Gå til innhold

Osloboer

Medlemmer
  • Innlegg

    202
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Osloboer

  1. 1. Bruk av anonymiserte tjenester, kan føre til at du blir flagget og mer overvåket enn mer enkle allminnelige løsninger.

     

    2. Hvordan vet du HELT sikkert at de som styrer VPN ikke gir ut informasjon enten frivillig eller med rettskraft?

     

    Punkt 1. Godt poeng, men tror det er såpass mange nå som gjør anonymitet og sikkerhet til en livsfilosofi at det i seg selv er grunn nok til å oppføre seg «mistenkelig».

     

    Punkt 2.

    Jeg velger VPN av andre grunner. Absolutt sikkerhet ikke et mål og det er heller ikke mulig med mindre du eier og kontrollerer den fysiske linjen og maskinvaren. VPN gjør prosessen for piratjegere og etterforskere mer ressurskrevende og det vil være lett for dem å prioritere en annen sak.

     

    Om VPN-selskaper fører logger vet vi ikke, la oss anta de gjør det. De har nå satt seg i en vanskelig posisjon ettersom de risikerer å miste all troverdighet om dette skulle komme ut. Gevinsten av å benytte logger må derfor være større enn PR-problemene det skaper og tenker derfor at piratjegere og advokatfirmaer typisk er de som vil befinne seg nederst på respekt/prioriteringslisten.

  2. Et jobbintervju handler oftest om å bli kjent med deg som person. Kvalifikasjonene dine ser de på CVen din. Det viktigste for dem er nå å bekrefte at du kommer til å passe inn og at du ikke er en som kommer til å skape problemer på arbeidsplassen. Å ikke få jobben betyr ikke at du ikke er faglig kvalifisert eller at det er noe galt med deg som person, men de tror ikke du er den som best kan samarbeide med de som jobber der fra før. De som intervjuer deg tenker på hvordan du er å sitte sammen med på julebordet og sommerfesten.

  3. I det han valgte å offentligjøre funnene sine med informasjon om hvor ruterene fysisk befant seg var han ikke lenger en whistleblower men noe jeg sammenlikner med lett hærverk men uten å direkte forårsake økonomiske tap. Hvilke løsninger Telenor og andre store nettleverandører velger for å på en enkel måte håndtere store kundegrupper er på ingen måte formildende omstendighet. Det er utrolig mye jeg kan gjøre av ugang men ser ingen grunn til å vise at det er mulig for så å peke på de som ikke beskyttet seg godt nok.

  4. Åssen kan en feil med Win 7 rote det til i BIOS?

    Hva som har skjedd er i dette tilfelle ikke mulig for meg å si, utenom at en tilbakesetting av Windows løste problemet. For å spekulere kan man fint overklokke og foreta andre innstillinger i OS, da med egne programmer. Kanskje det har skjedd et eller annet her. Mest trolig en av disse særdeles uvanlige hendelsene jeg aldri får svar på. Irriterende, for jeg vil vite om dette er noe som kan skje igjen og hva det skyldes.

  5. Hei!

     

    Jeg har et Asus P8Z68-V PRO/GEN3 sammen med en i7-2600k på et Windows x64-system. Problemene er som følger

    1. Ikke mulig å overklokke. Hverken direkte i BIOS eller bruk av egen programvare fra Asus
    2. Ikke mulig å aktivere Hyper-Threading
    3. Turbo boost blir ikke aktivert (3.4 Ghz til 3.8)

    Det er ingenting av innstillinger som skulle tilsi at de tre ovenfornevnte problemer skulle oppstå da alt ser normalt ut i BIOS. Problemet er derfor at virkningen av innstillingene er fraværende. For å løse problemet har jeg prøvd følgende.

    1. Flashe BIOS til nyere versjon
    2. Resette alt av instillinger
    3. Degradere BIOS

    Problemene vedvarer og de kom akutt etter å ha virket utmerket et års tid. Ingen andre symptomer på feil har oppstått og har ikke opplevd andre driftsproblemer eller vansker. Andre innstillinger medfører forandring så det er ingen grunn å tro det er hovedkortet som helhet, eller CPU, som er problemet. Har tidligere drevet moderat overklokking i området 4.2 til 4.4 med nøye overvåking av temperatur og lav/moderat vcore. Har ikke vært i kontakt med Asus vedrørende problemet.

     

    Alle forslag og innspill mottaes med takk. :-)

  6. Hva politiet velger å prioritere er også en sak. I en hverdag nedlastning av alt fra en film til en komplett TV-serie må kjempe om oppmerksomheten med voldtektsforsøk, sykkeltyverier, uheldige konsekvenser av helgefyll, innbrudd og andre mer og mindre alvorlige saker har vi ingenting å frykte fra politiet. Selv om det med utgangspunkt i loven bør etterforskes og straffes vil det kunne bli sett på som misbruk av politiets tid. Da ville jeg vært mer redd om jeg var i en situasjon hvor jeg la ut hittil upubliserte filmer, delte betydelig mengder materiale eller på andre måter var en fremtredende person i fildelingsmiljøet eller hvordan man nå skal formulere det.

