Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hvis jeg slutter å spise nå, hva skjer da?


Anbefalte innlegg

Det der er galskap. Ja, vekta garantert nedover, men det er definitivt ikke sunt (som andre har nevnt før her). Mitt forslag er at du spiser lite, men til vanlige tider (altså en 4-5 ganger pr. dag) samtidig som du beveger deg litt i løpet av dagen. Det er mye mer sunt og kiloene går nok vekk da også skal du se ;) En annen ting er at man bør se litt på hvorfor man har den vekta man har. Spiser man mye godterier e.l. i kombinasjon med lite aktivitet, sier det jo seg selv hva som er problemet. Uten å angripe de problemene vil du uannsett hva du gjør gå opp i vekt etterpå. Altså, det er ikke slik at du kan gå ned i vekt over x uker og så spise som før i den tro at vekta holder seg. Skal man gå ned i vekt og holde seg der må man endre vanene, og da spesielt (sannsynligvis) være mer aktiv enn før.

 

PS: Hvis du ikke tror det er farlig det du planlegger der så har du et lite eksempel her: Jeg spilte i korps endel år, og jeg har opplevd flere ganger at folk svimer av på f.eks 17. mai fordi de ikke har inntatt frokost i den tro at de klarer seg frem til vi får gratis lunch. Altså, å nærmest droppe å spise skal man virkelig ikke spøke med.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest

Det som vil skje er at du går raskt ned i vekt ja, men problemet er at du blir slapp, bleik. Og vil generelt ikke se noe bra ut. Og når du da begynner å spise normalt igjen så *poff* Der er vekten din på det dobbelte av det du var før. Fordi forbrenningen din er helt ødelagt.

 

Og ja, snakker av erfaring her, spiseforstyrrelse og spiste en halv skive på det meste hver dag. Så fikk jeg hjelp og la på meg myyyyye, nå trener jeg passelig og spiser som normale folk gjør, og mener jeg har en helt passelig kropp. Og helt ærlig så angrer jeg på at jeg ikke bare begynte med det med en gang.

Lenke til kommentar
Gjest gjest125

En kompis av meg testet samme taktikk for bli kvitt noen overflødige kilo rundt magen så fort som mulig, i forbindelse med en påfølgende viktig sammenkomst. Han levde stort sett på kaffe og en skive eller to til dagen og han sultet seg selv på denne måten i en periode. Vi viste jo like godt som han at den taktikken ikke er ideell, men det tok ikke mange dagene før han kunne fortelle at det virkelige ubehaget med denne typen sulteslaning begynte å gjøre seg gjeldende. Han fikk problemer med å yte tilstrekkelig i jobbsammenheng og han ble slapp og ukonsentrert og følge et generellt ubehag hele tiden. Det var heller ikke mye gnist i karen i forhold til tidligere og han så generellt temmelig sløv ut i ukene det foregikk. Han gikk derimot raskt ned i vekt, men det tok ikke lange tiden etter han begynte å spise normalt ijenn før han hadde rast opp til samme vekt som tidligere. I dag ler vi og spøker med hans eksperimentering med denne slankemetoden og han har forsikret alle om at dette er en helt bortkastet og rent idiotisk måte å kvitte seg med overflødig vekt på.

 

Det virker som du, trådstarter, ønsker å velge en "lett" måte å gå ned i vekt på, hvor du tror du bare kann unngå å spise og sove bort ubehaget for å gå ned i vekt. Der er som flere andre har påpekt; skal du endre kroppen må du endre om livsstilen. Jeg vet hvor forbasket vanskelig det er å innarbeide gode rutiner og holde seg i form (jeg er ikke overvektig selv, men jeg er alt for lite i aktivitet..) men hvis du klarer å innarbeide vaner slik at du gjør det samme fast hvær uke, blir det mye letter å holde en jevn progresjon. Det er noe i utsagnet "å gjøre det til en vane.". Nei spør du meg så ville jeg endret kostholdet til en sunn og næringsrik linje i rette mengder (sunn mat er minst like deilig som usunn mat om man lager den riktig, man behøver strengt talt ikke trykke i seg stangseleri for å bli tynn..) og morsjon vil øke ditt velvære og på sikt gi deg resultater i form av muskler og holdning som du ikke vil få med å sultefore deg.

 

Du kan jo velge: Rase ned i vekt og se ut som en dvask rosin for så å rase opp i vekt med samme tempo når du begynner å spise mer enn en brødskive og noen glass vann. Eller mosjonere riktig og spise riktig og sundt hvor du naturligvis da vil gå jevnt ned i vekt og samtidig forme kroppen i samme slengen. Hvis du har en kompis som kunne være interessert i det samme kan dere jo sammarbeide, da vil dere stå sterkere og samtdig få enda mer glede ut av prosessen.

