Gå til innhold

joakimz

Medlemmer
  • Innlegg

    2 570
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av joakimz

  1. Har noen teorier ja;

     

    Om du har flere disker, prøv med kun 1 og 1, sjekk at diskene står i AHCI mode ikke IDE.

     

    At maskinen er i EFI / UEFI mode er raskere ved boot enn legacy, men dette vil innebære en reinstall.

     

    Enable fast boot, skru av MSI splash screen, sett stop delay til 2

    Takker for all hjelp. Prøvde og starte med kun en harrdisk og da starta den på rekord tid. Var den "tikkinga" altså den deffekte harddisken som var problemet. Ekstremt glad for og fika det. Takk
  2.  

    Msi B150 GAMING M3.

     

    MSI har et tool du kan bruke om du ikke er komfortabel med å gjøre dette fra BIOS.

     

    Det heter 'Live Update 6' og du finner det på den siden her: https://www.msi.com/Motherboard/support/B150-GAMING-M3.html#down-utility

     

    Velg OS i dropdown menyen og scroll litt ned på siden, du vil også finne riktig BIOS versjon på denne siden under 'BIOS' fanen.

    Fikk oppdatert - og den kom som .exe fil. Pcen er fortsatt treg i oppstarten da, noen andre ting som kan prøves? ( helst godt forklart hvis det er komplisert).

  3.  

     

    Hadde startet med å cleare CMOS, oppdatere BIOS og om det ikke funker, reseat alle komponenter.

     

    Hvordan gjør jeg dette?

     

    Første du kan prøve er å;

    koble fra strømmen

    Ta ut batteriet på hovedkortet, hold inne på-knappen noen sekunder for å tømme helt.

    Vent 1 min

    Sett inn batteri

    sett inn strøm

    boot

     

     

    om det ikke utgjør noe forskjell:

    gå til https://www.msi.com/support

    Søk opp ditt hovedkort og last ned nyeste BIOS, dette burde komme som en .exe fil som du bare kan kjøre

     

    Prøvde det første her, det funka ikke. Prøver nå og oppdatere bios. Men den kommer ikke som .exe fil. Kommrr i winrar mappe uten at jeg får åpna den.

  4. Hei. Har ganske ny pc, men sliter veldig med oppstarten, den står bare og loader helt i starten - og noen ganger må jeg skru ta og på flere ganger for og komme i windows, har også lagt merke til en tikkende lyd i pcen - og at tastatur og mus ikke funker under oppstarten. Når jeg skal skru av pcen får jeg ikke alltid gjort det ifra start menu - men må bruke "svenske knappen".

     

    Legger ved en video av: oppstarten.

     

     

    Hva gjør jeg for og fikse det?

  5. Protein i vegetabilsk mat skal inkluderes.

     

    kjekt og vite. :)

     

    Må nok legge om kostholdet en del, det som blir vanskelig er og finne noe som er litt variert slik at det ikke blir det samme hver dag itillegg til at jeg skal være mett og treffe kcal/ makro. 

     

    PS: Hvordan regner du ut hvis du f.eks steker 300g karbonadedeig i fett, ser ut som mengden proteiner øker pr 100g etter det stekt ihvertfall ifølge de kalkulatorene jeg bruker.  altså 100g karbonadedeig stekt = 30g proteiner, mens 100g ustekt er 19g. Noen gode forklaringer på dette? og hvordan jeg skal regne ut for og få ca kcal/ makro? 

  6. Trenger tips til måltider som inneholder greit med karbs. For første gang etter noen år med trening velger jeg og ha en oversikt over hvor mye kcal jeg får i meg daglig. Men merker at det protein som er det letteste og få i meg og ender fort opp med over 2g pr kg kroppsvekt noe som er litt uheldig på en bulk. Veier nå 93 kg fordelt på 190. Målet er og bygge muskler men ikke for mye fett så prøver og øke med 0,25-0,5 KG i uken. Jeg aner ikke hvor mye jeg ligger på for holde vekta vedlike - men har valgt og prøve dette til og starte med: 

     

    36 kcal/ KG - øker dersom vekten står stille på slutten av uka. 

     

    Protein: 1,5-2g pr kg kroppsvekt - prøve og ikke overstige dette, men mye av maten jeg spiser inneholder jo fort mye protein og på et måltid har jeg fort 60g. Alt i alt er det jo det totale kcal som teller men så lenge det ikke er optimalt prøver jeg og unngå det.. 

     

    Resten blir i karbs og fett. Men her sliten jeg litt med alternativer til mat - uten og komme over det totale på proteiner.

     

    Havregryn, riskaker, avocado, peanut butter, ris, grønnsaker, frukt, melk, potet, søtpotet...... 

     

     

     

    Gårsdagen så slik ut: 

     

    - Eggerøre/ 6 medium egg og en banan. 