     

    Derimot er det all grunn til å frykte trusler fra interesseorganisasjoner mot ISP. Nettleverandører tjener bra på ulike type nedlastning og tviler de ønsker å plage kundene sine.

     

    Blir spennende å se hva første sak blir og hvordan det ender.

     

    Tenker med gru når kundeservice på Telenor trodde Linux var et spill og at jeg drev med ulovlig nedlastning når jeg sa jeg lastet ned Linux via torrent i forbindelse med feilsøking av router. ÅH MAI GÅDD!

    • Liker 2
  7. Kaster meg på tråden da jeg er i samme situasjon. Har egentlig et litt annet spørsmål men synes det er så relevant for problemstillingen «ny TV til konsoll og PC» at jeg poster det her. *dukke*

     

    Jeg har forstått det slik at det er nærmest umulig å kjøpe nye TV uten ulike type Motion Enhancement-teknologier som Perfect Motion Rate. Hittil ser det dårlig ut da alle modeller jeg har kommet over har en eller flere teknologier som visstnok skaper problemer i form av dårlig visuell opplevelse.

     

    Noen som har innvendinger eller synspunkter?

  8. Trist at sterke ord som demokrati og menneskerettigheter blir innvolvert i en diskusjon som, når vi ser på type informasjon, til hvilket formål og med hvilke virkemilder, i utgangspunktet rent juridisk burde være en ikke-sak. Bakgrunnen for en lov er minst like interessant som formuleringen hvor man på et punkt går tilbake til kilden for å få klarhet i hva man mente var informasjon, kultur og kunnskap den gang.

     

    Frykter vi går inn i en tid hvor det som en gang var kampen om mer eksistensielle verdier som rett til å yttre seg for å hindre staten i å spre propaganda blir redusert til spredning av siste storfilm, og gjerne før den er tilgjengelig på kino. I en ideell verden vinner småpiratene hvor tapet forblir mer av den hypotetiske sorten. Det skjer neppe. Til det er den vestlige verden akkurat litt for langt unna totalitære stater slik vi husker dem og pengene har litt for mye makt.

     

    Tenker vi mer realistisk tror jeg heller det nettopp er yttringsfriheten, demokrati og åpenhet - og respekt for begrepet menneskerettigheter, som ender opp som taperen, og jeg merker min personlige irritasjon og frustrasjon like gjerne rettes mot de største piratforkjempere som selskaper som gjerne går over lik for å stoppe ulovlig nedlastning.

     

    edit: formuleringsfeil

  9. Men sympatien som vekkes, kommer vel kun fra noen i eget miljø - og vi som ikke tilhører slike miljøer blir vel ikke særlig påvirket, annet enn at vi reagerer med vår vanlige avsky for selve handlingen, samt at eventuelle antipatier mot troen kan lide for det?

    Påvirkningen fra selv små miljøer kan være stor. Forslag om å forby tekster som man ser grenser til hatkriminalitet har vært fremmet og det er vel udelte meninger om for eksempel rasister bør kunne ytre seg. Uavhengig av størrelse er det mer aksept for tilstedeværelse jeg ser på som problematisk da det ikke er konsistens med tanke på innhold men heller form. Dette blir mer et sidesprang til det opprinnelige spørsmålet mitt som gikk på grensen mellom hatefulle ytringer, oppfordring til skade på personer og det som i dag er religiøse tekster.

     

    edit: Juridisk ser jeg det er problemer da man kan samle underskrifter for å offisielt godkjenne en ny religion. Det blir også et spørsmål om hva man skal tillate med tanke på distribusjon av tekster.

  10. Alt du sier der er helt på trynet, på samme måte som mesteparten av det fundamentalistiske religiøse spyr opp. Men det er ikke ulovlig.

    Jeg forstår vi er uenige, men hva er det du er uenig i? Når det gjelder uttalelser om dødsstraff er dette noe som har vært i media og diskutert. Det jeg er ute etter er grensen mellom det som er oppfordringer til drap, og som ellers hadde blitt tatt tak i, og religiøse tekster man er vant med og dermed ikke reagerer på.

  11. Sympati for voldelige handlinger fremstår som langt mindre alvorlig om det er på bakgrunn av religion.

     

    Det opplever ikke jeg, kan du utdype den påstanden?

    Det blir oftest forklart med at religiøse tekster er gamle og at det må tolkes i lys av dette. Mye av dette er sant og religion er modernisert. Likevel er det problematisk at tekstene er der da det kan være vanskelig å gå i mot det som er tekster levert fra Gud, mens det som er menneskeskapt i stor grad kan utfordres.

