Gå til innhold

klyts

Medlemmer
  • Innlegg

    143
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av klyts

  1. Jeg mener IP67 er et realistisk minimumskrav til alle telefoner. Fysisk beskyttelse fikser man greit med ekstrautstyr, men vann og støvsikring må være dekket. I min verden er regn og skitt en realitet. Mobile enheter må tåle slikt.
    Hvis IP67 innebærer fikling med håpløse plastdeksler over alle åpninger for tilkoblinger som man bruker i det daglige, tror jeg heller jeg foretreker å avstå fra det. Heldigvis ikke alle som lever i din verden og har samme behov for beskyttelse mot vann og skitt. For meg ville f.eks luker som man finner på enden av Sony Acro S være et stort minus og gjøre telefonen helt håpløst uaktuell.

     

    Vurderer sterkt å kjøpe Acro s. såvidt jeg har skjønt vil man ikke måtte åpne disse lukene særlig ofte. lading skjer via dock uten å åpne deksler og lyden kan man ta via bluetooth.....

  2. Vurdert å bruke en gammel eller billig pc? Overlegen ytelse og mye større fleksibilitet.

    Kjøpte netopp hovedkort, ram, cpu, kabinett og power for under 1500 ferdig levert.

    Tre stk 2TB disker koster deg ca 1700.

    unRaid er gratis med opptil 3 disker. Med 2TB disker har man da har 4TB med dataplass og paritetskontroll (nesten Raid5 men sikrere)

    Har akkurat oppgradert server hjemme og har nå 4,5 TB lagringplass. Satt opp som vanlig filserver der hele lagringsplassen opfattes som en disk med de share du øsnker å legge ut.

    Løsningen kan utvides med Linux moduler.

     

    Hei,

    Det finnes et par gamle laptopper og en 12 år gammel stasjonær i en bod... usikker på om det gjør susen.....?? i tilfelle hvilken software anbefaler du å bruke på de?

     

    Om noe så enkelt som seagate go flex funker så virker det veldig enkelt i forhold..

     

     

    klyts

  3. Hei,

     

    Trenger anbefaling av en "billig" og bra NAS.

     

    - Vil ha en med plass til 2 disker (raid)

    - mulighet til å nå disk utenfra.

    - så enkel software som mulig...

    - kjøre itunes server osv.

    - bra nok hastighet til å streame filmer

    osv

     

    Hva kjøper man da?

     

    Klyts

  4. Sier mye om norge og akam for den del..mange bruker akam før kjøp av kamera.. da er det ikke rart de havner på nkon eller canon siden stort sett det meste av artikler og tester handler om de.

    Hva er problemet ditt da,gutten min? Er ikke Canon et bra alternativ?

    Det kjøpte jeg etter råd her inne fra og jeg er kjempefornøyd :thumbup:

     

     

    Joda, for all del. I mine øyne er vel stort sett de fleste kamera ok. Men i dette lille landet har vi en tendens til å skille oss fra resten av verden enten det gjelder valg av bil, kamera osv osv.

     

    Mitt lille stikk til akam var vel at så lenge de stort sett tester nikon & canon så kjøper de som ikke leser utenlandske tester nevnte merker.

  5. Blir spennende å se om også Canon vil hive seg på Sony

    Er vel litt hard å være sensor-outsider

     

    Det kommer ikke til å skje, men så vil jeg heller ikek kalle Canon for sensor-outsider heller. De lager meget gode sensorbrikker, og har fordelen at de står for det hele selv, fra selve brikken, via firmware, til bildeprosessoren.

     

    Du nevnte i vinter at dere fikk inn A55 til test i januar.... Når kommer den testen?? vet ikke om det er sony sin feil eller hvem sin det er, men litt rart at testen uteblir. Kamera som kom på markedet et halv år etter er for lengst testet.

  6. http://www.dustinhome.no/pd_5010300298.aspx EOS500DKIT

    Dette er modellen mellom 450d og 550d. Et ganske nytt kamera.

    Objektivet er greit for førstegangspersoner. Tar flotte bilder, men selvsagt finnes det og andre objektiver som er bedre enn dette. Men det gjør jobben sin.

     

    Men jeg syntes du burde stikke innom en butikk og ta på forskjellige kameraer. Det er lurt å ta på de, og bli litt kjent med de. Om du kjenner noen i familien eller venner som har systemkamera, og har flere objektiver, så er det kanskje lurt å velge samme merke om du kunne fått låne objektiver iblant.

