Gå til innhold

AdNauseam

Medlemmer
  • Innlegg

    4 701
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. AdNauseam's innlegg in Hva burde jeg bytte ut? ble markert som svaret   
    Med NH-U14S har du mye overklokkingspotensiale du kan utnytte.
     
    Som andre nevner, det gir mest mening å kjøpe ny GPU før CPU (sistnevnte krever også hovedkort og RAM i tillegg). Du kan også overklokke GPU med god kjøler, så hold det i minne når du kjøper nytt.
     
    CPU (Central Processing Unit) = prosessor
    GPU (Graphics Processing Unit) = skjermkort
    RAM (Random Access Memory) = minne (vennligst ikke kall lagring for minne)
  2. AdNauseam's innlegg in Trenger tips etter knivstukket ble markert som svaret   
    Forstår det sånn at det helst er juridisk du ønsker hjelp - her er ikke jeg rette personen å spør. Det burde da gå an å få anket saken, fyren burde betale alle omkostninger og erstatning i tillegg. Det er et minimum. Men hvordan vet jeg ikke.
     
    Psykisk sett så ville jeg lest om mindfulness, en teknikk for å ikke la tankene påvirke følelseslivet ditt. Hvis du snakker med en psykolog og uttrykker hvordan dette påvirker deg psykisk og framtidsutsiktene dine så kan du kanskje få en erklæring fra psykologen som kan brukes i retten. Ellers så er det jo bare til å stå på og ikke gi opp på drømmen om å bli frisør.
     
    Ikke la drittsekken ødelegge livet ditt ihvertfall. Gjør det beste ut av det og prøv å være optimistisk.
     
    Når jeg er på jobb og er drittlei, så tenker jeg på de gangene jeg sto ute mange timer, gjennomvåt og kaldt uten følelser i fingrene, sulten og skadet ankel. Det hjelper å tenke "det kunne vært verre".
  3. AdNauseam's innlegg in [Løst] Erfaringer fra SIBA på nett. ble markert som svaret   
    Har handlet fra dem 3 ganger via nett. Jeg har ingenting å utsette på dem. Benyttet meg av fri frakt og forventet derfor ikke at leveransen skulle komme i lynets hastighet akkurat. Kan ikke si eksakt hvor lang tid det tok, men det gikk noen dager (mindre enn en uke) for meg ihvertfall. Har bare snakket med kundeservice, mest for å danne meg et bilde av servicen før jeg handlet fra dem. Virket bra. Har ikke hatt retursak med dem.
  4. AdNauseam's innlegg in Skruer til vifter? (luftkjøling) ble markert som svaret   
    eBay.
     
    Ulempen er at du må vente et par uker.
    http://www.ebay.com/itm/Computer-PC-Case-Cooling-Fan-Mount-Screw-For-Fan-60mm-80mm-120mm-Dream-on-SEAU-/131546165440?hash=item1ea0c330c0(dette var bare et eksempler, det er mange å velge mellom, bruk søkefunksjon på eBay)
     
    Med avansert søk kan du spesifisere hvor selgeren er lokalisert, her søkte jeg på UK:
    http://www.ebay.com/itm/Case-Fan-Screws-x-8-/200552830315?hash=item2eb1e1556b(Antatt ankomsttid er mye kortere)
     
     
    Disse er som du ser enda dyrere, men du får dem også enda kjappere.
    http://www.multicom.no/startech-pkg-of-50-case/cat-p/c/p1299256
     
     
    Eventuelt, om du har PC-spesifike butikker i nærheten så har de garantert bokser med skruer til PC-bygging. Clas hadde dette før, men de gikk mer og mer bort ifra dette temaet.
     
     
    Litt morsomt er at om du trenger det "NÅ", så er det kanskje billigere å kjøpe en vifte hvor det følger med skruer, så kan du bruke de og bestille flere skruer fra eBay til under 10 kr. Ville selvsagt da kjøpt en vifte som faktisk er av kvalitet, slik at du kan bruke vifta du kjøpte (utnytte pengene du brukte). Siste link vil koste deg 49,- og så kommer frakt (90 kr tror jeg), da blir prisen plutselig tilsvarende en ny vifte fra en butikk med gratis eller billig frakt.
     
    En Noctua-vifte fra TechBay koster f.eks. 150 kr inkl. frakt (31 kr). Kan linke til flere gode alternativer om du trenger det. Så her koster det en 10-kroning opptil 150 kr avhengig av hvor kjapt du vil ha det.
     
     
    Edit: Det er standard skruehull og skruer til vifter. Gikk igjennom alle viftene på cmstore. Eksakt dimensjon vet jeg ikke, men det er meningen de skal "bårre" seg inn i skruehullet. På f.eks. radiatorer festes de med tynne maskinskruer (gjenger i radiatoren), men har ikke sett noen kabinetter med dette, så jeg vil anta at kabinettet ditt bruker samme standardskruene for vifter.
  5. AdNauseam's innlegg in Hva burde jeg kjøpe til min pc? ble markert som svaret   
    SSD og RAM. Mest effektivt her.
     
    Harddisken vil i de aller fleste tilfeller ikke påvirke spill-FPS. Men en SSd vil uansett gjøre mye godt.
     
     
    Det var tilbud på Crucial BX100 IGÅR, så hadde du spurt da kunne du gjort et "kupp". Eller vent... hvordan var det igjen... Du skrev dette igår.. Så hvis JEG hadde sett denne tråden igår kunne du har gjort et "kupp".
     
    Så her er "next best thing": Crucial MX100. Den er bedre, men dyrere.
     