  12. Å støtte dødsstraff er ikke det samme som å støtte drap per se. Det er så vidt jeg vet ikke forskjell på om støtten er på bakgrunn av en religion eller noe annet - forskjellen går på om man direkte oppfordrer til vold eller bare støtter det. Å si "det burde vært dødsstraff for homofili" er ikke det samme som å si "drep homofile!".

    Det er riktig. Derimot vil det være problematisk om jeg distribuerte tekster som sier straffen for, la oss si, å praktiserer Islam er henrettelse. Om jeg pakker dette inn i et mer omfattende dokument ville det fortsatt vært problematisk, og spesielt om jeg til media sier at jeg ikke kan ta avstand fra drap på muslimer. Allerede nå høres det jeg skriver ekstremt og truende ut, men det skiller seg altså ikke fra ulike religiøse grupperinger.

  13. Hva sier norsk lov om religiøse yttringer om dødstraff for ulike handlinger og folkegrupper? Det jeg vet er at det er en forskjell mellom hva religiøse og andre grupper kan si uten å bli anmeldt, men kjenner ikke til detaljene. Håper noen her kan bidra med innsikt på dette området. Sympati for voldelige handlinger fremstår som langt mindre alvorlig om det er på bakgrunn av religion. Hvor ny må religionen være?

     

    På forhånd takk for svar.

  14. Muligens off-topic, men skulle likt å lese redaksjonens tanker rundt fokus på økt hastighet kontra alt annet som har like stor, om ikke større betydning, for generell ytelse...

    Videre driver jo OCZ hovedsaklig med minne, så at de skulle slenge beina på bordet og si at de har gjort det de kan, og at videre utvikling nå må skje i f.eks. prosessorer virker jo litt tullete.

    Tenkte på firmware og generelt det SSDer har vært kjent for, som at ytelsen blir dårligere jo mer du bruker den. Hastighet fremstår mer som salgsargument om det fortsatt er mye å bedre på andre områder.

  15. Muligens off-topic, men skulle likt å lese redaksjonens tanker rundt fokus på økt hastighet kontra alt annet som har like stor, om ikke større betydning, for generell ytelse, bare for å få en forståelse av om det er PR-avdelingen deres eller om det er de som faktisk jobber med utvikling som føler behovet sterkest. OCZ har fokus på hastighet men hvor befinner de på driftssikkerhetskalaen? Godt mulig jeg tar feil men det virker som man først og fremst selger megabyte per sekund fordi det er det "folket" tror de vil ha.

    • Liker 1
  16. Forsvaret opererer gjerne med "plager det ikke deg, plager det ikke oss", men det finnes grenser her også. Selvom det ikke nødvendigvis plager deg i dag, så kan ting utvikle seg og bli et stort problem. Et eksempel på dette er hørsel.

    Det oppfattes som en sannhet med store modifikasjoner. Det skal ikke mer enn en diagnose til før du blir sett på som tjenesteudyktig. Problemet med dette er at enkelte tilstander er et øyeblikksbilde og ikke noe vedvarende. Det er fullt mulig å overstyre både genetikk og miljø om man jobber målrettet, kanskje må man jobbe mer for å oppnå selvtillit og gode egenskaper enn de som har fått dette på sølvfat - men du vil ha potensial for å komme dit. Mitt inntrykk er at forsvaret har en holdning preget av pragmatikk og dessverre ikke det som samsvarer med virkeligheten.

  17. Har et Sandy Bridge-oppsett jeg er passe fornøyd med. P8Z68-V PRO, Kingston HyperX 16GB og en fin kjøler Phanteks PH-TC14PE. Har en i7 2600k klokket til 4.4 men på bare 1.288 volt manuelt satt i BIOS. Ingen software er brukt til justering av vcore. Har ikke testet hvor lavt jeg kan gå, CPU-skåren på 3Dmark Vantage ser ut til å gå marginalt ned i takt med vcore, men totalskåren blir den likevel den samme grunnet høyere GPU-skåre (Asus GTX 680). Det virker ikke helt normalt med utgangspunkt i guider og det jeg har lest andre steder (vcore på 1.33+). Kjørt IntelBurnTest, Prime95 og 3DMark Vantage for hver gang jeg har justert ned vcore og holdt et øye med RealTemp og OpenHardwareMonitor. Drevet med programmer og spilling uten tegn til ustabilitet. Ikke at jeg klager, Gud bevares, men har andre liknende erfaringer?

  18. «Når de har funnet den ene elektriske banen i en brikke som ikke fungerer, kommer denne FIB'en inn i bildet. Det er flere milliarder slike baner inni en prosessor, men med heftige lasere kan maskinen kutte over og dermed bryte kretsen, eller sveise nye baner sammen, uten at den kompliserte brikken må åpnes.

     

    Her jobber man på atom-nivå ved skyte ionestråler mot objektet, som danner et magnetfelt som i sin tur presser vekk atomene.»

     

    Jesus! Klarer ikke helt forstå hvordan. Det eneste jeg kan er å slå meg til ro med at det er mulig og det gjøres.

×
×
  • Opprett ny...