Gå til innhold

Dottens blogg

  • blogginnlegg
    27
  • kommentarer
    322
  • visninger
    262 524

Ta et godt tak i balla.


Gjest

19 067 visninger

Nei dette er ikke noe erotisk blogginnlegg (ikke i utgangspunktet i hvert fall). Dette er i hovedsak et enkelt spørsmål til deg, om du da er gutt; Har du tatt et godt tak rundt balla i dag? Har du i løpet av den siste måneden?

 

Hvis ikke, så anbefaler jeg at du tar deg en tur i dusjen og griper godt fatt. Det er på tide du utforsker litt. Er du jente sammen med en gutt, vel så dra han med inn i dusjen.

 

Nei, igjen, det er ikke snakk om noe erotisk. Jeg snakker her om noe som går under navnet testikkelkreft. Ja her må jeg nok skuffe deg i ditt håp om noe kinky og spennendes. Du er kanskje fristet til å forlate denne blogg i din søken etter nettopp det du håpet på å finne. Vær så god, gjerne løp avsted.

 

Men er du en gutt mellom 16 og 32, eller en jente som er sammen med en gutt i denne aldersgruppen, så anbefaler jeg deg å lese videre. Fordi det er stort sett de i denne gruppen som får testikkelkreft. Nå håper jeg ikke jeg skremmer alt for mye, men tingen er at om 1000 mennesker mot formodning skulle titte innom her, er det meget sannsynlig at noen av de vil få, eller allerede har, testikkelkreft. Med mindre man er svenske da, da tilfellene der er halvparten i forhold til nordmenn.

 

1163432471566_706.jpg

Trond Viggo oppfordrer også folk om å ta et skikkelig balletak

 

Ja forstå seg den som kan. I Sverige er det halvparten så mange pr. 10.000 som får testikkelkreft i forhold til nordmenn. Norge er faktisk på verdenstoppen i den forstand, sammen med danskene. Hvorfor, lurer du kanskje? Vel, det kan verken jeg eller andre svare på. Fordi man rett og slett ikke har en anelse for hva som forårsaker denne kreften. Spekulasjonene går fra alt til det å drikke melk til at mødre spiste fisk.

 

Nå er du kanskje litt engstelig med denne skremselspropagandaen her. Men fortvil ikke. Skal du først få kreft er testikkelkreft den beste å få og det er best å få den i Norge. For, såfremt den ikke har spredt seg, så er sjansen for at man lever etter 5 år på 99% i Norge. Den 1% er forbeholdt sykehustabber som f. eks å glemme igjen en skalpell nede blant de edlere deler. En ganske bra prognose i forhold til Europa, som samlet har 92% og USA som har 95% sjanse for å overleve. Så noe kan vi nå takke vårt skattesystem. Man er ikke avhengig av forsikring for å få lov å leve.

 

Selv om kreften skulle spredt seg så er prognosene bra, fordi denne krefttypen er temmelig svak for cellegift og den er ikke så dødbringende som på 80 tallet.

 

Så sjekk balla. Hva du skal lete etter? Først og fremst etter klump eller om deler av testikkelen er hardere. Annet symptom kan være at den ene testikkelen med et kan bli mye større. Smerte kan også være et symptom, selv om det er et sjeldent et. Finner du en klump så fortvil ikke, du overlever nok.

 

Men den må vekk. Ja, du hørte riktig. Finner du en klump så tar de testikkelen, de jævlene. Det er eneste måte å finne ut sikkert om det er ondartet. Noe det er i 98% av tilfellene. Men fortvil ikke, du har to baller fordi du har en i reserve. Jupp, den ene testikkelen klarer fint å overta jobben som før begge hadde.

 

For sikkerhetsskyld blir får du tilbud om å fryse ned de små grå. Jeg har kun vært i Trondheim en gang og det var for å onanere. Ja, du leste riktig. Staten betalte tur-retur for meg og min samboer for å reise til Trondheim, fra Bergen, for å onanere. For det er i Trondheim de små grå blir fryst ned.

