Gå til innhold
  • blogginnlegg
    51
  • kommentarer
    192
  • visninger
    95 450

Dagens minitest: Bergens beste rullekebab


Gjest

7 779 visninger

Egentlig blir det gårsdagens, men hvem bryr seg.Iallefall, i går gikk jeg fra jobb med planer om Burger Kings baguetter til middag. På vei gjennom Marken går jeg forbi en kebabsjappe, tapesert med utklipp fra BA. Utklippene omtaler denne sjappen som Bergens beste, så min interesse er fanget. På menyen finner jeg frem en superdeluxe-rullekebab til 79 blanke kroner. Den har 10 minutters tilberedningstid, så jeg finner frem flasken med tålmodighet og smører meg godt inn.(I mellomtiden ringer Canal digital og prøver å prakke på meg en bredbåndslinje.. jeg sier jeg har NGT, betaler 500kr for 20Mbit og ikke er interessert. Nei, for de hadde et fantastisk tilbud på 4/1Mbit til bare 450kr. Hallo, hørte du hva jeg sa? 500kr for 20Mbit. "Åja, øh, er du fornøyd med det, da?")Så er rullekebaben min ferdig, pakkes varsomt inn i aluminiumsfolie og jeg overleverer de 79 kronene herligheten koster. På vei hjem stikker jeg innom en butikk for å kjøpe litt brus, og kommer over en liten sushi-meny. 49kr for 6 maki-ruller, soyasaus og litt ymse. Sushi og rullekebab hører sammen som hånd i hanske, så sushien fikk bli med hjem.Vel hjemme åpner jeg sushi-pakken, og ble litt mistenksom til den tyktflytende "wasabien". Den ble iallefall blandet ut i soyasausen, og jeg plukket opp den første maki-rullen.. og hva skuer mine lyseblå?Crabsticks.Sukk. Den ble dyppet i soyasaus, og jeg tok mitt første tygg. Tørr grøtris-aktig ris utgjør den største prosentandelen av rullen, men innimellom dukker en gulrot- og agurk-bit opp, og crabsticken glimter med sitt smakløse og kjipe nærvær. Ingefæren var saftig og smakfull, men det hjelper lite når sushien smaker eff all.Konklusjon: kjipeste sushien jeg har spist.Enter from left: Bergens beste rullekebab, here to save the day.t-super_kebab.jpgKremt. Iallefall, kebaben danderes pent på et fat, og jeg legger merke til at den har tatt skade av å ligge i folie i en halvtime. Den er nå dvask og ufin, men fullt spisbar.Første tygg. Helt kurant rullekebab, men Bergens beste? Langt ifra. Pannekaken som holder hele sulamitten sammen er nystekt og god, men fyllet var tragisk. Det var som om man tok restene etter en veik taco/tortilla/tilsvarende mat-kveld, rørte det sammen og pakket det inn i en lefse. Kjøtt, paprika, litt mais og sjampinjong og et eller annet muffens som holdt smørjen sammen (ost, tror jeg). Ingen salat eller syltede jalapeñoer. :(Konklusjon: fin kebab etter en kveld på byen, hvis man tilfeldigvis er i nærheten av Marken. Personlig syns jeg rullekebaben ved Teateret fremdeles er best, iallefall i sentrum.

19 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Hvis det er rullekebaben til Bergen Kebab (tror det er det stedet heter) bak teateret du mener er bedre enn rullekebaben i Marken, så må jeg si meg sterkt uenig. Mulig jeg bare var uheldig når jeg var bak teateret, men rullekebaben der var en temmelig kjip opplevelse.

Kjøper titt og ofte rullekebaben min i Marken. Passer veldig bra når jeg skal hjem fra BHG etter skoletid, eller har glemt matpakken på kjøkkenbordet hjemme. :)

Lenke til kommentar

Hvis du er på utkikk etter Bergens beste rullekebab, prøv den fra Åsane Grill & Pizza (ved/på Arken Steen & Strøm), hvis du tilfeldigvis skulle befinne deg i området. Samme pris, ekstremt god (på grunn av den spesielle kebabsausen).

 

Eller på den annen side, ikke gjør det dersom du har tenkt å venne deg til den. Du aner ikke hvor skuffet jeg var første gang jeg kjøpte babb i sentrum etter å ha vent meg til Åsane Grill.

Lenke til kommentar

Synes selv at Facil og Daniels (på laksevåg) har de beste kebabene i byen. Marken er forøvrig også grei, men har blitt litt morsom i magen av den et par ganger. Bergen Kebab er vel egentlig ikke for kebab å regne, den er veldig tørr, ganske liten og uspennende fyll.

