Gå til innhold

TubXtra

Medlemmer
  • Innlegg

    115
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TubXtra

  1. Typisk amerika... saksøker alt :p
    I steden for å uttrykke din anti-amerikanisme så kunne du lest og fått med deg hva dette handler om.

    Tror du virkelig noen andre enn en amerikaner ville ha gått til et slikt søksmål? Det tror ikke jeg.

    Om du hadde lest diskusjonen tidligere, så hadde du ikke slengt inn den kommentaren der.

     

    Den typen søksmål og klager er helt vanlig i Europa.

    Jasså?

     

    Det er første gang jeg hører at en misfornøyd kunde krever at salg av et forbrukerprodukt må stoppes på grunn av feil som oppstår *etter* at garantitiden har utløpt. Derav 'only in America' - landet der man med stort hell kan saksøke serveringssteder hvis de serverer for varm kaffe.

  2. Jeg har fremdeles min lanseringsmaskin :)

     

    Har utrolig nok aldri hatt noen problemer med spillkonsoller (men DVD-spillere, forsterkere, TV'er, bærbare PC'er osv. har jeg derimot hatt trøbbel med....).

     

    Det ville ikke falle meg inn å nekte Dell å selge maskiner slik mannen i saken vil bare fordi jeg har hatt feil på min (og kjenner flere andre med akkurat samme problem, så min 'Dell-feil' er ikke unik - tvert i mot).

  3. Det har nok med rettigheter/pris å gjøre. Regner med at Spotify måtte ha betalt en del mer til artistene for å få lov til dette - det åpner jo også for at folk mye lettere kopierer videre.

     

    Personlig gjør det meg ingenting at Spotify er avhengig av streaming; jeg er alltid på nett uansett (og det er noe som stadig flere og flere vil bli i tiden fremover). Dessuten er det deilig å ikke bruke diskplass til å lagre musikk (bortsett fra Spotify-cachen som man jo kan definere selv).

  4. Er gutt/mann og fornøyd med det.

     

    Men tanken på å gå på by'n med en 200-lapp og fremdeles ha vekslepenger igjen etter at man har tatt drosje hjem (god og full) er jo litt besnærende - for det er det en del jenter som gjør. For en mann ryker det fort en tusenlapp på tilsvarende festligheter. For ikke å snakke om hvor stor sparekonto jeg ville hatt hvis jeg hadde klart å spare opp like mye som en mann bruker på byen i løpet av en tiårsperiode ;)

  5. Enten røyker de, ellers så er fest "livet", eller for lat til å gidde å trene osv.

    Ironisk nok så er det ofte de som fester mye (og gjerne røyker i tillegg) som også går mye på treningsstudio for å holde kroppen 'fin'.

     

    Man kan ikke få alt - du må nok fire litt på kravene når du treffer noen du liker godt. Men viktigst av alt: Ikke stress med det - da havner du bare i forhold som ikke varer.

  6. Må jo tilstå at jeg er litt skuffet over at de ikke vil kommentere en S60 utgave.

    Jepp, jeg og. Det er da laaaaangt flere S60-telefoner der ute enn iPhone.

     

    Lurer litt på om mobilutgaven blir separat priset eller om den går under premiumabonnementet. Kan ikke helt se for meg at Apple vil godkjenne en så opplagt iTunes-konkurrent uten å få en del av kaka selv.

     

    Må innrømme at iPhone sitt klippekort på omtale i medier irriterer meg en del når det finnes så mange alternativer med samme muligheter.

  7. Hagens familebedrift har skattet ca 200 millioner av ca 11 millarder i overskudd de siste 10 årene.

    Nå påstår han faktisk selv i et avisinnlegg at de familieeide selskapene har bidratt med 2,2 MILLIARDER i skatt bare de 3 siste årene...