 

Også ganske greit å få bekreftet at småsoldatene var ekte krigere (de tester kvalitet), men det at jeg har to barn uten å prøve på det var egentlig bevis nok for min del.

 

Det finnes også positive aspekter om du må fjerne en balle; For det første har du for all tid rett til å bli tiltalt som Einstein i all fremtid. Du kan også få deg en ekte balle av stål, selv om det nok ikke er å anbefale. Penisen blir også ca 3 cm lengre. Ok, det var en spøk. Og den jenten som prøver å komme med "du aner ikke hva smerte er du som aldri har født et barn" kan ta seg en bolle. Jeg ville heller pisset tennisballer enn å oppleve smerten etter operasjonen.

 

Ja jeg har en balle, bryr meg fint lite det. Utstyret funker som det skal og det er ikke som om jeg går skjevt. Operasjonen var temmelig kjapp, men dagene etterpå var en opplevelse i ren og skjær smerte. Men jeg sjekket aldri balla, det var ren flaks at det ble oppdaget. I mitt tilfelle var det den ene testikkelen som tystet på den andre, i form av smerte. Slikt er ikke normalt. Derfor ber jeg deg om ikke å satse på samme flaksen jeg hadde. Grip fatt!

 

Derfor, gjør som kvinnene gjør med brystene; Sjekk balla. Gjør det ofte. Og til dere jenter; Gjør deres plikt, ta godt tak i balla til gutta. For man vet aldri;

 

Det kan være du redder et liv.

177 kommentarer


Anbefalte kommentarer



Da var jeg nettopp kommet hjem fra legevakta etter å ha sjekket meg, det var for guds skyld ikke testikkelkreft. Jeg var faktisk sikker på at jeg hadde fått kreft, alle symptomene stemte virket det som, var overbevist om at testiklene mine endret størrelse osv. Men det jeg trodde var kreften var bi-testiklen. Jeg er utrolig lettet nå, rett og slett.

Lenke til kommentar

Nå har jeg lest gjennom hele diskusjonen, og telt meg fram til at en 5-6 stk har sjekka seg og funnet ut at de har kreft i testiklene! Av 128 poster, så må vel jeg kunne si meg selv som friskmeldt? Hehe...

 

Utrolig bra at du la ut denne, og takk til Mikachu for å ha lagt det til signaturen sin! Jeg sjekket nå, og fant ingenting uregelmessig. Er 17 år, og har vært keeper i mange år på fotballen; ergo mange balleskudd og liknende. Har hatt noen stikkende smerter utenom kamp og trening noen ganger, og tenkte på det nå som jeg leste det, at kanskje det kan være noe? Det kan komme helt brått! Skummelt! Jeg er til vanlig ikke veldig hypokonder, men denne tråden skremte meg! Well done!

Lenke til kommentar

Flott at du deler din erfaring med oss!

For en stund siden så sjekket jeg mine egne og fant faktisk en kul som jeg ikke hadde lagt merke til. Siden jeg er av den paranoide typen så bestemte jeg meg for å gå til legen,bare for sikkerthets skyld. Heldigvis så viste det seg at det var min Bitestikkel,som var litt større enn vanlig,noe som ikke er unormalt.

Oppfordrer alle å sjekke ballene sine. :thumbup:

Lenke til kommentar

For det første, en utrolig bra tråd.

Mange hankjønn er utrolig pysete når det gjelder legebesøk, og det å ta tak i egen helse.

Ser at flere har blitt skremt til legen og behandlet for kreft.

 

Selv fikk jeg diagnosen i 1992 (født -65).

Så til alle som er engstlige for hvordan prognosene er fremover så er jeg fortsatt i live etter 16år.

Oppdaget at en testikkel var mye større enn den andre og hard.

Ventet egentlig altfor lenge med å gå til legen. Hadde mistanke i et par måneder før jeg gjorde noe.

