Gå til innhold

jonlem

Medlemmer
  • Innlegg

    3 359
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jonlem

  1. Det høres ut som vi er i omtrent samme bransje ;)

    Her er det personlige forhandlinger som gjelder. At en kollega med lik bakgrunn/utdannelse osv som deg, tjener mer enn deg i samme type jobb, skyldes nok rett og slett at vedkommende var attraktiv for firmaet og de bladde opp for å få vedkommende med på laget. Det betyr dog ikke at arbeidsgiver nødvendigvis gjør noe galt eller at du har "rett" på noen lønnsøkning, det betyr antageligvis bare at du må finne riktig måte å få dem til å forstå at du også fortjener den samme lønna. 

    Sjekk litt rundt, henvend deg til noen andre firmaer og søk jobb. Få et tilbud eller to (du forplikter deg ikke til noe der), se hva de vil gi deg og legg på litt, og så går du til sjefen din og sier at du vurderer å bytte jobb fordi du kan få bedre betalt annet sted. Da vil du fort finne ut om de føler de trenger deg :)
    Det er selvfølgelig også en mulighet å droppe prosessen med å søke andre jobber, det kommer litt an på ledelsen i firmaet ditt det, om de hører på deg eller ikke.. 

  2. Ja, så er kanskje egentlig ikke løsningen med Sharepoint/Onedrive den beste her. "Problemet" var bare at dette er noe vi allerede betaler for, og så en mulighet til å spare det femsifrede beløpet Dropbox skal ha årlig for flerbrukerlisenser. 

    Med Dropbox-appen installert i windows får man mappestrukturen opp i utforsker og har de mappene man velger, tilgjengelig lokalt. Synk skjer i bakgrunnen og uten å merkbart spise ressurser av PCen. Det har fungert helt nydelig til vårt formål :)

    Spørs om det blir til at vi må be om å få tilbake Dropbox da. 

    For all del; jeg ser jo at Onedrive fungerer fint for "Office-arbeid". Som nevnt over, office-dokumenter som redigeres i sanntid av flere brukere samtidig er helt genialt og ser ut til å fungere veldig bra. Dette går nok ikke like bra med Dropbox, men det er heller ikke dette vi trenger mest. 

     

  3. arne22 skrev (18 minutter siden):

    Nei, bare onlineklientene til Microsoft 365.

    Tror det skal være mulig å konfigurere OneDrive slik at den bare synkroniserer noen mapper, og ikke alle. Har eksperimentert med dette en gang i tiden, men husker ikke alle detaljene.

    https://support.microsoft.com/en-us/office/choose-which-onedrive-folders-to-sync-to-your-computer-98b8b011-8b94-419b-aa95-a14ff2415e85

    Hvis man må sykronisere og bare synkroniserer det som må sykroniseres og ikke "alt", så skulle man jo tro at belastningen blir noe mindre.

    Hvis det for eksempel bare dreier seg om autocadfilene til et bestemt prosjekt, så skulle man jo tro at det bare ville medføre en begrenset belastning. 

    Det er i grunnen dette vi gjør. Vi har prosjekter sortert på årstall og kunder. Dette går helt tilbake til 2018, men per nå er det kun 2023- og 2024-mappene som sånn sett er synket til min PC. Det er ikke enorme datamengder der, men tydeligvis nok til at det fungerer dårlig.. 

  4. Uderzo skrev (2 minutter siden):

    Syncer du sharepoint området til din onedrive? Det vil jeg sterkt fraråde.
    Jeg prøver å få brukerne på jobben til å slutte med det, det fungerer svært dårlig og skaper masse problemer.

    Jobb direkte i sharepoint(nettleser), ikke via Onedrive på PC-en.

    ok, interessant. Så må du prøve å forklare meg hvordan jeg åpner for eksempel en DWG som ligger i ei Sharepoint-mappe, på min pc, uten å synke den til PCen vha Onedrive.. 

    ..og uten å laste den ned først, gjøre de endringene som skal gjøres, og deretter laste den opp igjen. Det er ikke en løsning som vil fungere her. 

