Gå til innhold

Hjelp til forslag på *må ha spill* til eldre konsoller!


OMP89

Anbefalte innlegg

Hei! saken er den at jeg lenge har ønsket meg mitt eget "lille" oppholdsrom! kall det gjerne man cave :p

 

Har hivd inn et par god stoler, en 55" tv, kjøpt inn DIV spill konsoller!

 

har foreløpig: nes,snes, n64.. skal også kjøpe inn sega megadrive 2 og ps1,

 

(ps3 og xbox 360 også, men disse har jeg det jeg ønsker av spill til!)

 

har dere gode tips til spill på disse konsollene? foreløpig har jeg mario spillene til nes / snes og et fotball spill til n64.

 

satser på mange gode forslag her! :D

 

Mvh

omp

Endret av OMP89
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Contra og Castlevania er populære valg. Metal Gear Solid til PSX. R-Type muligens? Double Dragon/Battletoads/Ninja Turtles om beat em ups interesserer deg. Sonic spillene må du jo ha, selvsakt.

 

 

Edit: ^o) Om du leter etter et old-school RPG er nok FF6 (3 om du kjøper SNES versjonen fra USA) den sterkeste. Earthbound og Chrono Trigger er også verd å ta en titt på.

Endret av Sekai-ichi
Lenke til kommentar

Det er veldig mange konsoller her da, men jeg kan jo ihvertfall nevne mine favoritter til Nes:

 

1. Mega Man 2 - Kanskje det beste rene plattformspillet noensinne med herligt leveldesign, høy vanskelighetsgrad og en fantastisk musikk som driver deg videre. Også en del episke bossfighter, og en god dose strategi i forhold til rasjonering av våpnene. Obligatorisk!

 

1. Super Mario Bros 3 - Dette står ved siden av Mega Man 2 og Super Mario World som det beste plattformspillet noensinne. Balansert vanskelighetsgrad, kreative brett og fantastisk kontroll. Dessuten er SMB3 det første spillet som så smått starter trenden med halv-psykedelisk humor i Nintendo-spill. Det har tonnevis med hemmeligheter, alternative veier gjennom spillet, en masse småspill, geniale items som tryllefløyten og ubrukelige som musikkdåsen og ankeret (som vi likevel skrev til Nintendo-Magasinet for å få svar på hvor befant seg.) Dessuten ble det laget en egen film for å promotere spillet. Og på verden 5-3 finnes den beste powerupen i et spill noensinne: Kuriboskoen!

 

3. Zelda 2: The Adventures of Link - Mange mener at dette er den sorte fåren i Zelda-serien, men Zelda 2 er - om man tåler vanskelighetsgraden - faktisk et spill som blander rpg-elementer med mer tradisjonelle action-plattformere som Castlevania på en måte få spill gjorde før Symphony of the Night. Zelda 2 har en stor oververden med hemmeligheter, byer med npc-er, hemmeligheter, gråtter og templer som man kan utforske. Når man utforsker de, får man dog et vanlig 2d-syn og man må slåss ved hjelp av det dypeste og mest givende fightesystemet i et spill av denne typen til Nes. Rpg-elementer som xp og levels, itembasert progresjon og magi er også noe som passet godt inn i Zelda og som dessverre ikke har vært brukt siden. Dessuten får man fult liv av å bli invitert med hjem av unge flotte damer (og full magi av gamle damer) - ikke feil bare det :)

 

4. Contra/Probotector - Plattformingen fra Mario kombinert med tempoet og presisjonen fra Gradius i tillegg til en herlig tospiller-modus gjør dette til et av de aller beste spillene til Nes. Men husk å bruke Konami-koden, ellers kommer man ikke langt.

 

5. Bubble Bobble - Enda et herlig tospillers arkadespill. Lag bobler, fang fiender og pop dem - like enkelt som det er genialt! Det som kanskje gjør Bubble Bobble så bra fremdeles er at det finnes så få spill av denne typen - dessuten er musikken fantastisk.

 

6. Super Mario Bros - I forhold til når det kom, er dette det klart beste spillet på listen. Tok en døende konsollindustri tilbake fra graven, og revolusjonerte spillbransjen i samme slengen samtidig som det etablerte Nintendo som den mest betydningsfulle aktøren i markedet for de neste 10 årene. En klassiker, som holder seg meget godt til tross for sin høye alder.

 

7. Dragon Quest/Warrior 3 - Dette spillet hadde vært litt høyere på listen om det faktisk var kommet ut i Norge. Er uansett det klart beste rpg-et på Nes med et herlig "job-system", en natt- og dagsyklus, en flott historie og et episk quest som er mye større enn i sine relativt beskjedne forgjengere. Ingen av Final Fantasy-spillene på Nes er i nærheten av dette.

