Gå til innhold

Shocktrauma

Medlemmer
  • Innlegg

    1 003
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Shocktrauma

  1. Lykkelig eier av Z5 Compact, men jeg liker dårlig at Elkjøp selger meg en telefon som skal være operatørfri, men er fylt opp av Telenor sin software. Kan jeg flashe ny "Nordic" firmware på telefonen uten at det vil få konsekvenser for telefonen? Ser for meg at oppdateringer kommer raskere ut til telefoner uten masse tull fra operatører.

  2. Kan noen av dere med A7 II komme med noen ord om hvor effektiv IBIS er? Redigering: Lever den opp til 3-4 stops? Er det verdt oppgraderingen fra A7 til A7 II? Ønsker sårt stabilisering på enkelte objektiver og ønsker ikke akkurat å ruinere meg med bildestabilisator på hvert enkelt objektiv - særlig ikke de gamle perlene som ikke koster all verdens på nettet :-)

    Jeg har ikke googlet eller sett på Youtube enda, men vil ikke sensorbasert stabilisering være "ekkelt" å se på når man filmer, og da kanskje spesielt fine detaljer?

  3. Synes begge objektivene ser meget flotte ut når det gjelder størrelse og vekt (samt byggekvalitet som Zeiss er kjent for). Bildekvaliteten de leverer synes -jeg- ser bortimot så bra ut som man kan få det i forhold til størrelsen og ikke minst kostnad (ikke akkurat en Otus). Mest interessant er faktisk at objektivene leveres med en liten metallnøkkel som kan legge til eller fjerne klikkingen fra blenderringen - perfekt for både oss fotografer og videografer. :D

  4. Virkelig flott artikkel av artikkelforfatter - her har resten av dere i Akam mye å lære av!!

    Jeg foretrekker 50L over 50A av de samme grunnene som artikkelforfatteren. 50L gir en egen karakter i bildene jeg ikke får med 50A. Førstnevnte er ikke liten, men føles liten når Sigmabeistet er montert på kameraet. Skyter som oftest på større blender enn f/2.8 og jeg har derfor ingen behov for den lille ekstra skarpheten 50A måtte tilby der motivet -faktisk- er i fokus i det tynne skarphetsplanet som f/1.2-2.0 gir. Bokeh og 'pop' i bildene derimot så vinner Canon i mine øyne.


    @Flageborg: Finn en litt mindre teknisk perfekt test er du snill... :shrug:

    @fo2re: Mitt Minolta MC Rokkor 55mm f/1.7 fra 196x leverer fantastiske bilder til 1/30 av prisen for en Sigma, men den er langt bedre enn 1/30 så bra. Hvorfor skal jeg overhode kjøpe Sigma til syv store pengelapper?

    • Liker 1
  5. Hei karer.

    Jeg har slitt meg gjennom en serie Seagate-disker som en etter en har røket i løpet av de siste årene. Fem stk Seagate 7200.12 1TB og to stk Seagate LP 2TB, og den siste av sistnevnte type er i ferd med å fly ut av vinduet og i havet etter at den har fått slike fine klikkelyder. Jeg har en NAS med fire stk WD RE4 1TB disker som jeg er fornøyde med, men de støyer alt for mye for mine sensitive ører og lager vibrasjoner i mitt lille Fractal Node 304 kabinett. Derfor ser jeg meg om etter en ny....

    Jeg ønsker en harddisk som er stillegående, rask og ikke minst pålitelig. Har tenkt meg ca 3TB kapasitet, men etter å ha sett meg litt rundt har jeg "landet" litt på Hitachi Deskstar 7K4000 4TB. Men det er omtrent ingen som har denne disken lengre? Er den utgått?

    Disken blir primært brukt til lagring av bilder (Lightroom), litt caching (LR/Final Cut ol), lagring av installasjonsfiler, litt film og småtterier.

    Hvilke anbefalinger har dere?


    Edit: OS-disk er forøvrig en Samsung EVO 256gb og en Sandisk 120gb SSD med OS X på.

  6. Hei igjen folkens. Har vært borte fra "nettet" et par dager så skal prøve å svare dere. :)

    @ xClaymanx: Hva mener du med "ødelagt" power-knapp? Fysisk fungerer knappen, og den sitter ikke fast på noen måte som skulle tilsi at den "kortslutter" kortet på noen som helst måte.

    PSU skal fungere fint. Har - som skrevet i den andre tråden - prøvd med en OZC strømforsyning med lite hell...

