Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Det hele startet med att en Inder, som snakket gebrokkent ringte til butikken og sa dem hadde ett sikkerhets problem :w00t:

 

Så startet problemene for alvor, først 2000 filer som havner under Oppstart og flasher deg i fleisen når du starter pc'en om og betale 50€ til en gmail konto via paypal for å få decryptert filene igjen.

Alle ikonene på skrivebordet er ROSA, ingen programmer starter og dem som starter dem starter ett helt annet program.

 

Fikk installert TREND micro der for God Gamle ELENDIGE norton hadde ikkje fått med seg att det var virus/hijacking på gang.

Ingenting er lastet ned fra internett fra denne pc'en da den står i en butikk, Så åssen filen er kommet inn er en gåte.

 

Det geniale er att det ikkje finnes backup og formaterting er ikkje ett alternativ før pc'en er fri, Support avdelingen anbefalte Ny disk (å da forsvinn program for 50000, så det var dem ikkje så gira på!

 

 

Feilmeldingen er : Alle dine lisenser er ugyldige, send 50€ til [email protected] for å få bruksanvisning til og dekryptere filene dine!

 

 

PS: Trend stopper alt inn nå, butikk data er online igjen men snarveien til butikkdata-Applikasjonen starter 2 program, det orginale og en fil trend har sletta!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

<<< ¤ >>>

La meg gjette, denne inderen presanterte seg som en ifra Microsoft eller noe sånt og ba om informasjon om datamaskinen?? Passord, brukernavn, og lignende?

 

For da er du screwed! (ikke egentlig men du sitter i klemma).

 

litt fakta her:

1. Bare fordi man formaterer en hardisk mister man ikke programmene, for programmene har man på CD/DVD, evt. så har man kodene sånn at man laster bare ned programmene på nytt.

2. "Ny disk" når man har virus er et tegn på at support-folka IKKE er profesjonelle!

 

Hva mener du med at du må vente til PCen er "fri" før den kan formateres? OG hvis dette er en butikk-PC, så er det vel jobben sin og jobben skal fikse det. ikke du personlig? eller er du innehaver og det er DIN PC?

 

Løsning:

1. Finn fram diskene programmene kom på, (kom de ikke på disker er det enten "recovery mode" på PCen, eller så kan forhandler være behjelpelig med en Recover-CD/DVD.

2. Sjekk at alle programmene du skal ha er tilgjengelige.

3. FORMATER!!! (virus kan ikke bare fjernes, somregel så vil fjerning av virus resultere i at systemfiler slutter å fungere så da funker ikke operativsystemet/windows lengre)

4. Sett opp maskinen på nytt, ha et ANNET passord denne gangen, (aldri kortere enn 6 karakterer langt), installer alle programmene OG gratis-antiviruset Microsoft Security Essentials.

5. aldri aldri aldri gi ut info om PCen din til noen du ikke vil at skal få tilgang til PC-en din.

 

Gjevnt over var dette en tynn post, anbefaling til neste gang er å inkludere så mye informasjon som mulig, sånn som specs, programvare, operativsystem, og omstendighetene rundt bruken, (i dette tilfellet ville og programmene du er redd for å miste inkluderes). Jo mer info vi nerder får jo bedre hjelp kan vi gi.

 

-frank

 

PS: aldri bruk datamaskiner som har kritisk viktig informasjon til å sørfe tilfeldige nettsider med, for da får man virus. OG FOR GUDS SKYLD TA BACKUP!!!!

Lenke til kommentar

Vil bare skyte inn at i 99,9 prosent AV tilfellene kan du fjerne virus uten formatering.

 

jeg skal gi Frank rett i det andre han sier, det er klart dette blir en avansert operasjon men jeg kan hjelpe TS.

For de fleste ikke-nerder er det å fjerne virus uten å få korrupte systemfiler tilnærmet umulig så jeg er spent på hvordan du løser dette for TS!

 

-frank

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...