Jump to content

o-l-a-v

Medlemmer
 • Content Count

  443
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

173 :)

About o-l-a-v

 • Birthday 04/17/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Var vel mobilt bredbånd han siktet til. Et kurant alternativ, hvertfall når 5G blir mer utbredt. Både jeg og fattern har forøvrig Get-bredbånd, 150/15. Funker veldig bra. Nyeste DOCSIS-standarden, 4.0 eller 3.1 full duplex, støtter dessuten 10gbps opp og ned, så hybridfiber som de kaller det, fiber til boksen ute i gata, coax inn til huset, er godt rustet for fremtiden. Litt høyere latency enn ren fiber helt til huset, samt mye lavere upload/download-ratio (hastighet). Annet enn det har jeg ingen ting negativt å si. Får til og med lov til å bridge modem-ene deres om en vil kjøre egen NAT-router.
 2. Noen som vet om man kan gjøre opptak til ekstern HDD gjennom USB-kontakten på BoX? Synes 99,- i måneden for opptak er stivt, spesielt med tanke på at man må betale 49,- i måneden for BoX, og man som Get-kunde har "ubegrenset" (~1000gb) lagring i Get Sky/ Jotta. Snakket forøvrig med support i dag ang. fw-oppdateringer, eller mangelen på dette. De sa at det nå endelig skjer noe på den fronten, og at neste versjon burde gjøre mye når det kommer til å fikse treg og ustabil ytelse. Ingen ETA, kunne heller ikke love Android 10.
 3. Klage/ krav skal i følge Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester gå til selskapet hvor meglerhuset hadde sin profesjonsforsikring/ sikkerhetsstillelse, IF i dette tilfellet.
 4. Jeg (og samboeren) kjøpte i 2018 en leilighet hvor jeg mener megler har brutt opplysningsplikt men også har kommet med manglende og feilaktige opplysninger i salgsoppgaven, samt muntlig og skriftlig i forkant av salg. Selger har også kommet med uriktige opplysninger, og beviselig løyet i egenerklæring, men etter delvis medhold i Finansklagenemda 3 mot 2, hvor de to siste var helt enig i min side av saken, er den tvisten lagt litt på is. Etter tvist med selger, advokater, takstmenn og håndverkere er jeg nå oppe i rundt 240 000,- i saksomkostninger og et sted mellom 200-300 000,- i estimert verdiforingelse. Nå har jeg kommet så langt at jeg vil klage inn ansvarlig megler, men: Meglerhuset (iHus Grünerløkka) er opphørt. Amsvarlig megler jobber ikke som megler lenger. Planen er å ta saken til Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester dersom ansvarlig megler ikke møter kravene eller vi ikke kommer til en minnelig løsning. I følge deres vedtekter (https://eiendomsmeglingsnemnda.no/wp-content/themes/rfe/assets/pdf/Avtale-og-vedtekter-for-Reklamasjonsnemnda-for-Eiendomsmeglingstjenester.pdf) skal både ansvarlig megler og meglerhus kontaktes først for å forsøke å komme til en løsning før nemda blir involvert. Men her er jeg litt i bedaring. Hvem skal kontaktes? Kun personen som var ansvarlig megler på tidspunktet? Eier av "Valkyrien Eiendom AS" som har "iHus" (franchisen) og "Grønland Eiendomsmegling AS" som datterselskap (https://www.proff.no/roller/valkyrien-eiendom-as/naustdal/eiendomshandel-og-utleie/IGGHKG010MV/)? Begge? Andre? Jeg er som man kanskje skjønner av forholdene interessert i å holde videre saksomkostninger til et minimum, så advokat er for øyeblikket utelukket. Håper noen med erfaring eller kunnskap på evnet har noe å dele her.
 5. Har spurt Get om status på å mitigere dette på deres modem, jeg så at bla. Sagemcom-modemet de har hos meg er berørt. De visste ingen ting om saken enda.
 6. Apple TV 4k + Get TV-app vs. Get BoX, noen som har innspill? BoX på sin side koster minst 50,- ekstra i måneden, er treg som fy, har ikke HDMI-CEC, etter min erfaring en mangelfull og svak Android TV-boks rett og slett. Så vurderer heller å gi min nVidia Shield en Apple TV 4k som nabo, kontra en Get BoX.
