Gå til innhold

Oktoberfest 2009 - Trondster - EF 100/2.8 Macro


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
En bitteliten souvenirflaske og en helflaske?

Helt riktig! ..Eller - nesten riktig - det er enda større; en taxfree halvannenflaske. ;)

 

Ikke lett å få flaskene nogenlunde noe særlig i fokus - derfor mindre oppløsning og hardere oppskarping. Skrev også spesifikt ikke "f/32" under bildet - ville se om noen "tok den".. ;)

 

Riktig størrelsesforhold - tross alt 20-gangern så mye børst*) i den store:

 

 

post-71211-1256946851_thumb.jpg

 

 

 

*) Og for all del høyere alkohol-prosent!

Lenke til kommentar

Joda, EF 100/2.8 Macro er skarpt som bare det - avslutter med en liten hyllest til objektivet.. Og - greide dermed å få med fløyelsstoffet (ja, det er noe fløyel-lignende) på enda et bilde i festen. ;)

 

Så - her kommer 29. og siste bidrag i oktoberfesten - og glasset får tale for seg. :)

 

31. Oktober - Objektivt sett

post-71211-1257032699_thumb.jpg

ISO 200, f/4, 1/50s

Lenke til kommentar

Jeg har ikke hjerte til å uttale meg om dette bildet...objektivt sett. Men det gir visse refleksjoner. Speilet står stødig ser jeg, bra det ikke velvet.

 

Hvor mange speil var under aksjon ved dette evenementet? Like mange som antall deltakere i festen? Apropos festen, mange takk for fotografiske og litterære sprell.

Lenke til kommentar

Når jeg så det siste bilde så ble jeg sittende igjen med spørsmålet ”Har en voksen mann virkelig et slikt speil?” og ”Hvor mange speil har han brukt for å få til dette?”

 

Uansett så har jeg følget med i tråden din gjennom oktober og det har vært en fornøyelse.

Du har også vært en av dem som har satt preg på oktoberfesten med uttallige kommentaren, det har sikkert motivert både meg og andre her.

Lenke til kommentar
Mange som har vokst opp ved en elv - kona flyttet først fra Kongsberg for å studere i Oslo, og jeg har hatt flere gode kamerastunder ved Numedalslågen.

Fanget denne i kveldssolen - forfallent en høstkveld..

12. Oktober - Båtparkering?

 

ISO 100, f/5.6, 1/500s

 

Herlig gammel maling på dette...likte dette motivet jeg.. :yes:

Og takk for Oktoberfesten...dessverre ble det knapp tid i høst til å kommentere så mye man ønsket, men heldigvis kan man gå tilbake i trådene og titte litt i ledige stunder.

Lenke til kommentar

Takker for alle kommentarer og humoristiske innspill! har kost meg med tråden, og har fått masse inspirasjon og oppmuntring av kommentarene deres - tusen takk!

 

Ellers: Teite ordspill, et par bonuskommentarer og forklaring for noen obskure referanser underveis:

.."Kan du si Trond-te"? Høhøhø. Tørr. Nesten frysetørret te, så man ikke tør å kommentere.

 

Parkering foran lågen forbudt har selvfølgelig ikke noe med Numedalslågen å gjøre - dette er et dansk skilt hvor "lågen" betyr "porten".

 

Suensonsgade - slapp noen kubistiske referanser der - jeg liker perspektivforvrengningen man får med de skrå husfasadene..

 

Fraktalkorallen var selvfølgelig bare en kål.

 

Påmalt fasade, malt med perspektiv og greier - er gøy! :D

 

Politidamene var nok ikke politidamer - så dem traskende av sted på perrongen med en fotograf og en videomann i hælene. De stilte seg opp og begynte å posere og se travle ut. Mens fotografen skøt fikk jeg kjapt tatt et par prompte skudd - komplisert av dårlig lys, trang fastoptikk og at jeg hele tiden passet på å gjemme meg for fotografen - ville ikke komme med på bilder og ødelegge shooten hans. ;)

 

"Brillant" er en veldig obskur referanse - et kraftuttrykk kjent fra nerdesiden The Daily WTF.

 

Høstrosene og tiaraen hadde kona mi da hun ble akkurat det..

 

Isfjellet er en nydelig kvartslignende lysestake.

 

Hans & Hennes er ganske så forskjellige.

 

Kveldsmat, ofte beskrevet som Den nye folkesykdommen eller Et gøy program, er et glimrende program på P1 onsdag kveld 22-24. Med bl.a. Kari Slaatsveen, som har tegnet og laget den ettertraktede koppen til meg. Whohoo! Hadde akkurat fått den! :w00t:

 

Og - sistebildet av objektivet selv er to speil - jeg satte det lille speilet så jeg kunne se objektivet i det, og tok refleksjonen av dette i et stort speil. To speil, altså. Lekte med tanken om å ta bilde av objektivet selv, og kom fram til at jeg måtte ha to speil hvis det ikke skulle være full frontal. Kona har et ekstra jalla-sminkespeil, og jeg kom fram til at dette burde fungere glimrende her. Bak objektivet er fløyelsteppet igjen (skulle skutt med velvia for å få fram fargene.. ;)), og bakgrunnen for speilet er en badekåpe, fort og gæli drapert over en kommode. Håndholdt - de ekstra refleksjonene rundt highlights på objektivet er fra speilene - når man skyter skrått i et speil av glass kan det typisk komme sånne effekter.

 

 

Takker for poster og kommentarer, og spesiell takk til k.n.b, som har jobbet hardt for å overgå (undergå?) meg i dårlige ordspill.. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...