Gå til innhold

SE X10 Mini Pro og Vivaz Pro norske slipp


Anbefalte innlegg

 

Joa. Vet at det finnes nok av videoer og anmeldelser av mini. Nå var det mini pro (les: den med qwerty) jeg tenkte på. For all del, kan sikkert være jeg har oversett anmeldelser og/eller vidoer av mini pro. Om så, si gjerne ifra.

 

Takk uansett :)

 

EDIT:

Vi får håpe på det.

 

 

Sorry, jeg overså at du hadde skrevet Pro. Dessverre er det ikke mye å finne av tester av denne, nei. Har kun sett noen få videoer med Mini Pro på YouTube.

 

Jeg vil uansett ikke gå for en så liten telefon og gi avkall på et qwerty-tastatur som går an å betjene. Det går greit å laste ned qwerty-tastatur på Mini'en, men med den lille skjermen blir jo tastestørrelsen deretter. Derfor har Sony Ericsson kun lagt inn mobiltastatur som standard.

 

Med fysisk tastatur, gir Mini Pro et reelt valg når det gjelder qwerty-tastatur. Gleder meg til jeg kan prøve den i butikken!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selv tror jeg ikke den kommer med Norsk tastatur. Blir vel kanskje funksjonstast eller trykke lenge på feks "a" for å få "å".

 

Sorry, jeg overså at du hadde skrevet Pro. Dessverre er det ikke mye å finne av tester av denne, nei. Har kun sett noen få videoer med Mini Pro på YouTube.

 

Sånt som skjer. Ingen grunn til å beklage :)

 

 

EDIT:

Tok livet av en trykkleif.

Endret av Bilael
Lenke til kommentar

Mini Pro må da være den perfekte mobilen for de som bruker den til SMS, facebook, MSN og twitter? Som ikke bryr seg om epost og større tyngre ting, men kjapp kommunikasjon?

 

 

Ja, akkurat! Jeg kan være villig til å gå for en såpass liten skjerm, så lenge brukergrensesnittet tar hensyn til det. Skjermtastaturet er ok til å skrive OK, snakkes senere og så videre. Til mer tekst, skyver man bare ut det fysiske tastaturet. Til lengre tekster og e-mail har jeg PC.

 

Ser lite video på mobil, og bruker den lite til surfing, annet enn å kikke litt på de siste nyhetene. Ellers ville jeg definitivt gått for en telefon med større skjerm.

 

Mini Pro'en er kun litt større og tykkere enn Mini, og man får et enda bedre grep om telefonen.

 

Jeg har hatt masse mobiler, og det som går igjen, er at de som har en tykkelse på 15-16 mm og litt oppover, er behagelige å holde i. Tykkelse under dette gir et mindre stabilt grep, spesielt fordi telefonene gjerne er bredere da. Så får det være at de får et mer klumpete utseende. Men jeg synes jo at Mini/Mini Pro er "jättegullig", for å si det på Ericsson-språket.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

I dag ankom Mini Pro til min mobilbutikk, og jeg var innom og prøvde den litt. Siden det ikke var særlig som talte for å gå tomhendt ut, tok jeg den med meg på veien, i bytte mot tre høvdinger.

 

La meg med en gang si at dette på noen områder er en annen verden enn på Hero og ikke minst Desire, som er de andre androidtelefonene jeg har kjøpt siste halvåret. Men det visste jeg på forhånd. Der er det bok av plass (skjerm), innstillingsmuligheter, samt navigasjonskule/-sensorknapp.

 

Denne telefonen er minimalistisk, og det tar tid å sette seg inn i en annen måte å finne frem i menyene på. Men alt i alt er det imponerende hvordan SE har klart å lage såpass mye ut av noe så lite.

 

Det er flott med fysisk qwerty-tastatur, som er der når du trenger det, og ellers borte vekke. Det eneste jeg ikke liker er at når tastene er opplyste på lys bakgrunn, er det umulig å se tegnene. Dette gjelder i grenselandet mellom dårlig og ok belysning. Det er tydeligvis styrt av en sensor. I mørke eller dårlig lys, er det derimot kjærkomment med tastaturbelysning. Men hadde sett at det var en mulighet for å selv å slå av lyset når man ikke trenger det.

 

Når vi snakker om belysning, er ikke skjermbelysningen mer enn den må være for bruk i dagslys utendørs, og jeg lurer på hvordan det vi se ut i solskinn. Men ikke for det; jeg så ikke en dritt på Desire i solskinn, bare så det er nevnt.

 

Har ellers ikke testet telefonen særlig, men inntrykket så langt er positivt.