     

    Du kan jo se på Sony også, Sony Alpha A33 m/18-55mm objektiv ligger på rundt 6000,- og tar 7 bilder i sekundet. Det er langt flere bilder i sekundet enn f.eks Canon 450/500d.

     

    Japanphoto har A33 til 5490,- Kan være lurt å følge med på prisjakt.no.. jeg kjøpte mitt A55 for 5990,- hos expert for noen mnd siden for 5990,-.. prisene svinger friskt opp og ned.

  7. I tillegg til det Trondster nevner og vippbar skjerm så har 600D mulighet for å still opptaksnivå på lyd. Personlig synes jeg det er verdt kronene ekstra de funksjonene 600D har i tillegg til 550D (som jeg har).

    Man kan legge inn "Magic Lantern" firmware på 550D, slik at man kan velge lydnivået selv, men det er vel mere for de som vet hva de driver med. Er ganske mye man får tilgang på der.

     

    Har selv 550D, men vuderer og selge det, så kjøpe et 60D istedet (aller mest pga den vribare skjermen). Må undersøke litt ang 60D vs 600D.

     

    Når det er sagt så er 550D et knall kamera. Veldig lett med manuell fokus når du får teken på det, sparer jo masse batteri også. :cool:

     

    Om du går for 550D, så anbefaler jeg at du kjøper en slik:

    http://www.glidetrack.com/accessories/lcdvf/lcd-viewfinder-3-2.html

     

    Da kan du feste en liten "tut" bakpå LCD skjermen, som gjør at du får en stødig film, samt du ser lett om ting er i fokus.

     

    Den festes med magnet, så du kan lett ta den av\på.

     

     

    Så mye pes i steden for å kjøpe A55 ........

  8. Hei, jeg vil koble mitt Nikon D7000 til min 24" lcd skjerm og trenger kabel om beskrevet.

    Finner det virkelig vanskelig å søke frem dette i nettbutikkene, har prøvd Komplett, ps.no, dealextreme og elfa. Ingen av dem har mulighet til å spekke hva slags HDMI man er ute etter, så man er nødt til å åone hver post. Og heller ikke der står det HDMI type, antar at det er type A da? Har aldri brukt HDMI, beklager hvis dette er et spørsmål jeg urde funnet svaret på selv!

     

    Hilsen Christian

     

    Hei, jeg har A55. Tror med det er samme type kabel.

    link til sony sin kabel : http://www.sony.no/product/acc-bloggie-accessories/dlc-hem30

     

    finnes sikkert billigere og lengre kabel andre steder...

     

     

    klyts

  9. Hei, jeg vurderer å kjøpe meg en Sony A55 med standard objektiv(18-55) som en start.

    Har lest tester av kameraet og er imponert over hva man får for pengene.

     

    Det jeg imidlertid er litt skeptisk til er utvalget av objektiver, og muligheten til å kjøpe brukte objektiver.

     

    Hadde jeg ikke måtte ta hensyn til det med objektiver så hadde jeg nok allerede kjøpt kameraet.

     

     

    Noen som har litt peiling på utvalget av objektiver til Sony og eventuellt om det er noe særlig å få tak i på bruktmarkedet?

     

    Hei, liker du å holde i A55 er det bare til å kjøpe. HAr selv kameraet og er meget fornøyd. Optikk får du tak i nok av både orginal og 3. parts.

     

    Vil anbefale minolta 50mm 1.7 og minolta 70-210 F4. Disse får du tak i gode eksemplarer av på nett for en billig penge.Minolta 70-210 F4 er ikke så kjapt objektiv men gir veldig veldig god bildekvalitet. Tror ikke du finner bedre optisk ytelse til denne prisen uansett hvilket merke du skulle kjøpe.

     

    klyts

  10. Jeg skal kjøpe mitt første kamera nå i en alder av 24, og hadde satt stor pris på veiledning.

     

    Det skal brukes til å forevige minner med venner og familie både ute og inne, og jeg verdsetter byggekvalitet, brukervennlighet og bildekvalitet høyest.

     

    Jeg har lest litt tester på både kompakt- og hybridkameraer, men har ikke funnet ut hvilket som blir best for meg. (Olympus XZ-1, Sony NEX-5, Casio Exilim EX-ZR100, Panasonic Lumix DMC-GH2 og noen til).