     

    Men dette er selvfølgelig småpenger for et land som er så heldig å ha funnet olje og ikke trenger å ta ta så nøye på hvordan det offentlige skal finansieres; populært kalt SV-land :p

  8. Som det nevnes her; en bil koster deg i løpet av et år langt mer enn selve kjøpesummen.

     

    Og når du først har begynt å tjene litt 'ordentlige' penger så er et vel moro å kunne unne seg litt andre ting også? Og drar man inn godt over 10.000 i måneden etter skatt er det vel nærmest en selvfølge at man betaler ihvertfall etpar tusen for seg i måneden hvis man bor gratis hjemme.

  9. Jeg må ellers si det er synd for debatten at det ikke har kommet noen som helst /saklige/ og /økonomisk holdbare/ argumenter som støtter oppunder Hagens kritikk av systemet vi har i dag.

    Leser du samme tråd som meg? Urettferdigheten i at Norge som et av få land i Europa har eiendomsskatt (som attpåtil ikke ikke tar hensyn til inntekt) er jo nevnt mange ganger. Og det er akkurat det som Hagen prøver å sette fingeren på om enn på en noe klønete måte. Selvfølgelig kunne han solgt unna et par biter av firmaene han har eierinteresser i hvert år for å finansiere betalingen, det han reagerer på er jo at man må selge unna ting for å ha råd til å beholde dem - og han reagerer selvfølgelig også på regjeringens direkte hetsing og uthengig av ham som person når han 'er så frekk og usolidarisk' at han påpeker at dette langt på vei er en særnorsk (og ganske så urettferdig) skatt.

     

    Kåre Valebrokk (som kan en ting eller to om næringsliv og økonomi...) har forøvrig et utmerket innlegg om saken som setter ting litt i perspektiv og viser hvorfor Hagen reagerer som han gjør:

     

    Knapt i noe annet land kan det oppleves at en privatperson, milliardær eller ikke, blinkes ut som den sittende regjerings yndlingsobjekt for alminnelig latterliggjørelse. Jeg husker Jonas Gahr Støre på Utøya (for øvrig etter at han selv hadde håvet inn 22 millioner i skattefritt aksjeutbytte (wow - dette skulle vært en Høyre- eller Frp-politiker, da hadde det blitt oppslag i tabloidavisene i ukesvis om politikere som ikke bidrar til fellesskapet...) ), som hudflettet Hagen til stor jubel fra sine unge tilhengere. Jeg husker også Jens Stoltenbergs uttalelse til VG: «Jeg skal se om Hagen kan bidra med noe mer. Han kommer definitivt ikke til å få noen lettelser», og jeg husker den samme Stoltenberg som etter invitasjon fra NRK vaket som en sulten gjedde rundt mikrofonen for å kunne ydmyke Hagen i maksimal offentlighet etter et NHO-møte i Oslo. Etter sine egne, ikke alltid like gjennomtenkte utspill, fortjener Hagen saktens klare svar tilbake. Men jeg kan forstå at han til tider har følt seg som en elgokse på åpen myr i elgjakta. Det går an å forstå at han blir sur også. En hel regjering mot en enkelt person, milliardær eller ikke milliardær. Fair play er det i hvert fall ikke.

     

    .....

     

    Innslagspunktet (for formueskatten) er skarve 470000 kroner, hvilket vil si at det ikke er folk som Stein Erik Hagen, men tvert imot den økonomiske middelklasse som betaler brorparten av de 12 fattige milliardene formuesskatten innbringer statskassen. Hagen kunne vel saktens overlevd formuesskatten. Det betyr bare ikke at skatten er rettferdig eller fornuftig. Bedriftseierne, også eierne av tusenvis av norske småbedrifter, betaler 28 prosent av hver øre bedriften tjener. Deretter betaler de personlig nye 28 prosent for hver øre de tar ut i utbytte. Pluss formuesskatt. I et år som i 2008, hvor bedriftene silblør og utbytter bare er en fjern drøm, skal formuesskatten uansett betales. Jeg kjenner personer som belåner egne privatboliger for å skaffe penger til å betale den. Våre nordiske broderland har skjønt dette poenget og droppet skatten. I Norge har de rødgrønne skjerpet den, blant annet gjennom å fjerne den såkalte 80-prosentregelen samt rabatten for eiere av ikke-børsnoterte aksjer. Det er denne skatten Hagen vil vekk fra, et beløp som for Hagen-familien betyr 80–100 millioner i et år hvor familien på grunn av den internasjonale finanskrisen har tapt flere milliarder. Finnes der vett og forstand i slikt? Ikke i min bok.

