Gå til innhold

Hvordan frityrsteke kjøtt og mat? Frityrrøre?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har frityr koker

 

men, hvordan lager jeg frityrrøre?

 

skal bla lage innbakt svinekjøtt i sur søt saus...

(sånn man får på kinaresturant) men jeg må vel rulle og dyppe kjøttet i noe for å få til det sprø gode på utsiden av kjøttet.... hvordan får jeg det til og hva må jeg kjøpe inn av matvarer, mel osv?

 

Kan du hjelpe?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Frityrolje. Det kan kjøpes i vanlig matvarebutikk.

Ellers er en jernkjele også effektivt, og maten dyppes vel ofte i mel før de frityrstekes.

 

Dette er vel ikke akkurat det han spør om, han sier jo han har frityrkoker...

 

Men on-topic

 

Frityrrøre:

4 ss hvetemel,

1 ts salt,

1 ts olje,

1 ½ dl vann og

2 eggehviter.

 

Til frityrrøren blandes hvetemel, salt, olje og halvparten av vannet. Rør raskt sammen. Rør inn resten av vannet. La røren hvile en stund. Pisk hvitene til stivt skum og vend dem inn like før du skal fritere kyllingen eller fisken eller hva det måtte være.

 

(http://www.nrk.no/mat/2905544.html)

 

 

Edit: Jeg vet ikke hvor mye dette holder til, så du får bare prøve deg frem

Endret av multisync
Lenke til kommentar
Frityrolje. Det kan kjøpes i vanlig matvarebutikk.

Ellers er en jernkjele også effektivt, og maten dyppes vel ofte i mel før de frityrstekes.

 

Dette er vel ikke akkurat det han spør om, han sier jo han har frityrkoker...

 

Men on-topic

 

Frityrrøre:

4 ss hvetemel,

1 ts salt,

1 ts olje,

1 ½ dl vann og

2 eggehviter.

 

Til frityrrøren blandes hvetemel, salt, olje og halvparten av vannet. Rør raskt sammen. Rør inn resten av vannet. La røren hvile en stund. Pisk hvitene til stivt skum og vend dem inn like før du skal fritere kyllingen eller fisken eller hva det måtte være.

 

(http://www.nrk.no/mat/2905544.html)

 

 

Edit: Jeg vet ikke hvor mye dette holder til, så du får bare prøve deg frem

 

Fantastisk!

TAKK! :new_woot:

 

Dette har jeg lett etter

Lenke til kommentar

Hei

Da er oppskriften testet

 

Ble veldig bra

 

Lagde frityr stekt banan med is og sjokoladsaus.. Anbefales!

En knall dessert

 

Takk for hjelpen alle sammen!

 

Bør forresten nevne at du ikke kan bruke samme røra til all mat.

 

åååå?

 

hva skal jeg bruke til svinekjøtt da..

 

innbakt svine kjøtt i sursøt saus blir neste prosjekt

 

En annen oppskrift for dette?

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Hvis skorpen ikke ble sprø nok, kan det være fordi du enten hadde for mye i frityrkokeren av gangen, slik at temperaturen sank for mye, eller ikke lot det renne av på tørkepapir etterpå.. Eller så kan det være noe annet..

 

Det er flere forskjellige frityrrører, blant annet fransk, kinesisk og japansk. (Sikkert andre også..) Hvilken du vil bruke kommer an på hva du vil lage..

 

En del oppskrifter bruker øl i stedet for en del av vannet, det skal gi en luftigere skorpe.

Endret av the_last_nick_left
Lenke til kommentar
Brødsmuler, eller strøkavring, er jo HEEELT nødvendig for å få den ekte deep-fry følelsen og smaken :)

Til den amerikanske deep-fryen er det nødvendig, ja. Til tempura (den japanske varianten) passer det ikke så godt.

 

@turtlis: Det går fint å bruke oljen flere ganger, bare filtrer den gjennom et kaffefilter eller en sil for å få ut rester. Hvis jeg først friterer kjøtt, fisk eller grønnsaker til middag, og så frukt eller is (!) til dessert, kan du bruke samme oljen uten å rense i mellom.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...