Jeg hadde også vært plaget med ryggsmerter en stund, noe som viste seg å være spredning i lymfesystemet.

Jeg hadde en svulst på størrelse med en plomme mellom den ene nyra og ryggraden.

 

Behandlingen gikk som følger:

Fastlege besøk, ultralyd, fjerning av en testikkel, alt i løpet av 10dager.

Så videre undersøkelser på Radium hospitalet for å sjekke for spredning.

Det viste seg at jeg hadde en av de sintere variantene av sykdommen.

Så jeg gikk på cellegift i flere måneder, ca 5 døgn med cellegift og 10 døgn uten, dette i 4 omganger.

Mistet håret etter bare et par uker, og ble etterhvert veldig redusert , manglet hvite blodlegemer ( rett før jeg ble lagt i isolat pga manglende imunforsvar), manglet blodplater(fikk beskjed om å oppsøke sykehuset hvis jeg begynte å blø eller fikk blåmerker), manglet rødblodlegmer (førte til utrolig høy puls selv ved den minste anstrengelse).

Spøy hele tiden, kan sammenlignes med den verste fyllesjuken parret med sjøsyke og ganget med ti.

 

Men blod prøver som ble tatt viste hele tiden at kreften var på vei tilbake.

Planen var at kreftsvulsten (spredningen som var i ryggen) skulle drepes med cellegift før den ble fjernet med operasjon.

 

Etter avsluttet cellegift behandling skulle jeg gå ca 4 uker og prøve å komme meg litt til hektene, før operasjon.

operasjonen ble utsatt enda 5 uker fordi jeg var i så dårlig form at jeg neppe hadde overlevd operasjonen.(i følge kirurgen).

 

Hele greia tok ca 8 måneder før jeg var i jobb igjen.

Svulsten i ryggen viste seg å være død da jeg ble operert, så jeg slapp videre behandling.

Sitter igjen med et 50cm langt arr på magen etter operasjon, en testikkel mindre, høyrente konto i frysedisken i Trondhjem, og en datter som jeg fikk på normalt vis. :thumbup:

 

Jeg fikk en utrolig oppfølging på Radium hospitalet, personalet der er bare helt utrolige. :thumbup: Har sendt dem mang en varm tanke i ettertid.

 

Jeg skriver ikke dette for å skremme livskiten av folk, men for å vise at selv om det er spredning er ikke håpet ute.

Det er tøft men du overlever.

Jeg var kun redd engang, og det var da de scannet hue mitt for å finne ut om det var spredning i hjernen. :dribble:

Håper det dette kan være til hjelp for noen, svarer gjerne på PM hvis noen ønsker mer info.

Lenke til kommentar

Har en liten hard klump som henger i en tråd fra høyre testikkel. Jeg har hatt det veldig lenge, 1-2 år kanskje. Har ikke merket noe særlig forandring - kanskje den testikkelen som har klumpen er blitt littegrann større. Har lurt på om jeg har hatt det lenge, men har ikke følt noe.

Jeg føler meg litt mer slapp enn når jeg var litt yngre (er 19 nå) men tenkte det var bare mangel på trening og aktivitet. Det er kanskje det også.

Skal nok sjekke meg, må bare våge meg til det først.

 

Et par spørsmål til dere som har hatt testikkelkreft og fjernet det:

- Fikk dere mer energi eller noe slikt etter at testikkelkreften var blitt tatt bort?

- Og er det bare i trondheim de har radiumhospital?

 

Håper på raske svar, takk.

Lenke til kommentar

Heihå.

 

Da har eg akuratt vært på ultralyd på Haukeland ooooooooog..det var ingenting å bekymre seg over :D

 

Det var bare en cyste,en liten væskeansamling som hadde kommet på en eller annen måte,ikke farlig i seg selv og ikke farlig for meg! :D:D

 

Lykkelige meg !!! Ahh..det var godt å få vite så slipper en å gå og gruble og bekymre seg over det! :D

Lenke til kommentar

LunaticFanatic:

Godt å høre at det ikke var noe farlig! :)

Hvordan var den klumpen med cyste - var den hard? Hang den på en måte i en liten streng?

