Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

K-rør på bad


Anbefalte innlegg

Jeg driver og trekker k-rør og legger membranplater på et bad, og lurer i den forbindelse på følgende før elektrikkeren kommer og kobler:

 

1. Jeg skal ha en IP44 stikkontakt inne i et skap i innredningen, og lurer derfor på hvordan man vanligvis strekker k-røret. Jeg har hørt/lest følgende forslag:

- Slå en veggboks på stender og bor hull i membranplaten. Flislegg så rundt og sett stikken inn i boksen.

- La K-røret bare stikke ut av membranplaten + flisen, og så montere stikkontakten utfra denne. (Mureren forteller at dette er vanlig på bad han jobber på)

- La K-røret ligge i en kveil inne i veggen der kontakten skal være, og så borre et hull og ta den ut og montere en "jukseboks" med klemører.

 

Jeg tenkte også å legge opp et punkt for et evt fremtidig boblebad, selv om dette ikke skal brukes i første omgang. Hvordan gjør jeg det med k-røret i dette tilfellet (stenderboks, rørstuss, kveil i vegg ..?) Noe spesielt jeg må ta hensyn til med opplegget til et boblebad?

 

Regner med det finnes flere kvalifiserte elektrikere her inne som kan svare :) Fordeler/Ulemper med alternativene- evt kommentarer mottas med takk.

Endret av Linuxguru
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville ha valgt alternativ 1. Den mener jeg er penest, så får du en flat stikkkontakt også. Du må ikke ha ip 44 overalt på badet. Vi setter for eksempel mange ganger opp vanlig innfelte doble litt over vask på hver side speil. Skal du i tillegg ha den inne i et skap så ser jeg ikke hvor fukten skulle ha kommet inn hen.

 

Til boblebadet så pleier vi som regel å stikke ut en liten kveil med kabel der boblebadet kammer.

Endret av glx-rider
Lenke til kommentar

Husk at boblebad krever alpolig brudd (2polt bryter). Det er derfor smart å legge det fra en boks plassert utenfor badet.

Når det gjelder stikk på bad så trenger de IKKE være IP44 om de står langt nok fra dysjen.

Når stikken står 60 cm fra dysjveggen så trenger den ikke være mer en en vanlig med barnevern.

 

Jeg synes personlig det er finest med stikk i møblene på badet. Det er sjelden pent med synlig stikk i flisene. Man kan jo da også ha ting til lading i skapet uten at det "roter"

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...