Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg har etter et lite casemodprosjekt bruk for å fjerne en tynt, mykt plastikk-papir fra et plexiglass. Så har det seg slik at jeg limte dette "papiret" fast på plexiglasset og nå er det et sant H***** å få av igjen. Det er ikke noe alternativ å hive plexiglass biten og kjøpe ny.

 

Limet jeg brukte er Super-Attack, og jeg lurer på om det finnes noe som kan løse oppp limet, slik at jeg slipper å bruke kniven for å få det av?

 

Takker for alle hjelpsomme svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

det finnes egen cyanoacrylatelim-fjerner på markedet (super attack er vel cyanoacrylatelim = hurtiglim, hvis jeg ikke husker feil)

har slik fjerner, men kan dessverre ikke si hva den heter eller hvor man finner slik (etiketten er forsvunnet... limfjerner vettu :roll: )

denne angriper ikke plexi.

 

snakk med en jernvareforretning, eller en verktøy-grossist, kanskje de kan gi deg svar. skal se om jeg kanskje finner etiketten :p

Lenke til kommentar

plasterfjerner, ikke plastfjerner ;). Plasterfjerner og aceton er ikke det samme. Plasterfjerner er jo laga for at man skal kunne bruke den i nærheten av åpene sår. Men uansett hva man bruker burde man teste det på en bit plexi for å se om den reagerer med den og gjør plexien matt.

Lenke til kommentar

Takker for svar :)

Men kan plasterfjerner som er laget for å brukes i nærheten av åpne sår brukes til å løse lim?

Og så tenkte jeg på om kanskje Super-Attack faktisk er et "smeltelim", dvs. at det smelter plasten fast i hverandre. Går det fortsatt bra med lim/plaster -fjernere? (Dette burde jeg kanskje tenkt på før jeg limte? :oops: )

Lenke til kommentar

Og så tenkte jeg på om kanskje Super-Attack faktisk er et "smeltelim", dvs. at det smelter plasten fast i hverandre. :oops: )

 

hmm da kan det hende du får store problemer. Etter beskrivelsen din skjer det en kjemisk reaksjon i plasten, så det du prøver å fjærne er ikke lim, men den delen av plexien som er kjemisk endret.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...