Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Worklog/Showcase Saab 900i - Masse bilder


ovinn

Anbefalte innlegg

Koselig at noen fikser opp en saab, liker de bilene ;)

 

Vi har selv en 93 fra 2000 og jeg må si at de turbomotorene er morsomme. Hvis noen noengang kjører en saab 93, prøv å dra den opp i andregir. Den har jevn fartsøkning til 55 eller noe før et eller annet skjer (kanskje turboen som kicker inn, er bilproff). Drar noe inni h****. Saaben din har vel noe av det samme ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk takk : )

 

Saaben min har nok ikke turbo, men til å være en såpass gammel bil drar den egentlig helt greit. Savner det lille kicket de turbomotorene har men.

 

Stefaren min har en 93 fra rundt 2000 tror jeg og har kjørt den noen ganger. Det er som du sier, det er gøy å dra på i andregiret :D

Lenke til kommentar

"Dear Øyvind,

 

It could be about another 3-4 weeks for the wait but we will notify you

the moment we get more back into stock. "

 

Sørgelig mail fra SonicElectronix :( Vi får bare vente å se, har jo allerede gått 2 uker. Men, har uansett fått gjort mer baki, vil nesten si meg ferdig. Har fått trekt platene og kablet alt så den venter bare på en spiller. Bilder kommer enten i morgen eller i løpet av helgen, har vært på ferie så har ikke hatt tilgang til kamera og pc. Skal se etter dørpaneler når jeg kommer hjem for så å gjøre noe så elementene passer inn :D

Lenke til kommentar

Bagasje ferdig! (99,999%)

 

Da er bagasjen kledd og det eneste som mangler er å feste strømkabelen til siden på en måte, forslag til hvordan det kan gjøres så det ser pent ut?

 

Er ganske fornøyd med resultatet egentlig, de hadde ikke igjen sort trekk så det ble mørkegrått men det gjorde ikke stort. :)

 

IMGP3385Large.jpg

- Synes resultatet ble ganske så bra, kunne ha brukt lim e.l. på festing av stoffet men hadde bare stifter tilgjengelig men de synes ikke så altfor godt.

 

IMGP3383Large.jpg

- Forsterkeren i all sin prakt :)

 

IMGP3386Large.jpg

 

IMGP3390Large.jpg

- Fant et fint lite hull til gjennomføring av strømkabelen, der det allerede er kabler som går inn i dashbordet må det da gå ann å få til noe? Jada, førte den inn og fylte på med litt kabel før jeg prøvde å finne den ved å strekke hånda opp under dashbordet nedenfra. Det gikk mye greiere enn jeg hadde forventet :) Resten var det bare å legge under gulvet så det ikke gnisset og bak.

 

IMGP3392Large.jpg

- Her et sted skal da sikringsholderen være, venter bare på pakka fra USA før jeg monterer den, er ikke vits å la forsterkeren få strøm før det er nødvendig :)

 

 

Ikke store update'n, sånn går det når man ikke har kamera under selve prosessen. Beklager det, skal få til bedre bilder neste gang ;)

Endret av DJ Ovin
Lenke til kommentar

Laget en tråd om dørpanelene her :) Trenger hjelp med å finne noen som forhandler dette! Skal titte innom bilopphuggern når jeg får tid og se om de ikke har noen 900 inne med dørpaneler som passer min..

 

Trenger litt mer hjelp fra dere.. Jeg skal jo bygge inn 6,5" elementer i dørene foran og må finne ut en måte å bygge å feste disse på.. Det som er dumt er at panelene ikke er "stereovennlige" så alt må bygges fra scratch.

Noen forslag til hvordan jeg skal gjøre dette? Har litt lyst til å bygge de i mdf og kle de med polyester osv men dette har ikke jeg kompetanse til.. Bor utenfor Lillehammer, så en tur til Hamar er ikke så langt hvis jeg må ha hjelp. Hvis det ikke er andre i området som er drevne med dette og vil hjelpe? :)

Det jeg først tenkte var å bygge noe ala dette:

MIR900Transmedia.jpg

men det blir penere med en annen løsning..

 

Her er et par bilder av dørpanelene som sitter der i dag

 

Link

- Fastmontert

 

Link

- Bak

 

IMGP3393Large.jpg

- Her er selve panelet

 

IMGP3396Large.jpg

- Og bak panelet.