  5. arne22 skrev (9 minutter siden):

    Så lenge man bruker online klienter, altså via nettleser, til arbeidet så skal det jo fungere slik, uten at det skjer synkronisering av data mellom brukerklientene.

    ok, det er mulig jeg må ha dette inn med teskje 😛

    Finnes det en webklient eller lignende sier du, som lar meg få tilgang til mappestrukturen i Onedrive på en slik måte at jeg kan åpne filer i egen software, eksempelvis Autocad, direkte fra nettsiden? Henger ikke helt med nå, dette høres ikke riktig ut. 

    Hvis du snakker om å bare jobbe lokalt, og deretter kun laste opp endrede filer til Onedrive ved behov eller ved arbeidsdagens slutt, eller noe slikt, så kan jeg si med en gang at det ville bli det totale kaos ;)

  6. arne22 skrev (5 minutter siden):

    Synes hele dette konseptet med å sykronisere lokale kopier av flere gigabyte med data er helt borte i viddene. Jeg liker å ha mest mulig kontroll over det som kjører av datastrøm fra/til PC og ønsker absolutt ingen synkronisering av OneDrive filer.

    Selvfølgelig så må dette kreve både trafikk på nettverket, processor og RAM.

    Det er jo en enkel måte å unngå det på. Det er å deaktivere OneDrive klienten og i stedet bruke online grensesnittet via nettleser. Da finnes det i prinsipp bare en kopi oppe i nettskyen, og så henter man ned lokale kopier, som blir lokale, og som ikke har noen synkronisering. Man kan jo også jobbe direkte online mot filene i nettskyen.

    Tja, skjønner poenget ditt, men i vårt tilfelle er vi litt avhengig av at alle har tilgang til alt, hele tiden. Med Dropbox og appen deres fungerte dette helt knallfint. Jeg kan gjøre noe jobb på et prosjekt, lagre noen filer, gi beskjed til en kollega som mer eller mindre umiddelbart kan finne de samme filene på sin pc og jobbe videre med disse. Onedrive fungerer på samme viset, om enn med noe seinere/tregere synking. 

    Skjønner at det å jobbe på denne måten vil bety noe trafikk på nettverk, prosessor og RAM, men stusser så veldig over at forskjellen mellom hvordan Dropbox og Onedrive håndterer dette er så himmelvid. 

    Det onedrive fungerer bra til derimot, er "multibruker" office-filer. Vi har for eksempel ei excel-fil som stadig oppdateres med en del informasjon. Denne kan vi alle ha oppe samtidig på hver sin pc og endringer skjer umiddelbart hos alle. Det er en bra greie, til sitt bruk selvfølgelig. Men så jobber vi en del med en annen software som gjør endringer i "ikke-Office-filer" - ikke nødvendigvis bare store filer - og det virker som det er her det går litt galt for Onedrive. 

  7. Firmaet jeg jobber for tok i bruk Microsoft 365 og dermed også Sharepoint/Onedrive for ei tid siden, hele pakka der liksom. Greit nok det, men vi har fått ei utfordring som IT-leverandøren vår (Sharp) ikke virker å være i stand til å hjelpe oss med;

    Avdelingen jeg jobber i hadde en Dropbox-konto med ca 350 Gb data, typisk kundedata (la oss kalle det konsulentvirksomhet) som vi sitter litt rundt omkring i landet og jobber med. Det er mapper fordelt på årstall og kundenavn, helt enkelt system. Dropbox har fungert utrolig bra til dette formålet, og deling av filer via Dropbox har vært smertefritt. Fra jeg lagret ei fil her hos meg til en av kollegene kunne få tak i det, kunne det ta bare et par minutter. Avhengig av størrelse på fila, selvfølgelig, men i alle tilfeller akseptabelt. 

    Sharepoint derimot, og Onedrive-appen i windows, er jeg lite imponert over. Synk av filer mellom kolleger som beskrevet over, kan ta en halvtime til forskjell fra de par minuttene vi opplevde med Dropbox. Dette kan man lære seg å leve med, så det er greit nok. MEN, og nå kommer vi til problemet, Onedrive spiser utrolig mye ressurser av PCene våre! 
    Vi har flytta alle data, hele mappestrukturen, over til et nytt Sharepoint-område. 

