Gå til innhold

Problemer med oppløsning på 27"


abooAyoob

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg har fått meg en ny pc, med 27" skjerm. Gått over fra den gamle 19" lille crt skjermen min, og håpet på å se de nedlastede filmene på en fantastisk skjerm.

 

Og når jeg nå ser så er jo alt bare grøtete, det er så pixelert at det er helt uholdbart, er det slik at jeg må laste ned filmer og slikt i høyere oppløsning?!

 

Er dette et generelt problem med store pc-skjermer at filmer og slikt blir i dårlig kvalitet?

 

Har også problemet med dvd filmer faktisk, det blir veldig kornete.

 

Noen som kan hjelpe meg litt? Evt linke til noe hjelp?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Beklager, her er specsene:

 

Dell 2709w skjerm 1920 x 1200

Radeon HD 4850

Asus P5Q Pro

Q9300

4GB RAM

OCZ 600W

Vista 64bit

 

Lurte også på om dette var noe generelt problem for større lcd pc-skjermer med høy oppløsning?

 

Edit: hadde glemt å skrive på noen specs

Endret av theGreatest
Lenke til kommentar

Pcskjermer generelt har dårligere oppskaleringsegenskaper av film enn TVskjermer, og når du har en så stor skjerm som 27", så vil man være mer utsatt for pixelering av lavkvalitetsinnhold (pixlene er jo tross alt en del større enn på en 24"). Du kan jo prøve å laste ned noe HDmateriale, tror kanskje apple har noen eksempelfilmer liggende enda i HD.

 

Grafikkortet ditt skal være utmerket til oppskalering av vanlig materiale og, men jeg har ingen erfaring med de gode nye modellene. Det kan jo hende at noe er avslått i driveren et sted.

Lenke til kommentar

Jeg ser logikken i tankegangen din der molsen, men jeg satt faktisk en time med en hyggelig support-kar fra dell idag, han mente at skjermen skulle kunne vise dvd filmer (mener du forresten at dvd er lavkvalitetsinnhold?) på en utmerket måte, enda bedre enn min gamle crt skjerm.

Apropos, kobla faktisk til CRT skjermen min og den viste noe HELT annet, meget bra på oppløsningen, var noe mørk, men orka ikke stresse med instillinger på det siden jeg bare testa oppløsning for å sammenligne.

 

Jeg dro så faktisk til fetteren min for å sjekke, han sin dell lcd på 22 tommer var også kornete, ikke helt like mye som min, men fortsatt.

 

Tror jeg skal mail ATI og høre hva jeg kan gjøre for å oppskalere bedre. Har hørt også at power DVD er et program som forbedrer bildekvaliteten på dvd'er betydelig, noen som har erfaring?

 

Edit: Har lasta ned no HD-greier før jeg dro på jobb, skal sjekke det når jeg kommer hjem, håper det blir bra!

Endret av theGreatest
Lenke til kommentar

Du kan selv justere oppskaleringen via f.eks. FFDSHOW. Bruker det på projektoren som kjører 1280x720, hjelper voldsomt. Dette fordi jeg kan finjustere bildet med tanke på farger, kontrast, blur/fokus, skaleringsteknikk etc. til projektoren mens man ser film. Dersom jeg derimot viser samme bit på LCD skjermene blir det altfor skarpt, blokkete etc. Med andre ord : du justerer for skjermen du ser på, så skal du nok bli godt fornøyd :)

Lenke til kommentar

Ja jøss, god den! Men sist jeg forsøkte var fargene en anelse "glorete", men så også at man selv kunne velge "fargemodus".

 

Angående FFDSHOW - sjekk ut Hardware.no sin egen "Mastiff+HTPC" artikkel! Forklarer utrolig mye rart, blant annet download, installasjon, setup+tweaking av FFDSHOW C-:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...