 

Så etter min mening er det Facil som har sentrums beste.

Lenke til kommentar

Hos Facil setter jeg ikke mine bein. Har hørt en del ufine ting om det stedet. Har spist kebab fra daniels og Zagros. Ikke noe å si på de i hvert fall. Jeg snakker selvfølgelig om rullekebab og ikke vanlig kebab.

Lenke til kommentar

Kjenner meg ikke helt igjen i din beskrivelse av Marken Kebab. Synes den er suveren, nesten en halv kilo kjøtt i mediumen, og jeg tør ikke tenke på hvor mye det er i den store som koster 99 spenn eller noe. Kjøpt den en gang, og ble ikke sulten på et døgn igjen etterpå. Sausen er spicy som juling - i hvert fall hvis du kjøper sterk, noe som IKKE anbefales dagen derpå.

Det er noen få problemer med Marken dog. Det ene er lefsa, som har en tendens til å bli for tynn. Det er ikke måte på bannskap som finner veien ut av kjeften min sammen med halvtygde kebabrester når babben kollapser utover jakka. Det er trist på så mange plan. Jeg ser teit ut, bæsjer på leggen verbalt, og opptil flere gram deilig kjøtt går tapt. Kanskje derfor man har aluminiumsfolie rundt den, men av og til klistrer deigen seg fast i den, og så er man like langt. Jeg kjøper ikke rullekebab fordi jeg vil bruke gaffel (forresten: pitakebaben til Marken er noe helt annet -stusselig lite kjøtt). Et annet problem er at den ofte blir litt i meste laget. Med sin enorme kjøttmengde passer den ikke til kveldssnack som Bergen Kebab gjør. Den er middag, og du bør være sulten. Snakker nå om mediumen. Den store er en fot lang og ikke for nybegynnere.

Lenke til kommentar

Jeg var på Marken grill og pizza på søndag og kjøpte en medium rullekebab.

Det var noe av det verste jeg har spist i hele mitt liv. Lefsen var tørr, alt for lite kjøtt (som ikke smakte skikkelig kjøtt) og alt for mye kinakål som tok smaken fra resten. Jeg spiste 1/3 av den og måtte kaste resten. En annen ting var at det var skittent der. Jeg så at han tok på seg hansker, men han tok imot penger og la i de i kassen, fant brus og gjorde noe annet bak der før han tok på maten med hanskene på. Jeg går ALDRI der igjen. Holder meg til Daniels. Har smakt den ved teateret på fylla og den var god. Tror den må prøves i edru tilstand.

Lenke til kommentar

Daniels er den beste, syntes nå jeg.

 

Er kjekt å være tilbake i Bergen og rullekebab etter en uke i Oslo hvor det var vanlig kebab det gikk i. Prøvde femt kebaber der i løpet av uken, alle vidt forskjellig. Enkelte der var egentlig hvitløkssaus/suppe med tilbehør, kunne like greit gitt meg et sugerør.

 

Nei takke meg til Daniels :)

Lenke til kommentar

Må Bare bruke litt tid på og utdanne dere kulturløse kebabspisere, der finnes bare en god kebab sjappe i bergen, det var 2, la meg først begynne med den som ikke eksisterer lengre daniel rullekebab i svingen ute på laksevåg, nei nei ikke mas og tenk sjøl, les!!. daniel i svingen lagde gode kebaber med håndskåret lammekjøtt, dette holdt de på med i lange tider til dess en fjott der ute fant ut at ohhh, la oss flytte ut i gravdal og heller trevle dritten i en maskin "det går jo så mye fortere" og vi kan pushe dritten våres til idiotene på skolene der ute som er vant til møkket i byen, ja.. fortere og flere kunder som ikke har peiling overhodet, men... vassen dritt som resultat, nada tyggemotstand og lite kjekt..

 

riktig nokk fikk denne kebaben en renesanse jeg som beboer i ytre arna!! av alle plasser fikk nyte godt av, ene kokken der ute, tidligere ansatt på daniel tok med seg oppskriften ut i ytre arna, jeg var i lykke ett halvt år eller så.. men så kom nedsiget.. noen av "pakkisene" fant ut at de skulle gjøre mynt på de andre "pakkisene" sitt gode rykte for kebab folk reiste "land og strand" til ytre arna for og kjøpe denne herligheten og dette til tross for at ytre arna er bergens desiderte rævhull.. da de fucket over "pakkisene" som hadde bygget opp dette renome og skulle lage butikk på dette gikk hele dritten i stå, jeg personlig tok en tygg, brettet opp kebaben tømte den ut over gulvet og ga dem 100 kr for og tørke opp (vel brukte penger for og markere avsky) jeg hadde da handlet kebab der i ett halvt år og brukt ca 100 spenn dagen..