    Er det noen her som har vært ute for lignende, og kanskje har noen tjuvtriks på lager? 
    Se bilde under. Når Onedrive kjører og synker filer på min pc, ligger den kontinuerlig på 10-20 % under Prosessor, og vifta på pcen (laptop) går på høygir. Hvis jeg lar pcen stå urørt over lengre tid, for eksempel på ettermiddag/kveld, så roer det seg. Men på dagtid når vi sitter 3-4 mennesker og jobber mot disse mappene og det er mer eller mindre kontinuerlig endringer på enkelte filer så går Onedrive på høygir slik og jeg må høre på den fordømra susinga fra vifta hele dagen. 

    Dette kan jo ikke være riktig?? Dropbox var aldri i nærheten av å jobbe slik. 
    Jeg har vært i kontakt med Sharp i flere runder og klaga på dette. De virker å gjøre det samme som jeg allerede har gjort selv; googlet og funnet enkelte tips på diverse andre forum, og prøvd disse. Typ reset av onedrive, reinstallasjon og enkelte innstillinger. Men ingenting ser ut til å hjelpe.. 

    Maskineriet det er snakk om for min del skal ellers være dugelig og vel så det til slikt. Thinkpad P15 Gen 1 med i7 prosessor og 16 Gb RAM. 

     

    image.png.0e67c0de16150076b5766e0de6d7020a.png

  8. 2N1711 skrev (3 timer siden):

    Easees svar til Elsäkerhetsverket.

     

    Ser ut som om de har skaffet seg utrolig mye trøbbel ved å være uklare med hensyn til om de er i samsvar med hele, eller bare deler av ulike normer.

    Time will show.

    easee_yttrande.pdf 2 MB · 10 Nedlastninger

    Prøvde å lese gjennom denne nå, men med manglende kompetanse på elektro og alle begrepene der blir dette litt gresk for en som bare vil lade bilen sin 😛

    Men inntrykket er jo at de mener å ha sitt på det tørre, i all hovedsak? Litt dikkedarier med noe merking, men det viktigste - disse jordfeil- og overspenningsgreiene - virker det jo som det er temmelig selvsikre på? Eller leser jeg helt feil? 

  9. Denne nyheten var litt stressende for en som just har bestilt og fått i hus en Easee home som skal monteres (av elektriker) til uka.. 

     

    https://www.mestmotor.se/recharge/artiklar/nyheter/20230207/populara-laddboxar-kan-saljstoppas-easee-home-saknar-jordfelsbrytare/

     

    Men jeg må si jeg sliter med å få taket på hva problemet her egentlig er, og "tilsvaret" fra Easee er mildt sagt tåkete for meg og gir vel egentlig ingen konkrete svar, se https://easee.com/se/artiklar/uttalande-angaende-elsakerhetsverket/

     

    Noen med teknisk innsikt som vil mene noe om dette? :)

  10. Salvesen. skrev (På 1.10.2022 den 9.45):

    Mange som har reagert på utbyttene til de som eier barnehager. Ser ikke helt hva du mener med skauen renten.

    Hehe, det var kanskje uklart..? Det påstås at de 3000-ish kronene vi betaler hver måned for at ungene skal bli tatt godt vare på, "ikke er i nærheten av ungene en gang". Da lurer jeg på hva man mener pengene brukes til, for hvis de ikke brukes på ungene er vel den barnehagen vi leverer dem til, bare et skalkeskjul? 

  11. Dubious skrev (På 1.9.2022 den 21.22):

    På høyt trafikerte veier så må politiet bruke oksygenmaske om de skal stå inne i tunnelen, så det er tvilsomt at det kommer til å skje. 

    Likevel skjer det ;)

    ikke mange ukene siden jeg kom ut av Oslofjordtunnellen på Drøbaksiden og ble målt av en stakkar som satt noen titalls meter innenfor åpningen der og «skjøt» nedover bakken. 

  12. Sundfør skrev (På 29.8.2022 den 10.38):

    Jeg ble stoppet i radarkontroll på motorvei klasse A. De stod lå på autovernet med radaren, og vi ble vinket inn et stykke etter motorveien endte i et kjørefelt. Det var på E18 fra Askim mot Oslo i bakken fra avkjøring mot tomter. Et svært utspekulert sted å ha radar kontroll. Man legger seg gjerne ut i venstre fil hvis det er lastebiler etc i høyrefil, for å passere de før innsnevringen . Altså et sted for kvantitet ikke for kvalitetskontroll. Jeg trodde dette også var steder de ikke tok kontroller. 

