Gå til innhold

TGB

Medlemmer
  • Innlegg

    7 228
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. TGB's innlegg in LG Oled B7 takler ikke nettverks kabel? ble markert som svaret   
    Samme har jeg kjørt en god stund (lastet ned og installerte via USB før den ble tilgjengelig for automatisk nedlasting i TV). Denne har også løst en del problem med dolby vision. Anbefaler på det sterkeste å prøve ut dolby vision materiale fra Netflix; det ser ekstremt bra ut
  2. TGB's innlegg in Normalt eller defekt? Denon AVR-X520BT ble markert som svaret   
    Kommer lyden fra høyttalere, eller fra selve AVR-X520BT ? Sjekk kablene som er koblet til, alternativt kan det selvsagt være en feil på enheten også.
     
    Edit:
    Det kan være mange årsaker, men om alt er koblet til rett og ingen kabler har brudd skal dette aldri skje naturligvis.
  3. TGB's innlegg in Kvalitet: DVD, Blueray, Apple TV, Altibox osv.? ble markert som svaret   
    DVD, Apple TV og Altibox har tapskomprimert lyd; Bluray har støtte for tapsfri lyd.... Merkbart bedre om man har skikkelig anlegg.
    Bilde er også mye bedre på bluray; langt mer informasjon er lagret på video-delen. Hvor mye varierer fra utgivelse til utgivelse. Men normal ligger bluray filmer på 20-30Mbit på videostream; ofte benyttes h.264 komprimering; som også gir langt høyere kvalitet relatert tilsvarende datamengde på dvd, appltv og altibox. 
     
    Nye bluray standarden er enda bedre; med støtte for h.265 komprimering og enda større lagringskapasitet (samt 4k oppløsning).
     
    Edit:
    DVD ligger ofte mellom 5-10 Mbit/s på video, men her brukes MPEG2 komprimering som medfører at kvalitet ut vil være ca. halvparten av tilsvarende bitrate på bluray.
  4. TGB's innlegg in [Løst] Suselyd/"smell" i høyttaler ble markert som svaret   
    Trekk ut absolutt alt fra forsterkeren; koble opp høytalerene... om det lager lyd da; bytt om høytalerene bak på forsterkeren (venstre på høyre og motsatt). Om støyen ikke bytter side da så er det høytalerkabler/høytaler; om støy bytter side så er det forsterker.
     
    Har du ingen ulyd om alt unntatt høytalere er koblet til; plugg inn en og en enhet inntil du får tilbake støyen. Da har du funnet kilden.
     
    NB! det skal ikke være slik lyd. Støy når du legger øret helt inntil diskant er normalt. Man skal ikke høre dette fra normal lytteavstand.
×
×
  • Opprett ny...