Gå til innhold

Google Pack utvides


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Simen1: godt poeng. Det ligger kanskje ikke så alt for langt fram i tid heller!?

 

JKJK: Det er faktisk noen som er svært godt fornøyd med Norton produkter. Kanskje fordi de ikke vet bedre vil noen hevde. Dessuten har Symantec lik rett som alle andre freeware utviklere å gi bort ting gratis (men det er en forutsetning at Google Pack er et freeware produkt, noe jeg nesten tar for gitt).

Produktet er sannsynligvis ikke helt ubrukelig, og jeg vil ikke kalle det for møkk. Dessuten har Symantec med sitt NAV-produkt opparbeidet seg ett godt renommé angående det å klare å finne "den skadelige koden" under skanning. Trend Micro har nylig hevdet seg bra, så konkurrentene puster dem jo som regel alltid i nakken. Men folk bør være oppmerksomme på at de kan få freeware i kategorien antivirusprogramvare som faktisk også tilbyr å fjerne "skadelig kode" som du måtte slite med. AVG og Avira er to slike utviklere. Avira har jeg benyttet selv, og jeg går nesten utifra at AVG også tilbyr å fjerne "skadelig kode". Symantec spiller her på avhengighetsfølelsen som folk gjerne får til et slikt gratisprodukt. Noen får kanskje "øynene opp", og vil også sikre seg at de kan fjerne "skadelig kode" i tillegg til å finne den på PC'ene sine. Da har Symantec oppnådd sine forventninger.

 

sirSnoll: skribenten av artikkelen gir tydelig beskjed om at gratisvarianten fra Symantec ikke kan fjerne skadelig kode. Dessuten synes jeg at artikkelen indikerer at programvaren er i stand til å legge den "skadelige koden" i karantene, for ellers burde ikke artikkelen sagt følgende:

Det skal gi beskyttelse mot blant annet virus, ormer og trojanske hester.

 

Selv foretrekker jeg å kombinere freeware, opensource og betalte programvare lisenser. På sikkerhetssiden har jeg funnet de fleste produktene fra freeware kategorien foreløpig.

Endret av G
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+56132
Hvilke antivirus- og antispyware/adware-programmer anbefaler dere å bruke?

8264000[/snapback]

Nod32 eller Kaspersky er vel noen veldig gode alternativer.

Lenke til kommentar

Kapersky bruker MYE ressurser. Har sett en bærbar som knapt fikk gjort annet enn å sjekke virus med det programmet gående. Med AVG ble maskinen som ny.

 

Virusprogrammer er i ferd med å bli et større problem en virus. Paranoiaen tar overhånd. Med tanke på at positive treff er sjeldne og en god del av dem er falske, bør man ikke bruke for mye ressurser på det. Det kan imidlertid være lurt å kombinere et installert antivirusprogram med regelmessig skanning via ulike web-tjenester:

 

http://www.hardware.no/guider/nettverk_og_...enester/37906/3

 

Ingen programmer tar alt, så det er lurt å kombinere.

Endret av Gaervern
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+56132
Kapersky bruker MYE ressurser. Har sett en bærbar som knapt fikk gjort annet enn å sjekke virus med det programmet gående. Med AVG ble maskinen som ny.

8264560[/snapback]

Svært uenig, hos meg tok Kaspersky omkring 130 MB når den søkte etter virus og 20 MB når den var idle. Nod32 har jeg ikke prøvd, men Kaspersky annbefales på det varmeste.

Lenke til kommentar
Kapersky bruker MYE ressurser. Har sett en bærbar som knapt fikk gjort annet enn å sjekke virus med det programmet gående. Med AVG ble maskinen som ny.

8264560[/snapback]

Svært uenig, hos meg tok Kaspersky omkring 130 MB når den søkte etter virus og 20 MB når den var idle. Nod32 har jeg ikke prøvd, men Kaspersky annbefales på det varmeste.

8264618[/snapback]

 

 

Her er en oversikt: se på konklusonen med grafer:

 

http://www.thepcspy.com/articles/other/wha..._windows_down/3

Lenke til kommentar
Her er en oversikt: se på konklusonen med grafer:

 

http://www.thepcspy.com/articles/other/wha..._windows_down/3

8264633[/snapback]

Tja, den statistikken er helt motsatt av hva jeg erfarte når jeg kjørte Kaspersky.