    Jeg kjenner dette stedet tror jeg. Det er faktisk helt genialt at de har kontroller der, og det er ikke helt sjeldent de har det.
    Rett og slett fordi det viser seg at mange har problemer med å få ned farta når det går fra 4 felt og 100-sone til 2 felt og 80-sone, og brenner innover 80-sona i 100+
     

    80-skiltet kommer flere hundre meter før innsnevringa, så der plukker de mange ja som tror det er 100 helt til enden ;) 

  13. Salvesen. skrev (11 timer siden):

    De fleste 'store' barnehager er kjeder laget for profit til eierene. De 3000+ kronene går rett i lomma på de som står bak og ikke er i nærheten av ungene engang. Jeg synes det er en skikkelig råtten bransje, men jeg har ikke noe annet valg enn å ta det i bruk.

    Denne reagerer jeg litt på. «Ikke i nærheten av ungene en gang» - mao ungene må sitte ute i skauen uten tak over hodet, voksne rundt seg, ingen mat, leker, ingenting. Kun for at søkkrike eiere skal berike seg. Stakkars unger… veldig rart at ingen har reagert på dette før?? 
     

    Ellers er dugnad helt normalt, både hos private og offentlige barnehager, men kanskje mest hos private. De svømmer nemlig ikke i penger! De 3000-ish vi betaler i mnd er til syvende og sist ikke mye penger når det skal dekke lønn, husvære, mat, vedlikehold osv osv. 

    I de barnehagene jeg har hatt befatning med har normalen vært dugnad 1-2 ganger i året, fortrinnsvis i helg. 3-4 timer en lørdag har de fleste av oss tid til å rake løv og male litt ;) 

  14. arne22 skrev (25 minutter siden):

    Hvis de krever betaling for 6 i stedet for 4 uker, så betyr det at de øker kostnaden for den aktuelle perioden med 50%.

    Det betyr også at man videre framover vil ligge inne med et usikret depositum tilsvarende verdien av en halv måneds strømforbruk. Dette er penger som går tapt ved en eventuell konkurs hos Tibber.

    Stemmer ikke det?

    De gjør det nå ja, i overgangen til ny ordning. Det blir jo ikke sånn hver måned.. 

    Resten er vel et definisjonsspørsmål. Hvis du forventer en konkurs der bytter du vel selskap likevel. Forøvrig er jo dette en helt vanlig måte å gjøre det på - eller det var i alle fall det før jeg bytta til Tibber for flere år siden.

    Jeg ser rett og slett ikke det store problemet her, bortsett fra at de var ulovlig seint ute med å varsle denne endringen. 

  15. arne22 skrev (18 timer siden):

    Dette er da ganske utrolig. Man skal betale strømregningen på forskudd og tape forskuddet når/hvis leverandøren går konkurs.

    https://e24.no/olje-og-energi/i/eJPVe4/stroemselskapet-tibber-tar-krisegrep

    Da hjelper det jo lite å ha en veldig intelligent app, for dette må da være en ganske "dum" løsning?.

    Man sikrer lavest mulig pris ved å øke strømregningen med 50% (??!!)

    Tibber øker ikke strømregningen din med 50% ?? 

    Alt de gjør er en liten endring i faktureringen slik at de ikke må vente opptil 45 dager med å få inn penger for strømmen de kjøper og selger videre. Prisene forblir de samme og Tibber-kundene vil betale akkurat det samme som de ville gjort uten denne endringen. 

    • Liker 2
  16. MegaMann2 skrev (På 21.10.2021 den 23.02):

    Filene må innom din maskin, men de blir kun mellomlagret i biter i RAM og ikke på disk. Men du vil altså bruke av din internett kapasitet for å hente ned filene fra sky A for å så igjen laste de opp i sky B.

