Gå til innhold

Vannpumpe til vannkjøling.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
MaxiJet er akvariepumper og f.eks dette forumets "O'Store vannkjølingsmann" Skrue bruker maxijet pumper (han har MP1200 om jeg ikke husker helt feil).

 

Himmel og hav! Er det såpass da? :D Velvel, jeg har vel kanskje ett og annet innlegg om vannkjøling, og jeg (m.fl?),har nok sagt mye godt om Maxi-Jet pumpene.

Og siden sist, har jeg ikke endret oppfatning om den pumpa! Har jo montért endel av disse, og de fungerer faktisk meget bra, allesammen!

 

Samtidig må jeg allikevel nevne at én av disse pumpene har jeg hatt problemer med. Den nyeste pumpa mi, (jeg har to i drift), begynte å lage små irriterende ulyder. Det viste seg at klaringa mellom rotor og aksel var for stor. Lagde ny aksel av pianotråd, og dermed var den saken løst! Har ikke hørt en lyd fra den siden!

 

En stor fordel med denne pumpa, er jo dimensjonen. Det samme gjelder for så vidt for Aqua-Bee pumpa også, da begge disse er adskillig mindre enn f.eks. Eheim´s modeller. Det gjør saken litt enklere mht. montering i kabinett / evnt tank.

Utover det kan jeg ikke si noe mer om Aqua-Bee pumpa, men har registrert at noen nå og da har hatt noen problemer med disse.

 

Nok en sak som også bør nevnes, er at tilslutningen på sugesiden på Maxi-Jet pumpa er på 19mm / 3/4". Der må man lage seg en overgang til en passende slangenippel, eller montere innsuget direkte på tanken. Sistnevne løsning er å anbefale, da man med en slik montasje aldri vil få problemer med restriksjon på sugesiden. Som kjent, er jo sugeevnen til slike pumper generelt sett svært dårlige, og de krever derfor uhindret tilgang til vann. Saken elimineres selvsagt om man monterer pumpa i tanken.

 

Sist men ikke minst: Alle slike akvariepumper vibrerer / "brummer" til en viss grad, og bør derfor monteres på et mykt underlag; En eller annen form for skumplast gjør som regel nytten.

Gjør du alt dette riktig, så skal du virkelig anstrenge deg for å høre at pumpa går!

 

Og som Anders allerede har sagt; Hold deg unna slike pumper som du snakker om! De er svært lunefulle mht. driftssikkerhet, og kan koste deg dyrt.....

Lenke til kommentar
hvordan er denne pumpa?? Aqua Bee UP1000 Vannpumpe den stopper vel ikke eller noe sånn pcn min står på 24/7 så det hadde vært litt kjipt om den stoppa mens jefg var på skolen

 

Pumpa er sikkert helt grei. Men sjekk allikevel andre tråder omkring den pumpa på forumet. Mener å ha lest om et par tilfelle hvor pumpa ikke startet. Høyst sannsynlig er nok dette "uflaks".

De fleste akvariepumper har et relativt lavt startmoment, noe som i verste fall kan føre til at pumpa ikke starter. Men jeg understreker at dette nok hører til sjeldenhetene!

 

Om pumpa di først går, så er det svært lite sannsynlig at den stopper av seg selv!

Så jeg tror du kan ta det med ro, og heller konse på skolen! :)

Lenke til kommentar
hvordan er denne pumpa?? Aqua Bee UP1000 Vannpumpe den stopper vel ikke eller noe sånn pcn min står på 24/7 så det hadde vært litt kjipt om den stoppa mens jefg var på skolen

Hvis den pumpa først er i gang, er den "ustoppelig" :D

 

Hvis maskina di kjører 24/7 er det den rette pumpa for deg. Noen AquaBee pumper sliter litt med å starte, men som sagt går dem som ei klokka når den først er i gang. Min UP1000 kan jeg ikke høre mens maskina er slått på. Men når den er slått av hører jeg en dyp brumming, noe som kan være litt irriterende for noen. Men med litt skumgummi eller lignende er også den saken løst.

 

Og 1000 liter i timen er mer enn noen her kommer til å trenge! Og stort Pro er også dimensjonene som (norgesmester i dekksliping :D ) Skrue nevnte ovenfor. Det eneste contra jeg kan sette på pumpen er strømpluggen. Den er ikke flat, men tjukk og jordet slik at man borre en utgang for 220V ledningen i kabinettet. Det er ikke mulig å stikke kontakten gjennom en PCI-slot.

 

Ha en fortsatt god kveld

 

Mvh Dr.X

 

=)

Lenke til kommentar
Hvorfor lage spor?

 

Når man kan sette på en slik til venstre, eller gå inn med den til høyre: HD3_2218871_N.jpg

 

Er ikke alle som liker ide'en med å kappe kabelen og sette på ny kontakt. Man kan jo selfølgelig trekke en annen kabel inn for å få ett stikk inne i kabinettet, men det blir jo fort mye arbeid og kabelrot av sånt (my oppinion).

 

Grunnen til at jeg endte opp med min løsning var at jeg hadde dårlig tid og dremelen lå en armlengde unna ;)

 

Og datanerd, alle former for spylerpumper og lensepumper er usunt og bruke. De er rett og slett ikke driftssikre nok.

 

Bruk akvariepumper, de koster ikke stort mer likevel....

Lenke til kommentar
Forsåvidt borret ikke jeg heller. Lagde to kutt ved siden av hverandre i sidedøra og bøyde midten opp.  

 

Pass deg for skarpe kanter nå da! Over tid, kan disse gnage seg gjennom kabelen, og så en dag..... Poff!

 

Det du eventuelt kan gjøre, er å skaffe deg en gummigjennomføring for slike løsninger, jeg tror du får tak i slike hos Clas Olsson. klipp den opp, og tre den mellom kabel og blikket i kabinettet. Da er kan du straks føle deg litt tryggere på at slike "uhell" unngåes!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...