Gå til innhold

plumbum_pb_bly

Medlemmer
  • Innlegg

    534
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av plumbum_pb_bly

  1.  

    Før noen kommenterer det, så er det helt klart en øvelse som mangler under beindelen av treningen - knebøy. Grunnen til at jeg ikke gjør knebøy er at jeg delvis knuste den ene kneskålen min for 2-3 år siden. Jeg er fremdeles litt var for hvilken belastning jeg velger å utsette det kneet for. Jeg kommer nok til å legge til knebøy når jeg kjenner meg 100% trygg på at kneet ikke kommer til å gi etter.

     

    http://www.jackalsgym.com/store.aspx?prod_id=RH-KS

     

    Hvis du skal kjøre knebøy med dårlige knær vil jeg sterkt anbefale knevarmere (de blå rehband-varmerne jeg linket til er de man ser stort sett alle strongmen, og noen vektløftere bruke). For meg fjernet varmerne så godt som alle smerter i knærne under/etter bøy, selv med en drastisk økning i antall sett per uke.

  2. Les hva du skriver! Selvsagt er det ingenting galt om du løfter vekten opp fra gulvet, men JEG! gjør ikke det.

     

     

    Det jeg lurer på er hvorfor DU ikke gjør det(i innlegget der du kalte meg en tosk virket det ikke en gang som du vurderte muligheten for å starte med stangen på gulvet, kun at du brukte en benk fordi det ikke var mange nok bøy-rack). Hva er det som får deg til å bruke utstyr ment for andre øvelser som en støtte, slik at du slipper å løfte vekten opp fra gulvet?

     

    Jeg prøver rett og slett å forstå hva som foregår i hodet på personer som for eksempel curler i powerracket. :)

    Å curle i powerracket er noe helt annet enn å ro. Man ror med 2,5x vekten av hva man curler med. Dessuten er en rett stang ingen god ting for håndleddet når det kommer til curl. Nok et latterlig eksempel. :)

    Dessuten har jeg aldri sagt at det er et problem å løfte fra bakken, gjør det selv om det ikke er noe annet ledig.

    Tror du burde få sjekket ditt eget hode før du skal begynne å analysere andres.

     

    Jeg er enig i at det ikke er behagelig å curle med rett stang, men det endrer ikke det faktum at mange fortsatt gjør det.(Noe som egentlig er irrelevant i denne diskusjonen). Du har fortsatt ikke svart på hvorfor du ikke løfter stangen opp fra bakken dersom du kan unngå det, men jeg antar at det er fordi det er mer behagelig?

     

    EDIT: Man bruker mer vekt når man ror enn når man tar curl ja, men du bruker vel betraktelig mindre enn i markløft uansett? For meg spiller det i hvertfall liten rolle om jeg skal løfte opp 50 kg. eller 100 kg. så forslaget var kanskje ikke så latterlig likevel? Dette gjelder selvsagt ikke dersom man er dverg (kortvokst) og grunnet alt for korte armer kan ro med vekter man sliter med i mark.

  3. Jeg har kjøpt noen nye vektskiver til å ha på vektstanga, er ei vanlig olympiastang 190cm, men når jeg skulle løfte merka jeg at stanga var tyngre på den ene siden, fordi den gamle vektskiva var større enn den nye. Først trodde jeg det var en illusjon, men jeg bytta side og forskjellen var der fortsatt. Det er snakk om vanlige 10kg skiver og det er bare snakk om kanskje en knapp cm i diameter i forskjell. Jeg trodde 10kg var 10kg uansett størrelse, kan noen forklare hvorfor det ble slik?

     

    Høyst sannsynlig er det fordi den ene vektskiven faktisk veier mer enn den andre. Billige vektskiver har en tendens til å ha variasjoner i vekt selv innen samme merke, så da er det ikke urimelig å anta at to forskjellige skiver ikke har eksakt samme vekt. (Jeg regner med at du ikke har Eleiko-vekter til en 190 cm. stang :) )

     

    Tyndekraften.

     

    Den store vektens tyngdepunkt (eller egentlig areal) er større enn den som er mindre. Så ja, du vil føle at den store "trekker" mer.

     

    Hva er tyngst av 1 kg. fjær, og 1 kg bly?

     

     

  4. Dagens observasjoner på trening:

     

    - En løk som forklarte kameraten sin at han ikke kunne ta knebøy fordi han hadde så mange låsninger i ryggen. 10 min. etterpå sto han på en vektskive og dro strakmark med den krummeste ryggen jeg noen gang har sett.

     

    - Senere fikk jeg gleden av å overvære bicepscurl på bosuball, stående på ett ben, samt bakoverlent sidehev.

  5. Les hva du skriver! Selvsagt er det ingenting galt om du løfter vekten opp fra gulvet, men JEG! gjør ikke det.

     

     

    Det jeg lurer på er hvorfor DU ikke gjør det(i innlegget der du kalte meg en tosk virket det ikke en gang som du vurderte muligheten for å starte med stangen på gulvet, kun at du brukte en benk fordi det ikke var mange nok bøy-rack). Hva er det som får deg til å bruke utstyr ment for andre øvelser som en støtte, slik at du slipper å løfte vekten opp fra gulvet?

     

    Jeg prøver rett og slett å forstå hva som foregår i hodet på personer som for eksempel curler i powerracket. :)

  6. Strict teknikk? Jeg står med et benkpresstativ, løfter av stangen, ror med rak rygg og lar stangen treffe meg i øvre del av magen/oppunder ribbena, samt albuene noen lunde inntil kroppen. Å la stangen hvile/treffe bakken er det ingen poeng i, det har du markløft til.

     

    Curler du i powerracket også?

    Hva har det med saken å gjøre...?

     

     

     

    Siden du tydeligvis ikke greier å løfte stangen opp fra bakken selv, og derfor må blokkere utstyr som er ment for andre øvelser.

  7. Så du trener ikke benkpress altså? Da må du vel ha hjelp av folk ;)

     

    Ikke hvis du holder deg til det du klarer for egen maskin.

     

    Da får du absolutt ikke like stort utbytte.

     

    :(

     

    Jeg har ikke failet i benkpress på over 2 år ... Jeg må ha gått glipp av masse fremgang da :(

     

    Jeg få begynne å kjøre til failiure for å få optimalt utbytte, selv om det dreper benkformen.

     

    :( :( :(

    • Liker 1
  8. Det sier at det kan være en fordel med proteinpulver om en er seriøs i treningen sin, men gjelder dette løping og eventuelt sykling et par ganger i uken også?

     

    Har veldig lyst til å prøve ut dette proteingreiene(drikker xl-1 og cottage etter hver trening nå), men litt usikker om jeg kaster vekk pengene om jeg ikke får noen fremgang.

     

    Proteinene fra cottage cheese er vel uansett dyrere enn fra pulver?

×
×
  • Opprett ny...