    - 200 g kylling, 300g brokkoli, 175g (kokt ris). 

    - havregrøt, 2dl helmelk, 125g havregryn, 1 banan. 

    - 30g myoprotein, 5 stk riskaker. 

    - 200g karbonadedeig, paprika, agurk, tomat, avocado, mager kesam, 20g mørk sjokolade, 5 stk riskaker. 

     

    Kan også nevne at jeg bruker tilbehør som krydder, steker i fett osv osv.. regner ikke med alt. Men endte opp på i dag ca: 

     

    3255 kcal. 

    - 300 g karbs. 

    - 125g fett.

    - 215 g protein. 

     

    Tips og innstill tas godt i mot :)

     

     

    PS: Når det er sagt, teller dere med proteiner som er i f.eks riskaker og sånt? Eller er det kun de gode kildene som fisk, egg, kylling osv "de gode aminosyrene.." 

  7.  

    Heisann, fikk prøve en Gear vr i går og likte det veldig godt. Det var jo for en samsung da. har prøvd og sett litt rundt men finner ingen gode som passer for iphone se. Er det noen som vet det har kommet noe som funker bra til iphone se? eller til pc.. eller er det kun samsung som har det beste ute nå? 

    Samsung har det beste nå.

    Oppløsningen på iPhone er mye lavere enn på Samsung, og det finnes ikke noen dedikerte vr briller som gear vr på iPhone og software.

    Er faktisk bare ikke verdt å prøve.

     

     

    Var det jeg tenkte meg ja.. da blir det ikke gear vr på meg med det første :)

  8. Heisann, fikk prøve en Gear vr i går og likte det veldig godt. Det var jo for en samsung da. har prøvd og sett litt rundt men finner ingen gode som passer for iphone se. Er det noen som vet det har kommet noe som funker bra til iphone se? eller til pc.. eller er det kun samsung som har det beste ute nå? 

  9. Leser meg opp på 5/3/1, og fant denne. 

     

     

    Then there's the "disconnected from reality" problem. Few lifters are willing to acknowledge their true 1RM.

    At one time, I did a seminar every week. Every time, without fail, when I asked someone what their one-rep max was, I'd get this: "Well, about three years ago I hit 365 for a triple, but that was when I was training heavier..." Most guys just don't have a fucking clue.

    Stemmer nok i mange tilfeller. For øvrig svært interessant program.

     

    Bra program, leser du beyond 5/3/1 boka eller?  

     

    Isåfall mye bra som står der :)  

  10.  

     

     

    Man bør ikke sette faste regler for når man skal bruke belte - Man bruker belte når teknikker svikter, og ikke av den grunn at man tror man løfter mer ved å bruke det.

     

    Skjønner at det ikke er noe faste regler for når man skal bruke belte, var vel mer på jakt etter noen erfaringer fra folk som bruker belte, og hvorfor/når de begynte med det.

     

    Uansett, takk for svar. Har et spørsmål til, noen som har anbefaling av hvilket belte som er et godt innkjøp? Ser at gymgrossisten har noen par inne, og vil tro at man burde gå for et med skikkelig spenne, da borrelås sikkert blir dårlig med tiden?

     

     

    Ja det som Heisenberg tipser om der er ikke så værst - personlig ville jeg gått for absolutt topp kvalitet og da må du nok opp et par 100-lapper til.

    Sjekk at det er produsert i Pakistan - De vet hva de driver med her :wee:

    (Naturligvis skrevet med en lett humoristisk undertone, men ja, de er bra)

     

    Jeg ville forøvrig ikke handlet det på nett - det bør prøves - bor du på Østlandet ville jeg dratt ut på en av bodyshoppene på Svinesund og testet litt forskjellige typer.

     

    Og...nå vet jeg ikke om du konkurrerer, men om du gjør det bør du sjekke opp reglementet ang. godkjente belter. Det har nylig kommet oppdatert reglement som gjør "de fleste belter" ulovlige i konkurransesammenheng.

    Dette er bare noe jeg har hørt fra en konkuranseutøver selv, har ingen link el.l. for å bekrefte det men jeg anser han som en sikker kilde.

    De nye beltene kan naturligvis kjøpes gjennom norges styrkeforbund og er muligens et tiltak for å tjene en god del kroner..

     

     

    Ja, ser vel at det kunne vært en fordel å få testet belte før man kjøper, men har vel ikke noen planer om å dra til Svinesund med det første. Dog må vel finnes noe lignende butikker i Oslo området? Ser jo at gymgrossisten har egne butikker, men hvordan utvalget er i de vet jeg ikke.

     

    Driver ikke med noe konkurranse for øyeblikket, tanken har slått meg, men får se hva fremtiden bringer. Har holdt på med SL5x5 i rundt 4 måneder nå, så vi får se hvor langt det går.

