Gå til innhold

Lære italiensk, vanskelig?


DMN

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Søstra mi kan flytende italiensk. Ho hadde det på VGS, og bodde i Italia noen måneder etterpå. Hvis du går inn for det, går på kurs og du bor i Italia, ville jeg tro at du kan lære ganske greit italiensk på et år. Kanksje mer, avhengig av hvor god du er til å lære språk. ;)

Lenke til kommentar

Nei ? Italiensk har Infinito, Participio, Gerundio (alle med Presens og Perfektum), Indicativo (med Presens, Imperfektum 1, Perfektum 1, Imperfektum 2, Perfektum 2, Futurum 1, Futurum 2), Congiuntivo (med Presens, Imperfektum 1, Perfektum og Imperfektum 2), Condizionale (med Presens og Perfektum). Og husk på at hver form er forskjellig fra hverandre, mens i norsk har man bare én form for alle personer.

 

Og preposisjonene også er vanskeligere enn på norsk, siden på italiensk kan de bli forbundet med artikler for å skape nye ord.

 

Er du ikke enig ?

Lenke til kommentar
  • 3 år senere...

Ciao! Jeg jobber som italiensklærer, og jeg er italiener selv. Det er riktig at det italienske språket har alt for mye grammatikk, men vi må også huske at grammetikken, det vil si "regler" hjelper når man vil lære seg et nytt språk. Gramatikken er ikke viktig i seg selv, men er den viktig for å forstå logikken, for å forstå hvordan språket er bygget opp. Jeg vil anbefale at du leser grammatikken, og at du deretter prøver å få maks eksponering til språket, for eksempel med å reise ofte til Italia, eller med å høre på en podcast, lytte på italiensk musikk, se på italienske filmer og så videre. Hvis du ikke har muligheten til å delta på et italienskkurs, prøv med en podacst, eller med et kurs på nettet. Jeg selv anbefaler alltid mine studenter om å laste ned en gratis podcast, for eksempel fra Allora. Du finner den på iTunes. Lykke til! eller som vi sier på italiensk, in bocca al lupo!:-)

Lenke til kommentar

Det var litt av en bump! Takk for svar, har nylig (nå tre år senere) bestemt meg for å ta et år i Argentina eller Spania for å lære meg spansk og så vurdere om jeg vil lære meg italiensk (slik jeg forstår det er ikke italiensk så vanskelig hvis du kan spansk). Takk for tipset om podcasts, tror det kan være ganske lurt :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Bare hyggelig. Siden italiensk og spansk er veldig like (mye mer enn svensk og norsk), så vil jeg anbefale at du lager en gloseliste i en xls-fil, hvor du kan ha en oversettelse av alle italienske ord til spansk, og hvis nødvendig til norsk. Dette kan hjelpe å ikke blande for mye spanske gloser mens du snakker italiensk, selv om alle i Italia klarer å forstå hva du vil si/mene.

 

Lykke til! Og pass deg for de "dårlige venner", de ordene som er like men som betyr to forskjellige ting. I Italia husker vi fremdeles en italiensk syngerinne som en gang i den spanske tv sa at hun var "embarassada" (gravid på spansk?), mens hun egentlig ville si at hun var "imbarazzata", som på italiensk betyr "flau, sjenert";-)

 

Ciao!

PS: www.allora.no er absolutt det beste stedet hvor du kan starte å lære italiensk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Jeg begynte å lære Italiensk for mange år siden på egnenhånd som tenåring, bare for moro skyld. Da jeg åpnet boka og bladde hurtig gjennom den, så jeg raskt at her var det adskillig mer grammatikk å lære enn i tysk og engelsk.

 

Men jeg bestemte med for å ta det bit for bit, og kan vel nå si at jeg mestrer selv de mest kompliserte konstruksjonene.

 

Italienks er forholdsvis lett å komme igang med, men det krever et betydelig arbeid å mestre dette språket.

 

Veldig mange verb er uregelmessige, og verbene inngår i mer kompliserte konstruksjonr med prefigerte hjlepeverb, pronomener og adverber hvor alt må komme på rett plass og må tilpasses til hverandre.

 

Ting uttrykkes også ofte på en måte som er vesensforskjellig fra norsk uttrykksmåte, for eksempel bevegelsesverb og retningsangivelser som håndteres helt annerledes.

 

Italiensk har også et enormt ordforråd.

 

Men det er jo morsomt da.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Det er sant at det er mer grammatikk i det italienske språket i forhold til andre språk, men grammatikk er et godt hjelpemiddel når man lærer seg et nytt språk, siden det finnes regler, og det er lettere å putte alt i et system. Jeg er italiener og jobber i Norge som italiensklærer for Språkskolen ALLORA, og jeg har hatt det litt vanskelig med å lære norsk, siden det finnes få regler og mange unntak i deres språk, mens italiensk er mer regelmessig, og grammatikken ligner nesten matematikk (algebra). Uansett, den beste måten for å lære seg italiensk er å reise ofte til Italia, å ikke være redd for snakke italiensk med italiener, og selvfølgelig ha gode italienske venner. Ciao! :)

 

Luca

www.allora.no

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...