    Internettkapasitet har jeg nok av, det er harddisken min som ikke er stor nok til å håndtere disse datamengdene (eller, den ER jo det, men det er ikke nok LEDIG plass). Men da forstår jeg det sånn at rclone/rsync i kopieringsprosessen kjører dataene innom min PC (RAM), men ikke på den måten at alt må lastes ned først, for så å bli lastet opp igjen til det nye stedet. Det bør funke selv om det ikke totalt sett er nok lagringsplass på min HD til alt. 

  17. vidor skrev (19 timer siden):

    Hvis rclone er noe i nærheten av rsync så er det bra. Har brukt rsync til å kopiere en server til en annen uten problemer, riktig nok Linux -> Linux.

    Alternativet er jo å shoppe seg f.eks en ekstern disk til formålet og senere bruke den til backup, men tror du klarer deg greit uten hvis rclone gjør jobben.

    Jeg har tenkt på dette. For oss som bare er gjennomsnittlig avanserte brukere av PC virker jo det først som en god ide. Men Dropbox fungerer jo slik at jeg må inn og velge hvilke mapper som skal synkroniseres til min PC. Når alt så er synka, kan jeg gå i windows utforsker og kopiere til ekstern harddisk. Problemet her er at jeg ikke kan synke alt til min PC pga begrenset plass på harddisken. Og når jeg ikke får synka alt til min harddisk, får jeg heller ikke kopiert alt til en ekstern harddisk... eller? 

    Jeg trenger å flytte dataene fra en sky til en annen uten mellomlagring på pc. 

  18. MegaMann2 skrev (5 timer siden):

    https://rclone.org/

    https://rclone.org/commands/rclone_sync/

    Fungerer ganske likt som rsync, men tilpasset mot storage systemer i sky. Sync kommandoen her vil løse problemet ditt veldig lett uten risiko for tap av data på veien. Sett opp hver av skytjenestene dine, og gjør en sync slik "rclone sync dropbox: onedrive:"

    Interessant! Denne ser ut til å kunne flytte filene uten at de må "innom" min eller noen andre sin PC for mellomlagring på veien. Skal sjekke det ut, takk for tips. 

  19. Jeg har drøyt 250 Gb med data på en Dropbox-konto som skulle vært flytta over til Onedrive. 

    Det er såpass mye at jeg kan ikke synke alle dropbox-mappene til min pc (for lite plass på harddisk) for deretter å bare kopiere det til ei Onedrive-mappe. Har googla og leita etter en mer elegant måte å gjøre det på, men finner lite vettugt. 
    Det å "manuelt" kopiere det fra en mappe til en annen virker også å være litt tungvint og tidkrevende, og kanskje en mindre sikker måte å gjøre det på? Det er snakk om mye viktige data, og jeg vil ikke risikere å miste noe på veien. 

    Noen som har gode forslag? :)

  20. Theo343 skrev (10 timer siden):

    Og det gjør ikke MDG? Kanskje dette er et likhetstrekk for alle ytterliggående partier?

    Nei, målet til MDG er ikke å skape sinne og splid ved å spre løgn og halvsannheter om politiske motstandere. Den evige messinga til Sylvi om de skumle "venstreradikale sosialistene" har kun en eneste misjon, og det er å øke avstanden mellom folk.

    Det er forskjell på å peke på svakheter i motstanderens politikk, og det å kaste rundt seg med "SE så dumme de er!". 

    • Liker 2
  21. Snikpellik skrev (10 timer siden):

    Oljebransjen svarer: – Drøy påstand av Listhaug
    https://e24.no/olje-og-energi/i/pWn6dE/oljebransjen-svarer-droey-paastand-av-listhaug

    Dette var litt spesielt. Her kommer det nok en u-sving fra Listhaug snart, men kanskje ikke før valgdagen. Å være i klinsj både med oljenæringa, regjeringen man selv støtter og opposisjonen lønner seg neppe over særlig tid.

    Listhaug vet nok godt hva hun driver med, hun er ikke født i går. Man skal ikke undervurdere henne. Hun kjører hardt nå i innspurten på å samle folk på støtte til oljebransjen, og for mange av Frps velgere er det ikke så fordømt nøye om det hun sier er riktig så lenge det å stemme Frp betyr at de kan unngå at "de venstreradikale sosialistene" (dvs alt til venstre for Høyre) får mer makt enn nødvendig. Helt ærlig, det hun gjør, helt bevisst - er å skape mest mulig splid, avstand og sinne - og det funker nok dessverre for veldig mange. 

