Gå til innhold

Den store Conroe overklokkingstråden!


Anbefalte innlegg

Min E6600 L628B121 var ikke dårlig gitt... 4096 på luft og 4860 på Kjell Erik Budalens (Overklokk) cascade...

 

Ikke halvgæærnt det, legger i allefall det meste av Ber på XS i grus, 100% OC :)

 

På en særs dårlig win-disk med 975X-drivere, nVIDIA-drivere (kjørte ATi-kort) og ymse grums gjorde den SuperPi på 10.922, endelig nede på 10-tallet:) Regner med å kunne skrape iallefall .5 sek på en fresh og optimal disk/Win.

 

Aspstein sin E6600 L629BXXX var heller ikke til å kimse av og gjorde 4,7+ på LN2.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mener du at du har overklokket den til 3.13? Uansett, jeg bruker en Noctua NH-U12 (som nevnt ovenfor), og den skal være en av de beste luftkjølerne på markedet per dags dato. Men, synes du får litt vel høye temperaturer med din TT Big Typhoon. Har du sjekket at IHS ikke er bøyd? Og at kjøleren får skikkelig kontakt? God luftstrøm gjennom kabinettet?

 

Det kan jo i verste fall hende at du bare har vært skikkelig uheldig og fått en ekstra varm CPU. Noe som må være utrolig kjipt  :thumbdown:

7017110[/snapback]

 

Nei, 2130 mhz. Ikke 3130. Jeg har montert kjøleren to ganger nå, fordi jeg trodde den var feilmontert første gangen. Så fjernet jeg den ramma rundt for å sørge for at den fikk kontakt (ramma var bøyd), og strammet kjøleren godt oppå cpu etterpå.

 

Hva er IHS?

Lenke til kommentar

Hadde noen hatt mulighet for å oppgi eksakte innstillinger i bios rundt dette for overklokking. Sliter veldig selv med å få den over 3.2 (E6600) da den enten sliter med å boote skikkelig eller loade windows.

 

Hvilken Dram specs kjører dere når dere får den oppimot 4ghz+? Selv har jeg prøvd ut det meste føler jeg, 1:1, 4:5, 2:3 osv.. Har prøvd å lest meg til en god del da sist jeg overklokka var på amd64 systemer med ddr1 minne, men føler mye er forandret siden den gang.

 

Går utifra "N/B strap cpu as" skal alltid stå på PSB 1066.

Dram spec (cpu:dram) har jeg som standard satt "DDR2 533 (1:1)

 

Har noen en link hvor akkuratt dette blir beskrevet hva er hva og hvorfor? :)

 

Merker også cpuen min blir veldig varm, core temp sier 60C ved vanlig surfing..ved benchmarking enda varmere.

 

cpu: EE6600

hk: AW9D-Max

minne: Corsair Dominator Twin2x8500 (2*1024)

Endret av daaagi
Lenke til kommentar
@relsafus:

 

Du har Corsair Value.. Det er litt blandete erafaringer med klokkbarheten av dissse (dersom jeg har forstått/lest andre innlegg).

Oysfaerg har hatt god erfaring, andre ikke..

Det er mulig det er RAM som stopper deg.., men det er nok ikke det sålenge du faktisk kan boote/kjøre de godt over SPD ved 4:5 settings.

 

Jumperfree settings:

 

Overclock=Manual

 

Sett FSB til f.eks. 350 (safe)

 

Dersom du på forhånd har satt ram til DDR533 (266) vil du nå se at tall endres til DDR700 (og andre utangsverdier i dropdown-meny for RAM-speed endres tilsvarende)

Slik er det ihvertfall på de Asus hk jeg har/har hatt (mange).. :)

 

Sett VCore til 1.4 (ikke nødvendig vanligvis, men da stopper ihvertfall ikke CPU deg)

 

Vdimm har du satt til 2.1 (det holder).

 

Sett PCI-E til 100 og PCI til 33

 

Gå inn på Advanced chipset - > Northbridge -> Ram settings.

Endre SPD til disabled.

Endre RAM-timings til 5-5-5-15

 

F10 - Yes (save settings) - og systemet bør restarte greit.

 

Gjør det ikke det, så har du vært uheldig med hk'et ditt (neppe CPU).

Kan også være en Bios-versjon som stopper deg. Sjekk FAQ'er på nett (Google).. les/let etter postinger om P5B på xs.org/forum.

 

PS.

Booter det greit, er det "rakt upp" på FSB400.. Det er vel (nesten) ingen som ikke klarer FSB400 med ett 965P basert hk.. de fleste (som klokker Intel/Core 2 Duo) klarer det også med i975x hk også uten større innsats.

7009633[/snapback]

 

 

Takk for din ufattelige tålmodighet TL1000S !

Etter å ha lest mye frem og tilbake i denne svært interessante tråden, begynner det å demre. Dette er litt "ulogisk" stoff, for en som ikke helt skjønner logikken bak OC mht. SPD settinger, etc.

 

Det er ikke noe galt med din pedagogiske evner, så slapp helt av. Det er bare vi (meg) OC ferskinger som ikke helt skjønner hva som skjer med å sette f.eks en fast minne frekvens til 533Mhz, når de har kjøpt et 5300 sett som skal kunne takle 667Mhz, men det er her logikken kommer inn allikevel. Når denne settes til 533Mhz, og FSB til f.eks. 350, så øker man Minne refresh hastigheten proportsjonalt med FSB. SMART !

 

Som vanlig er jeg ikke på min HTPC nå, men dette skal testes umiddelbart i løpet av natten eller imorgen tidlig.

 

Meget takknemmelig leser av denne tråden ;)

 

/L

Endret av relsafus
Lenke til kommentar

I morgen skrur jeg på pcen. Den testkjøres for lekkasjer atm. Med vannkjøling blir det nok litt høy volt på Herr Brun. Synd jeg har i975x-chipset og E6300, skulle kjøpt P5B i stedet for p5w, men en får gjøre det beste ut av det. Fikk ikke montert vannkjøling på nb heller, da den ikke fikk ordentlig kontakt på grunn av at Asus bare har "ører" i 2 av 4 hjørner. Men jeg fjernet platene over kjølerne og byttet kjølepasta, så forhåpentligvis blir den ikke så veldig varm.

Hvor høyt tør jeg sette spenningen for overklokkingsforsøk? Hvor høyt for 24/7? Har high-end vannkjøling (Thermochill pa120.2, laing ddc, Swiftech Apogee).

Lenke til kommentar
Kjør så høy spenning du må ha eller til det blir varmt.

7022706[/snapback]

Så det er ingen fare for at den dør av for høy spenning, selv om det ikke blir "faretruende" høy temperatur? Mener å ha lest noe om dette for leeenge siden, med en tidligere prosessor-serie. Mulig jeg bare fantaserer da. :p

Hva er for høy temperatur? Målt med coretemp (skal vel være nogenlunde presis)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...