 

 

EDIT: Flere erfaringer

 

Testet nettleseren litt. Det gikk greit unna å laste sider, men jeg prøvde den kun med wi-fi. Det er selvfølgelig ikke noen skjerm som innbyr til mye surfing, men for litt bruk går det jo greit.

 

Musikkspilleren er av det spartanske slaget, men lyden var god. Omtrent som på HTC Hero og Desire. Siden equalizer hører med til fremtiden i androidverdenen, må jeg ta til takke med mindre bass enn ønskelig.

 

Radioen hadde grei lyd, og mottakelsen var omtrent som på Desire. Det vil si OK, men jeg har hørt bedre radioer. Litt bakgrunnssus.

 

Installerte gps-programmet Sygic, som jeg bruker på Hero og Desire. Det virket som det skulle, men skjermen var for liten til at det er til noen nytte. Skjermbildene ble dessuten lite pene.

 

Kalendervarsler skjer tydeligvis kun én gang. Dersom jeg ikke gjør noe, er jeg vant med at det varsles igjen etter ti minutter, men det skjedde ikke. Dumt.

 

Batteriet ser ut til å være helt på det jevne, men jeg har kun hatt telefonen halvannet døgn, så det blir vel noe bedre med noen gangers lading. I motsetning til X10 Mini er batteriet utskiftbart.

 

Så litt om komfort: Det er klart at det blir en del blaing når man ikke kan ha mer enn én widget pr side.

 

Telefonen er kort og tykk. Tykkelsen gjør normalt at man får bedre grep om telefonen, men når den er såpass kort, og ikke minst tung, er det ikke en telefon jeg liker å betjene stående, med en hånd. Dessuten gir den glatte plasten på sidene et langt fra optimalt grep med fingeravtrykk på, noe som er uunngåelig. Og fingeravtrykk sitter godt! For ikke å snakke om dersom man er litt svett i hendene. Man er hele tiden redd man skal miste den, og bruker unødige krefter på det. At endene er skrå, gjør ikke saken bedre. De burde vært rette. På en så kort telefon har nemlig dette litt å si. Dessuten er knappene små og litt harde. Når man tar bilder må man bruke litt krefter på å trykke ned utløserknappen, og faren for uskarpe bilder er da absolutt til stede.

 

Regner med at komforten er bedre på den litt mindre, tynnere og lettere X10 Mini, som ikke har så mye glatte flater på sidene, samt at den er lettere. Men der får man jo ikke fysisk qwerty-tastatur.

 

Lade-/datakontakten er på siden, noe som i utgangspunktet er dumt. Men på Mini Pro gjør det faktisk at man har et noe sikrere grep om telefonen, av grunner nevnt ovenfor. Likevel er sidekontakt ikke så veldig praktisk i bilholder. Men når det gjelder bruk i bil, er det i alle fall ikke noen telefon som egner seg til navigasjon, så lenge kartet fortoner seg som et litt stort frimerke.

 

 

EDIT: Flere erfaringer [2]

 

Dersom man sammenligner med Mini, har jeg nevnt litt som går på komfort (blant annet vekt - Mini Pro veier vesentlig mer). Må også nevne SAR-verdi, som for Mini er akseptabel (1.17), mens den for Mini Pro er uvanlig høy (1,61).

 

Under komfort kan også nevnes at man heldigvis kan trykke menytasten to ganger for å komme i stand-by, som på Hero. På Desire derimot, må man først trykke på av/på-knappen, og så på Meny. Det er ikke noe greier!

 

 

Den innebygde høyttaleren gir kraftig lyd, noe jeg setter pris på, siden jeg jobber i delvis støyende omgivelser (mange mennesker rundt meg).

 

Kameraet: Har ikke testet dette utendørs ennå, men under innendørs fotografering synes jeg ikke billedkvaliteten var mer enn så där. Fikk et par skarpe bilder, men ellers var de ikke helt skarpe. Billedfilene blir relativt små til å være 5 MP kamera, men det har vel med høy kompresjon å gjøre.

 

Det gikk heldigvis generelt kjapt fra utløserknappen var trykket ned til bildet var tatt. Kommer litt an på lysforhold og autofokus. Men alt i alt meget akseptabelt.

Endret av CellularDude
Lenke til kommentar

Blir Sony Ericsson X10 mini Pro levert med norsk tastatur nå, eller tar det en evighet før

det blir tilgjengelig?

 

Nei, det er norsk tastatur.

 

Så du har fysiske ÆØÅ taster? Dette er en wildfirekiller i såfall.

Endret av Lilac1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...