Gå til innhold

artie

Medlemmer
  • Innlegg

    199
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av artie

  1. Jeg tror ikke det vil være å plage noens fred dersom omfanget av de anonyme spørsmålene begrenses.

     

    Forøvrig trenger du en inngang for å si at det ikke er din profil, så hun må jo nevne saken for deg på FB. Det er ikke gitt at det skjer.

     

    Dersom du vet at hun er utro med de nye kjærestene kan du jo enkelt si det til dem, så det er åpenbart andre motiver på gang.

     

    Ditt problem er at du ikke er over henne, grunnen til at du ikke gjør ovennevnte er at da vet du at hun vil hate deg for all tid.

     

    Patetisk, men basert på beskrivelsen antar jeg at det er en teoretisk mulighet for at hun skal starte på "null" igjen etter hun har harva hele kompisgjengen. 

    • Liker 2
  2. Hei,

     

    Naboen har bruksrett til en dobbeltgarasje som står på vår tomt. I den forbindelse har jeg følgende spørsmål:

     

    Kostnadsdekning ved nødvendig vedlikehold etc. Uten nærmere avtale og forutsatt at garasjen har behov for vedlikehold. Finnes det et rettslig grunnlag for at naboen skal dekke sin del av utgiftene? Samme gjelder løpende utgifter - jeg mistenker at de er på vår strømmåler.

  3. Det er det. Med mindre de inngikk en avtale om overtakelse av virksomheten før konkurstidspunktet. Isåfall hadde du trolig visst det siden ansatte skal varsles ved planer om virksomhetsoverdragelse.

  4. Når virksomheten du var ansatt i går konkurs overtar ikke den som kjøper virksomheten et ansvar for tidligere ansatte.

     

    At du arbeidet mer enn du hadde adgang til på AAP var dumt.

  5. Jeg tenker at om du begynner i en stilling som ikke krever juridikum var du ikke flink nok til å få deg en jobb som krever juridikum.

     

    Siden du fortsatt er student vil jeg anbefale deg å prioritere studiene istedetfor å legge en alternativ plan. Gjør ditt aller beste de siste årene. Bruk dag og natt på det fantastiske håndverket vårt og få akkurat den jobben du vil ha.

     

    En nyutdannet adv.flm. har en lønn rundt 550' hos de største og 450' hos de små.

    • Liker 1
  6. Mangelen (lekkasjen) må ha vært der når risikoen gikk over på deg (overtakelsestidspunktet).

     

    Ettersom boligen trolig er solgt med en "som-den-er"-klausul har du to muligheter.

     

    For det første kan du ha et krav dersom mangelen er vesentlig (noe som typisk betyr at utbedringen må koste minst 3 - 5% av kjøpesummen)

     

    En slik mangel kan gjøres gjeldende uavhengig av selgers kunnskap.

     

    For det andre kan du gjøre mangelen gjeldende dersom selger har kjent til den (og dette kan bevises).

     

    Ingen av ovennevnte gjelder dersom du burde oppdaget mangelen ved dine undersøkelser av boligen.

     

    Siden du sikkert har innboforsikring kan du kontalte dem og evt. få rettshjelp

  7. Først oppmuntrer alle TS til å kjøpe seg timer hos en prostituert. Så kommer det en prostituert som alle skjeller ut. For en dobbeltmoral.

     

    Forøvrig er unnskyldningen din for å få deg noe skikkelig bedriten, og jeg har tungt for å tro at både lege og psykolog har oppfordret deg til å betale for et annet menneske. Et annet menneske som mest sannsynlig ikke selger seg frivillig, der mesteparten av pengene går til bakmenn eller, la oss anta at du har vært "heldig" og funnet ei jente som faktisk gjør det frivillig akkurat nå. Igjen er sannsynligheten stor for at hun vil angre på det, og at det vil ødelegge livet hennes på et senere tidspunkt i større eller mindre grad.

     

    Også trekanten... lættis.

    • Liker 1
  8. Det skal svært mye til for at en samboer skal kunne gjøre gjeldende berikelseskrav etc. Vi snakker da typisk en livstid sammen med skjev inntektsfordeling og felles barn.

     

    Senere HR-praksis går uansett langt i å ikke tilkjenne den forsmådde samboer noe som helst.

     

    Dere trenger en leieavtale. Det er heller ingenting i veien for at du tar deg betalt markedsleie. Dersom dere etterhvert finner ut at det skal være dere for all tid kan du jo vurdere å gi henne en evt. eierandel i boligen.

