Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-dUuoCe48tm
Hercules (1983)

 

...

 

 

AAaaaaahhhæææh.

 

Tron møter Conan med soundtrack og lydeffekter av Arne Nordheim. Jesus, dette er dårlig.

 

1/10.

6919649[/snapback]

 

Daaeeyoom! Hvor skaffet du denne?

 

EDIT: fjernet bilde

Endret av Slettet-dUuoCe48tm
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sønner

 

Skulle egentlig se Reprise, men kom litt sent til kinoen, og Sønner startet 20 minutter senere :D

 

Plottet er som nevnt over her pedofili, og inneholder ingen twists eller overraskelser. Fra 20 minutter inni filmen vet du hvordan det slutter, men det er på ingen måte negativt. Dette er en film av typen "veien er målet" - hva som skjer underveis er langt viktigere enn slutten.

 

Henrik Mestad spiller fantastisk som pedofil 40-something som virkelig har overbevist seg selv om at han ikke skader noen, mens Nils Jørgen Kaalstad gjør en kjempedebut som "hevneren". Også imponerende av Mikkel Silset, en 14 år gammel gutt, som gjør sin første rolle.

 

Filmen slo meg som veldig ekte, og inneholder nok mange scener som ligger nært inntil virkeligheten. Det er selvsagt veldig enkelt å gå over i klisjeer i slike filmer, med cheesy musikk og raske cut-aways, og det har de heldigvis unngått. De har også unngått for mye fokus på det rent seksuelle. (Hvis man kan kalle det sex...) Det følelsesmessige er gitt langt mer fokus, og det fungerer veldig bra.

 

Jeg vil gi den en 6/6, og anbefaler alle å se den, men følg aldersgrensen, dette er ingen ungdomsfilm.

Endret av tofagerl
Lenke til kommentar

Izzat

 

Jeg synes den var bra fordi alt var troverdig, og historien var veldig bra kombinert med at skuespillerene spillte kjempebra. Når jeg så den ble jeg stolt over at vi også greier å lage actionfilmer. Jeg har vert noen av stedene actionen utspiller seg i filmen også. Det er veldig gøy å se.

 

La jeg marke til at filmen ikke hadde noe moral. Klarer du å finne moralen i den?

 

terning6.jpg

Lenke til kommentar

Ned Kelly igår, utrolig bra film som handler om familen Kelly som bor i enn engelsk by, og har store problemer med politiet i byen. Medvirkende: Heath Ledger, Orlando Bloom, Naomi Watts etc. Link finner duher.

 

8.5/10

 

Grunn til karakter: Genial film, men litt langvarig til tider. Anbefales på det sterkeste!

Lenke til kommentar

Hostel

 

Stor overraskelse. Denne hadde jeg få forventninger til (hadde ikke lest den lange tråden om den her på forumet, bl.a.) men den var dæven døtte meg bra. Satt limt til skjermen hele tiden, utrolig spennende, og god stemning. Likte spesiellt hvordan filmen (ganske realistisk) utviklet seg fra en hyggelig "guttetur" film, til et sadistisk helvete.

 

8/10 :thumbup:

Lenke til kommentar

Cinderella Man

 

Jeg gråt, jeg lo og jeg skalv så gipsen ristet. Ikke siden Dorina - Ass Ball har jeg vært så engasjert rundt en film. Stuen min formerlig ristet under boksekampene, siden jeg presset anlegget til hittil uante høyder. Glimrende skuespill, glimrende klipping, glimrende alt. Fantastisk. UTEN TVIL den beste boksefilmen som NOENSINNE har blitt lagd.

 

 

Hvis vi ser bort ifra den lille saken DeNiro, Joe Pesci og Martin Scrosese kokte sammen i 1980 vel og merke.

 

9,5/10

Lenke til kommentar

Her om dagen så jeg Dog Soldiers. Eller det vil si, jeg så Dog Soldiers igjen :p

 

Det er seriøst en av de beste filmene jeg noen gang har sett, har sett den nå hvertfall en 8-9 ganger, og den blir bare bedre.

 

Filmen handler om en gruppe med britiske soldater som er på en tilsynelatende helt vanlig treningsøvelse i den skotske villmarken. Så kommer de over en maltraktert feltleir og finner en hardt såret spesialsoldat. Soldaten babler vilt om skrekken som falt over han dagen før. Men ingen av soldatene får frem noe vettugt av det han sier. Bare at det bare skulle vært èn, de skulle bare være èn! Natten legger seg, fullmånen stiger og deres verste mareritt kommer frem fra skyggene i form av en sulten flokk med varulver, som er ute etter sitt neste bytte.

 

Denne filmen har alt. Den får det til å gå kaldt nedover ryggen på, jeg satt å lo hysterisk av enkelte scener, det er massevis av action og skuespiller prestasjonene er veldig gode. Det er et par gode overraskelsesmomenter som kommer brått på og jeg tror ingen gjetter seg til endingen på filmen uten å ha lest noe om den ;) Jeg gjorde hvertfall ikke det, hehe.

 

Uansett, genial film. Jeg digger den like mye, om ikke mer, hver gang jeg ser den :thumbup:

 

10/10

Lenke til kommentar
Seriøst? Jeg ville gitt Dog Soldiers maks 5/10. Filmens utgangspunkt var interessant og skuespillet var til tider godt. Men isteden for å skremme seeren, pøste de bare på med klisjefulle og kjipe actionscener vi har sett mange ganger før. En av de store skuffelsene for meg i år.

6957006[/snapback]

 

Hmm, jaja har vel forskjellig smak da tydeligvis :p Var egentlig disse klisjeene som fenget meg litt, de var liksom bedre i denne filmen enn andre, hehe. Føler egentlig også at stemningen er mye bedre fordi skuespillerne virker mer ekte enn normalt for filmer.

 

Men så er det også greit å huske på at filmen for all del ikke innehar noe hollywood budsjett, så ingen må forvente no stort og prangende! Men digger det de gjorde med ulvene, de ballettdraktene med påsydd hår gjorde mye større inntrykk på meg enn noen andre dataanimerte varulver jeg har sett.

Lenke til kommentar

Orginaltittel: Ghost Dog – The way of the samurai

 

Nasjonalitet: Amerikansk

 

Genre: Drama / krim

 

Sensur: 15 år

 

Produksjonsår: 1999

 

Spilletid: 1 time 56 minutter

 

Regi: Jim Jarmusch

 

Med: Forest Whitaker, John Tormey, Cliff Gorman, Henry Silva

 

Ghost dog (Forest Whitaker) er en profesjonell leiemorder som lever etter en gammel æreskode til samuraiene. Mafiaen velger å "nøytralisere" ghost dog etter at en av hans oppdrag gikk galt. Nå reagere han som en hver samurai ville ha gjort: Han slår til først...

 

Ghost dog - The way of the samurai er en film helt utenom det vanlige. En film som innholder intelligent symbolikk, underlige subkulturer og mesterlig musikk. Alt dette blir en umettelig miks. Blant det beste jeg noen gang har sett. 6/6

post-107551-1159447604_thumb.jpg

Endret av dicktator
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...