Gå til innhold

kazzper

Medlemmer
  • Innlegg

    494
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kazzper

  1. Det var jaggu fort gjort å fjerne parkeringshus-flekkene på støtfangeren min.

     

    Rant jo nesten vekk når jeg hadde isopropanol på.

     

    Under flekkene var det minimalt med riper av typen som lett kan korrigeres bort.new_yes.gif

     

    Ren isopropanol er *litt* heftig å bruke rett på lakken, du risikerer at den tørker ut og i verste fall tar pigmenter på SS-lakk.

    Men isopropanol er ikke dumt hvis man blander en 50/50 IPA wipedown-mix; dvs halvt om halvt med destillert vann (batterivann) og isopropanol :)

  2. Hvis det er den Audi'n i avataren din du skal korrigere med Biltema 2-hoder, så... lykke til :!:

     

    Knallhard lakk er tøft nok å korrigere med roterende, med DA.. jaja, alt går når man bruker nok tid. Så etter noen dager/uker, kan det vel blir bra :cool:

     

    Kjøp deg roterende først som sist, og spar tid og penger. Torshov har en Skil roterende til en rimelig penge (rett over tusenlappen) og den tror jeg er noe av det bedre du finner uten å gå opp i proffklassen.

     

    Les deg opp på guider for maskinpolering, test litt på et "vrak," og så er du i gang :)

    • Liker 1
  3. Smurte du med noe slags universalspray ala WD-40 eller CRC 5-56? I så fall er nok dette grunnen til at du har fått disse lydene. Det er en viss fare for at hengsler eller glider er ødelagt allerede, men jeg ville forsøkt å smøre grundig først med en smøring som er beregnet på slike oppgaver (f.eks CRC Multilube,) har "berget" mange hengsler med denne etter at verksteder har sagt de var defekte ;)

  4. Men om det kjøres på lavere hastighet da? Hva er eventuelt en passende?

     

    Intet som er "passende" på normale roterende.

    Noen få produkter er det mulig å kjøre på laveste hastighet, men resultatet blir ikke bedre enn når du gjør det for hånd. Det resulterer som regel bare i mer jobb og mye mer søl enn når man bruker de riktig. Har du roterende maskin, bruk kun produkter som er beregnet for denne.

  5. Skal legge på lakkforsegling også, men tror jeg venter til høsten.

    Kjøpte voksen og lakkfors. hos BilXtra - sånne blå flasker. Ok det?

    Kan noen anbefale meg en voks som er god til å fjerne ripper med?

     

    Hvor ofte anbefaler dere å polere? Jeg har satt

    meg som mål å gjøre det minst to ganger i året...

     

    Har enda ikke hørt noen snakke noe om disse BilXtra-produktene, de er helt sikkert helt OK, det kommer an på hva man er ute etter... det eneste som er sikkert er at det ikke er BilXtra/ SogB som har laget disse selv, og dermed er det litt mer "usikkert" å bruke i forhold til produkter laget av kjente produsenter, som man også gjerne finner massevis av omtaler om på nettet.

     

    Viktig; man fjerner ikke riper med en voks! Man kan skjule riper med diverse AIO's (AltI-Ett-produkter; f.eks AutoGLym Super Resin Polish) men ikke fjerne dem.

    Voks = beskyttelse; samme med sealer. Forskjellen er om de er organiske eller syntetiske.

    Til å fjerne riper trenger man compounds eller "ekte" ripefjernere dersom man skal gjøre det for hånd. Mange av sistnevnte på markedet, og noen funker faktisk. Scratch-X er vel den mest kjente og anerkjente ripefjerneren som man bruker for hånd.

     

    Hvor ofte man burde polere.. ja jeg regner med du da snakker om å legge voks på bilen..? Eller tenker du både rensing, polering og voks?, Vel, detkommer an på hvor mye man kjører, hvor man kjører, og hvilke produkter man bruker. 2ganger i året er et minimum på helårsbiler når vi snakker om voks/sealer, men å rense å polere gjør man sjeldent mer enn en gang i året.

  6. Angående produkter til roterende maskin; Er det "farlig" å bruke midler som er ment for hånd/DA- maskin på roterende maskin, eller er det bare snakk om dårligere resultat?

     

    Produktene er ikke laget for høye temperaturer og samme friksjon som en roterende maskin genererer, og det som som regel skjer er at du lager kladder og ringer med inntørket produkt, samt at pad'en "spytter tyggis;" dvs kaster av seg noe produkt i klumper.

     

    Omvendt er det noe annet; maskinpoleringsprodukter kan som regel brukes både med roterende og DA, og til tider for hånd (med mindre det er snakk om midler med Diminishing Abrasives, da disse ofte krever både et visst press og temperatur for å brytes ned.)

  7. Anbefaler at du lemper en runde med ScratchX over hele bilen med maskin. Denne hjelper faktisk litt på dybden i lakken, og gjør seg godt før polering!

