Gå til innhold

Mchansern

Medlemmer
  • Innlegg

    7 201
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    12

Innlegg skrevet av Mchansern

  1. knipsolini skrev (23 timer siden):

    2006 er nok den svakeste sesongen etter min mening, er ikke mye som minner om RR. Tok et par år å forme programmet til det vi alle elsker. Minnes at 2008-2010 er sesongene jeg liker aller best.

     

    2006 er selvfølgelig utrolig svak, nesten urettferdig å sammenligne den med de vanlige sesongene. Av vanlige sesonger når programmet fikk satt seg så var den sesongen hvor Steinar hadde spilt i Lilyhammer og blitt venn med Steven van Zandt ganske ille. Var rett og slett slitsomt å høre på til tider. 

    • Liker 1
  2.  

    Ser også noe på Gomorrah (jeg innrømmer det, abstinensene etter Narcos Mexico har slått til hardt). Har fullført sesong 1. Liker miljøet godt, det er Europa, men likevel så vilt fremmed. Hovedpersonene skildres godt, du ser den jævla machokulturen i hele måten de oppfører seg på, aldri et annerkjennende svar, aldri et uttrykk for aksept, alltid hardt blikk, alltid provokasjon for å bekrefte at man har tenner. Italiensk språk er også fascinerende. Lenge siden jeg egentlig har vært utsatt for det. 

     

    Gomorra er en serie som foregår på tung napolitansk dialekt. Serien blir tekstet i Italia fordi det er såpass forskjellig fra vanlig plain italiensk. Jeg snakker flytende italiensk og forstår 50% av det som blir sagt i Gomorra, sånn rundt regnet. Det at den skulle gå på napoletano var selvsagt et villet grep fra serieskaperne. 

  3. Men så hadde jeg gjort nok research til å klare få tak i billett til Calcio Fiorentino som var en unik opplevelse.... med mange skadde. Og skal si damene rundt meg på tribunen hadde mange ukvemsord som de ropte til spillerne. Skikkelig folklore.

     

     

    Haha Calcio Storico ja. Vært på det et par ganger. Viktig å være forberedt på det man skal se på, fordi det kan til tider være veldig brutalt og voldelig. Husker jeg stod ved siden av noen amerikanere som spurte meg om dette var ekte eller ei. Da jeg fortalte de at dette er ekte og at han karen som nettopp har fått et kne i ansiktet og som fossblør fra nesa tuller ikke ble de helt fra seg. Ble ikke bedre da øyet poppet ut av øyehulen på en annen spiller et par minutter senere.

     

    Spillerne er som regel lokale (yrkes)kriminelle folk som ikke er helt gode i huet. 

  4. Nei, hørte det igjen nå! «Litt over 50» sitter på death row. Et ganske annet tall enn Wikipedias 2651.

     

    Gaaaanske slapt. Greit om det først og fremst skal være en underholdningspodcast, men er jo åpenbart ment å være faktabasert, så en såpass grov bom er vel litt uakseptabelt.

     

    Nå er dette egentlig ganske off topic, men det må vel være lov nå.

     

     

    Jeg har merket meg ganske mange faktafeil i podcasten. I første episode om Norge sier han jo at slimålen er Norges nasjonalfisk. Det er den ikke. Den ble stemt frem i en radiokonkurranse på kødd, men resultatet ble underkjent. Har endt med å dobbeltsjekke påstander fra den podcasten nå før jeg tar de for god (nasjonal)fisk. 

     

     

     

    I 1982 ble slimålen kåret til Norges nasjonalfisk. Dette skjedde gjennom en avstemning organisert av NRK Nitimen. En organisert aksjon gjennomført av biologistudenter førte til at slimålen vant. Kjell Thue, nestoren i Nitimen, underkjente stemmene. Torsken vant til slutt.
  5. Hvis man har muligheten så er en en tiiiiidlig morgen en hverdag i januar / februar den beste måten å besøke Uffizi på. Veldig lite folk og du får med deg det naturlige lyset i de store hallene. Har hatt min beste dag i Uffizi en iskald tirsdagsmorgen i februar. Fra mars til november er det helt uaktuelt at jeg gidder å tråkke rundt der inne. 

