Gå til innhold

SuperBlackBird

Medlemmer
  • Innlegg

    394
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SuperBlackBird

  1. Hei!

    Jeg vil nok sprenge både inntekts og formuesgrensene og regner med at ca. 110k som kunne blitt stipend disse to studieårene, heller blir lån.

    Forstår det slik at lånekassen legger til rentene til studielånet fra den måneden man mottar siste utbetaling. Ligger an til å havne på studielån på ca. 750k, så der vil det vel forsvinne endel kroner i renter. Noen som har erfaring med dette? Er det mye å hente på å innfri halve studielånet i en smell rett før rentene blir lagt på? 

     

    Alternativet er å la rentene gå, betale i normalt tempo, og fortsette på den langsiktige investeringen pengene skal settes på. Sistnevnte vil nok forsinke oppbyggingen av egenkapital til bolig endel..

  2. Hei

    Er som førstegangskjøper på jakt etter ny bolig, og har samtidig mulighet til å vente litt.

    Utvalget i området er ikke så veldig stort, og det er ikke så mye som blir ferdigstilt dette året, hvertfall ikke som frister for meg. Synes det er stive priser for hva man får, og alt som leveres standard virker å være av billigste sort (belegg i alle rom, også badet, utgått peismodell, småkjipt kjøkken osv). Med ønskelige oppgraderinger på bare overflater, havner prisen over det jeg kan betale per dags dato.

    Uansett. Selgeren var veldig på dette med at det bare var å hive seg rundt om jeg er interessert, for prisen på de fleste materialer ventes økt med inntil 30% innen et par måneder.

    Skeptisk som jeg er måtte jeg søke litt på dette. Har ikke klart å finne informasjon om det, annet enn det omvendte. Artikkel på artikkel der prisene ventes å synke betraktelig utover dette året, men disse artiklene er riktignok fra desember.

    Noen med peiling som kan vise til kilder som bekrefter/avkrefter av denne påstanden? Og ellers noen tips?

    Takker på forhånd for svar :)

  3. § 13.Særlige bestemmelser om kjørefarten

    1. Kjørende må kunne stanse på den vegstrekning som den kjørende har oversikt over, og foran enhver påregnelig hindring.

     

    Hentet fra Lovdata - Forskrift om kjørende og gående trafikk (trafikkregler)

  4. For de få av dere som er interessert i en oppdatering:

     

    Prøvde 116i modellen på en times kjøretur i varierte hastigheter. Men jeg merket at den jagde litt når jeg lå i 130 på motorveien, og da lå forbruket på 0,7 l/m i eco mode + (tror jeg det het) Syntes det hørtes litt mye ut.. Men det var uten tvil en morsom bil å kjøre i bymiljø. Spesielt når jeg satt på sportsmodus.

     

    Har planer om å prøve 118D i løpet av kort tid, så jeg får en sammenligning.

    Eco mode + og lignende dreper mye av kjøregleden. Kom med en oppdatering etter du har prøvd 118D :) 0.7 i den hastigheten synes jeg ikke var så verst. Dieselen vil sikkert ligge bittelitt under, 0.6 tipper jeg. Så en test av 116d mot 116i, der vant 116d en hårfin seier, blant annet pga forbruk og kraft. Så da bør vel en 118d være enda bedre igjen. Men chipper du så vil nok bensinmotoren bli ganske så kjekk i en 1-serie :)

     

    Ser at en har påpekt at det ikke er farlig å bruke hele turtallsregisteret. Nei det er ikke farlig, men det er jammen behagelig å slippe det hver gang man vil ha litt fart på sakene. Med såpass liten motorisering er det uansett "hverdagsturtallet" som teller etter min mening. Klart, det er behagelig med den myke gangen til en bensinmotor, men skal man ha noe særlig til drag i mellomregisteret så gjør det seg med større bensinmotor. Da får man i pose og sekk, bortsett fra pris og forbruk.

  5. Om det eneste kravet er driftkostnader så er jo diesel generelt sett billigere i drift, noe justert for koksing, turbohavari og partikkelfilter. Men jeg kan komme med en drøss av andre argumenter for å velge bensin, deriblant komfort og lavere risiko for kjøreforbud.

