Gå til innhold

Rune_says

Medlemmer
  • Innlegg

    2 423
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Rune_says's innlegg in Butikk med god utvalg LED-pærer ble markert som svaret   
    ledlyskilder.no kjøpte jeg noen led-lysrør som tok over for lysrør på kjøkkenet. Ganske fornøyd, men kunne vært enda mer lysstyrke. (90cm 1800 lumen de jeg kjøpte for et år siden)  Fulgte med "ballast" som som man bytter ut ballasten med også.  Valgte å beholde fullfarge lysrør på bad pga litt varmere lys og bedre spredning. (Led lysrør har fortsatt svakhet at det blir en stripe med lys som ikke lyser 360 grader.
     
    Finnes også noen adaptere, hvis det er plass nok fysisk, for å kunne bruke vanlige led pærer med E27 el E14 sokkel, men vil også ofte trenge bortkobling av trafo for opprinnelig lysrør (elektrikerjobb) 
  2. Rune_says's innlegg in Anmeldt av gammel man ble markert som svaret   
    Først må han jo faktisk anmelde hvilket krever en viss innsats, dernest må politiet ha ressurser til å følge opp (ellers henlegges saken).
     
    Videre vil det jo her bli ord mot ord og hans bevisbyrde.  Tok han film av hendelsen?
     
    Om det skulle prioriteres, så blir det vel anledning for deg å gi din side av saken til politijurist og sannsynligvis henleggelse dersom du ikke har noe å tilstå.
     
    Rent fornuftsmessig vil nok politiet se an involverte og historikk - om det f.eks. er samme person som har levert inn mange anmeldelser mot mange forskjellige, så blir saken hans tynnere.   Mens hvis du har fått samme type anmeldelser fra flere forskjellige personer, så kan det hende politiet prioriterer det av almennpreventive hensyn.
     
    Tid på døgnet?   Leiligheter i samme bygg eller i nærheten av butikken som kan ha blitt forstyrret?  (Aldri lurt å kjøre på tomgang/ruse med høy eksos sent på kvelden f.eks. - da må du regne med at flere blir irritert på deg, spesielt hvis det er varmt så man må ha åpne soveromsvindu for lufting pga varmt vær.)
  3. Rune_says's innlegg in Funker ikke Optisk-kabelen? ble markert som svaret   
    Optisk tilkobling på DAC'en er kun inngang for digitale signaler fra kilden som så konverteres til analogt signal ut på hodetlf utgangen.
    Det er alt en DAC gjør.
     
    Det at høyttaleren har en optisk inngang betyr at den har en innebygget DAC og du kan da koble en optisk kabel direkte fra digital kilde til høyttalererns DAC.    Etter konvertering fra digitalt til analogt å går signalet videre til en innebygget forsterker på 2x 50 watt og denne brukes da både til høyttaleren du kobler til og høyttaler nr 2 som da er vanlig passiv høyttaler uten innebygget DAC/forsterker.
     
    Eneste grunn til å koble fra hodetlf utgang på den eksterne DAC'en til analog inngang på høyttaleren er for å høre om den gjør en bedre jobb enn den innebyggede DAC'en i høyttaleren.  Her er det mye smak og behag, men generelt blir det da også snakk flere kabler/overganger fra lydkilde til høyttaler.
     
    Min erfaring er at direkte optisk kabling ofte gir best resultat lydmessig.
  4. Rune_says's innlegg in Bortkastet med bachelor IT? ble markert som svaret   
    Tror ikke det vil være bortkastet.  Det viktigste er om du selv er motivert nok.
     
    Dernest kan det være at studiet gjør at du får et sosialt nettverk som du kan få jobb gjennom.  Men vær obs på at på f.eks. UiO så er det mye opp til en selv.
    Husk også at noen går videre til master/doktor/professor -> som del av dette kan det være at man får en forskerstilling innen fagfeltet.
     
    Spesielt det offentlige legger større vekt på formell utdannelse, og du kan da f.eks. enklere få stillinger der.
    For lederstillinger kan en blanding av teknisk og økonomisk utdannelse være gunstig - kanskje også noe å sikte seg inn på ift alder (arbeidslivet er fortsatt ganske tradisjonelt sånn sett, selv om det har vært en utvikling der man har oppdaget verdien av "seniorer" (50+))
     
    Evt kan man spe på med noe pedagogikk og bli kursleder eller lærer.
  5. Rune_says's innlegg in Hvem skal dekke strømregning for kloakkpumpe på 4-delt tomt? ble markert som svaret   
    Lag et vel og inkluder alle tomtene i vellet. Men burde egentlig vært obligatorisk medlemsskap i et vel som del av kjøpskontrakt.
     
    Fellesutgifter som dette, inkl snøbrøyting osv er genialt å ta via årsavgift til vellet.
  6. Rune_says's innlegg in Kan utleier ta høyere husleier hvis en tremenning av leietaker flytter inn i leilighet? ble markert som svaret   
    Hvis tremenningen aksepterer husordensreglene så burde det være greit.
     
    Er det ikke regler, så er det et gyldent tidspunkt å lage det nå, slik at tremenningen må godta disse skriftlig før innflytting for å få din godkjenning (det er en saklig grunn).  Evt også avtale hva sanksjonene ved forskjellige brudd er.  Kan være greit å sette f.eks tidspunkt for når det skal være nattestille. Om røyking innendørs er tillatt? Om det er krav til vanlig god hygiene osv.  (Flere personer kan jo fort bety mer støy.)   Hvis det trengs større søppelbeholder ville jeg også avtalt en liten økning for å dekke dette (jfr kommunens regler/priser for renovasjon).
     
    Vær også obs ift brann og rømningsveier ?  (Alle soverom må f.eks. ha vindu som kan brukes som rømningsvei) Er det ikke det så har du saklig grunn til å ikke tillate flere personer.
    Er det tilstrekkelig lufting i rommene? (Sikre godt inneklima så fukt og råte unngås.)
  7. Rune_says's innlegg in Motorisert tråsykkel som motorredskap? ble markert som svaret   
    For at sykkel skal fortsatt bli klassifisert som sykkel så er det tre krav:
    - max 250 watt motor (en 4hk motor, som du linket til er langt over dette...)
    - må tråkke på pedalene (aldri så lett) for at motoren skal hjelpe til
    - motoren slutter å hjelpe til ved oppnådd hastighet 25 km/t
     
    Alt annet betyr at vi beveger oss over til et motorisert kjøretøy som krever skilt, typegodkjenning og slikt - ihvertfall om det skal brukes på offentlig vei. Akkurat om det blir klassifisert som moped, MC eller noe annet er vel ikke så viktig - blir uansett noe som må godkjennes for å være lovlig.
×
×
  • Opprett ny...