Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Rare striper på skjermen


Anbefalte innlegg

Hei, når jeg satte meg ned på pcen i dag ble skjermbildet helt forvridd, med bare en masse lilla og hvite striper, og museikonet til en litt lysere firkant. Har aldri hatt dette problemet før, og når jeg prøvde å reboote så hjalp det ikke. Til slutt bare fikla jeg litt rundt inni pcen og sjekka om det var noen løse ledninger, noe det ikke var, men da funka bildet når jeg restarta. Jeg vil nødig ha dette problemet igjen, så jeg lurer på om hva det er som kan forårsake slike feil på skjermen, om det er skjermkortet eller bare overoppheting. Er kanskje også viktig å presisere at pcen ikke stoppa, da winamp kjørte vanlig, så det var altså rent visuelt. Jeg kjøpte noen nye RAM-brikker som jeg installerte i går, men de skal vel ikke forårsake slik? Noen som har noen ideer om hva det kan være?

Endret av Kensh
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om det skjedde rett etter at du satte inn RAM-brikkene er det nesten garantert de som gjør det. Prøv å sette inn de gamle igjen og se hva som skjer

 

Edit: leste ikke hele innlegget før jeg svarte :p Ser at problemet er borte nå

Endret av GW
Lenke til kommentar
Om det skjedde rett etter at du satte inn RAM-brikkene er det nesten garantert de som gjør det. Prøv å sette inn de gamle igjen og se hva som skjer

 

Får gjøre det, men først må jeg finne ut om det skjer igjen. Gikk jo helt fint i et døgn, så det er kanskje overoppheting isåfall.

Her er RAM'en, og det er tydeligvis flere som har hatt problemer med det, men de jeg har lest om har fått direkte Memory-bluescreens. Det var for all del ikke det jeg fikk.

Lenke til kommentar

Det kan være:

 

- Fysisk feil på skjermkort (eller overoppheting). Sørg for god kjøling og prøv f.eks. å boote fra en Linux Live-CD av noe slag.

- Feil på RAM (lite sannsynlig, da du kun opplever grafikkproblemer). Kjør Memtest86+ (http://www.memtest.org)

- Feil på drivere for chipset eller skjermkort (sjekk at du har de siste offisielle driverne for dette)

- For svak strømforsyning? Vet ikke hva du har av hardware, men det KAN være PSU som ikke leverer nok strøm på de enkelte rails.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...