     

    Jeg er ikke helt enig i at bensinmotoren kan være masete i høy fart. Det dreier seg mest om hvordan den er giret, men generelt sett så trives en bensinmotor bedre på høyt turtall i siste gir enn det en dieselmotor vi gjøre. En dieselmotor vil stort sett gi opp med pådrag i alt over 3000 omdreininger, der bensinmotoren såvidt har begynt å komme i optimalt turtall for pådrag.

    Men når 3000 omdreininger er passert i 6. gir, så er man oppi langt høyere fart enn 130 km/t. En dieselmotor vil i 6. gir i 130 km/t ligge akkurat på det optimale turtallet, rundt 2000 omdreininger, klar til å dra om man skal foreta forbikjøring eller kjøre i oppoverbakke. Man vil ikke trenge å gire ned en gang.

  6. Og hvilken garanti stilles det for at det ikke går på bekostning av drivstofforbruk?

    Har tunet to dieselbiler som jeg kjører mellom 50 og 60.000km i året. Min erfaring er at forbruket går marginalt ned, 2002 V70 D5 gikk ned fra 0.63 blandet til 0.58 blandet. 2012 Mondeo 1.6tdci gikk ned fra 0.55 blandet til 0.5 blandet. Kjører på samme viset som før, med Volvoen fikk jeg tuningen så billig pga. en bekjent, så der tok jeg sjansen. På Mondeoen var det rett og slett fordi 115hk ikke holdt for meg, har blitt mye gladere i bilen etter tuningen. Har hittil ikke hatt tuningrelaterte problemer, heller mer kjøreglede og MARGINALT lavere forbruk. Tenker jeg lett kunne spist opp besparelsen om jeg hadde endret kjørestilen.

     

    Turbotrykk målt før/etter, så var det som tuneren sa, turbotrykk økes litt men ikke mye, er andre parametere som blir justert ved steg 1 tuning. Har ikke gjort annet enn en remap på bilen, DPF/EGR er urørt. Han som utførte tuningen anbefalte å ikke tukle med det så lenge det virker knirkefritt.

     

    Dessuten starter Mondeoen penere nå, og går renere på tomgang.

     

    Tuning steg 1 tar i noen tilfeller også bort marginene fra fabrikk mtp. det å ikke overskride oljeskiftintervaller, samt at du må være mer påpasselig med å ikke presse motoren mens den er kald. Dieselmotoren i den aktuelle BMW'en leveres hvertfall med forskjellige effektuttak og minimale forskjeller konstruksjonsmessig. Hvordan det står til med bensinvarianten aner jeg ikke.

     

     

    Tilbake til trådstarter: Prøv begge motoriseringene på motorveien og ved krypkjøring. I bensinmotorens navn skal det nevnes at det tross alt er snakk om en 2.0 diesel vs. 1.6 bensin, bare størrelsesforskjellen i seg selv utgjør en forskjell i hvordan bilen vil oppleves, spesielt ved igangsetting. Jeg skal aldri mer ha 1.6 på en større bil enn Polo/Golf, bilen går greit når den har fått litt turtall på motoren, ellers er det temmelig dødt under 1200 omreininger ved igangsetting.

     

    Lykke til med kjøpet.

  7. I 130 tenker jeg du vil oppleve dieselmotoren som et bedre alternativ enn bensinmotoren. Dieselmotoren vil ligge på et turtall der du har kreftene tilgjengelig med en gang om du skal øke farten for å kjøre forbi, du slipper å gire ned slik du gjerne må på en liten 1.6liters bensinmotor uten turbo. Dessuten vil dieseltanken vare vesentlig lengre.

     

    Bensinmotoren på sin side vil nok gå penere og være mykere i gangen. Og så er det dette med mulig dieselforbud, om du bor slik til at du kan bli rammet av det.

  8. Det stemmer om du beholder kjørestilen. Går marginalt ned. Har en bil med 1.6 dieselmotor som originalt var 115hk, fikk løftet den opp til 145hk og det hjalp veldig. Motoren er nå trekkvennlig helt til rødmerkingen på 4500 omdreininger.

     

    Denne dieselmotoren i BMWen får 180hk ved steg 1 ser jeg, det er jo en fin økning.

