Gå til innhold

Hund og katt sammen


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg er en lykkelig katteeier som har en sammboer som gjerne vil ha hund. Etter flere dagers diskusjon pga katten, gikk jeg med på å kjøpe en rottweiler-valp.

Katten min er 2 år. Den er veldig kosen og snill. Det bor tilsammen 3 han-katter i samme bygning og alle 3 er bestekompiser.

Så kommer det en liten rottweiler inn i bildet.

Hvilke forhåndsregler bør jeg ta for at de to skal komme sånn nogenlunde overens? Bør jeg la være og slippe ut katten i tiden fremover? Vil ikke at han skal stikke av... Hvordan skal jeg gjøre det hjemme? Sette opp gjerder inne?

 

På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke mye erfaring på emnet, men noen tips har jeg.

 

La hunden og katten være adskilt de første dagene mens valpen blir trygg i sine nye omgivelser.

Så kan du gjerne gi dem noe av lekene e.l til hverandre så de blir vant med lukten.

 

Deretter må du nesten se ann hvordan valpen er av person osv, men forsiktig tilnærming uten press er vel det som oftest blir annbefalt, og det paret jeg kjenner som nettopp fikk valp inn i huset hvor det også var katt brukte vel nesten en uke før begge kunne være i samme rom uten 100% oppfølging.

 

Katta vil sikkert stikke ut og bli ute en stund om den synes det blir mye mas eller skremmende, men bare gi den litt tid og ikke press den til ting den tydelig ikke vil, og som regel vil de venne seg til hverandre.

 

Lykke til

Lenke til kommentar
Hei.

Jeg er en lykkelig katteeier som har en sammboer som gjerne vil ha hund. Etter flere dagers diskusjon pga katten, gikk jeg med på å kjøpe en rottweiler-valp.

Katten min er 2 år. Den er veldig kosen og snill. Det bor tilsammen 3 han-katter i samme bygning og alle 3 er bestekompiser.

Så kommer det en liten rottweiler inn i bildet.

Hvilke forhåndsregler bør jeg ta for at de to skal komme sånn nogenlunde overens? Bør jeg la være og slippe ut katten i tiden fremover? Vil ikke at han skal stikke av... Hvordan skal jeg gjøre det hjemme? Sette opp gjerder inne?

 

På forhånd takk.

 

 

Nå har jeg bare en katt og en hund selv! men du har ikke problemer du som har hunde valp! det bruker og gå bra så lenge du gir katten en go bit vær gang den hilser på hunden uten og vise tegn til aggresjon. Så bare la dem gå fritt! men vær varsom. det er vell det eneste du treger og være.

Lenke til kommentar

så lenge hunden er valp pleier det ikke å være noe problem.

hadde valp og katt samtidig en stund, hadde ingen tilvending eller noe slikt, tok ikke lang tid før de var venner, må selvfølgelig passe på at de ikke angriper hverandre, men ellers skal man ikke trenge så mye.

er oftest hunden som angriper katten, så lenge hunden er valp så er det ikke like ivrig på å angripe katten og vil heller leke med den.

 

og husk en ting, selv om hunden går sammen med den katten er det ikke en selvfølge at den går sammen med andre katter.

Lenke til kommentar
Takker for alle svar :)

En ting jeg er litt usikker på: Skal jeg la katten gå ut? Hva om den blir så sjalu at den ikke kommer tilbake? :(

 

la katten gå ut, det er en sjanse for at den blir sur og er ute lengre enn vanlig, men den kommer tilbake.

pass på å prioritere katten fremfor hunden, gi katten kos først og slikt.

 

selv om det er morro med ny valp må du ikke glemme at du har en katt også.

Lenke til kommentar

Jeg har solgt flere valper til folk som har en voksen katt fra før. Det har alltid gått bra. La de bare hilse på hverandre med en gang valpen kommer i hus. En liten valp tar advarselen fra katten med en gang og trekker seg litt unna. Dessuten kan du korrigere en valp dersom den er litt brå. Katter har jo alltid mulighet til å hoppe opp i høyden og studere det nye dyret derfra. Det pleier å ta noen dager, det er ikke alltid de blir gode venner men de lærer seg å tolerere hverandre.

Endret av elelmar
Lenke til kommentar

Ha den inne når hunden kommer, og ikke slipp den ut på en dag(dere får se an reaksjonen). Sørg for at valpen ikke går for nær den første dagen. Katten kommer nok til å sitte i høyden å spionere og undre på hvilken ting som har kommet i hus.