 

Jeg vet ikke hvor mye du ønsker å gå ned i vekt, men uansett hvilken størrelse du er så vil du kunne få god hjelp til både kosthold og morsjon som vil passe deg her på forumet og sikkert andre steder også. Stå på, jeg er sikker på at du vil lykkes!

Lenke til kommentar

Det finnes ingen snarveier i livet. Legg om livsstilen, mosjoner og spis ordentlig og variert. Kutt ut ALT av søtsaker og brus. Hvis du syntes nulltoleranse for usunne ting er litt ekstremt kan du jo sette en grense ved feks 30 kroner til usunn mat (godteri/brus) i uka.

 

Jeg har liten tro på det du tenker på. Som flere andre har påpekt kommer du til å bli slapp, fyke opp i vekt igjen og i tillegg kommer du ikke til å få en damn shit ut av sommeren din. Bruk heller sommeren på å trene/mosjonere ordentlig, få i deg ordentlig med næring. Hvis du prøver å eksperimentere litt med sunne matvarer oppdager du fort at å spise feks fisk med pasta gir deg en mye deiligere følelse enn å spise en burger eller ei brødskive om dagen. Trening og ordentlig næring gir deg mer energi og jeg tror det på sikt vil gjøre deg både gladere/lykkeligere og mer fornøyd med deg selv.

 

Det å ikke spise og sove hele dagen er noe alle mennesker klarer. Det å ta i et tak og jogge en tur er noe ikke alle klarer/gjør - desto enda større grunn til å være stolt over deg selv.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-1ZSK0pUMX2

Å la være å spise i 2 måneder, utenom en brødskive og vann, er å lure seg selv. Når du da vil bryte ihop psykisk, og ikke klarer mer, så går du med rekordfart opp i vekt igjen, og i tillegg får du enda flere kilo enn du allerede har. Dersom du vil gå ned i vekt, og føler psyken er sterk nok til det, siden du skal ha en god psyke for du legger deg ut på det, så anbefaler jeg rett og slett å trene.

 

Gå til jobb/sykle, bor du i sentrum, så eller sykle til sentrum. Snop må du holde deg unna, utenom en dag i uken(lørdag er beste dagen), dette for at du skal holde ut å ikke spise godt i uken. Ikke mye snop, men litt godt du kan unne deg.

Spis proteiner, (ikke for mye) og andre viktige vitaminer og mineraler. Det er ikke dumt og begynne på treningssenter, med fysioterapaut, som kan veilede deg til et sunnere kosthold, og hjelpe deg ned.

 

Det skal også nevnes, at dersom du lidelser, for eksempel depresjon eller andre, så kan dette bli veldig tøft, å klare og holde det hele i gang. Men om dette er tilfelle, kan du jo heller trene på studio når du er bedre, men holde vekten akkurat der den er idag, og ikke over. Gjerne spis vitaminene du finner, og gå litt. Det er viktig å redusere godteri, brus og slikt, da dette er direkte usunt til hverdag.

 

Men anbefaler i det hele og snakke med din fastlege/lege om du kan få rekvisisjon til fysioterapaut, så du kan få hjelp med han. Da vil han sette opp et kosthold og gi deg en treningsplan, utifra hva du vil gjøre med kroppen. (f.eks bygge muskler, gå ned i vekt osv.)

 

Et lite tips: Muskler veier mer enn fett, og når du da trener vil muskler bli større, og du vil gå opp noen kilo. Men etter tid vil du gå ned igjen.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker med midlertidig ferie fra
En ting er garantert, jeg kommer til gå ned som et helvete hvis jeg gjør det. Det kan ingen av dere motsi meg på.

Problemet kommer til når jeg ikke gidder mer. Hvor ekstremt fort alt legger på seg igjen.

Så... hva ta at jeg ikke gidder mer lenger, så må jeg finne en mellomting mellom hvor mye jeg skal ha i meg. Forslag til hvordan jeg skal angripe det uten å legge på meg :p?

Jeg anbefaler virkelig ikke at du gjør det på denne måten, det er tull at du slanker deg så fort med å bruke denne "metoden". I verste fall blir du anorektiker.. og for det andre så fucker det forbrenningen helt, kroppen vil da konservere så mye fett som mulig.

 

Og ja, du risikerer å ende opp som en krøpling..

Lenke til kommentar

Altså. jeg leste denne tråden og løp ned til stemor som jobber med fitness og på et treningssenter og spurte.

Det du burde gjøre er og spise variertmat, helst masse ting som du ikke liker, som er sunt. på denne måten venner du deg til sunn mat. Så burde du begynne og jogge tirsdag og torsdag f.eks. og hvile de andre dagene, ettervært som du blir i god form tar du det opp til tre dager/uka. Men husk, aldri to dager på rad, når du trener så bruker du masse energi og proteiner som ikke bygger seg opp på en natt.

