Gå til innhold

Nytt kamera - 3-4000++


Anbefalte innlegg

Hei,

 

jeg har i flere år nå brukt Minolta Dynax 4 (analogt) i tillegg til et elendig digitalkamera. Jeg tenkte derfor å investere i et digitalt speilrefleks. Jeg tenker å ikke betale mer enn 4000 (4150 osv går fint). Jeg har tenkt å kjøpe det i butikk (bor i Bergen - så det er flere butikker å velge mellom).

 

Joakim. :)

 

Edit: Jeg tenker på fullt sett (kamerahus/linse - evt. blitz*). *Innebygd blitz går fint, men det bør også være mulig å koble til ekstern.

Endret av Jooakim
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er egentlig veldig få objektive fordeler og ulemper. Sony er det mange som ikke liker på grunn av deres forretningsmetoder, men det gjør ikke kameraene dårlige. De har fått pes for dårlig ISO-ytelse før (les: a100), men det er ganske greit rettet opp med a200.

 

Olympus får pes for mer støy på høy ISO på grunn av mindre sensor, men i praksis er det lite merkbart, dessuten har de siste modellene basert på samme sensorstørrelse bevist ganske klart at disse sensorene kan yte godt, også på høy ISO, så i det lange løp taper du lite.

 

Både E-510 og a200 har dessuten innebygget bildestabilisator, noe som er en klar fordel.

 

Ergonomisk mener jeg støtt at E-510 og a200 er betraktelig bedre i mine klyper enn 350D/400D, hvordan er 450D i forhold?

 

Men nå har vi jo kritisert Sony for forretningspraksis, så da må vi kritisere Olympus også.

 

Dersom du er på sykehus og skal få undersøkt endetarmen er det meget sansynlig at det er et Olympuskamera de dytter opp i stumpen din.

 

Igjen, det gjør ikke kameraene til Olympus til noe drit - generelt sett.

 

:tease:

Lenke til kommentar

Canon 450D er også et kompromiss når det gjelder grep; jeg er en av de som synes det er dårligere enn 350D/400D - jeg har ikke probmlemer med 350D/400D. et er en del som ikke klarer de to, men som synes at 450D er helt greit.

 

Sony A200 og Olympus E-510 er klart bedre når det gjelder grep; og de er veldig greie kameraer også.

 

Kom deg ned til Japan Photo og Ur og Foto og ta og føl på de aktuelle kameraene. Så vlger du det som føles mest riktig. Ytelsen på kameraet blir du fornøyd med. De er alle så bra.

 

Tom

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-q5ES5fDk

Ikke bare tenk funksjoner, men hvordan det er å holde kameraet, hvordan du liker menyene osv... Jeg tror du blir fornøyd med alle de anbefalte kameraene.

Lenke til kommentar
Jeg ser at Olympus-kameraet har 3 fokus-punkter, mens for eksempel EOS1000D har 7 og EOS400D har 9. Er dette noe veldig viktig? :-)

 

Stort sett ikke. Mange fokuspunkter øker sjansen for at fokus bommer, for det er plutselig en algoritme som bestemmer hva som skal være i fokus. Jeg skyter 99% av alt jeg skyter med midterste fokuspunkt. Da vet jeg hva jeg sikter på, og kan lynkjapt justere komposisjonen etterpå. :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...