Gå til innhold

Oktoberfest 2008 - arnold_layne - Sigma 30/1.4


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Takk for hyggelige kommentarer til gårsdagens bilde; jeg var litt spent på om det ville falle i smak. Dagens motiv er heller ikke særlig orginalt for å si det mildt, men det er ikke ofte vi får oppleve slike solnedganger i Bergen oktober, så jeg måtte nesten dokumentere den.

 

29. oktober - Bergen by night

 

405428226_5zDPd-XL.jpg

 

EXIF: ISO 200, 2 sek, f/11

Lenke til kommentar

Er dette Bergen? Det er vel en kulisse du har bygd opp i studio vel...? Nå ja, jeg har vært i Bergen ved et par anledninger hvor jeg faktisk har hatt knallvær, så jeg vet at det er mulig.

 

Ganske gunstig tidspunkt, du får hele graderingen fra blått til oransjerødt samtidig som det er lyst nok til at man kan se bygningsdetaljene. Samt at himmelen er lys nok til at vannet får en fin blåfarge der speilingene aldri er noe dumt trekk, og sannelig har du fått lurt inn en håndfull diffraksjonsstjerner også. Når du først bor i Bergen så er jeg enig, du kunne ikke la dette gå fra deg. Kanskje høre med kaffemannen om han trenger et bilde i lobbyen eller på kontoret?

Lenke til kommentar

Takk for kommentarer, alle tre.

 

Tomsi: Jeg kunne godt tenkt meg litt mer i bunn selv, men jeg hadde dessverre ikke stativ med meg og måtte derfor legge kameraet flatt i vinduskarmen. Dermed ble det vanskelig å få kameraet til å peke nedover. Ellers skjønner jeg at du har vært i Bergen og smakt byens dyreste "halvliter"? :)

 

k.n.b: Jeg forstår godt at du mistenkte dette for å være en kulisse. For to år siden hadde vi 85 dager på rad med regn på denne tiden... Ellers takk for fyldig tilbakemelding.

 

Jeg var forresten litt usikker på det horisontale utsnittet. Jeg ville gjerne ha med litt mer av skyene opp til venstre (som strakk seg på skrå helt ned til Damsgårdsfjellet), men samtidig synes jeg Rosenkrantztårnet og diffraksjonstjernene på begge sider passet inn. Dessuten ble det finest når hele Nordnes ble rammet inn av vann. Skulle hatt en 24 mm....

Lenke til kommentar

Nok en nydelig solnedgang i Bergen i kveld som ble foreviget på en ganske annen måte enn gårsdagens. To solnedganger på rad er kanskje å trekke strikken litt langt, men det er i det minste ingen elg...

 

30. oktober - Kran i solnedgang

 

406043043_vXKfd-XL.jpg

 

EXIF: ISO 200, 1/160 sek, f/5.6

 

I morgen drar jeg forresten rett fra jobb på en helgetur til Trondheim, så det siste bildet (og kommentarer for øvrig) får komme på mandag...

Endret av arnold_layne
Lenke til kommentar

Solnedgangsbilder to dager på rad er vel noe av en verdenssensasjon når man tenker på hvor du holder til.

 

"Kran i solnedgang" synes jeg var et virkelig flott bilde, et av de beste jeg har sett fra deg. Noen få enkle elementer og en behagelig fargeovergang. Krana får voldsomme dimensjoner tatt fra den vinkelen. Morsomt også at den nærmest peker ned mot solnedgangen. Terningkast 7.

 

Jeg skal vel og merke ta forbehold om at jeg er inhabil, slik som jeg velter meg i kraner og solnedganger selv.

Lenke til kommentar
Takk for det f_314. Er ikke så overrasket over at 21. oktober falt i smak hos akkurat deg :) Dagens motiv ble nok en kirke, men med en ganske anderledes utførelse og utsnitt enn forrige gang (13. okt).

 

22. oktober - Årstad kirke

 

EXIF: ISO 200, 8 sek, f/6.3

Den kvelden var jeg og fotograferte ved den samme kirken. I litt mer forstyrrende måter enn du gjorde, vi brukte vel to liter blod den kvelden. Men det var litt på siden av hva jeg egentlig skulle kommentere. Jeg ville egentlig bare si at du har gjort en FLOTT innsats i oktoberfesten, og at jeg har storkost meg med å bla i tråden (jeg er fremdeles forstyrret over trappene).

Lenke til kommentar

Det er bra det er nokon som nyttar anledninga til å dokumentere at vi har hatt litt sol i Bergen denne hausten også. 29. oktober er eit veldig pent bilde av Bergen i solnedgang. Likar nok enda bedre dagens bilde, som har ein flott vinkel, flott perspektiv og ein nydelig glød i bunn.

 

Du har også veldig mykje bra i resten av tråden.

Lenke til kommentar

k.n.b: Jeg er glad jeg fant et motiv som falt i smak - det har du fortjent! :)

 

Eplefe: Jeg må si jeg er nesten litt glad jeg ikke traff dere den kvelden... :scared: Ellers takk for hyggelig kommentar. Kjekt at jeg kunne forstyrre litt tilbake :)

 

archanios og Ageurk: Fint at dere likte fargetonene på himmelen. I dag hadde jeg litt flaks med timingen - det var tilfeldigvis så fint lys når jeg syklet hjem fra jobb. I går var det litt lettere, da kunne jeg bare sitte å se ut vinduet og vente til lyset var akkurat slik jeg ville ha det.

 

RandiA: Takk for nok en hyggelig kommentar.

Lenke til kommentar

Takk for kommentar, Tom. Bildet er tatt inne i Widerøe sitt store lekefly som står på Flesland.

 

Tenkte jeg skulle oppsummere litt jeg også.

 

Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å produsere daglige bidrag, det hadde jeg egentlig ikke trodd på forhånd. Dette har jo ført til at kvaliteten har variert en hel del (jeg ville vanligvis ikke ha publisert bilder som for eksempel 1. og 10.), men samtidig har det presset meg til å ta en del ok bilder som jeg ellers aldri ville ha tatt.

 

Jeg meldte meg i utgangspunktet på som amatør da jeg aldri trodde jeg kunne begrense meg til én brennvidde en hel måned, men jeg endte faktisk opp med å være entusiast. Litt fordi 30 mm på crop er en overraskende fleksibel brennvidde, men også fordi det har vært så tidkrevende å produsere et daglig bilde at jeg ikke har hatt mulighet til i det hele tatt å tenke på andre objektiver.

 

Jeg endte opp med å ta oppunder 1900 bilder i løpet av oktober, noe som er ca halvparten av kameraets samlede antall eksponeringer (siden juli)...

 

Ellers må jeg takke til alle som har kommentert underveis, dere har motivert meg til å fullføre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...