 

IMGP3394Large.jpg

 

IMGP3395Large.jpg

 

 

Forslag? Jeg sitter litt fast.. :(

Lenke til kommentar

Tror jeg skal prøve meg på støpeplast jeg og, en gang må vel være den første.. Feiler jeg får jeg bare prøve igjen. Satt en stund i bilen og funderte i stad og tror jeg skal prøve å lage panalet i 9mm mdf, evnt dobbel 9mm under håndtaket på døra for å forsterke der elementet skal sitte. Så er det å bruke mdf-ringer og bygge opp med biter for så å lage en eller annen form på det. Jeg vil også lage en plass for domen øverst på panelet, samme fremgangsmåte.

 

Elementene det er snakk om er fra SPX-17REF settet til Alpine, håper jeg blir fornøyd med dette Det er en 6,5" og en dome i hver dør fremme, skal ikke ha noe bak etter litt vurdering ang plass og penger.. Mest penger

Så får vi se hva jeg gjør når det kommer til trekkingen, det tror jeg ikke jeg vil gjøre selv da jeg vil ha et bra resultat, hehe.. Så da er planen å få med seg en mdf-plate hjem fra jobb i morgen og lage paneler. Det er noen vinkler på døra, forslag til hvordan jeg skal gjøre dette? Kan jo kappe opp plata og lime for deretter å forsterke med støpeplast?

Tenkte også jeg skulle prøve å stå opp tidligtidlig (les 6) for å komme meg på bilopphuggeriet før jobb og sjekke om de har en delebil jeg kan plukke litt fra.. Har også lyst til å trekke opp dashbordet, a-stolpene og taket da trekkene er litt slitne (spesielt i taket, bak er det nesten morkent..) men vi får se hvor langt pengene strekker..

 

Update i morgen, bilder eller ei, på hva jeg gjør videre

Lenke til kommentar

Det ble en sen update, men det ble som lovet. Jeg funderte litt mer på dette før jeg la meg i går, og fant ut at jeg skulle ta med en 6mm mdf plate hjem fra jobb. Dette er mer enn tykt nok da det skal formes etter døra for å få på diverse deler. Jeg skal prøve etter beste evne å lage dørpaneler selv, får jeg ikke til dette må jeg finne på noe annet lurt. Skal først prøve å lage nye helt fra scratch. Blir ikke dette pent skal jeg prøve å modifisere de som allerede er der (eller noen andre like jeg finner på bilopphuggeriet). Siste mulighet er å få hjelp til dette/få noen andre til å gjøre det, men vil prøve først for å se hvor langt jeg kommer. Jeg er ingen kløpper til å bygge så vi får se hvordan det blir :p

 

DSCF7715Large.jpg

- Her er dagens arbeidsplass. Hengeren fra jobben, tenkte det var like greit å bruke den da plata lå der fra før :p

 

DSCF7716Large.jpg

- Plata, 6mm mdf. Får se hvordan dette fungerer, mulig jeg skulle ha brukt kryssfiner men dette tenkte jeg rett og slett ikke på :p Var ikke så dyrt så det er ikke det store tapet

 

DSCF7717Large.jpg

- Maskerte først opp det gamle panelet for ikke å smitte over tusjen jeg brukte til å merke opp hvor jeg skulle sage:

 

DSCF7718Large.jpg

- Deretter var det bare å fyre løs med stikksaga!

 

DSCF7721Large.jpg

- Resultatet, jeg regnet med endel justeringer og det ble fakta.

 

DSCF7722Large.jpg

- Her laget jeg et spor hvor plata skal bøyes innover mot døra for å få armlenet til å sitte, samt håndtak og vindussveiva

 

DSCF7723Large.jpg

- Laget et spor på begge sider av plata så den skulle bli lettere å forme, samt hullet i midten for feste av armlene..

 

DSCF7724Large.jpg

 

DSCF7725Large.jpg

- Deretter måtte jeg lage litt mellomrom for å få den til å passe i døra, prøvde meg bare litt frem med hvor mye jeg måtte ta av.

 

DSCF7726Large.jpg

- Gjett om det var vanskelig å få på den midterste skruen! plata er ikke akkurat så veldig bøyelig så jeg fikk litt jobb med å presse, holde på plass lenet og sette i skrue og finne skrutrekker :p Skulle hatt mange flere hender..

 

DSCF7727Large.jpg

 

DSCF7729Large.jpg

- Tatt fra inne i bilen. Det gjenstår endel justeringer før jeg kan tenke på å gå videre.