 

Hvis du trener uten proteiner (hvordan skrives det egentlig?) så har ikke treningen noe nytte og du har blitt sliten for ingenting. Er en lat jævel selv så det er viktig og ikke slite seg ut uten og få noe effekt :p

 

Rett meg om jeg har skrevet noe uklart eller noe. Lykke til kompis, håper det fikser seg for deg :)

Lenke til kommentar

Gjør som Ernie sier, da vil du øke forbrenninga. Hvis du i tillegg tar 3 timeslange joggeturer i uka, og begynner å trene styrke så skal du nok se at fettet renner ganske fort av.

 

En ting jeg ikke har skjønnt som mange nevner i tråden her er alt fokuset på vekt. Jeg gidde ikke veie meg, for for meg har ikke vekta noe som helst å si. Er det ikke hvordan man ser ut som er viktigst, og ikke et tall?

Lenke til kommentar

Spis masse fiber og proteiner.

Hvis du spiser 1500 kcal om dagen, og i tillegg trener slik at du brenner 500 kcal, så skal det gå bra.

Du vil gå ned i vekt, men samtidig beholde muskelmassen din, og holde vekten nede.

 

Hvis du vil gå ned mer enn 3 kg, så anfebales det å trene rundt 1 1/2 time om dagen, 2 ganger i uka (selv om du har brent 500 kcal før det), der 1 time er kondistrening, og en halvtime er styrke, og 2-3 ganger i uka med 1 time kondistrening.

 

Det å slutte å spise kan ødelegge metabolismen for resten av livet, og du vil måtte holde på med jojo-slanking. Det tviler jeg på at er morsomt.

Lenke til kommentar

Som tidligere nevnt burde du spise sunnere, oftere, og være i mere bevegelse!! Siden du ser på deg selv som "sjukk" er du kanskje klar over at blodårene dine sansynligvis inneholder mye kolesterol som kan føre til åreforkalkning og diverse hjerte sykdommer! Når man trener, danner kroppen sunt kolesterol som motvirker en rekke sykdommer! så vær mer i bevegelse!!

 

Og det er helt idiotisk å basere livet sitt på en vekt! Spiser du sunt og er i aktivitet, trenger du ikke tenke på vekta! Og erligtalt, en skive om dagen? du er klar over at du ikke for i deg halparten av næringsstoffene kroppen din trenger for å kunne fungere?! du ødelegger forbrenningen, immunforsvaret og kroppen generelt! og hvis du sover hele tiden, for ikke musklene dine noen mosjon, og blir dermed slappe og i mindre stand til beskytte alle de viktige organene i kroppen, itillegg til at du ikke ser så veldig bra ut over engre tid! Og det er vel det du vil?

 

Og grunnen til at mange som vil slanke seg ikke orker å være i aktivitet, er nok fordi de har dårlige spisevaner. Er da ikke så sinnsykt vanskelig å spise en litt grønnsaker til middag vel?

 

Og jeg er sikker på at du ikke vil se ut som et misslykka narkovrak når du tilslutt tar til fornuften, så det ambefales ikke ;)

Lenke til kommentar
Hvis du vil gå ned mer enn 3 kg, så anfebales det å trene rundt 1 1/2 time om dagen, 2 ganger i uka (selv om du har brent 500 kcal før det), der 1 time er kondistrening, og en halvtime er styrke, og 2-3 ganger i uka med 1 time kondistrening.

 

Man skal da ikke trene hver eneste dag?

 

Men. For en tid tilbake lot jeg være å spise noe i det hele tatt etter middag (i 16-tiden), og på èn uke gikk jeg ned 3 kg. Men så begynte jeg å spise igjen, og da kom selvfølgelig alt tilbake, inklusivt et par ekstra kilo.

 

Da jeg begynte å trene (HARDT), 3-4 dager i uka, men ikke endret kostholdet noe spesielt (jeg har ikke verdens beste kosthold for å si det sånn), kun la være å småspise og ikke ta totalt av i helgene med tonnevis av brus og candy og greier, gikk jeg en uke ned ca 2 kg. Imidlertid lot jeg være å trene en stund etterpå, og da kom det også tilbake. Men hadde jeg fortsatt slik hadde jeg mest sannsynlig hatt min idealvekt nå (dette er ca 2 måneder siden).

 

Såå, konklusjonen (min) er altså at det du bør gjøre er å TRENE. Og fortsette å TRENE.

Lenke til kommentar
Hvis du i tillegg tar 3 timeslange joggeturer i uka...

 

Fin måte å ødelegge knærne på. Rask gange forbrenner ikke så veldig ulikt kalorier, men er langt mer skånsom for knærne.

 

Det kommer vel veeeeldig ann på mange forskjellige ting.. Hvis man har gode sko og unngår å løpe mye på asfalt så tror jeg nok knærne kommer til å holde ei stund. Ellers burde vel muligens mine knær vært bra fucka for lenge sida, etter 3 år med 6-7 økter fotball i uka..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...