Gå til innhold

SteinarN

Medlemmer
  • Innlegg

    1 236
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. SteinarN's innlegg in Flytte programmer til ny pc ble markert som svaret   
    Det finnes ingen måte å "flytte" et program på. Det eneste er bittesmå, selvstående programmer som egentlig ikke installeres men bare er ei enkelt kjørbar exe fil på maskinen. Men tviler på at det er det du har i ditt tilfelle.
  2. SteinarN's innlegg in Hjelp med å oppdatere bios på hovedkort Asus MAXIMUS VI GENE ble markert som svaret   
    Er du absolutt sikker på at det er din biosversjon? Finner du noen andre plasser hvor det står noe om biosversjon? Vanligvis så tror jeg ikke biosversjon står for seg selv helt nede på den måten, men skal ikke si det alt for sikkert.
     
    Edit: Hva står det inne på "Main" taben?
  3. SteinarN's innlegg in [Løst] Iso fil til win 7 home premium norsk? ble markert som svaret   
    X17-24303 er W7 Pro Norsk 64 bit.
    X17-59465er W7 Ult Eng 64 bit.
     
    Vil du ha norsk språk bruker du X17-24303. Du må få fjernet ei.cfg fila som nevnt i post over. Når den fila er fjernet vil du få valg under installasjonen om hvilken versjon du vil installere, f.eks Pro, Home, osv. Du må installere samme versjon som du hadde, altså home, for å få din nøkkel til å virke. Antar du har nøkkelen fra klistrelapp under pc-en.
     
    Jeg har brukt http://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool for å lage bootbar minnepinne fra iso fila. Du må installere dette programmet på en maskin med 64 bit os for å kunne lage minnepinne med 64 bit installasjonsmedie. 32 bit os funker kun for å lage minnepinne med 32 bit installasjonsmedie med mindre du laster ned et annet lite program jeg i farten ikke husker hva var for noe.
     
    Etter at du har gjort ferdig din minnepinnhe med bootbart installasjonsmedie så blar du deg fram til sources mappa og fjerner ei.cfg fila. Den vises som ei Microsoft Outlook fil tror jeg.
  4. SteinarN's innlegg in Trefase til enkeltfase - beregne effekt? ble markert som svaret   
    Når det gjelder 400V uten nulleder så blir det akkurat det samme som 230V, bortsett fra at spenningen er forskjellig.
     
    Når det gjelder 400V med nulleder så blir det litt mer interessant.
    Spenningen mellom en faseleder og nulleder er fasespenningen delt på √3. Altså 400V/√3=231V. Du kan derfor alltid koble inn 1-fas 230V elementer mellom en faseleder og nulleder. Har du tre like elementer og kobler hvert element mellom hver sin faseleder og nulleder så har du følgelig 231V over elementene. Strømmen i nulleder vil i dette tilfellet være null så lenge alle (gruppene av) elementer er like store. I dette tilfellet så behøver du strengt tatt ikke nulleder i det hele tatt. Du kunne altså koble tre stk 231V elementer i stjerne og koble de tre ledige endene til hver sin faseleder og elementene ville få korrekt spenning. Hvis ett av elementene feilet, dvs fikk brudd, så ville de to andre elementene få for lav spenning, de to gjenværende elementene ville da være i serie og ha en samlet spenning over seg på 400V, altså 200 volt over hvert element, 31V for lite. Var det to og to element koblet sammen i en gruppe og det ene elementet i en gruppe feilet, fikk brudd, så ville det gjenværende elementet i den gruppen få alt for høy spenning og de to andre gruppene ville få litt for lav spenning. Det er altså alltid anbefalt å koble til nulleder, også i et tilfelle hvor nulleder ikke vil lede noe strøm.
     
    For å beregne størrelse på elementer er det også i dette tilfellet enklest å regne i watt. Har du en 10A 400V kurs så kan den levere 10A*400V*√3=6928W. Hver gruppe av element kan da være på 6928W/3=2309,3W. Har du tre stk 230V elementer så blir max strøm i hvert element 2309,3W/231V=10A. Kun en ende av ett element er koblet til hver faseleder, således blir strømmen i faseleder den samme som strømmen i ett enkelt element. Den andre enden av alle elementene er koblet sammen i nullederpunktet.
     
    Når det gjelder nulleder så er den faktisk elektrisk det samme som jordleder. Kabelen inn til hovedtavle i bygget består av fire ledere, tre stk faseleder og en stk nulleder. I hovedfordelingstavla før alle andre koblinger så blir nulleder splittet, ene delen kobles til jordleder i bygget og videre ut i bakken til jordingskabel/jordspyd. Andre delen går videre inn i hovedfordelingstavla som blå nulleder. Den er sikret på lik linje med alle faseledere, derfor 4-polt sikring på alle 400V kurser med nulleder.
  5. SteinarN's innlegg in Trenger oppklaring rundt hovedkort - socket og brikkesett? ble markert som svaret   
    H97 og Z97 er chipset som er kompatible med, som du sier, både 4 og 5 gen cpu. Det er de nyeste chipsettene for vanlig hjemme-pc. De har støtte for 6 x sata3 porter og 6 x usb3 og 8 x usb2. Støtte for raid.
     
    B85 er et eldre chipset som ikke støtter 5 generasjon. Det har kun støtte for 4 x sata3 og 2 x sata2 porter samt 4 x usb3 og 8 x usb2. Tror ikke det støtter raid.
     
    Skal du ha en budsjett pc så er et B85 kort helt ok så lenge du ikke ønsker/må ha den nye broadwell prosessorserien. Legg og merke til at få eller ingen B85 kort støtter flere skjermkort/SLI.
     
    Edit: Noen kort/produsenter har andre brikker på hk i tillegg til intel chipsett som gir flere porter for f.eks sata, det kan i tillegg til intelportene være listet opp f.eks "Marwell 2 x sata2"
×
×
  • Opprett ny...