Gå til innhold

Reklamasjon på SE lader


Anbefalte innlegg

Kjøpte en p1 i november 07. Den medfølgende laderen vil ikke lenger lade telefonen. Riktignok sier telefonen at den lader, men batteriprosenten endres ikke, tvert imot så reduseres den. Etter å ha stått i laderen i over 12 timer, hadde batteriet bare blitt redusert. Prøvde med annen lader som fungerte helt ok. Hva gjelder av reklamasjoner?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, 1 år var det vist, som Flodec sa. :) Var det 6 månder før? Mener og ha lest det en gang.

 

http://sonyericsson.com/../Limited...rway_R1a_NO.pdf

 

edit

 

Det er sant. Men å bekymre seg for at garantitiden på produkter kjøpt i Norge er gått ut etter tre eller seks måneder, er bare tull. Rettigheter har man jo uansett.

Skulle likt og sett deg få reklamert på et 4 1/2 år gammelt batteri. ;) Verkstedene gir deg værtfall blankt avslag.

Endret av Dain Bramaged
Lenke til kommentar

batteri er forbruksvare og har dermed ikke reklamasjonstid. Ladere derimot har det og de har minimum 2 år om ikke 5 mot fabrikasjonsfeil. dvs at slutter den å virke uten at eksterne årsaker tilsier det (skade på ledning, miste i gulvet etc) har du rett på å få den reparert subsidiært at forhandleren omleverer den (Gir deg ny)

Lenke til kommentar

Takk Grommit, selv om du faktisk tar feil. Det finnes ikke noe som heter "forbruksvare" som er unntatt reklamasjonsretten. Man har reklamasjonsrett på en banan i minst to år. Men om bananen råtner etter noen uker, er det jo ingen mangel - det er jo det bananer skal gjøre. Men selv om man ikke har en sak, kan man fortsatt prøve å reklamere på den etter et halvt år om man har lyst.

Lenke til kommentar

Fikk en telefon tilbake fra service i dag, som var sendt sammen med lader pga at telefonen hadde problemer med i ta lading. Telefonen var sendt til Deltaservice.

 

Telefonen (med lader) ble kjøpt 22.11.07.

 

Svar fra verstedet var: Oppgradert software. Testet apparat OK! Lader er utenfor garanti periode. Kunde må anskaffe seg ny lader da denne er defekt.

 

Dette var da en Nokia, ikke SE..

Endret av Dain Bramaged
Lenke til kommentar
Under 500 ettsted betyr at prisen er lavere enn 500, ikke at det er omkring 500. Jeg vet bare at noen ladere er dyre.

 

Det er ingenting som heter under xxxx kr ettsted, om det hjelper.

 

batteri er forbruksvare og har dermed ikke reklamasjonstid.

 

Wow, det var dagens. Ren ønsketenkning fra Dell det der ;)

Endret av Lilac1
Lenke til kommentar

Per definisjon så er det det. Selv om forbruksvare i ordets betydning ikke er brukt. Men at et batteri blir dårlig er i seg selv ingen mangel. De fleste produsentene med respekt for seg selv (Særlig PCer) har enten 6 mnd eller 1 års garanti på batteriene i bærbare PCer.

Lenke til kommentar

Nokia har 6 mnd garanti på ladere, batteri, bordholdere, headset, kabler og deksler. Står på hjemmesiden til Nokia Norge.

Batteri er "ferskvare", så det hjelper ikke å reklamere på dårlig batteri-kapasitet på et 2 år gammelt batteri. Vet om brukere som har forsøkt å reklamere til SECCC og fått avslag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...