  9. Jeg har sett alle episodene av Suits. Få bransjer i Norge kan sammenliknes med tilsvarende bransje i USA. Vi lever i et samfunn der det er et større ønske om likhet enn en grunntanke om at enhver er sin egen lykkes smed. Siden samfunnet i USA er mer polarisert, blir forskjellene større.

     

    Lønnsnivået for forretningsadvokater i Norge og USA kan derfor ikke sammenliknes. Partnere i større norske advokatfirma tjener fort 2-3 MNOK og oppover. Dersom du er ute etter penger anbefaler jeg deg heller å rette snuten mot oljebransjen, som jevnt over leverer bedre betingelser enn andre bransjer.

     

    Når man begynner som advokatfullmektig er det mye arbeid og mye man skal sette seg inn i som man ikke har lært på studiet. Det blir mange netter med stabler av bøker, forarbeider og dommer som skal gjennomgås. Bruken av paralegals, som hjelper med utredning, er ikke utbredt i Norge (Rachel), noe som betyr at det er fullmektigene som gjør grovarbeidet hos oss (Mike). Sekretærer hjelper likevel til med det meste.

     

    Arbeidsmengden fortsetter som advokat, senioradvokat og partner. Suits gir ikke en helt realistisk fremstilling av arbeidsmengden. Dersom man jobber i et av de større firmaene vil man også være mer eller mindre spesialisert, slik at man typisk jobber med kun ett eller to fagområder.

     

    Den engelske sammenlikningen ovenfor passer godt på norske forhold.

  10. Jeg forstår ikke hvorfor du legger til grunn at avtalen er mellom arbeidsgiver og kunde. Jeg vil anta at det er en avtale mellom kunde og de ansatte, og om man kommer fram til at det er en avtale mellom arbeidsgiver og kunder vil jeg anta kundens forutsetning er at pengene skal tilkomme de ansatte.

     

    Førstvoterende sier blant annet dette om tips i en HR-sak:

    "Dels gjelder det arten av godet. Tips til servitører er riktignok et gode av klart økonomisk art, noe som ellers kan trekke i retning av at det er beskyttet. Men her gjelder det ikke en ytelse fra arbeidsgiveren, men gaver fra gjestene - gaver som riktignok i noen grad følger av uformelle normer, men som det like fullt er frivillig for gjestene å gi. Generelt er gaver fra kunder til ansatte egnet til å påvirke utføringen av arbeidet, blant annet fordelingen av de ansattes oppmerksomhet og innsats"

     

    Tips er en gave fra kunder til de ansatte. Utover dette dreier saken seg om arbeidsgivers styringsrett og om arbeidsgiver kan sette vilkår for adgangen til å motta gaver, og fordelingen av denne.

     

    Slik OP beskriver problemet er saken den at arbeidsgiver ikke fordeler gavene mellom de som var forutsatt å motta dem, men beholder overskuddet selv.

     

    Jeg kan ikke annet enn å se at dette er i strid med avtalen. Videre forleder selskapene kundene ved å gi uttrykk for at man gir tips - når realiteten er noe ganske annet.

    • Liker 2
  11. Det er ikke arbeidsgiver som gir tips/driks, men kunden. Avtalerettslig sett er det opp til arbeidsgiver hvordan tips skal fordeles dersom din arbeidsavtale ikke sier noe annet.

     

    Et annet spørsmål er om det er markedsføringsrettslig greit overfor kunden å be om tips som ikke (relativt direkte) kommer de ansatte til gode.

     

    Hva er grunnlaget for at du sier at det er opp til arbeidsgiver hvordan tips skal fordeles - det kommer vel helt an på forutsetningene til giver? Såvidt jeg vet er det ikke vanlig at tips går inn i "lønnsbudsjettet". At tips er personinntekt har ikke betydning i denne sammenhengen.

     

    Hvorvidt det er greit at arbeidsgiver beholder tips selv beror på en tolkning av avtalen mellom giver og mottaker. Personlig har jeg alltid tenkt at tips er en gave til de ansatte som har sørget for en god opplevelse, og jeg mener at en slik tolkning sammenfaller med bransjepraksis.

     

    Dette kan bety at avtalen om tips vil være ugyldig når selskapet ikke deler ut tips til sine ansatte, og en kverulant kan muligens kreve pengene tilbakeført i et slikt tilfelle.

×
×
  • Opprett ny...