 

dette gjorde at jeg har så god kontakt med forige drifter der ute at jeg kan reise hjem til ham og få det jeg vil! dykt men sant..

 

alternativ 2 som er like bra om ikke bedre (og som i dag er eneste alternativ, om du ikke har fikset deg som meg), og det skuffer meg sykt at ikke folk faktisk vet dette..

 

chana kebab på laksevåg..

 

som eneste i bergen! bruker chana svin i kebaben (døds synd tenker du?) haha, ditt tap!!, denne kebaben er så herlig du aner det faen ikke, det er så mye kjøtt i denne herligheten du aner det faen ikke.. og det smaker himmelsk..

(La meg legge til en ting til, chana har servert denne keaben på laksevåg i 20 år!!, ja.. kødder ikke med deg.. 20 år.. han driver på enda, er ikke dette vitne om kvalitet og god mat så vet pokker ikke jeg, jeg spiste min første der for 20 år siden og har vært hoocket siden, eneste problem, ikke kødd med damen til chana, helst ikke snakke med henne engang før du har handlet der lenge, hun er en vil katt som freser (nesten som soup nazi fra seinfelt) men noen år med handling der vil få henne "kuet" og en snill vakker blomst spirer frem..)

 

jeg mener, omtrent ingen bruker ekte kebabkjøtt anyways, bergen kebab, ali baba, den over kinoen.. facil? alle disse bruker en "kjøtt"masse de ikke spiser selv, bare dumme nordmen som spiser den, hvorfor? man kan si pølser er "lips and assholes" men dette er bokstavlig lepper og rævhull, no fucking kidding.. prøv neste gang du er ute, bruk dine sure 50+ kroner på en kebab i byen, gi den urørt til kebabmannen og si her kompis, spise den du, se om du tør det!!, så får du svaret ditt..

 

mvh varg..

 

(PS: "pakkis" er ikke negativt ladet i denne sammenheng, faktum er at de som blir beskrevet som "pakkis" her i denne post er kurdere (chana er sri lanker), men på folkemunn er en stygg uvane og kalle alle disse "pakkis")

Lenke til kommentar

Dalia Kebab er desidert den beste i byen!

Den har en spennende smak på kjöttet og sausen, og når en bestiller kebab i pita med ekstra kjött, så får du alltid litt ekstra - dersom du er vennlig og ikke bare sur. Et smil gir så mye tilbake, og koster så lite! Vär vennlig, og du får tilbake bra behandling :)

De har god service, er hyggelig, husker deg igjen, og gir mye mat for pengene :)

Lenke til kommentar
Gjest Laksevågs gutten

Skrevet

Må Bare bruke litt tid på og utdanne dere kulturløse kebabspisere, der finnes bare en god kebab sjappe i bergen, det var 2, la meg først begynne med den som ikke eksisterer lengre daniel rullekebab i svingen ute på laksevåg, nei nei ikke mas og tenk sjøl, les!!. daniel i svingen lagde gode kebaber med håndskåret lammekjøtt, dette holdt de på med i lange tider til dess en fjott der ute fant ut at ohhh, la oss flytte ut i gravdal og heller trevle dritten i en maskin "det går jo så mye fortere" og vi kan pushe dritten våres til idiotene på skolene der ute som er vant til møkket i byen, ja.. fortere og flere kunder som ikke har peiling overhodet, men... vassen dritt som resultat, nada tyggemotstand og lite kjekt..

 

riktig nokk fikk denne kebaben en renesanse jeg som beboer i ytre arna!! av alle plasser fikk nyte godt av, ene kokken der ute, tidligere ansatt på daniel tok med seg oppskriften ut i ytre arna, jeg var i lykke ett halvt år eller så.. men så kom nedsiget.. noen av "pakkisene" fant ut at de skulle gjøre mynt på de andre "pakkisene" sitt gode rykte for kebab folk reiste "land og strand" til ytre arna for og kjøpe denne herligheten og dette til tross for at ytre arna er bergens desiderte rævhull.. da de fucket over "pakkisene" som hadde bygget opp dette renome og skulle lage butikk på dette gikk hele dritten i stå, jeg personlig tok en tygg, brettet opp kebaben tømte den ut over gulvet og ga dem 100 kr for og tørke opp (vel brukte penger for og markere avsky) jeg hadde da handlet kebab der i ett halvt år og brukt ca 100 spenn dagen..