     

     

     

    Når burde man/anbefales det å starte å bruke belte til knebøy og markløft? Eventuelt dere som bruker belte, når startet dere med det og hvorfor?

     

    Merker nedre del av ryggen begynner å bli litt små sliten/øm etter en økt med knebøy, dog lurer på om teknikken har litt av skylden der.

     

    Belte bruker du for og få mer buktrykk - buktrykk i seg selv er skadeforebyggende og du vil/kan oppleve og løfte mer med det. Belte bruker du enkelt og greit der du ikke klarer og holde trykket mer. Du burde også klare og holde et bra buktrykk uten belte frem til de tyngste vektene.

     

    Uten belte: fyll opp med luft og stram magen (f.eks tenk at noen skal slå deg i magen). 

    Med belte: Fyll opp med luft og press magen i mot beltet. 

     

    Hvis du føler deg sliten eller øm i ryggen etter bøy og mark - kan dette ha med dårlig buktrykk og gjøre, men jeg vet ikke før jeg har sett deg utføre bøy/mark.. for det kan også være andre ting. 

     

    Magen vil også bli trent like godt med som uten belte. 

     

    PS: ville gått for et belte med lever spenne og lik diameter rundt hele. 

     

     

    Sliten/øm i nedre del av ryggen etter at knebøyen er over, ja. Kommet nå nylig, har en ørliten følelse om at jeg kanskje lener meg litt for lang fremover på vei ned, og på vei opp så blir øvelsen litt mer good morning i stede for knebøy, men kan godt hende det har noe med buktrykk å gjøre som du nevner også, føler alltid at første rep går bra, men at jeg mister litt oversikt på resten.

     

    Du nevner belte med lever spenne og lik diameter rundt hele, du har ikke tilfeldigvis et spesifikk belte i tankene da?

     

     

     

    Sjekk ut kappi.no - lever spenne - 10 mm. 

  11. Når burde man/anbefales det å starte å bruke belte til knebøy og markløft? Eventuelt dere som bruker belte, når startet dere med det og hvorfor?

     

    Merker nedre del av ryggen begynner å bli litt små sliten/øm etter en økt med knebøy, dog lurer på om teknikken har litt av skylden der.

     

    Belte bruker du for og få mer buktrykk - buktrykk i seg selv er skadeforebyggende og du vil/kan oppleve og løfte mer med det. Belte bruker du enkelt og greit der du ikke klarer og holde trykket mer. Du burde også klare og holde et bra buktrykk uten belte frem til de tyngste vektene.

     

    Uten belte: fyll opp med luft og stram magen (f.eks tenk at noen skal slå deg i magen). 

    Med belte: Fyll opp med luft og press magen i mot beltet. 

     

    Hvis du føler deg sliten eller øm i ryggen etter bøy og mark - kan dette ha med dårlig buktrykk og gjøre, men jeg vet ikke før jeg har sett deg utføre bøy/mark.. for det kan også være andre ting. 

     

    Magen vil også bli trent like godt med som uten belte. 

     

    PS: ville gått for et belte med lever spenne og lik diameter rundt hele. 

    • Liker 1
  12. At Mark Riptoe trenger 14 minutter på å forklare Franskpress er smått utrolog. Spesielt med tanke på at øvelsen kan være ganske ekkel mot albuene. Kjør triceps extansions i stedet. Så slipper du tennisalbue.

     

     

    14 min er litt drøyt ja. Største grunnen til smerte i albue - type tennisalbue er at folk kjører den ned mot hode, altså stopper der strekken i albuen er størst (90 grader så brå snu). Kjører man den helt ned som vist på videoen vil triceps få gjennomgå mens albuene holder seg friske. :)

    • Liker 1
  13. Det er en sånn type kabeltrekk jeg bruker når jeg sier jeg "ror", men jeg har ikke brukt face pull. Håndtaket som er på er relativt smalt, så jeg ror vel forsåvidt med smalt grep. Det jeg bekymrer meg for når det gjelder face pulls er at jeg skal ha for høye skuldre og trene feil.

     

    De andre øvelsene gjør jeg med Kinesis-kabler. Jeg ror da med armene strake og samlet i utgangsposisjon, og prøver å ha et bredt grep når jeg ror.

     

    Hva med pullups med nøytralt grep? Lurer på å prøve meg på det, men må se om det er mulig å bruke nøytralt grep på apparat-greien som er der jeg trener. Nå har jeg ikke prøvd i det siste, men tror jeg trenger kg-hjelp for å ta pullups fremdeles.

     

    Når du kjører facepulls kan du tenke på og trekke den mot øret (ikke nødvendigvis treffe øret men høyden og hvor langt bak du skal er en grei mal) og stoppe der. Ganske enkelt og super øvelse. Bruk heller strikk i pullups hvis du ikke er sterk nok til vanlig, negative kan også være fint i starten.

×
×
  • Opprett ny...