Jump to content

o-l-a-v

Medlemmer
 • Content Count

  456
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

175 :)

About o-l-a-v

 • Birthday 04/17/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Bra tjeneste som burde kunne komme alle parter til gode. Verdt å nevne at det finnes en lignende tjeneste også for eiendomsmeglere: https://eiendomsmeglerguiden.no/
 2. Både el-sykkel og røslig kar betyr nok at, dersom du ønsker en dempergaffel som skal virke optimalt, ikke bli for myk/ underdimensjonert, må du nok se på dyrere dempergafler samt muligens få noen til å bygge de om. Både luftgafler og fjærgafler kan bygges om til å bli stivere. Ikke alle billigere gafler har denne muligheten dog. Var jeg deg ville jeg tatt kontakt med et velrenomert sykkelverksted i nærheten der du bor og hørt hva de kan tilby.
 3. o-l-a-v

  Bygge NAS?

  Han her tilbyr mye interessant lesing for DIY-NAS-bygging: https://blog.briancmoses.com/2019/11/diy-nas-econonas-2019.html (har mange byggposter flere år tilbake).
 4. Nope, det er ikke mulig per i dag. Med mindre du bygger og vedlikeholder firmware selv.
 5. Til info har jeg fått svar fra Bilradiospesialisten som bekreftet at listen over er det en trenger for DAB+ og rattkontroll. De mente også at det var ganske kurrant å få fisket antennekabelen gjennom taktrekket uten å måtte demontere det, så skal prøve det. Har bestilt varene, legger ut her hvordan installasjonen går. Regner med at det kan være hjelpsomt for andre.
 6. Enig, men ingen Android OEMs, ikke engang Google, støtter telefonene sine så lenge. Ikke så mye Digi kan gjøre med det, må kanskje heller høre med EU. Verdt å nevne at det finnes tredjepartsfirmware type Lineage OS, om ønsket om sikkerhetsoppdateringer overgår behovet for Sony-spesifikk funksjonalitet.
 7. Vurderer nå denne pakka fra bilradiospes.no. Ønsker at rattkontroll skal fungere. Synes ikke sluttsum på 3 745,- virker så ille. Ser det ut som man har det som trengs her da? Noen som har erfaring med å bytte antenne og dra antennekabler i Auris eller lignende Toyota? Er dette noe man typisk får til selv, eller trengs det spesialverktøy og ekspertise for å få det bra? Selve antennebyttet ser jo ikke så ille ut, gitt at å fjerne panel er enkelt: Stash: Antenne: https://bilradiospes.no/produkter/dab-fm-aktiv-takantenne Monteringsramme/-adapter 1DIN: https://bilradiospes.no/produkter/ct24ty16 ISO-adapter med rattkontroll: https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/bilspesifikt-tilbehor/edty6002 Hovedenhet: https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/spillere-dab-radio/1-din-hovedenheter/dab/mvh-s520daban Rattkontrolladapter for Pioneer: https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/montering-tilbehor/interface-adapter-ipod-kabler/adapterkabel-til-car-audio-systems-cx401
 8. Takk for forslag. Dyrt blir det uansett ser jeg, om man skal ha DAB+. Prøver først AUX-adapteren fra AliExpress med mobilen, så ser vi om det duger.
 9. Har lagt inn min første ordre med VOEC fra Ebay, blir spennende å se om det går gjennom tollen uten ekstra kostnader, som den jo burde. Skatteetatens liste over VOEC-registrerte nettbutikker (https://www.skatteetaten.no/globalassets/bedrift-og-organisasjon/avgifter/merverdiavgift/voes-voec/registrerte-i-voec-31.03.20.pdf) nevner også AliExpress, men får ikke noe valg om dette på checkout. Noen som vet noe mer her (AliExpress spesifikt)?
