Gå til innhold

Daddlemannen

Medlemmer
  • Innlegg

    186
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Daddlemannen

  1. Hei,

    Jeg skal dra kabel fra batteriet til en amp som skal drive subwoofer i en Suzuki Swift 2014-modell. Jeg har kikket litt rundt i både bil og på nett, i forsøk på å finne en plass å dra kabelen, men finner ikke egnet plass.

     

    Har aldri gjort dette før, men ser at de kaller gummierte gjennomføringer for "firewall". Finnes det noen gummierte gjennomganger som jeg kan dra denne kabelen gjennom, eller må jeg løse dette på alternativ måte?

     

    Noen som vet hvor den befinner seg i Suzuki Swift?

  2. Hei,

    Har en Suzuki Swift 2014 modell. Den kom med en Garmin A2AVGB02EU3B. I bilen er det integrert DAB-antenne, mikrofon og USB-inngang. Disse er koblet til den medfølgende spilleren med diverse plugger som jeg antar at er proprietære; de passer i alle fall ikke til spilleren jeg har kjøpt.

     

    Spilleren jeg har kjøpt heter Pioneer AVH-Z5100DAB. I tillegg kjøpte jeg ISO-kontakt og en duppeditt for å kunne bruke rattstyringen.

     

    Det fulgte også med en DAB-antenne og en løs USB-ledning som kobles til spilleren.

     

    Siden jeg ønsker et renest mulig oppsett, så vil jeg naturligvis bruke den integrerte USB-inngangen, DAB-antennen og mikrofonen i bilen. Problemet er med andre ord at pluggene til disse ikke passer i inngangene på den nye spilleren.

     

    Legger ved et bilde av baksiden på gammel spiller

     

    post-169121-0-30659100-1565101768_thumb.png

     

    og ny spiller

     

    post-169121-0-41922300-1565101781_thumb.jpg

     

    Finnes det overganger til dette? Hvor får jeg kjøpt dem?

  3. Hei,

    Har et RAID 0 (speilet) med 2 stk mekaniske disker á 500 GB. Har nå behov for mer plass, og har i anledningen kjøpt inn 2 stk 2TB HDD for å erstatte disse.

     

    Spørsmålet er enkelt og greit om jeg kan nappe ut den éne disken, erstatte den med én av 2TB diskene, slik at dataene på 500GB-disken blir kopiert over på 2TB'en. Når dette er gjort, så setter jeg inn 2TB-disk nummer to, og data kopieres over til denne, slik at jeg nå har i begge de nye diskene og dataene fortsatt er intakte?

     

    Er dette en god fremgangsmåte? Hvis ikke, hva må jeg gjøre for å sikre at jeg ikke mister noen data i oppgraderingsprosessen?

  4. Jeg har en ASUS UX31E. Denne har micro-HDMI ut, og i den anledning kjøpte jeg en micro-HDMI til HDMI-kabel.

     

    Når jeg plugger inn HDMI-kabelen skjer det ingen ting med maskinen, det vil si at det ikke installeres drivere eller notifiseres at maskinen har funnet en ekstern skjerm. TVen sier at det ikke er noe signal, selv om TVen står på riktig HDMI-inngang.

     

    Under screen resolutions etc i Windows 7 Home Premium 64bit, står det heller ikke noe om at flere skjermer er koblet til.

     

    Da er spørsmålet hva som kan være problemet, og eventuelt om andre har hatt samme problem?

  5. Det ser ut til at Crucial M4-diskene på 128GB har lavere hastigheter enn storebroren på 256GB, mens Samsung SSD 830 Series på 128GB har imponerende hastigheter allerede med denne størrelsen. Storebroren på 256 GB har 80MB/s raskere skrivehastighet, men leserhastigheten er lik.

     

    Det virker altså som om Samsung SSD 830 128GB er en god løsning, siden 128GB har halv pris av storebroren og jeg skal ha 2 stk. De er 12 % rabbaterte på MPX også, så jeg var heldig med dagen.

     

    Da er jeg klar for å kjøpe to stykker, men jeg vil veldig gjerne ha en bekreftelse på at dette er et godt kjøp, hehe.

  6. Hei og takk!

     

    Ja, jeg burde vel ha gjort det klart at jeg også ser på ytelse per krone, så det er ikke om å gjøre å få det siste og beste, men heller det optimale forholdet mellom ytelse og pris.

