Gå til innhold

Webkafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
footerStickAlt: A more robust method of positioning a footer

 

#ff0000 = #f00

#0000ff = #00f

 

Shorthand er for 1337s.

 

Ja han sa at jeg skulle resize browservinduet mitt og se hvordan footeren beveget seg. Den beveget seg ikke hos meg i alle fall.....

 

Med løsninga jeg prøvde, så ble footeren med på scrollinga... jaja.

 

Nå sitter jeg og lager egen grafikk tilpasset css rounded corners sliding doors technique - sånn bare for å glemme hva jeg egentlig holdt på med. :p

Lenke til kommentar
Lite spørsmål, hvis man lager en nettside for en kunde, bruker man et forhåndslagd CMS som Wordpress eller utvikler man et eget?

 

La meg snu på spørmålet. Dersom jeg var kunden og du forslo å utvikle egen løsning hadde du ikke fått oppdraget. Risikoen knyttet til den type løsninger er for stor, og kostnaden er som oftest høyere. Og jeg snakker av egen erfaring som rådgiver i anskaffelsesprosesser.

 

Når jeg rådgir kunder om anskaffelse legger jeg blant annet følgende til grunn:

  • Det skal minst være 2 tilgjengelige aktører som kan vedlikeholde/videreutvikle systemet.
  • Systemet bør primært bygge på åpne rammeverk eller publiseringsløsninger.
  • Er systemet proprietært må det være mer enn en leverandør som kan implementere og vedlikeholde løsningen. Og kundebasen må være stor nok til at systemet har overlevelsesevne.

Klart det kan være interessant og gi kortsiktig bedre resultat å utvikle en egen løsning. Men hva skjer om leverandøren, som kanskje er en person får en takstein i hode, eller slutter med virksomheten. Jeg har i løpet av det siste året bistått flere med å skifte ut 1 til 2 år gamle system som leverandør har stoppet support og utvikling på. Og her snakker vi faktisk om relativt store leverandører.

 

Med den kvalitet som rammeverk ala Django, Ruby on Rails og "CMS-er" som TextPattern, WordPress, Drupal, eZ Publish, E107, TYPO3 etc har samt den sikkerhet for investeringen gjennom videreutvikling dette gir kunden er dette for meg et uaktuelt spørsmål.

 

Men velg det systemet som gir best kost/nytte for kunden blant disse. Og da bør kundens potensielle behov for flere år framover vurderes.

 

Det er også en annen positiv effekt her. Gjør du det på en god måtte bygger du en langsiktig relasjon med kunden der han ikke føler seg tvunget til å bruke deg videre, men gjør det fordi du leverer et ærlig og godt produkt.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar
Ok, takk for langt og utfyllende svar Bolson :)

 

Er det egentlig noen forskjell på Wordpress og de andre (TextPattern, Drupal) med tanke på måten stoff publiseres på? Har en følelse at Wordpress er veldig "bloggtilpasset".

 

Nå bruker jeg hverken Wordpress, TextPattern, Drupal eller andre av de "enkle" åpne løsningene. Jeg lærte meg TYPO3 (et av tungvektssystemene blant åpen kildekode CMS/CMF) for snart 4 år siden, så da har jeg et system som fungerer på alt fra hurtigimplementasjon (10 - 15 timer) til store prosjekter med kostnadsramme på flere 100 000 kr. Så jeg er dårlig egnet til å svare.

 

Men jeg har fått tilbakemelding fra andre at Wordpress er på god vei til å bli en komplett publiseringsløsning, og langt mer enn en "Blogløsning".

Lenke til kommentar

WorPress er ingen bloggmotor nei. De markedsfører seg egentlig litt feil i forhold til at standardskinnet er veldig rettet mot blog. At www.wordpress.org er lagt opp med Wordpress er vel en grei indikasjon på at det er mer enn bare en blog. Vil du ha eksempel på en enklere side så kan du titte på f.eks. www.infolink.no. Wordpress-versjonen er ikke operativ nå, men uten å bruke nyhetsfunksjonen i det hele tatt har jeg implementert en identisk side i Wordpress.

Lenke til kommentar

Interessant. Gnucitizen (de som fant XSS-problemet i Gmail som gjorde at man bl.a. kunne videresende andres e-post) har nå funnet et stort sikkerhetshull med UPnP som 99 % av alle rutere er sårbare mot, og det kun gjennom å besøke en webside med flash som sender en SOAP-request til ruteren. UPnP kan bl.a. endre DNS-serveren, og jeg ville tro de fleste vet hva det betyr. Så nå er det bare å finne fram SOAP kunnskapene og lære seg litt om UPnP.

 

For folk som har greie på dette her: Det er bare å bruke UnPlug n' Pray skriptet til Steve Gibson for å beskytte seg mot dette, er det ikke?

Endret av JonT
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...