Lenke til kommentar

Jeg var hos legen i dag, etter å ha oppdaget en klump forran den venstre testikkelen. Fastlegen sendte meg umiddelbart til sykehuset for å ta røntgen.

 

Røntgenmannen sa at det var naturlig, bare den ene ballen som hadde snudd på seg slik at den dingsen bak kom frampå. Jeg skulle komme tilbake igjen hvis det begynte å gjøre vondt (noe jeg syntes er merkelig da smerte er et sjeldent symptom på testikkelkreft). Og den andre ballen har ikke en slik klump i det hele tatt. Jeg prøvde å forklare han det men han var ikke norsk og det virket som om han ville ha meg vekk derfra med en gang etter undersøkelsen..

 

Må si det var en merkelig følelse å la en annen mann smøre inn kjønnsorganet mitt med glidemiddel, for deretter kjenne på det. :dontgetit:

Lenke til kommentar

Hmm, ble litt bekymret nå når jeg leste dette. leste linken til lommelegens forklaring på hvordan man skulle undersøke testiklene og jeg har ingen harde deler av selve testiklene og ingen klumper annet enn det lommelegen sier er bitestiklene på baksiden av testiklene. Men jeg oppdaget at den ene bitestikkelen er hardere enn den andre. Er det noe å bekymre seg over? Eller er det bare selve testiklene som har noe å si?

 

*rimelig bekymra*

Lenke til kommentar
Jeg må si at jeg er mer redd for å bare ha en testikkel enn å dø :wow:

Hvorfor det? Sjansen for smerte av å få en fotball eller lignende mellom beina har blitt kraftig redusert for min del.

Lenke til kommentar

Ser det var snakk om hvor mye man betalte for dette her. Som sagt så får vi heldigvis dekket behandlingen av staten. Jeg hadde kreft for noen år tilbake, ikke testikkel, men allikevel. Jeg spurte da legen min ca. hvor mye behandlingen min med sykehusopphold osv. hadde kostet.

 

Svaret... 1,2mill :wow:

Lenke til kommentar

Var på en sjekk i dag, siden jeg har mistenkt en "kul" i det siste. Det var ingen stor fare, i følge legen, men jeg har fått henvisning til en ny lege når jeg kommer opp til Lofoten igjen, og skal mest sannsynlig ta en ultralyd om en måneds tid. Ingen stor fare altså, men allikevel noe som følges opp. :hm: Håper virkelig at jeg slipper en kreft!

Lenke til kommentar

De hadde nå ikke ventet en måned med ultralyd om de anså det som noen stor fare. Jeg ble sendt til ultralyd omgående og det var ikke noe fjas eller venting med tiden. Det går nok bra skal du se :)

Lenke til kommentar

hei lurer på en ting, får en stund sia fikk eg litt smerter i tekstikkelen, som om nokken hadde sparka meg, osso no er tekstikklane min harde, kan de vere tekstikkel kreft ? :/

Lenke til kommentar
men no va dei plutsli ikkje så harde lenger :S variera litt :p :S

kansje lenge siden du har hatt sæduttømning? hehe

Lenke til kommentar
men no va dei plutsli ikkje så harde lenger :S variera litt :p :S

kansje lenge siden du har hatt sæduttømning? hehe

 

Finnes jo mange andre grunner til vondt i balla da..selv har jeg vært plaga med stadig tilbakekommende bitestikkel-betenneslser som etterhvert er blitt mer eller mindre kronisk. Veldig gøy! NOT!

Det har begrensa livet mitt veldig..og foreløpig har ingen doktor klart å kurere meg.

 

Fler her inne som har samme problem eller?