     

    Da er Crutial M4 og Samsung de to hete kandidatene, altså?

  7. Hei,

    Jeg skal kjøpe meg én eller to SSDer til operativsystem og trenger en plass mellom 120-250 GB. 120 GB holder egentlig i massevis til mitt bruk, men jeg angir intervallet likevel. Diskene vil bli satt i speilet raid, dersom jeg går for to stk.

     

    Hovedkortet er kun SATAII og jeg har ingen ekspansjonsbrønner ledig for SATAIII kontrollere. Diskene vil imidlertid bli tatt med videre ved oppgradering av hele systemet, så SATAIII er en selvfølgelighet.

     

    Det viktigste er stabilitet (har hørt om ustabile disker), jeg har for øvrig ikke problemer med å oppgradere firmware på disken om det blir nødvendig. Lese/skrivehastighet er også viktig, men flaskehalsen på SATAII vil selvsagt inntre. Varighet er også en viktig faktor.

     

    Så rangert etter viktighet: Stabilitet, varighet og hurtighet - disk mellom 120-250 GB.

     

    Grunnen til at jeg ber om hjelp, er fordi jeg synes det er utrolig vanskelig å få oversikt over fordeler og ulemper med de forskjellige diskene, så håpet er at noen vil hjelpe meg. På forhånd tusen takk for at du tar deg tid til å svare.

     

    God sommer!

  8. Jeg har et HK som bare støtter SATAII. Jeg har ingen planer om å bytte HK med det første, så jeg ser ingen grunn til å kjøpe SSD med SATA3.

     

    Finnes det noen gode SSD-disker med SATAII som er både billige og stabile? Jeg regner med at SSDer med SATAII er billigere enn de med SATA3, hvis ikke, så kan jeg selvsagt bare kjøpe SATA3.

  9. Dette er veldig bra, og jeg har selv stor nytte av en god andel videoer på siden.

     

    For å hjelpe ham å spre dette flotte tiltaket, gi ham mer motivasjon til å fortsette og samtidig hjelpe flere å finne mattevideoer.net, anbefaler jeg alle som liker nettstedet å:

     

    • Kontakte skolen på epost og spørre om de kan linke til websiden
    • Fortelle læreren deres i matematikk om siden, sånn at han kan informere klassen
    • Post link til prosjektet på facebook og klassesider på facebook
    • Informer klassekamerater på it's learning

     

    og ellers informere om dette på alle relevante steder. Har du en godt besøkt blogg, så fortell leserne dine om prosjektet.

     

    Jeg skal i alle fall gjøre det jeg kan for å spre informasjon om prosjektet. Norge er dessverre ikke noe elite i realfag, og et prosjekt som dette kan bidra til å øke interessen for matematikk og dermed også andre realfag. Mestring av matte er jo gjerne en forutsetning for å meste andre realfag bedre. Et gateway fag, hehe.

     

    Takk for flott innsats!

     

    Edit: skriveleif presented himself.

    • Liker 3
  10. Det jeg sier et at terskelen for å komme på børs, som beviselig er en sterk forutsetning for å få støtte, er altfor høy. De fattige har ikke sjans uten å bruke 10-20 år på å jobbe seg opp en formue. En formue som blir spist opp av inflasjon, livsopphold og familie. Etter de har brukt 10-19 år på skolebenken.

     

    Sosial mobilitet? Det må skje på andres premisser.

    Sosial mobilitet er mye bedre i dagens vesten enn før. Men jeg liberalist, og derfor helt enig med deg i at det ville blitt langt bedre på andre premisser.

     

    Jeg kommer ikke til å delta i en diskusjon om liberalisme her

  11. Dere hopper beint over et imperativt faktum; At det bare er velfungerende firmaer, som allerede har jobbet seg opp kapital, som kan bli børsnotert.

     

    Argumentene dine impliserer at aksjer notert på børs ikke har behov for innovasjon, ekspansjon, frisk kapital og så videre? Hvorfor er det slik at mange børsnoterte selskaper utsteder obligasjoner og gjennomfører emisjoner etter at de er tatt opp da?

     

    Kostnadene i forbindelse med notering beror på et ekstremt rigid og intrikat lovverk, både fra nasjonalt og internasjonalt hold. MIFID er ett direktiv fra EU. I Norge har vi verdipapirhandelloven, børsloven, asaloven mv. i tillegg til et hav av forskrifter og forarbeider som bygger på og underbygger lovene. Dette er ren advokatmat og gir rom for særinteresser. Det beste hadde nok vært å gjort omsetning i askjer enklere, ikke vanskeligere.