    Kan også legge til at NXT Car wash TAR waxen din! Så ville ha kjøpt en shampo som du kan bruke når du ikke vil at waxen skal bli borte. NXT sin er derimot knall å bruke når du virkelig skal vaske bilen din. Jeg bruker NXT sin når jeg tar vårrengjøringa, men denne ellers. Den lukter nam-nam, og ettergir en glatt finish. Men, den er jo fra ei ana sjappe da.

     

    Produktene han nevner over her tar *endel* mer enn scratch-x, men bevares; Scratch-X er en enkel og rimelig metode å fjerne microriper og rense lakken på.

     

    NXT Car Wash tar ikke LSP dersom man blander den mildt. Men dersom man blander som anbefalt på flasken, så jepp.. da tar den voksen. Og så går du fort tom ;)

  8. Ja, hva sier dere kazzper eller rs125 (eller noen andre)? Jeg ser på en av de første postene i tråden med A3'n og Passaten; er det en god pakke?

     

    Jeg kan jo oppfattes som "inhabil" i og med at jeg også er forhandler, men du kan jo alltids sende meg en epost med hva du trenger til post(a)godkjemi.com så kan jeg jo lage en pakke med pristilbud til deg :)

  9. En sånn "bulk-utdrager" har de ganske riktig en enkel versjon av på Torshov, og den funker visst helt greit så lenge bulken er lett tilgjengelig og ikke er i en knekk, hjørne el.l.

     

    Lakkstift er en liten "kunst," men absolutt ingen heksekunst :)

     

    Har du grunning i en stift, og blandet base+klarlakk i en annen? Dette er den vanligste kombinasjonen.

     

    I så fall er det å rense hullet godt, og hvis det ikke er helt ned til metallet så kan det være greit å pirke litt i grunningen med en nål el.l slik at lakken får bedre heft. Rens etterpå.

     

    Tannpirker kan være greit, det kommer an på utforminen på skaden. Jeg bruker litt forskjellig; tannpirker, Q-tips, div små tynne pensler, osv. legg forsiktig og tynne lag, og vent noen minutter mellom hvert lag. Så bygger du opp med lakk til det er litt høyere enn lakken rundt. La den herde en dag eller to, så våtsliper du så det blir plant med lakken rundt, og polerer opp :)

  10. Tror du misforstod meg litt..

     

    Jeg har drevet med opplæring til Torshov, BilXtra, Mekonomen osv osv da dette har vært jobben min hos distributørene av bilpleie.

     

    Det de forteller om her, er fremdeles AIO's. (AIO=all in one)

    Eksempler på AIO er f.eks AutoGlym SRP, Meguiar's Cleaner/Wax og TechWax, Duragloss 101 og 111.

     

    AutoGlym direkte.. det er Krefting AS her i Norge, det er ikke en egen AutoGlym "avdeling" i Norge.

     

    Mange blir forvirret av begrepene, og det er forsåvidt ikke merkelig. Man "polerer" bilen, man "vokser" bilen osv. Mannen i gata forbinder dette med en ettstegs jobb etter at man har vasket bilen. Og det er i alle fall ikke rart når man leser "oppskrifter" som den over her fra Torshov, som igjen har fått denne av AutoCare (importør av Turtle, STP, ArmorAll osv.) Men de bruker begrepet polish og voks i samme setning om samme produkt, og da er det med andre ord en AIO.

     

    Fremdeles forvirret? Ta en titt på guiden bilpleie for dummies på detailersclub.no

    • Liker 4
  11. Super Resin Polish er en AIO (rens, polish og beskyttelse) som skal herde på lakken ja, rett og slett fordi den har beskyttelse i seg. En ren lakkrens eller en ren polish skal ikke tørke på lakken.

     

    Trenger ikke bruksanvisning, har jobbet med opplæring på både Autoglym, Meguiar's, CRC osv osv ;)

  12. Ditec gjør man ikke selv nei, men det finnes mye som ligner.

    Ditec er som mange andre lignende produkter; en lakkforsegling. Det man gjør før man legger på en slik, er rense lakken for alt av asfalt, nupper osv; så korrigerer man bort eventuelle swirls med polermaskin.

     

    Det som skiller Ditec fra lakkforseglingene man får kjøpt ellers, er at det er en 2-komponent sealer som kun skal legges på med maskin, og med åndedrettsvern, hansker osv (omtrent samme utstyr som når man lakkerer)

     

    Ditec blir veldig dyrt i lengden, men så slipper mansom oftest unna med én behandling i året (kommer an på kjørelengde osv)

     

    Vanlig 1-komponent sealere som man legger på selv, holder opptil ca 6mnd med normal bruk av bilen (5000-10000km). Et eksempel på slike er Meguiar's MG 21 2.0

  13. Slik jeg har fått med meg skal poleringsmiddelet/lakkrensen tørke på lakken før

    dette poleres vekk med maskin, men de polerte bare rett av etter at middelet er

    påført.

     

    Lakkrens og polish skal poleres av med en gang..

    Voks og sealere skal som regel herde på lakken.

     

    En skikkelig korrigering og pleie av hele bilen tar minst en dag eller to, og koster *litt* mer enn 6-700,- ;)

×
×
  • Opprett ny...