 

8. Ninja Gaiden - Nes var en konsoll som svømmet over av action-plattformspill i 2D, men Tecmos Ninja Gaiden serie klarer likevel å skille seg ut med sitt høye tempo, beinharde vanskelighetsgrad, cinematiske historie, perfekte kontroll og interessante brett. Eneste som trekker litt ned er bossene, som i all hovedsak er for enkle (og den siste er tilsvarende omtrent umulig), men like fult et av de beste spillene av sin type noensinne.

 

9. Mega Man 3 - Ikke like kreativt som toeren, men større og penere, og fremdeles veldig bra. Har også skli-movet som gjør spillet enda raskere.

 

10. Castlevania 3: Dracula's Curse - Vil du spille med en pirat som kan klatre langs veggene? Hva med en mystisk karakter som kan kaste kraftig magi? Eller hva med Draculas egen sønn, Alucard som kan forvandle seg til en flaggermus og fly over de vanskeligste hindringene? Eller foretrekker du Simons bestefar Trevor og hans trofaste vampire killer? Går du innom skogen eller myren? Og stikker du innom gravplassen? Det unike med Castlevania 3 er at det i prinsippet er et enkelt spill - men det gir deg likevel så voldsomt mye frihet til å spille det slik du ønsker. Dermed passer det for de fleste, og det har en gjennspillingsverdi som gjør at det fremdeles er måter å gå gjennom spillet på som jeg ikke har utbrukt enda - 20 år etter at det dukket opp i Norge for første gang. Er også den teknisk mest avanserte grafikken på Nes takket være Konamis egen VRC6-chip, og har som vanlig et latterlig bra soundtrack. Eneste som trekker litt ned er en veldig høy vanskelighetsgrad.

 

Andre bra Nes-Spill det kan være verdt å skaffe seg er Castlevania 1-2, Metroid, Contra 2/Super C, Final Fantasy, Dragon Warrior/Quest 1-2, 4, Super Mario Bros 2, Faxanadu, Star Tropics, The Legend of Zelda, Turtles 2-3, Metal Gear, Ninja Gaiden 2-3, Ducktales, Chip & Dale, Bionic Commando, River City Ransom/Street Gangs, Kid Icarus, Kirby's Adventure, Wizards & Warriors 1-3, Crystallis, Willow, Blaster Master, Gradius, Little Nemo, Robin Hood, Adventure Island 1-3, Adventures of Lolo 1-3, Guardian Legend, Metal Storm, Journey to Silius, resten av Mega Man-serien (1,4-6), Double Dragon 1-3, Deja Vu 1-2, Shadowgate, Uninvited, Maniac Mansion, Golgo 13, Batman 1-2, Ultima 3-4, Rygar, Princess Tomato in the Salad Kingdom, Clash at Demonhead, Shatterhand, Power Blade og Blue Shadow. Og sikkert mye mer jeg ikke kommer på :)

Endret av taterfyrings
Lenke til kommentar

Silent Hill til PS1

 

Crash Bandicoot til PS1

 

Discworld 1 til PS1

 

Alone in the Dark til PS1

 

Dino Crisis til PS1

 

Resident Evil til PS1

 

Tomb Raider til PS1

 

Medievil til PS1

 

Metal Gear Solid til PS1

 

Broken Sword The Shadow of the Templars til PS1

 

Oddworld Abe's Oddysee til PS1

 

Blazing Dragons til PS1

 

Clock Tower 1 til PS1

Endret av _LarZen_
Lenke til kommentar

Eg får foreslå eit par rollespel som kanskje ikkje so mange kjenner til:

 

Shadowrun for SNES er svært aktuelt i desse dagar, etter at skaparen starta ei populær Kickstarter-kampanje for å finansiere ein oppfølgjar. Kort forklart kan Shadowrun skildrast som "Tolkien møter Blade Runner". Spelet fekk gode omtalar, men solgte ikkje so veldig bra, og har derfor blitt litt vanskeleg å finne til ein fornuftig pris. Men det er mogleg, som eg fann ut etter å ha leita ei stund (takk Ebay).

 

Faxanadu for NES er ein annan litt ukjent juvel. Dette er eit sideskrollande rollespel, med god musikk og stemning, samt godt fungerande spelmekanismar. Det er faktisk ikkje so lenge sidan eg fullførte ei gjennomspeling av dette.

 

Kay

Endret av KayAU
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...