 

dette gjorde at jeg har så god kontakt med forige drifter der ute at jeg kan reise hjem til ham og få det jeg vil! dykt men sant..

 

alternativ 2 som er like bra om ikke bedre (og som i dag er eneste alternativ, om du ikke har fikset deg som meg), og det skuffer meg sykt at ikke folk faktisk vet dette..

 

chana kebab på laksevåg..

 

som eneste i bergen! bruker chana svin i kebaben (døds synd tenker du?) haha, ditt tap!!, denne kebaben er så herlig du aner det faen ikke, det er så mye kjøtt i denne herligheten du aner det faen ikke.. og det smaker himmelsk..

(La meg legge til en ting til, chana har servert denne keaben på laksevåg i 20 år!!, ja.. kødder ikke med deg.. 20 år.. han driver på enda, er ikke dette vitne om kvalitet og god mat så vet pokker ikke jeg, jeg spiste min første der for 20 år siden og har vært hoocket siden, eneste problem, ikke kødd med damen til chana, helst ikke snakke med henne engang før du har handlet der lenge, hun er en vil katt som freser (nesten som soup nazi fra seinfelt) men noen år med handling der vil få henne "kuet" og en snill vakker blomst spirer frem..)

 

jeg mener, omtrent ingen bruker ekte kebabkjøtt anyways, bergen kebab, ali baba, den over kinoen.. facil? alle disse bruker en "kjøtt"masse de ikke spiser selv, bare dumme nordmen som spiser den, hvorfor? man kan si pølser er "lips and assholes" men dette er bokstavlig lepper og rævhull, no fucking kidding.. prøv neste gang du er ute, bruk dine sure 50+ kroner på en kebab i byen, gi den urørt til kebabmannen og si her kompis, spise den du, se om du tør det!!, så får du svaret ditt..

 

mvh varg..

 

(PS: "pakkis" er ikke negativt ladet i denne sammenheng, faktum er at de som blir beskrevet som "pakkis" her i denne post er kurdere (chana er sri lanker), men på folkemunn er en stygg uvane og kalle alle disse "pakkis")

Lenke til kommentar

Hvis du påstår at Chana Kebab e god så bør du tenke deg om før du går der neste gang....for det første så har han dreve på med Narko der...og måten han går kledd på er ikke hygenisk i det hele tatt.....

Lenke til kommentar
Gjest Guest_Karina_*

Skrevet

Hvis du påstår at Chana Kebab e god så bør du tenke deg om før du går der neste gang....for det første så har han dreve på med Narko der...og måten han går kledd på er ikke hygenisk i det hele tatt.....

 

 

Chana er garantert den beste kebaben. Men hvis man velger å høre på rykter og dømme folk etter klesstilen, da fortjener man ikke å spise den kebaben.

Har du kankje noe bevis på at han har drevet med narkotika der, eller har du bare hørt det av en kompis som igjen har hørt det av en kompis??? Klærne er kanskje slitte, men har du gått bort og luktet på han??? Har han noen gang luktet dårlig? Har du noen gang sett skit på klærne? Det har ikke jeg og jeg var der så og si daglig i en 3 årsperiode og stikker fortsatt innom.

Lenke til kommentar

Chana er det beste jeg har smakt!om han driver med narko(noe jeg tviler meget sterkt på) så bryr det ikke meg. Chana har den beste kebaben helt klart, og det er grunnen til at jeg og mine venner har gått der i 3 år.

Bergen = Chana kebab for meg, bor selv utenfor Bergen..

 

Chana har eksistert lenge. Min far spiste der som ungdom og sa selv at jeg måtte prøve. Jeg tenke at det ikke kunne være så gale og prøvde. Har spist hos chana siden jeg var tretten !

 

Støtter Chana! stå på, den er best! :D:D

Lenke til kommentar
(PS: "pakkis" er ikke negativt ladet i denne sammenheng, faktum er at de som blir beskrevet som "pakkis" her i denne post er kurdere (chana er sri lanker), men på folkemunn er en stygg uvane og kalle alle disse "pakkis")

 

Chana er faktisk fra Botswana. Og jeg er helt enig. Chana har den beste kebaben. Ferskt grillet svin rett i kebaben. Den smaker best i pita.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...