp i Norge, men man beholder pensjoner fra Norge.

     

    Det at trygdede som bor mye i Thailand til stadighet kommer tilbake til Norge og er der noen måneder har nok å gjøre med det faktum at disse ikke har migrantstatus i Thailand men kun reiser dit på turistvisum. Det kan man toppen ha i tre måneder sammenhengende og etter det er det karantenetid og man må være utenfor Thailand en stund før man kan returnere. Den thailandske regjeringen har strammet inn på den tidligere tendensen man har sett tidligere hvor vestlige personer kun hoppet over grensen til nabolandene for så gå inn igjen og få nytt 3-månedersstempel i løpet av en time, noe som absolutt er forståelig når man ser hvilken ukultur som eksisterer hos den vestlige "diasporaen" i Thailand. Skjønt det er et annet tema, men det forklarer hvorfor disse ikke er der hele året.

    Du virker veldig opptatt av å påpeke feil i andres innlegg.

     

    Jeg har ikke misforstått noe som helst - jeg har stilt åpne spørsmål rundt ting jeg ikke har kjennskap nok til å kunne svare bombastisk på.

    Du svarer imidlertid bombastisk, unnlater å ta med viktig informasjon i svaret ditt og overser viktige momenter vedrørende "trygdeeksport".

     

    Du skriver at man ikke kan miste uføretrygd da den regnes som pensjon. Det er direkte feil, da det finnes unntak hvor man faktisk kan miste uføretrygd ved flytting til utlandet. Se linken jeg postet.

    • Liker 3
  6. Varmeovnen er det bare å kaste. Jeg vil tro det er feil i varmeelementet som gjør at sikring går.

    Det er nok også årsak til at boks er brunsvidd - der har det vært varmt.

     

    Strengt tatt er heller ikke koblingsboksen under der godkjent, den skal være helt tett, ikke åpen slik den er nå. Jeg mener en elektriker bør se på dette. 

    • Liker 1
  7. Når et selskap slås konkurs går alle selskapets rettigheter til eiendom og løsøre over på konkursboet, og konkursskyldner har ikke lenger rettigheter, jf. konkursloven § 100.

     

    Utgangspunktet er at all eiendom som tilhører skyldneren blir en del av konkursboet. Dette gjelder uavhengig av om de er betalt eller ikke. Leverandørens krav på betaling blir en dividendefordring i boet.

     

    Konkurs er en risiko ved å yte kreditt. Derfor etablerer man salgspant, varelagerpant, driftstilbehørspant, mv., og dette vil kunne være et vern mot konkurs - hvis avtalen har rettsvern mot konkursboet.

    Jeg ser at en del bedrifter har med en klausul i faktura/salgskontrakt om at eiendomsrett til objekt(ene) ikke blir overført før varen er betalt i sin helhet.

    Har denne noen verdi i praksis? 

     

    Er varen borte, tja det kan bli spennende, mens hvis varen er på lager eller i butikk så kan vel neppe konkursbo selge denne fritt?

  8. Nei, det gjør man ikke. Da tar du feil igjen. Men man må forholde seg til andre skatteregler. Men man beholder trygden. Der har du tatt feil og misforstår.

    Nå sporer vi av, men jeg ble nysgjerrig og googlet litt.

     

    https://www.nav.no/no/Person/Flere+tema/Arbeid+og+opphold+i+utlandet/Opphold+i+utlandet+og+folketrygden/uf%C3%B8retrygd-og-utland#chapter-2

    NAV sine sider har kanskje ikke allverdens troverdighet i disse tider, men jo, det finnes tilfeller hvor man mister uføretrygd ved flytting utlands.

    (I mitt tilfelle over stemmer det dog ikke - det gjaldt pensjonist med ett helt livs botid i Norge.)

  9. Man må aldri søke om å få beholde uføretrygd i utlandet. Slik har det aldri vært. Uføretrygd er en pensjonsordning og har ingen begrensninger for å reise til utlandet.

    Nja, jeg mener du mister den om du melder utflytting ut av EØS. Er noe spesielt med de som holder seg i f.eks. Thailand stort sett hele året, de må en tur til gamlelandet for å holde ting i gang.

    Men her er jeg usikker. Mulig turen til Norge kun er for å ordne formaliteter.

  10. Hva konsekvensen blir er vel erstatning.

    Jeg tenkte mer på konsekvens fremover - vil det være mulig å sitte på Tenerife og heve ledighetstrygd sålenge man oppfyller aktivitetskravene?

    Slenge inn en jobbsøknad på mail annenhver dag? Det er vel ikke dit vi vil...?

     

    (Nå krisemaksimerer jeg sikkert. Hadde vært interessant å få noen med litt innsikt i sakene til å uttale seg. Blir ikke klok av nyhetene.)

    • Liker 1
  11. Jeg lurer i grunnen på det samme du skriver her. Men jeg synes i utgangspunktet ikke staten skal kunne kreve at man skal være 100% av tiden i Norge. Enkelte trenger faktisk bedre klima og temperatur enn det man har i Norge. Varmere temperaturer hjelper på enkelte sykdommer. 

     

    Jeg ser den, og det gjør sikkert vedkommende lege også. Det pleier ikke være vanskelig å få godkjent utlandsopphold dersom man trenger det av helsemessige årsaker.

     

    Nå er det heller ikke gitt at tilfellene i media om dagen gjelder syden. Kan like gjerne være at de har oppholdt seg på kontinentet. Eller Finland om vinteren.

    Men det finnes jo ihvertfall for arbeidsledige en aktivitetsplikt, og den må jo følges opp. Jeg har forstått det slik at de som har reist ut, krevd penger og skitt i aktivitetene fremdeles sitter i klisteret.

  12. Skandalen i NAV er over alt i nyhetene.

     

    Såvidt jeg kan lese - jeg har ikke lest dommene, kun media - har mennesker som har gått på sykepenger/AAP eller dagpenger mistet retten til dette da de har oppholdt seg i utlandet mens de har fått utbetalt ytelsene.

     

    Slik jeg forstår det (mellom linjene) er det ikke lovlig i henhold til EØS-reglene å nekte slike rettigheter fordi man har bevegd seg fritt innenfor EØS-området.

     

    NAV har tydeligvis kategorisk gått etter personer som har oppholdt seg i utlandet og mottatt støtte samtidig. 

     

    Hva blir konsekvensen av dette fremover?

    Det stormer i kommentarfeltene nå, men folk bør stikke fingeren i jorda og tenke på at det heller ikke føles rett at man hevder AAP eller ledighetstrygd samtidig som man oppholder seg store deler av året på ett typisk feriested?

     

  13. Jeg har null i egenkapital, og man må vel uansett ha 15% egenkapital selv om man snakker mellomfinansiering?

     

    Egenkapital til ny bolig skal komme i havn i form av salg av nåværende bolig, og derfor må jeg nok: Selge - Leie - Kjøpe

    Har du god kontakt med banken ordner de mellomfinansiering, selv om ikke du har egenkapital til hus #2 før hus #1 er solgt.

     

    Vis banken hva som forventes for hus #1, og sålenge regnestykket går opp bør dette gå i orden.

    • Liker 3
  14. Dokumentasjon for forsikringsformål.

    Litt sært, og jeg - som kjøper en del på finn - kjenner blodet koke når jeg leser slikt.

    Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har lagt inn bud, fått aksept, og så har handelen "dødd bort".

     

    Finn er ikke en takseringstjeneste, men en møteplass for kjøpere og selgere. 

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...