 

DSCF7730Large.jpg

- God plass er det ikke :p

 

DSCF7731Large.jpg

 

DSCF7732Large.jpg

 

DSCF7733Large.jpg

- Toppen kommer til å bli dekt av originaldekselet som sitter på det orginale panelet, jeg orker ikke lage nytt, får heller bare trekke om dette hvis det blir nødvendig..

 

DSCF7734Large.jpg

- Og der sa jeg meg ferdig for i dag, fikk borret hull for vindussveiva og dørhåndtaket, så jeg kommer meg inn og ut

 

DSCF7735Large.jpg

 

DSCF7736Large.jpg

 

DSCF7737Large.jpg

- Syns jeg har kommet godt på vei, men det mangler myye før jeg kan tenke på å begynne med støpeplast :p Det må tilpasses mye mer, og jeg må finne ut hvordan jeg skal få det tett mellom plata og dørsidene. På de orginale panelene sitter det en slags foringslist for å tette mellomrommet, noen som har forslag på hva jeg kan bruke her??

 

Skal fundere litt mer enten i morgen eller søndag/over helga på hvordan jeg skal lage det under armlenet så høyttalerene sitter. Om jeg skal legge en plate over hele siden under lenet eller bare deler av den. Skal også innom bilopphuggern og ta med hjem noen paneler og muligens et dashbord og a-stolper for å prøve litt diverse. Var meningen jeg skulle prøve å komme meg innom Installbay i løpet av helgen og men jeg vet ikke om jeg rekker det..

 

Får jeg tid i morgen før jeg drar til elverum skal jeg gjøre litt mer og fundere enda mer og banne mest av alt fordi jeg ikke får det til akkurat som jeg tenkte :p

 

Ser det lovende ut?

Lenke til kommentar

Joda , det finnes alltid ferdigløsninger og sånn men jeg ville prøve å lage noe selv.. Det finnes også andre måter å gjøre det på men jeg valgte denne :) Fungerer ikke den må jeg prøve noe annet, og sånn går det helt til jeg har penger nok til å få det gjort av noen andre :p hehe ..

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

En stund siden det er skrevet noe her. Jeg var innom bilhuggeren og kjøpte dørpaneler foran og hjulkapsler i går og begynte såvidt med dette.

 

hjulkapsler (ny vs. gammel)

DSCF7775Large.jpg

DSCF7776Large.jpg

DSCF7779Large.jpg

- Stor forbedring. De var ikke direkte pene noen av de men relativt penere de nye :p

 

DSCF7769Large.jpg

- Så var det tid for panelene. Fant noen greie paneler hos høggern. Her er de jo hele og fine..

 

DSCF7770Large.jpg

- Men vent! Hva er dette?

 

DSCF7771Large.jpg

- Et stykk ribbet dørpanel, klar for litt Tech7

 

DSCF7773Large.jpg

- Jeg tenkte bare jeg skulle feste klipsene som holder panelet på døra litt bedre siden plata er relativt tynn og de har lett for å dette ut.

 

DSCF7774Large.jpg

- To stk ferdig

 

DSCF7772Large.jpg

- Tok av plata jeg laget og satte på den originale plata. Orket ikke at det skulle bråke så fælt :p

 

DSCF7777Large.jpg

- Tok også med noen penere pyntegreier til å ha bak dørhåndtaket inni bilen siden de ikke så helt fine ut..

 

DSCF7778Large.jpg

 

Tok også å ryddet og vasket inni hele bilen, støvsugde og gjorde det fint. Nå får jeg bare ta utsiden en gang jeg har tid, og polere og litt sånn. Skal forhåpentligvis innom Installbay Hamar enten fredag eller lørdag og kjøpe inn støpeplast og noen mdf-ringer.

Lenke til kommentar

De er hvertfall mye penere enn de gamle. De gamle er mer solide da, ordentlig stål og koster endel mer men de er ikke fine så det holder for meg :p Jeg får lønning over helga så skal se om jeg ikke får svingt meg rundt og kjøpt no støpeplast og diverse jeg trenger for å støpe litt på dørene. Burde kanskje forsterke de litt der elementet skal henge, siden det bare er en tynn plate?

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Da er spilleren og komp.settet pluss litt småting i hus, endelig :D Moms og toll kom på 1400, noe som var greit syns jeg. Har allerede satt inn spilleren og må se til å få ut fingeren med bygginga så jeg får det ferdig en gang.. :p Skal prøve å slå sammen noen av innkjøpene med det vi skal ha til russebilen tenkte jeg.

 

Legger ut bilder når jeg har fått kameraet, er forresten syykt fornøyd med spilleren! :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...