 7. Største feilen her er å slippe en 7/8-åring fritt ut på internett og Steam. Spesielt om en mistenker at barnet ikke kan passe på seg selv i utgangspunktet. Å keylogge eller på annen måte overvåke er som nevnt allerede mest trolig ulovlig. Det er også feil strategi fra et foreldreperpektiv, spør du meg: La poden gjøre hva han vil på nett, med de følger det kan få. I tillegg bryte rett på privatliv, for å muligens oppdage skaden etter den har skjedd. I mitt hode bør man forby skytespill og Steam i sin helhet inntil poden blir eldre. Aldersgrenser settes av en grunn. Om man absolutt skal la han få holde på: Sett deg inn i hva han holder på med: Vet ikke foreldrene selv nøyaktig hva som foregår, mulighetene, farene, er du uansvarlig som foresatt om du tillater det. Observer og gjør opp en mening om hvorvidt han klarer seg selv, og om dette er en aktivitet du ønsker at ungen din skal holde på med. Motsetter han seg dette, forby spillingen. Enkelt og greit. Finn ut hvordan man kan begrense mulighetene til poden. Skaff Google Wifi (e.l.) og lås ned tid på døgnet poden har internett-tilgang. Skaff family-bibliotek og lås ned hvilke spill poden kan installere. Fjern admin-rettigheter på podens maskin så han ikke kan installere hva som helst.
 8. Kun mat og drikke som må momses fra 1. januar. For andre varetyper gjelder regelen fra 1. april. Ved fortolling vet vel neppe de når pakken ble bestilt, og de har vel heller ikke kapasitet til å sjekke de opplysningene. Så man må vel regne med at alt som går gjennom tollen etter nevnte datoer må betales moms på. https://www.nettavisen.no/okonomi/350-kronersgrensen-forsvinner-ved-netthandel---na-ma-du-betale-moms-pa-alle-forsendelser/3423857654.html
 9. Fikk fattern til å gå til anskaffelse av BoX, da han ønsket seg Chromecast i julegave. Observasjoner, positivt: Fysisk form og størrelse. Veldig liten og nett. Forenklet fjernkontroll, lett å bruke. Alt Android TV bringer med seg av funksjonalitet, ikke minst Chromecast built-in. Observasjoner, negativt: Ingen HDMI-CEC. Dette er noe jeg har savnet på alle Gets dekodere, ganske skuffet over at dette ikke er tilgjengelig på den nyeste heller. Burde være mulig å få til, andre Android TV-bokser, som nVidia Shield, har hatt skikkelig HDMI-CEC-støtte i årevis. Support visste ingen ting om hvorvidt dette var noe som kunne komme i fremtidige oppdateringer. Så sinnsykt treg den er! Jeg frykter at dette er beyond repair, at hardwaren er for svak rett og slett. Eneste Get-support har å si om saken er at en reboot hvor man tar ut strømmen i minst 1 minutt er anbefalt løsning. Veldig mangelfull medfølgende manual. Står egentlig kun hvor man kobler til ulike kabler. Står veldig lite om oppsett, og om muligheter som opptak, live-TV gjennom coax vs. internett. Get BoX er i bunn og grunn Android TV med en custom launcher og noen andre tredjepartsapper utviklet av Get. Gi oss Get TV til Android TV, ta betalt for innhold, men la oss bruke eksisterende, skikkelige Android TV-bokser i stedet for å tvinge på oss Get BoX. nVidia Shield TV ftw.
 10. Google WiFi har fått WPA3-støtte. Du må bare få de over til Google Home-appen. Google WiFi er tilgjengelig, har vært lenge. Nest WiFi er ikke tilgjengelig i Norge enda. Hva mener du med at sistnevnte har mistet funksjonalitet? Den ble laget etter at Google kjøpte Nest. Tror du blander produkter her? Jeg vet forskjellen på Google WiFi og Nest WiFi thank you very much.
 11. Jeg bor i en blokk hvor vinduer og balkongdør er av typen Drammen Klimalux 2-85. Disse er fort 20-30 år gamle. Finner ikke ut hvem som produserte de, og med det heller ikke hvem som kan ha reservedeler/ slitedeler. Tetningslistene begynner å dra på åra, og er blitt ganske harde. De er innfelt i selve karmen, og er av silikon eller gummi, så tror ikke vanlige tetningslister fra typ Biltema blir så bra. Noen som har noe tips på hvor jeg kan få tak i noe slikt? Pluss om noen kjenner til litt relevant historie fra hvem som leverte disse vinduene for x antall år siden. 😊
 12. Ville sett etter Google WIFI på Finn så billig så mulig, så skaffet triband WIFI6-mesh-routere når det blir mer vanlig. Håper selv på at Google sitt nye system blir triband au. Ellers vet jeg ikke helt hva jeg skal gå for enda. Viktig også at hardware-en blir oppdatert ofte og lenge mtp. sikkerhet i fremtiden, der er Google god. Om du kan ha wired backhaul er jo ikke triband like viktig.
 13. Jepp, nå blir det Finn-annonse. Har kontaktet diverse verksted, men ingen respons. Blir nok for dyrt for en som hverken kan eller har utstyr til å sveise. Edit: Annonse - https://www.finn.no/158445541
×
×
 • Create New...