Gå til innhold

Hvorfor er muslimer så like


Anbefalte innlegg

Nå er jeg enig i at det høres rart ut, men hvis man tenker litt etter er jo IQ en egenskap som kan trenes opp (Det er vel rundt 10 IQpoeng som er maks). I tillegg er det ikke til å skyve under en stol at det er flere mennesker med utdanning i vesten enn i de muslimske landene. Dermed kan man vel påstå at de har lavere gjennomsnittsIQ enn folk fra den vestlige verden.

 

Hvis dette er sant tviler jeg sterkt på at det har noe med den medfødte IQ-verdien å gjøre og mer med det faktum at flere fra den vestlige verden har hatt muligheten til å øke sin IQ-verdi ved hjelp av utdannelse og øvelse. Litt søkt though.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vil minne sterkt om reglene angående posting på dette forumet, som fortsatt gjelder i denne kategorien.

 

Sitat fra sticky:

 

Hei!

 

Det er et voksende problem her i Religion, filosofi og livssyn at det oppstår både en høyst uhøflig tone og ikkke minst at man går på person fremfor sak.

 

Om man verdsetter sitt forumtilbud så anbefales alle å forholde seg til Retningslinjene og spesielt merke seg de to første punktene.

 

 

QUOTE

Lenke til kommentar
Hvis dette er sant tviler jeg sterkt på at det har noe med den medfødte IQ-verdien å gjøre og mer med det faktum at flere fra den vestlige verden har hatt muligheten til å øke sin IQ-verdi ved hjelp av utdannelse og øvelse. Litt søkt though.

 

Ikke så rent lite søkt heller faktisk. Hvis vi sammenlikner Hong Kong og Norge, så er fordelingen 107 mot 98 i IQ, problemet her er bare at QHC er 60.8 mot 89. (QHC = Quality of Human Conditions) Vi ser også at PPP og GNI per capita er høyere i Norge enn i Hong Kong. Derfor skulle man tro at Norge burde knuse Hong Kong her, så er ikke tilfelle.

Lenke til kommentar

Når det gjelder "fakta" grunnlaget for påstanden om at Muslimer er dummere enn andre finner jeg hele grunnlaget noe tvilsomt. Rett og slett fordi det landet som scorer dårligst i testen har 59 som sitt IQ snitt. Hvis vi antar at den personen som nevnte at det kreves 52 i IQ for å åpne en dør og legger til det faktum at mange hunder klarer denne bragden så får vi et interessant resultat: Hunder er omtrent like smarte som en hel nasjon. En hel nasjon hvor mennesker snakker med hverandre, spøker og diverse annet som jeg aldri har sett noen hund gjøre.

 

(forresten: hvem er det som bestemmer hva som er vansklig i en IQ test utifra hvilke mål? Bare sånn for å stille noen kritiske spørsmål.)

 

Hovedpåstanden er at muslimer er dummere enn andre. Og generelt uduglige. En påstand jeg vil se bevis for fra et land hvor to grupper med genetisk like troende fra sosialt likestilte lag er stilt opp mot hverandre.

 

Rent teoretisk, som er det planet jeg antar at diskusjonen befinner seg vil jeg påstå at det ikke er belegg for en slik påstand. Tross alt har fravær av offentlig tro mer med velstand å gjøre enn tilstedeværelse av en hvilken som helst tro. Mange vil påstå at USA er et eksempel på det motsatte, men personlig mener jeg at det faktum at de fleste amerikanere er villige til å kjøpe avis av en muslimsk selger er et bevis i motsatt retning. Legg også merke til at selv om mange mener at religion bør ha en større tilstedeværelse i moralske spørsmål, er det ofte slik at de samme menneskene er imot en statligreligiøs innblanding i sine saker. KOrt sagt: De ønsker ikke at religion skal styre deres arbeidsliv, fordi de forstår at det finnes andre retninger med andre konkrete regler.

Lenke til kommentar
Man kan si at Islam er 600 år tilbake i tid. Bare se for deg Europa på 1400-tallet ;) Da fikk også kristne barn på løpende bånd

 

For noe tull. Noe som har en sterk innvirkning på antall barn man får er velstand. Om en kvinne har en karriere så vil det nok ikke bli så mange barn.

 

det er ikke lenger en 40-50 år siden at det var ganske normalt med 5-6 barn i norske familier. idag er vel 1-2 mer normalt noe jeg sterkt mistenker vår rikdom for.

Lenke til kommentar

i see, grandma. EDIT: ser ut til at "hvite vestlige" land er de eneste der analfabetisme ikke er et stort problem. Muslimsk-ekssovjetiske er også plettfrie. det er i afrika og konfliktrammede områder som hovedsakelig ser ut til å slite

 

velkopopovicky: tja... tadjikistan/kasakhstan - kina, india - bangladesh, tyrkia - bulgaria, indonesia/malaysia - papua new guinea, div steder i afrika (har ikke så god oversikt der), azerbaijan-russland, kazakhstan-russland, iran-armenia, tyrkia-georgia, tyrkia-armenia (anspent forhold mellom disse to), pakistan-india (ikke dirkte krig i alle fall).

Endret av Great Aftabeh
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...