  6. Alle som har bodd en stund i byer med heavy turist-trøkk vet jo at det ikke er spesielt gøy hele tiden. Nærmer meg tre år innenfor ZTL / centro storico av Firenze og kan med hånden på hjertet si at november - februar er de desidert beste månedene her. En god del regn, av og til noen snøbyger, men byen er levbar. Sentrum er trivelig og man kan gå mer eller mindre fritt rundt. Fra påske og til september er det til enhver tid flere turister enn fastboende i byen.

  7. Når tror dere podcasten til Tore ble spilt inn? I klima-episoden snakket de om skogbrannen i California som aktuell, så regner med at den spilt inn forrige høst, parallelt med Radioresepsjonen. Ble vel spilt inn på de ledige torsdagene :p

     

    Han sa i begynnelsen på eppisen med Tvedt at den var spilt inn i oktober/november vel. Så regner med de andre også er spilt inn i samme tidsrom. 

  8. Noen som vet hvordan Can har gjort det i Juventus? Stort tap for oss?

     

    Han er en rotasjonsspiller for øyeblikket. Spiller en del, og en del benk. Forventes at han tar over plassen til Khedira når han fases ut. Neste år får han en mer sentral rolle i laget vil jeg tippe i og med at dette er hans første sesong i både landet og laget. Når det gjelder hvordan han har gjort det har det vært helt greit. Ikke noe mer enn hva man kan forvente, men heller ikke dårlig. 

  9. Ville tru publikumet til SKAM er ganske mye yngre enn publikumet til denne podcasten. Rart valg av gjest.

     

    Gjesten var bra valg det. Du trenger ikke være interessert i SKAM for å lære mer om norges største seriesuksess noensinne. Men når det bare blir snakk om "jasså, så du bodde i en leilighet i austin?" "ah, og den var i gangavstand til settet?" så er det uinteressant for oss som er interessert i serieskaping/hvordan SKAM ble en suksess og for folk som er interessert i SKAM. 

     

    Jeg ville lære litt mer om f.eks hvordan den ble solgt til utlandet, litt mer om fokusgrupper de hadde for å utvikle karakterene, research de gjorde i forkant, hvordan ble storylines utarbeidet, gjorde de noen endringer i manus/storylines i noen av landene serien ble solgt til osv. Det hadde vært veldig interessant. Men i stedet ble det et intervju uten noen særlig dybde eller substans. 

  10. Runddag for min far i januar. Han var i utenriksfart når han var i 20-30-årene, blant annet i Palermo, Italia.

     

    Når juni kommer flyr vi til Sicilia, kjører/tar tog til Roma, og drar hjem etter 10 dager. Hvordan vi fordeler dagene har jeg ikke tenkt på helt enda, men vi har jo en del tid! Første gang jeg er sør for Paris, og første gang jeg er utenlands (utenom Sverige) på 7 år!

     

    Meget kult! Jeg har bodd i Italia et par år. 

     

    Sicilia er en fantastisk ferieøy med mye flotte strender, god mat og mye fint å se på. Har i tillegg sin egen matkultur (hver eneste region i Italia har det, med forskjellige retter). Prøv Arancino (fritterte boller av ris, grønnsaker og kjøtt - utrolig godt!), pasta alla norma, cannoli og lignende. Mye pistasj og sitron dyrkes på Sicilia så prøv desserter / is med dette oppi. 

     

    Viktig å huske på at når man krysser fra Sicilia så kommer man til fastlandet så kommer man til Calabria. Calabria er den fattigste provinsen i Italia og veiene mot nord fra Calabria er svært dårlige. I praksis er dette pga. at mafiaen regjerer. Men, det er på mange måter "det ekte" Italia, vesentlig billigere enn turist-resorter i Sicilia. Vær obs på at i Calabria vil nok engelsk-nivået være dårligere enn andre steder i Italia, da området er mindre turistbefengt. Om dere skulle stoppe der en dag eller til lunsj eller noe, prøv n'duja. 

     

    Kan anbefale turstien "Il Sentiero degli Dei" eller "Path of Gods" i Positano. Tar 3-4 timer og er en skikkelig kul tur om været er godt. Det er det nok i sommer: 

     

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...