     

    Hva er deres tips til en uerfaren fotograf som er villig til å lære? :)

     

    Om du vil satse på hybridkamera så kanskje nex-5 m/ 18-200mm kan være noe?

    Burde gi deg både fleksibilitet og bra bildekvalitet.

     

    link til test av linsen :http://www.photozone.de/sony-alpha-aps-c-lens-tests/539-sony18200f3563nex?start=2

     

    klyts

  11. Hei,

     

    Start med en runde i butikken og finn ut hvilken str. på kamerahuset som passer deg best (det viktigste er at det er av en str. som faktisk blir med på tur). Deretter tar du turen innom f.eks www.dpreview.com og tar enn titt på kvaliteten. Her finner du gode tester og sammenligninger av kamera. Norge er et lite land der det stort sett finnes 2 store leirer (canon / nikon), ergo er det stort sett det som blir anbefalt her inne. I de fleste tilfeller er kvaliteten på optikk viktigere enn kamerahuset.

     

    Lykke til :-)

     

    klyts

  12. Takker for flere svar!

     

     

    Tror jeg går for 600d grunnet vipbar skjerm som er kjekt for filming.

    Og når lommeboka tillater det så kjøper jeg sigma 10-20mm.

     

     

    Det får du også på A55. Har hatt det en mnd tid nå og er veldig veldig fornøyd. Enorm forskjell fra mitt gamle A100.

     

    Anbefales!

     

    klyts

     

    Er det kontinuerlig Autofokus på det? Eller må man holde knappen halveis nede?

     

    Hei, det er autofocus ja. Funker kjapt og greit. Tar opp enten full HD eller MP4. Fungerer faktisk så bra at jeg har brukt det mye mer enn jeg trodde. Har filmet masse fra podens første fotballkamper. Ellers så er stillbildekvalitet også meget bra. Les test på dpreview.com eller siste? fotografi. Når det gjelder optikk er det selvsagt mindre utvalg enn hos nikon / canon men det er mer enn nok optikk. Finnes mye veldig gode objektiver fra minolta på bruktmarkedet til en fornuftig pris ( f.eks 50mm og 70-210 F4). Når det er sagt så har vel kitobjektivet gjort veldig gode tester, faktisk til gode å se bedre resultater fra kitobjektiver som er testet.

     

    klyts

  13. Jeg fikk tips fra BarneyGumble i denne tråden om foto.no og kom i kontakt med en i Brønnøysund. I etterkant viste det seg at han også hadde beercan (minolta 70-210 f4) til salgs, så nå er det også på vei. Han har ikke flere til salgs, men er bare å følge med på bruktmarkedet på foto.no

     

    Ligger en sigma 10-20mm f3,5 til 3000,-

    Den burde være midt i blinken for bybilder, men er litt dyr etter min smak og får heller ikke maks score på tilbakemeldinger:

    http://foto.no/cgi-bin/bruktmarked/visAnnonse.cgi?searchstring=10-20&id=151546

     

    For omtale og erfaringer med objektet se:

    http://www.dyxum.com/lenses/Sigma-10-20-F3.5-EX-DC-HSM_lens539.html

     

     

    Jeg kjøpte 50mm for 650.- kr, og tror absoulutt den er verdt pengene for portrettfoto.

    Beercan for 1500.- skulle være i topp stand.

     

     

    BarneyGumle; har nok helt rett som jeg også skrev, at det fortsatt mangler litt ferdigheter og erfaring hos fotografen for å få de beste bildene.

    Takk for tipset med å sette fokus, skal prøves :)

     

    Hei, Jeg har både den 50mm og beercan. Synes begge er skarpe og fine. Eneste minus jeg kan finne er at beercan er treg.. egner seg ikke til motiv som beveger seg hurtig.

     

    klyts

  14. Vil ikke dette være et bedre alternativ? http://www.sony.co.uk/hub/dslr/dslr-slt-cameras/intermediate

    Kjenner ikke -som allerede nevnt-til Sony noe særlig, men mener å ha hørt endel bra ting om 580 :)

     

     

    A55 og A580 tilhører samme kategori og har samme bildesensor.. Ble fristet til å prøve den nye teknologien i A55. Regner med A77 vil ha samme teknologi når det kommer

×
×
  • Opprett ny...