    Duriello skrev (2 timer siden):

    Da blir det for første gang i mitt voksne liv stemt blankt. 

    Bleh, godt valg. 

    Hvorfor det? 

  22. Snikpellik skrev (4 timer siden):

    Unge reagerer på Frp-politikers uttalelser om deres hjernekapasitet
    https://www.nrk.no/sorlandet/frp-politiker-far-kritikk-etter-uttalelser-om-ungdom-og-klima-1.15634729

     

    Sitat

     

    Frp-politiker Fagerland sier at det er ingen som fornekter at alt som lever påvirker klimaet.

    – Men noen mener klimaendringene skyldes CO₂. Det gjør ikke jeg. Jeg tenker dette med solaktivitet er mye mer vesentlig for svingningene i klima, som vi alltid har hatt.

     

    Ok, la meg se ... "alt som lever påvirker klimaet, men klimaendringene skyldes sola". Her må noen forklare meg hva hun prøver å si.... 

     

    Haiku skrev (3 timer siden):

    Men synes relativt åpenbart at en 15 år gammel jente ikke kan ha den kompetansen som må ligge bak orakelrollen hun blir misbrukt i.

    Nå er ikke Greta 15 lengre, men 18 .. bare så det er nevnt ;)

    • Liker 3
  23. Oljebrølet er "Folkeaksjonen mot klimahysteri" versjon 2.0 og kommer til å fisle ut på akkurat samme måten. Litt som "nei til mer bompenger" også i grunnen. 

    Det er en sak det er enkelt å engasjere seg i, og det er ekstremt enkelt å melde seg inn i ei Facebook-gruppe. Legg spesielt merke til det store gapet mellom antallet medlemmer i gruppa og antallet signaturer på Opprop.net - ca 200 000 mennesker driter altså foreløpig i å signere. Fordi det kreves litt mer enn to museklikk. Dette sier litt om hvor dypt engasjementet stikker.
    Likevel sitter det folk der som tror at dette skal "velte norsk politikk". 

    Hele "oljebrølet" baserer seg på en rekke misforståelser og feiloppfatninger;

    • Det er INGEN partier på stortinget idag som ønsker å "skru igjen krana" over natta dagen etter valget. Alle snakker om en gradvis overgang/utfasing, OGSÅ MDG (tenke seg til).
    • Det er INGEN høvelig oppegående, voksne mennesker som tror dette kommer til å bli enkelt, billig eller smertefritt. 
    • Norge er SELVFØLGELIG ikke det eneste landet som skal roe ned på olja. Faktisk så har flere land allerede vedtatt letestopp OG er i ferd med å sette en sluttdato for egen produksjon (dette har den grisete Rystad-rapporten sett helt bort fra). 
    • Oljefondet kommer IKKE til å opphøre å eksistere den dagen man eventuelt vedtar en slutt-dato eller lignende. Faktisk så står oljefondet himla godt på egne bein nå, og vil kunne fortsette å gjøre det selv om om produksjonen på norsk sokkel begrenses.
    • Ja, mange produkter lages i dag av olje og oljeprodukter. Det er INGEN som benekter det, og ALLE som ønsker en utfasing av oljeproduksjon innser dette. Mange produkter kan allerede erstattes, resten vil naturligvis tvinge seg på i løpet av de neste par tiårene. SELVFØLGELIG må vi finne gode erstatninger. At vi ikke har alle løsningene idag betyr ikke at de ikke kan finnes. 
    • Nei, antallet medlemmer i ei Facebook-gruppe kommer ikke til å utløse folkeavstemming om noe som helst. 
    • Ingen, eller svært, svært få mennesker "ser ned på" oljearbeidere. SELVFØLGELIG er vi glade for alt olja og oljearbeidere (med god lønn, vel å merke) har gjort for landet. At man vil gi seg mens leken er god betyr ikke automatisk at man mener noen har gjort noe galt ved å jobbe der ute. 
    • Jesus for noe tullball! 
    • Og så videre... 
    • Liker 8
    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...