Pass på når valpen vil bort til katten tilfelle han får seg ei klor.

 

Da vi kom med valp i hus hentet vi katten til stua. Den ene snuste på han men sprang sin vei og den andre skjønte ikke helt hva dette var for for en skapning :p Hun godtok han hvertfall og gjør det fortsatt(selv om hun er dritlei av han).

 

Du kan jo hvis du vil sette opp en sperring slik at hunden ikke kommer seg inn på soverommet -hvis det er en plass katten bruker mye. Slik at den får seg et stille rom der hunden ikke kan følge etter. De er jo veeldig nyskjerrige disse valpene og vil gjerne prøve å legge opp til lek, til kattens store fortvilelse :p

 

Det går som regel bra.

Lenke til kommentar

Eg tok den raske metoden. Slapp hunden og katten inn i stova. Tok ikkje lange stunde før dei hadde funne ut at den andre var kjekk og leike med :S trur eg har litt rare dyr :p

 

2614796174_4085746df1.jpg

 

Det her er dagen etter eg henta minus :yes: Stolt

Men eg hadde då ung katt som lika dei fleste hunda.. Merkeligt nok

Lenke til kommentar

Hehe, vi har også hund og katt. Hunden er nyest.

 

Hunden er veldig nysgjerrig på katten, og løper gjerne etter henne. Det liker katten dårlig og slenger ut poten, men det virker som om hun skjønner at han bare er valp, for klørne er ikke involvert. De er ikke perlevenner, men heller ikke uvenner. Kan fint være i samme rom og spasere forbi hverandre.

 

Vi lot hunden og katten møtes med en gang.

 

PS: Pass på at hunden ikke kan få tak i kattematen, sett den i høyden hvor bare katten kan komme. Oppdretteren vår sa at kattemat ikke var bra for hunden, fordi den inneholder for mye proteiner elns.

Lenke til kommentar

nå vet jeg ikke helt hvordan du skal gjøre det, men vi har 2 katter å en hund hjemme, de er 100% trygge på hverandre, å koser ofte med hverandre, å eine katta vasker hunden av og til..

 

Det eneste er når jeg sier til hunden vør "Ta Pusen", så springer den etter katten :)

Lenke til kommentar

Takker for alle gode svar.

Nå er hunden i hus og det går faktisk ganske bra. Katten skjønner som dere sier at han er en valp. Har løftet poten noen ganger når han føler seg truet, men aldri vært borte i hunden.

Er litt nervøs for katten da. Han virker veldig fornermet. Ligger kun i senga på soverommet og vil ikke en gang komme ned for og spise. I går måtte jeg ta med mat opp for og sikre meg at han fikk næring.

 

Hva skal jeg gjøre med det? Skal jeg stenge for trappen slik at katten ikke har noe annet valg en og holde seg nede med hunden? Vil ikke tvinge han til noe heller.

 

Fikk hunden på søndag. Kanskje jeg må smøre meg med tålmodighet?

Lenke til kommentar

IKKE tving hunden og katten til å være sammen.

gi dem noen dager til, ta med katten ned og kos med den, prøv å få den til å være nede med hunden i nærheten, men ikke tving katten skikkelig, la han gå når han vil.

 

det er ikke uvanlig at katter blir fornærmet av at du får nytt husdyr.

er vel heller ikke uvanlig at katten kan bli borte en liten stund etterpå.

 

smør deg med tålmodighet, hunder og katter er natturlige fiender

Endret av aklla
Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

hei

 

vi har to voksne katter og fått oss en shar pei ( http://sharpeiklubb2008.piczo.com/bilderav...;linkvar=000044 de blir middels stor og med masse rynker. altfor mye hud spesielt i ansiktet) hunden har vi hatt i 2 uker no ca og den er 8 mnd og en god del større enn begge kattene og den er fryktelig nysgjerrig på kattene. men det som er er at den ene han-katten er blodhissig ( russian blue. det ligger i deres natur med litt kort lunte ) og han slenger ut armen med digre klør og sputter etter hunden. garantert at de klørne kommer til å henge seg fast i nasen eller huden rundtom der. det kan umulig være en ideel tilstand å være tilskuer til...gruer meg ordentlig til å lissom la de få ordne opp på egen hånd.

 

føler vi er på stedet hvil og kommer ikke noe lengre. de er ofte i samme rom men eg har hunden i bånd då ellers går det gærnt tror eg.

 

noen tips?

Endret av gjeewaytee
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...