Gå til innhold

Test: Apevia X-Qpack 2


Anbefalte innlegg

Det er et problem at dette kabinettet er vanskelig å få tak i her i Norge. Shg.no er de eneste som ikke har sluttet å selge det (Norek/Komplett og MPX solgte det før, men har sluttet å føre varen), og selv de må etterbestille de fleste varianter fra sin avdeling i Danmark. Jeg kjøpte den svarte varianten uten vinduer til en stue-PC jeg holder på å bygge. Det tok ca. halvannen uke å få levert og det er ikke så ille.

Endret av Prognatus
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Rart man ikke skriver "Anbefalt" siden det ikke er noe negativ med dette kabinettet.

Har selv montert i et Antec NSK1380 - et kabinett som også bør vurderes om man vurderer en slik sak ("SFF"). På dette kab. følger det med en kvalitets PSU (350W). Review:

 

for å hijacke tråden en smule, forstår jeg det rett at to av 3.5" brønnene rett og slett etterlater hardisken hengende etter 2 skruer?

Lenke til kommentar

Har hatt samme kabinett i omtrent 8 mnd.

 

Kunne funnet mindre, men målet var en liten og lett pc, med plass til et brukbart grafikkort.

 

Kjøling er også et viktig poeng.

Som leifeinar sier, er det ikke noe problem å modde litt for å oppnå betydelig lavere temperaturer.

 

Kabinettet veier nesten ingenting før man setter inn psu, hd etc.

Tynne plater betyr også at aluminiumskonstruksjonen kan bli i svakeste laget.

 

Alt i alt synes jeg det er en god løsning, bare man passer på å bruke S-ATA-enheter, eller runde kabler, for å sikre god luftgjennomstrømning.

Det kreves litt arbeid for å få plass til større cpu-kjøler.

Men det kan være verdt det, om man vil ha en tilnærmet lydløs pc.

 

EDIT:

Må vel advare mot å gå amok med dremel.

Tenk nøye gjennom hva du gjør før du kutter avstivere. :)

Endret av Loke_h
Lenke til kommentar

Er det strengt tatt nødvendig med cd-rom i ett sånt kabinett? Tenker da hvis man skal bruke den som LAN-pc. Hvis man absolutt trenger en kan man jo bare koble in en eksternt?

 

Synes forøvrig at testen bærer preg av å være halvferdig. Kunne godt tenkt meg å høre hvordan det ville vært med ett high-end skjermkort og cpu inni der bl.a.

Lenke til kommentar
billigere (og som oftest raskere) med intern den ekstern...

 

Det er ikke nødvendigvis sant. Vel i og for seg kan det være det, at det er slik "oftest".

Men har man en pc som er grei nok til å holde med i svingene, er det ingen problem å kunne brenne dvd'r o.l. på den samme hastighet som i intern løsning. Tenker da på å bruke usb2/firewire.

 

Om usb ikke høres godt nok ut, er det ingenting som stopper en ifra å kjøpe seg en løsning hvor man benytter f.eks SATA eksternt.

 

Så i og for seg, er det ingen større forskjell på hastighet på intern kontra ekstern.

 

Den eksterne fordelen der blir jo at man heller kan bruke den interne plassen på noe annet.

 

Skulle gjerne sett ett slikt kabinett, som hadde god plass til la oss si 4 disker a sata, med vifte og gode løsninger for fester etc. At man benytter den plassen som var for dvd/cd drev internt til en bedre løsning for harddisker.

 

Det er ytterst sjelden jeg trenger å benytte meg av cd-drev om jeg skal "ut på tur", og gjør jeg det, haster det som regel ikke.

 

Kompromiss løsningen blir vel å kjøpe seg en intern 5.25 slim enhet.

 

Skjønt jeg vet ikke om noen mini atx kabinett som støtter det. Men muligheten for selvbyggere er åpenbart mange.

Lenke til kommentar

Total dybde tilgjengelig for skjermkort er 30 cm, inkludert 1 cm. slingringsmonn + plass for kablene som kommer inn fra fronten. Høyden begrenser seg til høyden på festeplaten til skjermkortet. Dessverre har jeg ikke noe mer "hårete" å putte i kabinetet for å teste, men i et slikt kabinett gir det seg selv at plassen er begrenset.

 

UV-reaktiv vifte betyr at den blir "selvlysende" når den belyses med UV-lys. I X-Qpack 2 vil viftene lyse blått.

 

Avslutningsvis vil jeg bare kommentere at dette er et kabinett ment for en liten, lett og transportabel PC, evt. et HTPC-oppsett. Byggekvaliteten er svært god, og løsningene som er valgt fungerer utmerket. Når det gjelder spørsmålet om hvorfor jeg ikke har gitt en "anbefales", er det fordi kabinettet ikke utmerker seg spesielt slik at det fortjener en slik utmerkelse. Kvaliteten, utførelsen, finish, løsninger og det generelle inntrykket er godt, og jeg har ikke problemer med å anbefale det. Men jeg har aldri kastet utmerkelser i hytt og gevær, og akter ikke å endre den praksisen.

 

Det spørres også etter kommentarer på hvordan festeanordninger fungerer, etc. Det er vel i og for seg kommentert i testen:

Generelt kan vi si at monteringen er svært enkel

Når man tester produkter, må de vurderes opp i mot forventet bruk. Dette er ikke et kabinett som vil bli brukt i oppsett hvor man skrur mye på PC'n. Dersom man har behov for noe slikt, bør man kjøpe et større kabinett hvor plassen er god (hvilket jeg alltid kommenterer i mine tester av større kabinetter). Det blir bare tull å bemerke lasteevnen for et lass grus når man tester en personbil! :)

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...