     

    Og det finnes markeder som ikke er børs også. Oslo Axess er et eksempel på dette. Opptakskravene til Oslo Axess er langt lempligere enn de på børsen. Les linken, så ser du. Med andre ord skjer omsetning av verdipapirer på andre markeder som ikke er børs per definisjon.

     

    Daddlemannen: Og hva med kast og bruk kapitalisme fra eierne av aksjene sin side f.eks? Ser du ikke problemet?

    Vis jeg kan tjene store på å ødelegge selskap uten noen konsekvenser, så gjør jeg det. For å være helt ærlig: Aksjer er en god ting, men aksjespekulasjon er roten til mye ondt.

    Jeg er redd jeg ikke fullt forstår hva du mener her. Forklar gjerne, så skal jeg svare så godt jeg kan.

  12. Nei, du vet like godt som meg at det tilbake da også vært fult mulig å sende et brev til en rikmann med ideen din, på samme måte som man fortsatt spør organisasjoner om donasjoner for å dra i gang f.eks ekspedisjoner.

    Men aksjer var og er et fremskritt på dette plan ja, spesielt siden det ga godt fastsatte rettigheter uten alt for mye tullball med spesialkontrakter.

    Aksjer eksiterer for å investere i aksjer, og ikke for å handle i dem. Dagens børspill hvor man bygger ut spesiallinjer mellom børsene for å redusere ping med 60-70 ms er en ren farse på hva det er i forhold til hva det skulle være.

     

    Muligheten for noe slikt var selvfølgelig der, men ikke på langt nær slik man har gjennom et marked for verdipapirer. I tillegg er brevsending og så videre ekstremt lite effektivt. I aksjemarkedet har man ikke behov for at de som har prosjektene må snakke med hver eneste enkeltinvestor om idéen sin.

     

    En annen ting jeg nevnte var at aksjeselskapet ga de fattigste mulighet for å ta del i investeringene. Det var kun de rike som hadde anledning til å investere i gode idéer på den tiden. De som hadde litt sparepenger hadde liten mulighet til å investere dem.

     

    Hvis ikke aksjer handles ofte i sekundærmarkedet, så er det få som vil være villig til å tegne aksjer i første omgang. Om man ikke hadde hatt muligheten til å selge en aksje man kanskje mistet troen på, så hadde man låst sparepengene sine i ett papir. Det sier seg selv at det ikke gir effektiv allokering av kapital.

     

    Så har vi 1000 kroners spørsmålet: Etter at selskapet har tjent penger og er etablert, hva annet kan da eierne av akjsene gjør enn å selge seg ut for å tjene penger?

    Se på f.eks Facebook, den eneste grunnen til at de går på børs er for at investorene endelig kan selge unna de nye aksjene sine.

     

    De kan sitte videre på aksjene og få dividende fra overskuddet. Skal jeg sende kontonummer på PM?

     

    Hva er poenget med å jobbe knallhardt og ta på seg høy risiko i forsøk på å realisere en idé, hvis det ikke er mulig å selge unna prosjektet når du har fått nok og vil gjøre andre ting med livet og pengene dine?

  13. De kontotypene virker noe mer komplisert enn enkel trading på netfonds.no...

    Jeg skal se på kostnadsstrukturer og sånt, men betviler sterkt at netfonds er konkurransedyktige på pris og interface. Må først finne ut hvilket volum jeg kan forvente å ligge på, før jeg kan avgjøre noe som helst.

     

    Det er det samme innen online poker også. Man kan være en break even player, men hvis man legger inn nok volum, så vil bonuser og rakeback være det som gjør at man tjener penger.

  14. www.cmcmarkets.no

    Har aldri handlet råvarer der selv, men CDF i aksjer fungerer helt topp.

     

    OBS!

    Mulighet for gearing med den risikoen det gir.

     

    Slik jeg har forstått så trades CFD på margin, sant? Det betyr at man vil være eksponert for mer enn sikkerhetsmarginen hver gang man har posisjon? Hvis det er slik, så tviler jeg på at dette er noe for en nybegynner som meg.

     

    Det er ingen i Norge som tilbyr småtrading i futures da? Kommer til å trade med 200k og kjøre "steady eddy".