Lenke til kommentar
men no va dei plutsli ikkje så harde lenger :S variera litt :p :S

kansje lenge siden du har hatt sæduttømning? hehe

 

Finnes jo mange andre grunner til vondt i balla da..selv har jeg vært plaga med stadig tilbakekommende bitestikkel-betenneslser som etterhvert er blitt mer eller mindre kronisk. Veldig gøy! NOT!

Det har begrensa livet mitt veldig..og foreløpig har ingen doktor klart å kurere meg.

 

Fler her inne som har samme problem eller?

 

eg hadde stikking i tesktikklene min for en stund tilbake men forsvant etter en dag elns osso no nokken måna seinare er testikkelen min hard :S trur kansje de kan være betennelse i tekstikkelen sia den er hard og øm, som står på lomme legen er de syndromene til betennelse

Lenke til kommentar
Synes det kommer den ene historien om testikkelkreft etter den andre blant diskusjon.no sine brukere. Tenkte litt på samenhengen med laptop på fanget og testikkelkreft som noen forskere mener at eksisterer, regner med at gutta her er blant de som har brukt laptop litt mer enn gjennonsnittet. Selv har jeg en kokvarm macbook, og man kan si jeg ble litt bekymrett.

 

Heisann.

Jeg tenkte faktisk på akkurat det samme som deg når jeg leste om den ukjente årsaken nemlig LAPTOP!

Jeg har brukt laptopen rimelig mye det siste året og opptil 8 timer om dagen og jeg tenkte med engang på at en varm og litt tung laptop på fanget i timesvis passer ganske fint opp imot gruppen som er mest utsatt så kanskje det er noe i det hvetfall...!

 

For noen mnd tilbake fikk jeg en kul på halsen som jeg sjekket ut med ultralyd og fikk vite at det mest sannsynlig bare var en håven lymfeknute som kanskje kom til å forbli håven lenge.

Har fortsatt ikke hvert på oppfølgingstimen hos ØNH legen, men skal snart.

 

Det som er poenget er at jeg sjekket pungen pga jeg starta å lese litt om kreft og da fant jeg først bitestikklene, men også en tredje "kul" som det kjennes ut som er festa til den venstre ballesteinen litt nedenfor midten på baksiden mot innsiden som også henger litt mer ned enn den høyre noe jeg har lest kan være normalt, men i tilegg har jeg kjent ett slags ubehag rundt det området i det siste så nå sitter jeg her og er rimelig nervøs for å si det sånn, men jeg må vel bare fikse meg ny fastlege siden jeg har flyttet og komme meg dit for pokker! Har en dårlig følelse :(

 

Hilsen engstelig gutt 23

Lenke til kommentar

Asså om du har fått betennelse i balla blir den hoven og gjør dritvondt!! Du kan få høy feber og omtrent ikke greie å røre på deg...tviler på om det er det du har...

 

 

men no va dei plutsli ikkje så harde lenger :S variera litt :p :S

kansje lenge siden du har hatt sæduttømning? hehe

 

Finnes jo mange andre grunner til vondt i balla da..selv har jeg vært plaga med stadig tilbakekommende bitestikkel-betenneslser som etterhvert er blitt mer eller mindre kronisk. Veldig gøy! NOT!

Det har begrensa livet mitt veldig..og foreløpig har ingen doktor klart å kurere meg.

 

Fler her inne som har samme problem eller?

 

eg hadde stikking i tesktikklene min for en stund tilbake men forsvant etter en dag elns osso no nokken måna seinare er testikkelen min hard :S trur kansje de kan være betennelse i tekstikkelen sia den er hard og øm, som står på lomme legen er de syndromene til betennelse

Lenke til kommentar

Skal sjekke nå. Alt dette gjorde meg bekymret. Har ikke noen smerter eller lignende, og jeg er bare 13 år, men likevel klarte alt dette å få meg til å sjekke ballene. 100 % sikker på at jeg kke har noe, men å putte handa i buksa skader ikke.

Lenke til kommentar

×
×
  • Opprett ny...