    Så de fire viktigste komponentene går i retur til Komplett så får de feilsøke "mannskjiten" som vi sier på lokalt. :)

  7. Oppdatering:
    Når strømmen har stått av en stund (30+ min) starter jeg maskinen og jeg kan gå inn i BIOS eller boote Windows 8.1 før maskinen lager klikklyd i PSU og slår seg av og deretter på. Den kan finne på å boote et par ganger før den i det hele tatt bare spontant slår seg av og så på uten skjermbilde. Jeg har lastet inn "optimal default settings" i BIOS og satt opp minnet til XMP-profil til ingen nytte.


    Jeg skal forsøke å:
    - Bruke èn og èn rambrikke.- Testet til ingen nytte.
    - Prøve en annen kjøler. - Skal testes nå
    - Prøve å oppdatere BIOS -hvis- maskinen klarer å være på i fem minutter av gangen.
    - Hive mannskjiten og skaffe enda et nytt hovedkort

  8. Hei folkens!

    Jeg har rundt nyttår kjøpt meg en ny pc som er satt sammen og som jeg har hatt en del problemer med i det siste og trenger derfor deres hjelp. Jeg har tidligere hatt en tråd om problemene med maskinen min før jeg anskaffet meg et nytt hovedkort. Følgende hardware har jeg i maskinen:

    Fractal Design Node 304
    Cooler Master V650s 650w halv-modulær PSU
    Gigabyte GA-H87N Wifi (rev 2.0) Mini-ITX
    Intel i5 4570S 2.9ghz Quad-core
    Cooler Master Hyper 212 EVO kjøler
    Corsair DDR3 16GB Vengeance LP
    Sapphire ATI 6870 1GB
    Samsung EVO 256GB SSD (Windows 8.1)
    Sandisk Extreme SSD (OS X 10.9.2)
    2x Seagate LP (Low Power) 5900rpm

    BIOS: VT-D -disabled- ** | S-ATA MODE: -AHCI- |


    ** Har testet med denne påslått og det er ingen forskjell i forhold til problemet beskrevet under. OS X krever at VT-D er avslått.


    I helgen klarte jeg å skaffe meg et nytt identisk hovedkort - mest pga Gigabyte er det foretrukne valget når det gjelder OS X på en vanlig PC. Jeg demonterte alt og gikk over skruene i bunnen av kabinettet slik at de skal kortslutte noe. Maskinen bootet opp på første forsøk og jeg satt opp innstillinger i BIOS - bootet som forventet.

    Problemet jeg nå har fått er etter at Windows 8.1 gikk i dvale når jeg var ute en tur. Når jeg skulle vekke maskinen så våknet skjermen opp til innloggingsvinduet i OS X - maskinen står med OS X-disken som 1. prioritet i bootlista. Med andre ord krasjet Windows 8.1 på ett eller annet vis. Maskinen ble brukt i en del timer som normalt med litt redigering i Final Cut X og ble deretter slått av.

    Når jeg slår på maskinen så spinner viftene og diskene opp og plutselig kutter strømmen i maskinen (klikklyd fra PSU som er vanlig når den slås av) og den slår seg av, og deretter på etter et lite øyeblikk. Slik holder maskinen på utallige ganger med ujevne intervaller på alt fra et par sekunder opp til 15 sekunder.

    - Jeg har demontert hele maskinen og kjører kun det aller nødvendigste av komponenter på skrivebordet mitt.
    - Strømforsyningen er testet til at den starter med jump-start på grønn og sort pinne på ATX-kabelen.
    - Hovedkortet er helt nytt med prosessor montert riktig vei og prosessorviften montert riktig.
    - Integrert skjermkort og eksternt kort er prøvd.
    - BIOS er resatt.

    Er det noen som har hatt lignende problem med sitt system eller har en pekepinn på om det faktisk er en annen komponent enn hovedkortet som fusker?

  9. Hei igjen.

    Har fått feilsøkt og jump-startet strømforsyningen med positivt resultat! :w00t: Nå gjenstår det bare, som du selv sier, å feilsøke alt. Kan det være at bakplaten (I/O-panelet) eller skruene som festes til kabinettet som hovedkortet står på som "kortslutter" maskinen?

    Edit: Har tatt ut samtlige komponenter og montert hovedkort med strømforsyning på utsiden av kabinettet med kun tastatur og skjerm tilkoblet internt skjermkort. Systemet vil likevel ikke starte opp og de to klikkelydene er der enda.

  10.  