 10. Vurderer ettermontering av DAB+ i en Auris 2008, og lurte på om folk har litt erfaring å dele her. Har for øyeblikket 100% originalt anlegg med W13807 hovedenhet. Ønsker: DAB+, AUX Nice to have: Bluetooth Ingen synlig ekstern boks/ adapter Ikke adapter med FM-transmitter Ikke "smart"-radio med GPS, Android Auto etc. Helst gjenbruke eksisterende antenne med adapter fremfor å klistre opp noe i frontruta. Alternativ 1: Integreringsmodul norDAB ND600. Dyr, og finner lite informasjon om hvor bra dette virker. Om tilsvarende produkt fra Dension (Dension Gateway Lite) kan man bla. lese at skifte av kanaler kan ta opp i mot 10 sekunder. Slike drawbacks er ikke verdt prislappen på 3000,-++ pluss adapter(e). Noen som har erfaring med norDAB ND600? https://www.autohifi.no/bilunderholdning_1/bilmerke-tilbehør/toyota/dab-integrering/nordab-premium-dab-integrering-toyota-og-lexus-u-navi-2006-2016-nd600-p0000021111 Alternativ 2: Ny hovedenhet Vurderer ellers en ny hovedenhet, da helst en "dum" 1DIN med DAB+, AUX og Bluetooth. Vil da at kontroll på rattet fortsatt skal funke (finnes adapter for dette), og ønsker ikke å punge ut mange tusen for noe "smart" med Android Auto, GPS o.l. Noen som har erfaring med slik setup, inkludert monteringskit, rattkontrolladapter? Alternativ 3: Kun legge til AUX til eksisterende spiller, bruk mobilen. Har en adapter på vei fra AliExpress som legger til AUX til spilleren jeg har nå. Billig løsning, og kan hende det gir meg alt jeg trenger. https://a.aliexpress.com/_dSiSRIA Evt. om noen har noen andre anbefalinger og erfaringer lytter jeg øret. 😊
 11. Takk for tips om bruktdel.no, ikke hørt om den før. Fant en til 600,- pluss frakt, gikk for den.
 12. Den funker, men etterlater seg mye rustflekker og -partikler. Delen kan umulig være så dyr ut i fra det jeg har sett på utelandske nettsider, får jeg en ny for under 1000,- er det verdt det for meg.
 13. Kjøpte for litt siden en brukt Toyota Auris 2008-modell som i grunn ser bra ut og er i god stand ellers. Under prøvekjøring og sjekk la vi merke til at baklukelåsen var kraftig angrepet av rust, men tenkte dette sikkert er en helt kurant del å få tak i. Men det har vist seg å være litt vanskelig. Vil helst kjøpe innenlands grunnet litt uklarheter rundt nye moms/-tollregler, samt ønsker å få tak i delen litt raskt. Har sjekket diverse norske nettbutikker, men ikke funnet. Har kontaktet et Toyota-merkeverksted, men deleleveranse er helt stoppet opp grunnet covid-19. Andre navn på delen jeg etterspør: Baklukelås Lukkemekanisme for bakluke Tailgate lock mechanism Noen som vet hvor man kan få tak i denne delen i Norge?
 14. Var vel mobilt bredbånd han siktet til. Et kurant alternativ, hvertfall når 5G blir mer utbredt. Både jeg og fattern har forøvrig Get-bredbånd, 150/15. Funker veldig bra. Nyeste DOCSIS-standarden, 4.0 eller 3.1 full duplex, støtter dessuten 10gbps opp og ned, så hybridfiber som de kaller det, fiber til boksen ute i gata, coax inn til huset, er godt rustet for fremtiden. Litt høyere latency enn ren fiber helt til huset, samt mye lavere upload/download-ratio (hastighet). Annet enn det har jeg ingen ting negativt å si. Får til og med lov til å bridge modem-ene deres om en vil kjøre egen NAT-router.
 15. Noen som vet om man kan gjøre opptak til ekstern HDD gjennom USB-kontakten på BoX? Synes 99,- i måneden for opptak er stivt, spesielt med tanke på at man må betale 49,- i måneden for BoX, og man som Get-kunde har "ubegrenset" (~1000gb) lagring i Get Sky/ Jotta. Snakket forøvrig med support i dag ang. fw-oppdateringer, eller mangelen på dette. De sa at det nå endelig skjer noe på den fronten, og at neste versjon burde gjøre mye når det kommer til å fikse treg og ustabil ytelse. Ingen ETA, kunne heller ikke love Android 10.
×
×
 • Create New...