8264654[/snapback]

Jeg også hadde elendig ytelse når jeg brukte kaspersky(som jeg vant i en hw konkurranse). Bestemte meg derfor å installere Norman istedet, og da ble ytelsen betraktelig bedre. Jeg har også kjørt Norman på drøye 100 maskiner på jobb og var veldig fornøyd med sikkerheten den ga. Så min personlige anbefaling (dersom du skal betale for et antivirus program) er Norman.

Lenke til kommentar

Som et svar på sirSnoll sitt spørsmål:

Dette er mine anbefalinger.

 

Antivirus:

Avira AntiVir yter bra synes jeg personlig. http://www.free-av.com/

http://www.avira.com/en/pages/index.php

 

Du kan jo også benytte det under Linux (har ikke prøvd det selv):

http://dl.antivir.de/tmp/antivir-workstation-pers.tar.gz

 

Om du er bedrift må du kjøpe lisenser. Gratisutgaven skal ikke stå særlig tilbake for bedriftslisens programvaren. Noen av lisenspengene går til et veldedig formål. Selskapet er Tysk.

 

Antispyware:

Her får du ofte en 30 dagers gratis prøveperiode om du går for kommersiell programvare. Gratisutgavene tilbyr sjelden en sanntidsovervåkning. En kan likevel få en viss peiling på hva slags grums som er på systemet sitt:

 

Spybot Search & Destroy

http://www.safer-networking.org/

 

AVG Anti-Spyware 7.5 (AVG har også gratis antivirus produkt)

http://www.ewido.net/en/product/

http://www.grisoft.com/doc/21/us/crp/0

 

a-squared Free (har også ett Anti-Malware betalprodukt med flere funksjoner)

http://www.emsisoft.com/en/software/free/

 

Ad-Aware SE Personal

http://www.lavasoft.com/products/ad-aware_se_personal.php

 

Av Anti-Malware/Anti-Spyware software finnes det ett helt berg å velge mellom.Du bør være oppmerksom på at både antivirus og anti-malware produkter enkelte ganger oppgir funn som faktisk viser seg å være direkte feil. På engelsk kalles deg gjerne for "false positives", og foreløpig ser det ut til å være litt knotete å finne ut av disse flokene. En tvinges gjerne til å Google både lenge og vel før en finner ut av disse tilfellene. Dersom noen har gode websider som tar for seg "false positives"-problematikken på en fin måte, så hadde det vært fint å få lenkene!!

 

Hva er spyware?

http://en.wikipedia.org/wiki/Spyware

http://en.wikipedia.org/wiki/Rogue_software

 

Du bør alltid sjekke mot websider som f.eks. denne jeg nevner nedenfor, før du installere beskyttende programvare. Da det finnes programvare som med overlegg utgir seg for å være sikkerhetssoftware. Men i virkeligheten er det "ulv i fåreklær". (rull litt ned på siden for å få fram tabellen).

http://spywarewarrior.com/rogue_anti-spyware.htm

 

Brannmur:

Brannmurer er ett mye diskutert tema. Noen liker det enkle som tilbys i Windows. andre liker å ha ihvertfall litt kontroll (med f.eks. ZoneAlarm Free)

 

ZoneAlarm Free

http://download.zonelabs.com/bin/free/info...aseHistory.html

 

Har hørt at noen anbefaler Kerio sitt betalprodukt:

http://www.kerio.com/kwf_home.html

 

(kunne godt tenke meg å prøve den brannmuren fra Kerio en gang i framtiden, men synes jeg har god kontroll også med gratisutgaven av ZoneAlarm)

 

Ellers bør du være oppmerksom på at det er noen som sverger til en type brannmur som du finner i bredbåndsrutere. Eller også de dyrere proffesjonelle brannmurene som kreves dersom du vil ha avanserte funksjoner som VPN (Virtual Private Network) - er en virtuell "tunnell" mellom 2 PC'er som står 2 vidt forskjellige steder på internett. Disse 2 PC'ene kan så utveksle data som om de var koblet sammen med i ett og samme lokalnettverk, og datatrafikken som beveger seg mellom disse 2 PC'ene over internett er i kryptert (uleselig) form.

 

Jeg synes at det er smart å følge en regel, med at du skal ha en software brannmur installert - enten du har en hardware brannmur eller ikke på systemet.

Endret av G
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...