     

    Les hele innlegget her:

    http://www.aftenposten.no/meninger/spaltis...icle3186418.ece

  10. kan jeg si at kameraet ble kjøpt kun for at kameraten min skulle bruke den

    Spesialskole? Det forklarer jo litt og maset fra den ansvarlige var i så fall utidig hvis vedkommende som kameraet ble kjøpt til ikke er oppegående nok til å skjønne sammenhenger :)

     

    Men utdanning i den retningen er jo i så fall totalt bortkastet slik mye er i skolesystemet; er det et yrke der man må holde avtaler og gjøre ting i tide så er det fotografyrket nå i dag der veldig mye av 'nye' kunder kommer som referanser fra tidligere kunder en har hatt.

  11. Hvor er det best å spille poker på nettet gratis (PlayMoney)

    Playmoney (og til en viss grad gratisturneringer og spill med veeldig lav innsats) er bare tull; folk tenker ikke på poengene/småpengene sine som penger og spiller på en helt annen måte enn når det er snakk om at man faktisk kan tape innsatsen.

     

    Prøv noen freerolls for å skrape sammen en håndfull dollar hvis du ikke har mulighet til å sette inn penger selv :)

  12. Når denne ansvarlige derimot kommer på døra med trusler om faktura for kamera og for "tapt arbeidstid" (les: skrive 3 sms) som han kjefter til ut til moren så hun blir helt rystet og som ødelegger ferien totalt for kompis, skjønner jeg litt at han gjorde som han gjorde.

    Stakkars jævel (nei, ikke 'kameraten' din). Det sier litt om hele situasjonen når han må gå til det skritt å faktisk oppsøke 'kameraten' din hjemme. Han hadde selvfølgelig ikke gjort det hvis ting hadde blitt tilbakelevert eller han hadde fått fornuftig svar via mail eller telefon med lovnad om umiddelbar tilbakelevering.

     

    Har selv vært utsatt for å få drittkjeft fordi jeg har lånt bort ting på vegne av et firma for å være grei mot tredjepartsom har misligholdt avtalen slik at jeg blir sittende med et problem og fått megakjeft fra min sjef med spørsmål om hvorfor jeg har vært så 'grei' med folk som ikke holder det de lover.

     

    Og jeg har også blitt pålagt å skaffe tilbake gjenstandene umiddelbart. Det man da gjør er selvfølgelig å oppsøke folk hjemme (på min fritid etter jobb...) når de ikke er interessert i å ta kontakt selv - og jeg kan love deg at jeg var forbannet!

     

    Jeg er full av sympati ovenfor stakkaren som var så dum å stole på at en elev skulle gidde å overholde en avtale. Så jævlig det må være å ha en jobb der en må forholde seg til slike snyltere.

  13. og vær gang jeg gjør en endring, ja og spakene hakker så inni hampen at om jeg drar musen en cm på musmatten så ender jeg opp med +100 saturation, gjør det umulig å finjustere.

    Klikk på en av 'spakene'. Og rull med mushjulet :)

     

    Jeg synes det fungerer mye bedre enn å dra til venstre/høyre.

     

    Ellers så funker Lightroom helt utmerket her - på en helt gjennomsnittlig bærbar med 2GB RAM. ACR er veldig tregt i forhold for meg.

  14. På den annen side så kunne de kanskje hatt den gamle TV'en i 4-5 år til. Og dermed unngått å måtte kjøpe ny TV...

     

    Så litt synes jeg du bør spytte i. At den kanskje var verdt en tusenlapp på bruktmarkedet hjelper ikke dem så mye hvis de må gi 5000,- for en av tilsvarende størrelse...

×
×
  • Opprett ny...