     

    Jeg har ingen videre erfaring med Nex selv, men dette passer og skal være svært bra. Bør være vidt nok til det meste ihvertfall.

    Tusen takk for svar. Får sjekke det ut :-) så du trur at ein får fine vide bilder med dette objektivet?

     

    Denne linsen får middels karakterer i test hos Photozone: http://www.photozone.de/sony_nex/829-sony1018f4oss?start=1

     

    Hvis du har 16-50 standardzoom til NEX-6 er denne foreløpig eneste alternativ hvis du skal ha en videre zoom. Husk også at for leiligheter og biler så betyr belysningen veldig mye for resultatet så å kjøpe en ny linse er ingen garanti i seg selv for at du får bildene du ønsker.

     

    Objektivet er _langt_ over middels når det gjelder bildekvalitet i forhold til brennvidden. Statiske tester hos Photozone sier lite om objektivets yteevne utover en helt flat testplakat på svært nært hold - objektiver er som regel best mot uendelig fokusavstand - der en slik ekstrem vidvinkel som oftest brukes.

     

    16-50 egner seg veldig lite til boligfotografering da det har enorm distorsjon og svært svake hjørner - og dette før evt. oppretting i Lightroom eller andre programmer.

  11. I utgangspunktet - nei, men jeg skal nok klare å få tilgang på en annen datamaskin for test.

    Edit: Siden strømforsyningen er halvmodulær så tok jeg ut alt av strøm til harddisker og skjermkort. Kun 24-pin og 4-pin til hovedkort står i og enda er det klikkklikk og ikke et eneste lys eller viften i strømforsyningen går rundt.

    Edit: Kan legge til at jeg har hatt problemer med USB-kontakter på siden av kabinettet når jeg har hatt en usb-stick tilkoblet samtidig som jeg bruker en Unifying Reciever - musa virker til å få en eller annen forsinkelse og ta av signal slik at det er nesten umulig å bruke den til jeg drar ut usb-sticken.

    Skal forsøke å demontere PSU fra kabinettet og jump-starte den når jeg står opp. Fridag. :w00t::dremel:

  12. Hei PSU-folk!

    Jeg har i januar kjøpt meg men ny maskin som jeg selv har bygd i Mini ITX-format og valget falt på Cooler Master V650S pga fysisk størrelse (maks 16cm lengde) og stillegående vifte. Den var fin og stabil ca den første måneden, men nå i det siste har den blitt kranglete... svært så kranglete. Jeg kjører både Windows og OS X på separate SSD'er og dual booter ettersom hva jeg holder på med på PCen. Dette har skjedd over tid (nyeste hendelser nedover):

    - Det hele begynte med at når jeg velger "Slå av" i OS X så slår maskinen seg av, men etter et par sekunder så slår den seg på igjen. Dette skjedde ikke når jeg avsluttet fra Windows.

    - Plutselige ufrivillig klikk-lyd fra PSU og maskinen slår seg av, og deretter slår seg på igjen etter noen sekunder. Kun Windows (og gjerne litt last på maskinen).

    - Et par frysninger i OS X i løpet av to måneder. Den ene disken min "mates ut" omtrent hver gang jeg har brukt maskinen en liten stund den siste uken.

    - Senest i dag morrest slo maskinen seg på helt av seg selv i det jeg skulle dra på jobb. Jeg tenkte ikke stort over det når jeg var på vei ut av døren, men når jeg var tilbake fra jobb regnet jeg med at maskinen sto i dvalemodus. Neida, maskinen er helt avslått. Når jeg trykker på på-knappen på kabinettet skjer det ingenting. Selv ikke etter å ha holdt inne knappen i 8-10 sekunder og prøver på nytt. Tar ut stømkabelen og setter den inn igjen. Trykk på på-knappen og hører to raske, men hørbare klikk i strømforsyningen og igenting skjer. Har latt PSU stått uten strøm i noen minutter, men fremdeles bare to klikkelyder og ingen reaksjon.

    Så mitt spørsmål er om denne PSU'en er defekt?


    Hardware:
    Fractral Design Nod 304 svart
    Gigabyte GA-H87N Wifi rev 2.0
    Corsair 16GB Low Profile Vengeance
    Intel i5 4570S 65w
    Sapphire 6870 1gb IceCooler kjøler
    Samsung 840 EVO 256gb SSD (Windows 8.1)
    Sandisk Extreme SSD 128gb (OS X)
    2x2TB Seagate LP (Low Power) 5900rpm

    VT-D er avskrudd i bios pga OS X.

×
×
  • Opprett ny...