     

    Ellers syns jeg å huske noe med at visse 2litersdieselmotorer fra BMW var plaget med koksing av innsug. Jeg ville sjekket om dette gjelder den motoren du vurderer å kjøpe, for dette var en reparasjon til rundt 20 tusen mener jeg.

     

    Min Mondeo fra 2012 har et fransk Peugeotfabrikat av en dieselmotor på 1.6 liter, og selv på Autobahn klarte jeg med greit når den hadde 115hk. Så om en BMW fra samme tid og attpåtil med større motor skal pese og slite for å ligge i 130 så stiller jeg spørsmålstegn ved tilstand/vedlikehold, og hvorfor folk har lyst å kjøpe noe slikt. Ellers har jeg troen på at toliteren trivs mye bedre i 1-serie enn 5-serie mtp. Vekt, luftmotstand osv.

  9. Stort sett langkjøring, og i det tempoet du nevner så ville jeg definitivt gått for turbodiesel. Disse motorene trives med slikt bruk. 116i kan fort bli litt sløv og masete å få opp i 130 km/t da den krever mye høyere turtall enn tolitersdieselen for å akselerere.

  10. https://www.komplett.no/product/917344/pc-nettbrett/pc-baerbar-laptop/ultraportable/lenovo-e31-80-133-hd-matt#

     

    Kjøpte meg denne laptopen, og irriterer meg litt over dette:

     

    * Mens jeg bruker piltastene, eller hvilken som helst annen tast på tastaturet så får jeg ikke flyttet musepekeren samtidig som jeg scroller/taster.

     

    Har googlet litt, og gått inn på musinnstillinger, og håndflatesporing som man visstnok skulle sette på minimum for at dette skal gå. Problemet er at jeg ikke får trykt på den justeringen, da den er "grået ut" på min laptop.

     

    Noen som kan hjelpe meg litt her?

     

    På forhånd takk for svar :)

  11. Mitt forslag er fornuftig og vil gi TS et minimum av problemer og kostnader utover det normale. De andre bilene som kikkes på er like kjedelige men mindre driftssikre, som sagt er ikke halvgammel diesel noe suksessoppskrift i kalde norge med mye småturer og vinterkjøring.

    Fra 2011 ble disse 1.6 dieslene vesentlig forbedret. Min 2012 modell har rullet 210.000km, er tunet til 145hk og har enda ikke hatt dyre havarier på den.

     

    Men er likevel helt enig med deg, unngå diesel til småkjøring. Anbefales absolutt ikke, jeg kjører 50-60 tusen km. i året, for det meste turer på 3+ timer, så for MEG passer diesel bra.

  12. Hei , fått en forferdelig lyd i bilen , og etter en kjapp internettdiagnose er jeg ganske sikker på at det er svinghjulet som tar kvelden.. Dette er dyrt, det vet jeg..

    Men , hva er normalt, bytter man clutch samtidig med svinghjul?

    Har sjekket priser på Autodoc , og blir fortsatt kostbart. Noen tips om andre billige delepushere?

    Må nok sette bort bilen på verksted for dette.

    Hvor langt har bilen gått? Har det blitt byttet clutch før?

     

    Om clutchen nylig har blitt byttet så bytter man den selvfølgelig ikke igjen. Ellers ja, det er vanlig å bytte den i samme slengen. Anbefaler også å bytte utløserlager, samt tetningsringen mellom motor/girkasse. Smart å bytte disse 3 delene når man først er i gang med en slik jobb, kjedelig å risikere å måtte demontere alt igjen om et par-tre år.

     

    Ellers bruker jeg eurodel.no

     

    På forrige bil, V70 D5 byttet jeg svinghjul, clutch og veivakseltetning(?) ved 250.000km, dette gjorde jeg på merkeverksted i Polen og fikk en fin og rimelig ferie i samme slengen. Jobben ble gjort til 1/4 av prisen her til lands.

     

    På nåverende bil, 2012 Mondeo begynte svinghjulet med ulyder ved 150.000km, dette gikk på motor og drivverkforsikringen, med en egenandel på 8000,- som dekket jobben og svinghjulet. Byttet i tillegg de samme delene som på Volvoen, og jeg betalte de 2 delene selv (uansett lite penger sett i forhold til kostnaden på resten av jobben).

×
×
  • Opprett ny...