Gå til innhold

Bytte kjøle pasta, hvordan fjerne det gamle?


Core2Dude

Anbefalte innlegg

Jeg prøvde å google dette men det kom opp mange ideer og lurer på hva som er enkleste\beste for å fjerne gammel kjølepasta.

 

Leste mange anbefalte isopropylalcohol\alcohol eller bare simpelt og greit, et kort som man skraper av det værste og tørke med en støv\røytfri klut etterpå... Vet ikke om vi har noe form for alcohol her hjemme så kan jeg bare bruke et visa kort og klut elns til å få vekk den gamle kjølepastaen?

 

Fikk min nye Xigmatek HDT-SD964 CPU kjøler idag :fun:

 

EDIT: Tok meg den frihet å skrape av det værste på CPU'en, men det er fortsatt et bittelite lag over. Er det mulig å bare ta en q-tips med litt rødsprit på og renske vekk det siste?!

 

Det er ikke lett å vente på andre for å svare når jeg har fått ny CPU kjøler gitt :!:

Endret av Core2Dude
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De som er ekstrem vil ha det veldig rent, men om du får skrapet bort det verste så holder det.

Som nevnt, de metodene du har funnet funker veldig bra, ellers har du jo også ArcticClean, har selv 2 flasker med det stående, kjøpte det mest for morro skyld og for å slippe å lete fram lokalt i en svensk forretning etter Isopropyl osv.

Lenke til kommentar
Fungerer fint med lett fuktet avispapir også. :)

Hørtes jo engeklt og greit ut, men rødsprit og q-tips er kanskje litt mer effektivt? Hvs det går å bruke det da? Ingenting galt i det?

 

EDIT: er ikke så interresert i å bruke penger Giallorossi, dessuten vil det ta lang tid før den kommer hit. Så jeg tror jeg bare går løs på den nå, med qtips og rødsprit :devil: etterpå blir det OC to the maks :D

Endret av Core2Dude
Lenke til kommentar

Så var det gjort! SEr helt fint ut nå :) Litt merke etter pastaen er vel uungåelig.

 

Nå gjelder det bare å få riktig mengde kjølepasta på den nye kjøleren! jeg så et bilde fra Legit Review og Xigmatek kjøleren som så veldig logisk\riktig ut:

 

ocz_vendetta_010.jpg

Her har han bare lagt på selve CPU'en

 

ocz_vendetta_011.jpg

Her legger han en stripe på hver heatpipe, resultatet blir mye bedre:

 

ocz_vendetta_012.jpg

 

Må vel være noe slikt jeg skal gjøre! Nå gjelder det å være treffsikker og ikke sløse, jeg har kun den medfølgende posen med kjølepasta ;)

Lenke til kommentar
:hmm: Ser at det er 4 heatpipes på Xigmatek kjøleren Det jeg hadde bilde av der var OCZ Vendetta kjøleren. Ergo heatpipsene er me mindre og venskeligere å treffe. Dessuten står det i guiden at jeg skal legge pastaen utover CPU kjøleren uten å legge dem i striper. Må vel bare gjøre det da, tyte det over...
Lenke til kommentar

Nå er jeg oppe og kjører med Xigmatek kjøleren. Har prøvd meg mye på overklokking, men det ser ikke ut til at jeg klarer å få 3.5GHz stabilt. Jeg er heller ingen expert på overklokking.

 

Foreløpig kjører jeg 3.4GHz (noe jeg heller ikke er sikker på klarer Prime95 testen) , men her ser dere ihvertfall IDLE temperatur med kjøleren på full guffe (bruker molex, til 3pin hviftekontakt. Har koplet CPU viften i denne)

 

post-127706-1218652296_thumb.jpg

Ser det alright ut? er redd jeg tok litt for mye goop på, men det så ca like mye ut som på det bildet jeg postet tidligere!

Lenke til kommentar
For your interest: Teknisk sprit er ikke det samme som vanlig alkohol.

Rektifisert, eller teknisk sprit, er ren etanol som er tilsatt stoffer som metyletylketon for å hindre konsumering. Når du snakker om alkohol, går jeg ut fra at du mener etanol. Er ikke det tilfelle?

Lenke til kommentar

v3g4rd, hvis du titter i trådeiers første post så ser du at han sier "..Vet ikke om vi har noe form for alcohol her hjemme...".

Dermed indikeres at det her er snakk om typer alkohol som kan kjøpes fra polet, dvs. Vodka, Whiskey etc. De fleste av oss tenker på dette som vanlig alkohol, og det sier jeg at han ikke må bruke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...