     

    EDIT: Jeg har valgt å gå for etoro, siden de virker seriøse etter litt googling. Terms and Conditions er dreid i deres favør, men det ser ut til å være normen i bransjen. Man får man en desktopklient og demopenger som man kan leke med mens man lærer.

     

    Bonushunting

    Man bør være veldig obs på bonusprogrammene og kontotype. Man kan f.eks. få inntil $10k bonus på første innskudd, i tillegg til 15 % av første innskudd inntil $2k hver måned om man har og oppfyller kravene til VIP-konto.

     

    Ved innskudd på f.eks. $13 334 får man $1k deposit bonus, i tillegg til månedlig bonus på 10 % av balansen inntil $1k. Dette er fordi man ved innskudd over $10k får gullkonto. Det er likevel en grunn til at første innskudd bør være $13 334, og det er som følger:

     

    Klarer man å bringe kontoen opp til $20k, får man VIP konto og 15 % månedlig bonus av første innskudd inntil $2k. Det er med andre ord smart at første innskudd er $13 334 for å få maks utbytte av den månedlige bonusen fra VIP-konto så tidlig som mulig. Dette fordi $2k/0,15 = ~$13 334.

     

    Kontotyper og bonuser har også krav til handelsvolum, slik at man bør sette opp et regneark og se hvilke kostnader og risikoeksponering et gitt volum vil gi.

  15. Si meg, hvilke verdier er det egentlig en aksjemegler skaper?

     

    Vet du hvilken funksjon kapitalmarkedene har? Kapitalmarkedet er viktig for at de som har penger plasserer dem hos de som har gode idéer, men ikke har penger. Det kan skje ved å kjøpe andeler i selskapet eller obligasjoner (yte lån). På den måten kan de med gode idéer realisere dem, selvom de ikke har penger selv. Aksjemeglere bidrar til denne viktige funksjonen.

     

    "Si meg, hvilke verdier er det egentlig en aksjemegler skaper?"

     

    Ingen, poenget med et aksjeselskap er egentlig å gjøre bytting av eiere på selskap enklere, og det er en av de tingene vi fikk med den industrielle revolusjonens liberale vekst, da å bytte eiere på selskap var veldig veldig upraktisk før akjser kom.

    Ingen verdier skapes på børsen, da det ikke produserer noe.

    Børsen gir også et insentiv så man skal bygge et selskap, for å så selge seg ut for å tjene penger, i stede for å sørge for at selskapet gjør det bra og konkurrerer på markedet.

     

    Aksjeselskapet kom også fordi man ønsket å spre risikoen på flere eiere, og fordi man ønsket begrenset ansvar. Før aksjeselskapet kom heftet de som gjennomførte prosjekter med hele sin private formue. Det kan bare hemme samfunnsutviklingen. Et enkelt eksempel på hvorfor det hemmer er som følger:

     

    Si du har en formue på 5 millioner. Jeg har en formue på 0. Du har lyst til å starte en butikk som selger X, jeg vil starte en butikk som selger Y. Hvis butikkene våre går bra, så tjener vi 500 000 i året. Hvis de går dårlig, så taper vi alt vi eier. Er dette riktig fordeling av risiko? Du taper alle 5 millionene dine, mens jeg ikke taper noe. Det er lite sannsynlig at du tør å starte butikken, jeg har derimot mindre å tape.

     

    Ved å starte et aksjeselskap er aksjeselskapet en juridisk person, og det er dette som hefter ved risikoen. Går selskapet konkurs, så beholder fortsatt eierne den delen av formuen som de ikke skutte inn i selskapet.

     

    I tillegg ga aksjeselskapene de fattigste i samfunnet muligheten til å ta del i verdiskapningen som skjedde i samfunnet. Før aksjeselskapet kom var det kun de rikeste som hadde anledning til dette.

     

    Videre kan et aksjeselskap gjøre emisjoner, det vil si at man "trykker opp" flere aksjer og selger disse til folk som er interessert. På den måten kan selskaper som vil investere mer få tilgang til penger uten at de trenger å låne dem.

     

    Børsen har en veldig viktig rolle. Den gjør at handel i finansielle instrumenter er likvid og til så riktige priser som mulig. Aksjene som omsettes på børsen er allerede utstedt av et selskap. Første gangen aksjene ble solgt, så ga det penger til selskapet, slik at selskapet kunne gjennomføre planene sine. Hvem vil tegne aksjer i et selskap, dersom det ikke er en markedsplass hvor man kan selge dem senere? Svaret kan du se i unoterte papirer, som er svært illikvide.