     
    Ang. minne så kan du bare kjøpe deg et 1333/1600 MHz-sett med CL9. Vil si det er et minimum med 8 GB. Vet ikke hvilke moduler du har nå, men det er uansett ikke en god idè å blande minnemoduler. Men hvis det er 1333/1600 MHz-moduler og du finner en like en til en god pris så kan du kjøpe lik og bare sett i enda en, eller 3 til.
     
    Men husk at hvis du ikke har tenkt til å kjøpe ny PC på en stund så kan du nok ikke bruke DDR3-modulene i den nye, fordi overgangen til DDR4 starter snart i mellomsjiktet. SSD-en skal du kunne ta med deg.
     
    Og kjøper du en brukt-PC om et par år så er sjansene der for at den allerede har 8-16 GB DDR3-minne.
     
     
     
    Spesifikasjonene på PC-en er ellers greie, det er billigest å oppgradere GPU fremfor CPU, så dette er logisk. CPU er grei, og kan overklokkes. Må dog understrekes at det er 4 CPU-kjerner (ikke "8 CPUs).
  6. AdNauseam's innlegg in Hva kan oppgraderes på min PC? ble markert som svaret   
    Nei. Dette skal vi for alltid bruke mot deg! 

     
     

    Gammel TN-skjerm. Meh.  
     

    Dvs. at en 24" er perfekt.  
     

    Antall ms responstid sier ganske lite, det er mange faktorer som spiller inn hvor rask den er. Så ikke sammenlign skjermer på denne måten, produsenten gir deg ikke mye nyttig informasjon. Det må målinger til for å finne ut hvordan en skjerm yter. TFTCentral er en side som går i dybden i testene. Tester som ikke inneholder målinger som de bruker hos TFTCentral er bare subjektive vurderinger og inneholder mange feilkilder. Kan forøvrig også nevne FlatpanelsHD, de tester TV-er i dybden (de har publisert få testartikler den siste tiden). 
     

    Man måler selve panelet (hjørne til hjørne på innsiden av rammen), slik: 

     
    Rammen rundt skal aldri tas med.
  7. AdNauseam's innlegg in [Løst] Bose QC15 + Fiio forsterker ble markert som svaret   
    QC15 må jo forsterke lyden som blir tatt opp, fordi det blir for svakt det som mikrofonen gir ut. Om den har en DAC vet jeg ikke, men igrunn så gir det ingen mening i min bok. Det tas opp støy som deretter inverteres og sendes ut i høytalerelementene. Om lydsignalet i det hele tatt trenger å berørt direkte vet jeg ikke helt ettersom jeg ikke har nok elektronikkdesignkunnskaper. Poenget her er jo å utligne støyen.
     
    Jeg synes forskjellen er verdt det ihvertfall, lyden blir renere og livligere.
     
    Du må gjøre en vurdering selv. QC15 er ikke hodesettet du får mest ut av med en DAC.
  8. AdNauseam's innlegg in Ferdigbygd pc fra Komplett.no ble markert som svaret   
    Det er alltid best å bygge selv, og få satt sammen en handleliste fra billige butikker.
     
    Du kan spare noen tusen på det, men det krever også hjelp til å sette sammen en liste. Eventuelt kan du bare bruke en Komplett-PC som mal, blir uansett billigere.
     
    Og det er veldig kjekt å bygge, ganske lærerikt også! Er ikke så vanskelig, følger du guider (enten tekst eller video) så er det bare til å gjøre direkte hva veiledningen sier. Ta litt lenger enn 5 minutter, men vanskelig er det ikke. Skulle nok ha klart å bygger en PC på 5 minutter, men ikke regn med at du bruker så kort tid på det.
     
    Kall det voksenlego om du vil.
  9. AdNauseam's innlegg in CPU Kjøling ble markert som svaret   
    H60, ikke verdt det. Da hadde jeg heller kjøpt Noctua NH-D14.
     
    H100i, tja... Den yter bedre enn Noctua NH-D14. Men den er også mer bråkete.
     
    Det spørs hva du har nå, og om støy er en viktig faktor. Er det det, kjøp heller NH-D14. Den koster omtrent det samme på Komplett, men du får den for 599 kr med fri frakt hos NetOnNet. Mye bedre kjøp enn H100i.
     
     
     
    EDIT: Forskjellen mellom de to er såpass at jeg ikke ser noe poeng i å kjøpe H60, også fordi det er mange luftkjølere som slår H60 ned i støvlene både på pris og ytelse. Og støy.
  10. AdNauseam's innlegg in Bygge God Gaming Pc For 10000kr ble markert som svaret   
    Jepp, litt mindre om circa-regingen stemmer. 

    R7 og R9 er serien, flere modeller går inn i disse. 

    Addet, så kan jeg svare på spørsmål når jeg har tid. ;-)
  11. AdNauseam's innlegg in [Løst] Proshop.no ? ble markert som svaret   
    Akkurat det der har jeg hørt om før, at lagerstatusen deres ikke stemmer. Rart at slike små aktører ikke skjønner at kundeservice og slike "detaljer" er uhyre viktig, spesielt når de er så små! De må jobbe mye hardere for å få kunder, og hver kunde som blir fornøyd er gull verdt, de kan vokse til mange flere. Ufornøyde kunder skaper fort et dårlig rykte, ofte fortjent. Det var nok slike faktorer som spilte inn når Netshop gikk under, det tviler jeg ikke et sekund på. Jeg sluttet selv å handle der, pga. sviktende kundesupport.
×
×
  • Opprett ny...