    • Liker 2
  16. Ja, handel foregår vissnok i futures, og planen er å bruke fem seks måneder på å lære det fundamentale om markedet, før jeg begynner å gjøre noe som helst. Råvaremarkedet er nok enklere enn aksjemarkedet på mange måter.

     

    I aksjemarkedet bør man ha greie på analyse av finansregnskap, hvem som er ledere, hvordan lederne er, om logistikken i selskapet er god, hvorvidt eiendelene på balansen er riktig prissatt, om det vil komme reguleringer av markedet selskapet opererer i, om det er konkurrenter på vei inn, og så videre og så videre og så videre. Vil nesten påstå at aksjemarkedet er mer komplekst enn råvaremarkedet.

     

    Alt dette slipper man i råvaremarkedet, så om man har tro på f.eks. gull, så slipper man å gå omveien om et gruveselskap - i selskapet så er det jo mye som kan gå galt, selv om gullprisen går til himmels.

     

    Ikke at jeg er negativ til andre finansielle instrumenter, for all del. Jeg vil beherske det meste, men et sted må man begynne, og da synes jeg råvaremarkedet virker som det smarteste trekket.

     

    Jeg så den siden før jeg postet her i stad, men jeg tror den siden er laget for å tjene penger på de som velger å trade mellom de foreslåtte selskapene. Da føler jeg at informasjonen på den er biased, mens jeg er interessert i nøytral informasjon. Er det en ting jeg har skjønt, så er det at finansbransjen (og de som reklamerer for aktører i den) er befengt med (la oss kalle det) farget informasjon.

     

    Edit: Og en ting til. Siden så mange bedrifter er avhengig av nettopp råvarer, så er det nok smart å forstå hvordan dette markedet fungerer før man begir seg i kast med aksjeinvesteringer. Det er noe med å se det store bildet.

  17. Man har hatt økonomisk deflasjon i Japan begynnelsen av 1990-tallet. Følgene av det var økonomisk nedgangstider, arbeidsledighet.

     

    Økonomisk vekst er noe alle strever etter da det i teorien skal gi økt kjøpekraft, slik at folk kan kjøpe seg ting som ikke var mulig før (bil, mobil datamaskin osv.)

     

    Artig

     

    Prisene på datamaskiner og mobiltelefoner kan vel sies å være utsatt for en deflatorisk trend. Komponentene blir bedre og prisene stadlig lavere. Likevel har forbruket av slike goder vokst enormt.

     

    Økt BNP pga ekstrem gjeldsvekst er vel heller ikke ønskelig. Vi ser jo hvordan det bærer hen i verdensøkonomien.

    • Liker 1
  18. Topic er vel ganske selvforklarende.

     

    Jeg ønsker å handle råvarer. Jeg må altså finne en tilbyder som gir mulighet for handel med disse.

     

    Før jeg begynner å analysere, må jeg vite hvordan handel foregår, og hvordan de finansielle instrumentene fungerer. Ser da for meg at jeg har en klient og kan fortsette læringskurven videre når jeg har noe konkret å se på.

     

    Alle konstruktive tips og råd mottas selvfølgelig med stor takk.

     

    Gull- og sølvelskere trenger ikke å komme med talen om at mye av "mye av gull/sølv som selges ikke eksisterer fysisk". Jeg er ikke interessert i å få varene levert, jeg skal spekulere i prisene på råvarer.

     

    Og pengene jeg skal investeres kan tapes, så vennligst ikke lange avhandlinger om at man bør vite hva man holder på i råvaremarkedet etc.

  19. Tusen takk for svar, adobe. Ja, maskinen ser fantastisk flott ut, og passer alle mine kriterier, med unntak av blank skjerm.

     

    Det eneste problemet med maskinen er tastaturet som irriterer meg. Jeg håper og regner med at det vil komme en fix for dette, enten i form av nye drivere eller at tastaturet kan skiftes ut på sikt (Nytt tastatur koster 29 dollar). Maskinen i seg selv er så flott at jeg er villig til å slippe litt på kravet for å kunne beholde den.

     

    Hvilke problemer er det du sikter til her? Hvorfor irriterer tastaturet deg?

×
×
  • Opprett ny...